fbpx

9 daagse reis

In september 2019 komen de reizen in Noorwegen voor het seizoen van 2020 online!

Wat kan je verwachten bij de 9 daagse reis MET honden? 

Dag 1; De reis begint op Hollandse bodem vanaf jouw voordeur naar Noord Denemarken (950 km vanaf Utrecht). Met eigen auto rij je naar de camping waar je avondmaaltijd op je staat te wachten. Vanaf het moment dat je op de camping arriveert zijn de maaltijden inbegrepen. De camping ligt aan het strand en de duinen, we hebben de avond om gezamenlijk een rustige wandeling met de honden te maken.

Dag 2; De volgende ochtend gaan we eerst om 7 uur een flinke wandeling maken voordat we ons om 8 uur melden bij de boot naar Noorwegen. De boot zal om 9 uur vertrekken, de tocht duurt 4,5 uur. Als we in Noorwegen aankomen rijden we eerst naar een natuurgebied waar we met de honden gaan wandelen. Vervolgens rijden we twee uur door naar het noorden waar we wederom een nacht op een camping verblijven, omringd door prachtige bossen.

Dag 3; De volgende ochtend rijden we, na een korte ochtendwandeling, nog 2 uur en 45 minuten verder naar het noorden, waar het startpunt ligt van onze wandeltocht. We parkeren de auto’s en gaan met onze spullen op pad. Onderweg heb je al van de mooie natuur kunnen genieten, maar nu begint het pas echt! Je zult verwonderd zijn over de schoonheid van de wandelroute. Na ongeveer 3 uur wandelen zullen we ons kamp opslaan voor de nacht en gezamenlijk avondeten. Tijdens de wandelingen is er voldoende tijd om te fotograferen, te pauzeren of gewoon even ergens te blijven zitten om van het uitzicht te genieten.

Dag 4; Vandaag staan we vroeg op en lopen we zo’n 5 à 6 uur (incl. pauzes) naar het fjord waar we worden opgehaald met een boot. De uitzichten op deze dag zijn fenomenaal, betoverende meren om ons heen, brede rivieren en uitzichten zo ver als je maar kijken kunt. De bewoonde wereld ligt ver achter ons. Aan de overkant van het fjord staat onze berghut. De middag heb je vrij te besteden. In de avond genieten we van een heerlijk diner en uiteraard hebben we het comfort van een heerlijke douche.

Dag 5; Na een stevig ontbijt (inclusief) in de berghut is de excursie naar één van de meest spectaculaire en hoogste watervallen van Noorwegen, maar liefst 182 meter hoog.
Bij terugkomst gaan de rugzakken weer op voor een fantastische route door de bergen, zo’n 5 à 6 uur zullen we onderweg zijn voordat we de tenten weer op zetten.

Dag 6; Vandaag volgt de langste en laatste wandeling over de Hardangervidda, van 6 à 7 uur lopen, terug naar waar de auto staat. We nemen afscheid van de leegte en gaan terug naar de bewoonde wereld. We rijden naar een mooie camping die langs dezelfde rivier ligt als waar we vandaag naast liepen. Er wacht ons een blokhut voor een heerlijke nacht in een bed en uiteraard een warme douche!

Dag 7; Na de ochtendwandeling en het ontbijt rijden we anderhalf uur terug naar het zuiden, waar we een wandeling gaan maken door één van de laatste grote wildernis gebieden van Noorwegen,  205 km2 ononderbroken bergbossen,  met ongerepte valleien, bergwanden, rivieren en spectaculaire kleine en grote meren.Na de wandeling rijden we door naar de camping waar we een rustige avond hebben en bij kunnen komen van alle indrukken.

Dag 8; we hebben een rustige ochtend waarbij we in de omgeving gaan wandelen. Daarna rijden we wederom 2 uur naar het zuiden, terug naar het vertrekpunt van de boot. Voordat we de boot op gaan, wandelen we nog even in de omgeving. We worden om 13.30u bij de boot verwacht voor de terugreis naar Denemarken. We verblijven op de camping in Denemarken, aan het strand.

Dag 9; het ontbijt van deze ochtend is nog inbegrepen. Na het ontbijt is iedereen vrij om de terugreis naar Nederland op zijn/haar eigen tempo te maken. We nemen afscheid van een bijzondere reis met bijzondere mensen & honden.

Powered by