De reis in Noorwegen

Onderstaande beschrijving hoort bij 2018. Voor 2019 zal de beschrijving worden aangepast.  

Wat kan je verwachten? 

Dag 1; De reis begint op Hollandse bodem vanaf jouw voordeur naar Noord Denemarken (950 km vanaf Utrecht). Met eigen auto rij je naar de camping waar je avondmaaltijd op je staat te wachten. Vanaf het moment dat je op de camping arriveert zijn de maaltijden inbegrepen. De camping ligt aan het strand en de duinen, we hebben de avond om gezamenlijk een rustige wandeling met de honden te maken.

Dag 2; De volgende ochtend gaan we eerst om 7 uur een flinke wandeling maken voordat we ons om 8 uur melden bij de boot naar Noorwegen. De boot zal om 9 uur vertrekken, de tocht duurt 4,5 uur. Als we in Noorwegen aankomen rijden we eerst naar een natuurgebied waar we met de honden gaan wandelen. Vervolgens rijden we nog een uur door naar het noorden waar we wederom een nacht op een camping verblijven, omringd door prachtige bossen.

Dag 3; De volgende ochtend rijden we, na een korte ochtendwandeling, nog 3,5 uur verder naar het noorden, waar het startpunt ligt van onze wandeltocht. We parkeren de auto’s en gaan met onze spullen op pad. Onderweg heb je al van de mooie natuur kunnen genieten, maar nu begint het pas echt! Je zult verwonderd zijn over de schoonheid van onze wandelroute. Na ongeveer 3 uur wandelen zullen we ons kamp opslaan voor de nacht en gezamenlijk avondeten. Tijdens de wandelingen is er voldoende tijd om te fotograferen, te pauzeren of gewoon even ergens te blijven zitten om van het uitzicht te genieten.

Dag 4; De volgende dag hebben we een iets kortere wandeling gevolgd door een boottocht over een fjord. We worden opgehaald door Geirmund, die ons naar zijn berghut brengt. Als we hier aankomen is er een excursie naar één van de meest spectaculaire en hoogste watervallen van Noorwegen, maar liefst 182 meter hoog. Ik blijf bij de honden, jullie gaan op stap. Bij terugkomst wacht jullie een heerlijk diner en zullen we de nacht in een berghut verblijven. Dit is de enige nacht dat we binnen slapen. Hier hebben we het comfort van een heerlijke douche.

Dag 5; De volgende dag wacht ons een lange wandeling van 4,5 uur. Deze dag lopen we met een klein dagrugzakje met slechts je camera, wat versnaperingen, je zonnebrand en wat je denkt nodig te hebben. Na de wandeling worden we herenigd met onze grote backpacks. We arriveren bij een andere berghut waar de mogelijkheid is om te douchen. Daarna lopen we nog een stuk door voordat we onze tenten opzetten, ver weg van de hut. Dit keer zetten we de tenten iets verder uit elkaar zodat we allen de stilte in kunnen.

Dag 6; vandaag staat in het teken van stilte. Zodra we wakker worden blijven we in stilte. In stilte breek je je tent af, eet je samen met je hond je ontbijt. Geniet je van de mooie ochtend en alles om je heen. Vandaag draait om jou alleen en de verbinding met je hond. Hoe is dat voor je? Om echt alleen maar met je eigen hond en jezelf bezig te zijn? Hoe is het om niks over dat waanzinnige uitzicht te delen? Maar gewoon alles bij jezelf te houden?

Aan het einde van de dag komen we weer samen om deze bijzondere dag te evalueren.

Dag 7; wederom hebben we een fantastische wandeling van ongeveer 3 uur voordat we weer bij de auto aankomen. Daar zullen we eerst gaan lunchen en een lange pauze houden, de voetjes even laten rusten. We nemen afscheid van het fantastische natuurgebied waar we de afgelopen dagen hebben vertoefd.

Als we voelen dat we weer verder kunnen, stappen we de auto in en rijden we weer 2,5 uur richting het zuiden, naar een camping omringd door bossen. Daar rusten we de rest van de avond uit en zullen we de nacht verblijven.

Dag 8; we hebben een rustige ochtend waarbij we in de omgeving gaan wandelen. Daarna rijden we wederom 2 uur naar het zuiden, terug naar het vertrekpunt van de boot. Voordat we de boot op gaan, wandelen we nog even in de omgeving. We worden om 13.30u bij de boot verwacht voor de terugreis naar Denemarken. De boottocht is om uit te rusten, een boekje te lezen, over het water te turen, bijzondere verhalen over deze reis te delen. Als we in Denemarken aankomen is het 19u en zullen we wederom naar dezelfde camping gaan als waar we gestart zijn waar we gezamenlijk avondeten en nog een wandeling kunnen maken op het strand of in de bossen.

Dag 9; het ontbijt van deze ochtend is nog inbegrepen. Na het ontbijt is iedereen vrij om de terugreis naar Nederland op zijn/haar eigen tempo te maken. We nemen afscheid van een bijzondere reis met bijzondere mensen & honden.