14 daagse reis

In september 2019 komen de reizen in Noorwegen voor het seizoen van 2020 online!

Wat kan je verwachten bij de 14 daagse reis MET honden? 

Dag 1; De reis begint op Hollandse bodem vanaf jouw voordeur naar Noord Denemarken (950 km vanaf Utrecht). Met eigen auto rij je naar de camping waar je avondmaaltijd op je staat te wachten. Vanaf het moment dat je op de camping arriveert zijn de maaltijden inbegrepen. De camping ligt aan het strand en de duinen, we hebben de avond om gezamenlijk een rustige wandeling met de honden te maken.

Dag 2; De volgende ochtend gaan we eerst om 7 uur een flinke wandeling maken voordat we ons om 8 uur melden bij de boot naar Noorwegen. De boot zal om 9 uur vertrekken, de tocht duurt 4,5 uur. Als we in Noorwegen aankomen rijden we eerst naar een natuurgebied waar we met de honden gaan wandelen. Vervolgens rijden we twee uur door naar het noorden waar we wederom een nacht op een camping verblijven, omringd door prachtige bossen.

Dag 3; De volgende ochtend rijden we, na een korte ochtendwandeling, nog 2,5 uur verder naar het noorden, waar het startpunt ligt van onze wandeltocht. We parkeren de auto’s en gaan met onze spullen op pad. Onderweg heb je al van de mooie natuur kunnen genieten, maar nu begint het pas echt! Je zult verwonderd zijn over de schoonheid van onze wandelroute. Na ongeveer 3 uur wandelen zullen we ons kamp opslaan voor de nacht en gezamenlijk avondeten. Tijdens de wandelingen is er voldoende tijd om te fotograferen, te pauzeren of gewoon even ergens te blijven zitten om van het uitzicht te genieten.

Dag 4; Vandaag hebben we qua ondergrond de zwaarste etappe van de hele reis. We wandelen ongeveer een halve dag. De uitzichten op deze dag zijn fenomenaal, betoverende meren om ons heen, brede rivieren en uitzichten zo ver als je maar kijken kunt. De bewoonde wereld ligt ver achter ons.

Dag 5; Vandaag staat in het teken van stilte.  Zodra we wakker worden blijven we in stilte. In stilte breek je je tent af, eet je samen met je hond je ontbijt. Geniet je van de mooie ochtend en alles om je heen. Vandaag draait om jou alleen en de verbinding met je hond. Hoe is dat voor je? Om echt alleen maar met je eigen hond en jezelf bezig te zijn? Hoe is het om niks over dat waanzinnige uitzicht te delen? Maar gewoon alles bij jezelf te houden?

Er volgt een redelijk makkelijke wandeling van ongeveer 4 uur die we in stilte zullen afleggen. We eindigen bij een berghut waar we onze tent neerzetten. Indien gewenst kun je hier een warme douche nemen. De enorme rivieren en waterpartijen om ons heen zijn een lust voor het oog! Bij aankomst van de berghut verbreken we de stilte om deze bijzondere dag te evalueren.

Dag 6; Vandaag volgt een korte wandeling van ongeveer 3 uur met een kleine klim en daarna voornamelijk dalend. We worden opgewacht bij het fjord waar we een boottocht over het fjord hebben, naar de overkant. In de middag is de excursie naar één van de meest spectaculaire en hoogste watervallen van Noorwegen, maar liefst 182 meter hoog. Ik blijf bij de honden, jullie gaan op stap. Bij terugkomst wacht jullie een heerlijk diner en zullen we de nacht in een berghut verblijven. Hier hebben we het comfort van een heerlijke douche.

Dag 7; Het ontbijt wordt geserveerd door de berghut, dit stevige ontbijt zal je nodig hebben voor deze intense dag. Reken op ongeveer 6 à 7 uur lopen (inclusief pauzes) over de immense hoogvlaktes. Omringd door hoge bergen met besneeuwde toppen en meren in het dal. Vandaag kijk je wederom je ogen uit in de oeroude natuur.

Dag 8 & 9; Beide dagen zijn gemakkelijk qua afstand en terrein. We kijken vanaf de hoogvlakten beneden op de meren en slapen op dag 9 langs een brede rivier.

Dag 10:  We zullen op ons gemak de tentjes afbreken en dan nog ongeveer 7 km lopen voordat we weer bij de auto aankomen waar we afscheid nemen van de Hardangervidda. We rijden naar een mooie camping die langs dezelfde rivier ligt als waar we vandaag naast liepen. Er wacht ons een blokhut voor een heerlijke nacht in een bed en uiteraard een warme douche!

Dag 11; Vandaag rijden we ongeveer 2 uur naar het zuiden. Halverwege gaan we een wandeltocht maken door één van de laatste grote wildernis gebieden van Noorwegen, 205 km2 ononderbroken bergbossen, met ongerepte valleien, bergwanden, rivieren en spectaculaire kleine en grote meren. Hier gaan we wederom in het wild kamperen.

Dag 12; Na het afbreken van de tentjes vervolgen we de wandeling, terug naar de auto. Daarna rijden we door naar de camping waar we een rustige avond hebben en bij kunnen komen van alle indrukken.

Dag 13; we hebben een rustige ochtend waarbij we in de omgeving gaan wandelen. Daarna rijden we wederom 2 uur naar het zuiden, terug naar het vertrekpunt van de boot. Voordat we de boot op gaan, wandelen we nog even in de omgeving. We worden om 13.30u bij de boot verwacht voor de terugreis naar Denemarken. We verblijven op de camping in Denemarken, aan het strand.

Dag 14; het ontbijt van deze ochtend is nog inbegrepen. Na het ontbijt is iedereen vrij om de terugreis naar Nederland op zijn/haar eigen tempo te maken. We nemen afscheid van een bijzondere reis met bijzondere mensen & honden.

Powered by