Slide thumbnailBoek cover backpacken met je hondEbookBESTEL NU!

Backpacken met je hond

Boekcover

BACKPACKEN MET JE HOND

Inspiratiegids voor een succesvolle trektocht

In dit e-book neem ik je mee door de wereld van backpacken en wildkamperen met je hond, verdeeld over 11 hoofdstukken. Super handig zodat je ook vanuit je tentje gewoon op je telefoon alles nog kunt lezen, zonder dat je een fysiek boek hoeft mee te nemen.

Met 156 pagina’s krijg je een goed overzicht over wat er bij backpacken komt kijken, lees je over training, hoe je je goed kunt voorbereiden, voeding, benodigdheden, veiligheid, regelgeving en natuurlijk ontbreekt ook de EHBO niet.

Lees verder voor een mooie samenvatting per hoofdstuk.

IK WIL DIRECT STARTEN MET LEZEN!

Nu €24,95   €21,95 voor het e-book
of €29,95  €25,95 voor het fysieke boek

DE OPBOUW VAN HET BOEK

Voorbeeldpagina uit boek

BACKPACKEN

De magie van je tentje openritsen in de bergen en uitkijken op de besneeuwde bergtoppen om je heen, dat is waar je het voor doet! En dat niet alleen, het continu samenzijn met je hond verdiept de relatie en maakt dat je samen een team wordt. In dit hoofdstuk vertel ik je mijn persoonlijke ervaringen over backpacken en waarom het zo geweldig is!

Voorbeeldpagina uit boek

VOORBEREIDING

Een goede voorbereiding is het halve werk en voorkomt dat je voor verrassingen komt te staan. In dit deel neem ik je mee door alles wat met de voorbereiding te maken heeft. Hoe en waar begin je? Hoe plan je je tocht? Welke spullen heb je hiervoor nodig? Hoe zit het met een reisverzekering? En hoe zit het met jouw kennis en kunde met navigeren?

Voorbeeldpagina uit boek

TRAINING

Zowel voor je hond als jijzelf wordt er diep in gegaan op het belang van een goede training en de tijd die je nodig hebt om een bepaald doel te behalen. Wanneer kun je bijvoorbeeld beginnen met langere tochten met jouw hond? En wat is het belang van kwalitatieve rust? Middels een wandelschema kun je langzaam je conditie opbouwen en die van  je hond.

Voorbeeldpagina uit boek

SLAPEN

Slapen en voldoende rust is belangrijk bij intense fysieke belasting. In dit deel lees je informatie over tenten, slaapzakken, slaapmatjes, niet alleen voor jou maar ook voor je hond. Aan welke eisen zouden je spullen moeten voldoen? Tevens ga ik in op het vinden van jouw ideale wildkampeer plek. Waar let je op voordat je je tent ergens neer zet?  Welke risico’s zijn er om je heen? Kortom, alles over slapen.

Voorbeeldpagina uit boek

ONDERWEG

Denk aan kleding, schoenen, je backpack, wandelstokken. Daarnaast vertel ik uitgebreid over het belang van een goed tuig en een goede riem voor je hond. Vooral dit laatste wordt uitgebreid op in gegaan in het belang van comfort, veiligheid en gezondheid. En natuurlijk lees je over de benodigde kleding en schoenen voor je hond. Daarnaast vind je boordevol tips over alles waar je onderweg mee te maken hebt.

Voorbeeldpagina uit boek

VOEDING

Hoe kun je goede maaltijden samenstellen, met alle voedingsstoffen die je nodig hebt? Hoeveel calorieën heb je nodig tijdens een backpacktocht? Welke opties zijn er en hoe pak je dat aan voor je hond? Welke spullen heb je nodig om je maaltijden te bereiden? Is het veilig om water uit de natuur te drinken? Waar vul je je water onderweg? Of heb je een waterfilter nodig? Op al deze vragen krijg je antwoord.

Voorbeeldpagina uit boek

VEILIGHEID

Wat als je verdwaald? Wat kun je doen als je in een noodsituatie terecht komt? En hoe kun je anticiperen op slechte weersomstandigheden? Hoe ga je om met wildlife of bijvoorbeeld als je hond gebeten wordt door een slang? Dingen waar je liever niet aan denkt. Maar ook bij het thema veiligheid zorgt een goede voorbereiding dat je veel problemen kunt voorkomen. In dit deel lees je er alles over.

Voorbeeldpagina uit boek

EHBO

Een ongeluk zit in een  klein hoekje. Maar met deze informatie kun jij de gezondheid bij je hond controleren en kleine handelingen toepassen in geval van nood. Wat bijvoorbeeld te doen bij kapotte voetkussentjes? Of onderkoeling? In dit deel lees je erover en uiteraard is er een checklist aanwezig met alles wat je nodig hebt qua EHBO spullen voor zowel jezelf als je hond.

Voorbeeldpagina uit boek

REGELGEVING

De natuur achter laten zoals je het hebt aangetroffen, of nog beter dan dat, dat is een algemene regel bij het fenomeen LEAVE NO TRACE. Naast dit fenomeen lees je over regelgeving met betrekking tot wildkamperen of reizen met je hond door verschillende landen. Soms geldt er een muilkorfplicht, sommige rassen zijn in bepaalde landen verboden. Kortom, een belangrijk hoofdstuk.

Voorbeeldpagina uit boek

HYGIËNE

Ook onderweg ben je genoodzaakt om af en toe je behoefte te doen. Reken er maar op dat je het mooiste toilet ooit zult hebben, waar niemand je eerder is voor geweest. Wassen in de natuur, je tandenpoetsen, het zijn standaard dagelijkse rituelen die er in de bergen net even anders uitzien. Ik vertel je over de regels en tips met hoe je jouw hygiëne op peil kunt houden.

Voorbeeldpagina uit boek

READY TO GO

Klaar voor de start, geweldig dat het moment is gekomen dat je aan je avontuur gaat beginnen! In dit deel ga je door een laatste checklist heen om na te gaan of je niets bent vergeten. Is je omgeving op de hoogte van je plannen? Heb je de juiste reisverzekering afgesloten? Heb je de juiste spullen voor jezelf en je hond? Zo ja, dan ben je ready to go!

156

PAGINA’S

11

HOOFDSTUKKEN

+ 10 jaar

ERVARING

Gele pagina
Voorbeeldpagina uit boek
Voorbeeldpagina uit boek
Voorbeeldpagina uit boek
Wat anderen zeggen

Wat een ontzettend veelzijdig en compleet boek. Tjokvol waardevolle informatie om je voor te bereiden en inspiratie op te doen om zelfstandig te gaan wildkamperen met je hond. Je kunt het zo gek niet bedenken of er staat wel een stukje over in. Anouk heeft een gave hoe ze dingen kan beschrijven. Ze neemt je volledig mee in de sfeer en beleving. Je waant je écht zo mee op reis! Dat maakt het naast een heel informatief en praktisch boek ook een heerlijk inspirerend boek.