BelangrijkBELANGRIJK

Is één van de reizen geschikt voor jou? 

Comfort

De reis met rugzak en tent vraagt om een avontuurlijke en flexibele houding. Er is weinig comfort in de zin van een groot matras, warm water om te douchen, wifi, een föhn om je haar te stylen of een toilet. Ben je iemand die elke ochtend een uur voor de spiegel staat om je uiterlijk te perfectioneren? Dan is deze reis waarschijnlijk niet geschikt voor jou. Daarentegen heb je wel het mooiste toilet wat je je maar wensen kunt!

Water is er genoeg om ons heen maar het is koud.  Ook hebben we niet veel aan onze telefoon, we zijn ver weg van de bewoonde wereld buiten bereik. Je bent dus soms enkele dagen niet bereikbaar.

Fysieke belasting

De reis vraagt veel van je lichaam, je rugzak is gevuld met 20 kilo, onderschat dit niet! Gemiddeld lopen we tussen de 3 en 5 uur per dag. Soms meer, soms minder. In Nederland kun je niet trainen voor het terrein in de bergen. Soms klimmen we een berg over en dalen we weer aan de andere kant. De paden zijn rotsachtig met veel keien, afgewisseld met soms zachte natte moerasgrond.

Roomservice

De maaltijden tijdens de gehele reis verzorg je zelf, namelijk met je gaspitje en je kleine pannetje. Van te voren heb je een keuze gemaakt uit de voedzame heerlijke maaltijden op de menukaart. Elke ochtend, middag & avond bereid je je eigen eten, roomservice van jezelf op de meest avontuurlijke locaties. Helaas is er geen ober die je een wijntje komt brengen of een warme chocolademelk met slagroom. Water is het enige wat je beschikbaar hebt, maar ja, met de overweldigende natuur om je heen vergeet je al snel wat je mist toch?!

Het gedrag van jouw hond

Het spreekt voor zich dat jouw hond sociaal dient te zijn naar zowel soortgenoten als mensen. Ook is de kans aanwezig dat we onderweg loslopende schapen tegen komen. Jaagt jouw hond op schapen? Dan dien je hem aan de lijn te houden. Je bent ten alle tijden verantwoordelijk voor het gedrag van jouw hond.

Kamperen

Je slaapt in een tentje waar je niet rechtop in kunt staan. Je ligt op een slaapmatje in een slaapzak. Het kan koud zijn en vochtig, dit tentje is jouw hotel voor de gehele reis. Weet je hoe gezellig dit is om samen met je hond te doen? Het versterkt enorm de verbinding tussen jullie. Daarnaast word je elke ochtend wakker met een fantastisch uitzicht waardoor je alle comfort die je thuis gewend bent niet eens mist.

Kamperen met jouw hond

Het is belangrijk dat je hond gewend is om in een tent te slapen. Als je hond (nog) geen tent gewend is, zorg er dan voor dat je hond het leuk vindt en dat hij zonder dwang kennis kan maken met de tent. Zet de tent bijvoorbeeld op in de tuin en ga er in zitten. Kijk of je hond uit zichzelf erin wil. Als je hond ok is met de tent kun je plannen om er een nacht in te slapen. Bouw dit vertrouwen op en houdt hier vooral het tempo van de hond aan waarbij zijn/haar vertrouwen in de tent niet wordt geschaad. Zorg dat je minimaal drie keer een nacht met je hond in een tent hebt geslapen.

Door weer en wind

Het weer in de bergen is onvoorspelbaar. Ik heb eens 3 weken lang gemiddeld 20 graden per dag gehad in Noorwegen maar het kan net zo goed regenen en hard waaien. In mijn beleving bestaat slecht weer niet. Elke weersomstandigheid heeft zo zijn charmes, een goede voorbereiding met een goede uitrusting is het halve werk. Bezuinig niet op je uitrusting, ik spreek uit ervaring.

Wil je, nu je dit allemaal weet, nogsteeds mee?
Dan ben je verzekerd van een bijzonder avontuur!