DEEP DIVE 5

* Schotland *

BOEK NU!

DEEP DIVE 5, SCHOTLAND

Beleef deze intense vijfdaagse op een eiland in het westen van Schotland. Met glooiende heuvels, spectaculaire uitzichten vanaf toppen en zeer afwisselende natuur. Tijdens de verschillende dagtochten, met soms een beetje fysieke uitdaging, ga jij samen met je hond het avontuur aan.

Je wordt ondergedompeld in het ultieme gevoel van wat de Schotse Hooglanden je te bieden hebben. Ruigte, zachtheid, glooiing, het is er allemaal. De grillige kust, de oeroude steenformaties, eindeloze vergezichten, een intense DEEP DIVE in de Schotse natuur.

We verblijven elke dag op dezelfde super fijne en zeer rustige camping, wat er voor zorgt dat je je snel thuis gaat voelen. De vriendelijkheid komt je aan alle kanten tegemoet. Het is de perfecte thuisbasis voor dit intense hikingavontuur. Wil je liever luxer overnachten? Check dan de informatie verderop op deze pagina. Alles kan!

Naast het op pad zijn in de Schotse schoonheid is er voldoende tijd om bij te komen, te ontspannen, voor je uit te staren of een boek te lezen. De nadruk ligt op het hiken met spectaculaire uitzichten, afwisseling en avontuur.
Ben jij klaar voor een DEEP DIVE in de Schotse Hooglanden?

OVER MIJ

Met inmiddels 10 jaar backpackervaring in de bergen, vele tochten en wildkampeer avonturen kan ik wel zeggen dat ik alles zo’n beetje heb meegemaakt. Uitdagende weersomstandigheden, kapotte spullen, een zeer lijf, het moeten inschakelen van een traumahelikopter…. aan avontuur in ieder geval nooit gebrek.

Maar er is altijd weer die drive om één te worden met de natuur: backpacken in combinatie met wildkamperen is de bom! Ik zeg altijd: dat moet je VOELEN! Voelen in elke vezel van je lijf.

Deze intense ervaringen delen met je liefste maatje, daar kan niks tegenop. Je hond de hele dag zien genieten, giet daar je eigen geluk bovenop en je hebt een recept voor het leven. De reizen van True Nature Trails zijn uniek in zijn soort, reizen waarbij de verbinding met je hond centraal staat in combinatie met een flink portie avontuur.

Als holistisch gedragstherapeut voor honden en outdoor specialist heb ik mijn vaardigheden perfect weten te combineren in de praktijk van het dagelijks leven. Veiligheid en avontuur staan altijd voorop bij elke reis. Eerst droomde ik van zo’n leven, nu leef ik voluit mijn droom. En al deze unieke ervaringen wil ik graag met je delen.

Ga je mee op pad?

Informatie Deep Dive 5 Schotland

True Nature Trails biedt op maat gemaakte reizen aan voor een onvergetelijke ervaring met je hond. De liefde voor de natuur is groot, net als het welzijn van honden. Het vermijden van stress bij honden staat centraal binnen elke reis van True Nature Trails.

Jouw hond

* heeft een leeftijd van minimaal 1,5 jaar
* heeft fysiek een goede conditie
* heeft geen overgewicht
* is emotioneel stabiel
* kan goed met veranderende omstandigheden omgaan
* loopt zonder problemen aan de lijn
* draagt een Y-tuigje
* wordt geleid met een lange lijn van minimaal 5 meter (geen flexlijn)
* is sociaal naar andere honden

Aantal personen

Maximaal 5 avonturiers. Door het klein houden van de groepen is er rust voor de honden, meer persoonlijke aandacht & kun je intenser van de natuur genieten. Geen massale groepen maar echte aandacht voor jou en je hond.

Aantal honden: er geldt een maximum aantal van 5 honden en 1 hond per persoon.

Fitheid

Voor deze reis is een zeer goede conditie vereist, zowel voor de hond als voor de begeleider. Reken op tochten tussen de 4 à 5 uur met een dagrugzak. Pittige klimpartijen en afdalingen, jij hebt vanzelfsprekend een goede conditie.

Duur van de reis

5 dagen: 24 tot 29 mei 2024

Kosten reis €795,-

Inclusief

* 5 overnachtingen op een camping in een tent***
* 4 afwisselende dagtochten
* bezoek aan bijzondere historische plek
* lichtgewicht 2-persoons tent (voor 1 persoon met 1 hond)
* persoonlijke reisbegeleiding door ervaren gids
* satelliet apparatuur om onze veiligheid te garanderen
* deskundig advies over wandeltechnieken
* kennismakingsdag in NL
* e-book hoe bereid ik mijn hond voor op langere tochten?

*** bij het gebruik van een camper, caravan of stroom wordt een toeslag gerekend. Indien gewenst kun je zelf andere overnachtingsmogelijkheden regelen, zoals een B&B, hostel, hotel etc. De campingkosten worden dan in mindering gebracht.

Exclusief

* persoonlijke uitrusting naast de tent
* maaltijden (optioneel bij te boeken, zie hieronder)
* reiskosten naar Schotland (omgeving Glasgow, voor deze reis is een eigen auto vereist)
* reiskosten ter plaatse
* reis- en ongevallenverzekering
De reisverzekering moet o.a. een goede bergsportdekking met opsporings- en reddingsacties dekking hebben. Dit is verplicht.

Maaltijdpakket

Maaltijden tijdens de tochten zijn een belangrijk onderdeel van de reis. Gezonde voedende ingrediënten leveren de energie die je nodig hebt, het liefst met zo min mogelijk gewicht en verpakking. Het is mogelijk een maaltijdpakket te boeken waarbij alle maaltijden inclusief zijn, vanaf lunch dag 1 t/m diner dag 5.

In het maaltijdenpakket zitten ontbijt, lunch & diner inbegrepen. Eet je veganistisch, vegetarisch, glutenvrij, lactosevrij of wil je biologisch? Het is allemaal mogelijk.

De prijs van een maaltijdenpakket is €120,-.

Reis naar Schotland

Voor deze reis is een auto een vereiste.
Er zijn verschillende mogelijkheden om naar Schotland te reizen. Na aanmelding ontvang je uitgebreide informatie over de reismogelijkheden naar Schotland.

*** TIP ***

Trek een aantal dagen uit om naar Schotland te reizen zodat je uitgerust aankomt op de plaats van bestemming.

Inschrijven

Inschrijven voor deze reis kan tot en met 29 maart 2024.

*** De Deep Dive 5 in Schotland gaat door bij aanmelding van 5 deelnemers.

“Mystique Schotland was voor mij kort gezegd fantastisch. Hoewel ik vertrouwd ben met het wandelen in de bergen met de hond kregen de tochten een nieuwe ‘spannende’ dimensie door het wildkamperen. Puur genieten vanuit je tentje ‘s morgens vroeg met zicht op een idyllisch meertje…

De tochten waren soms pittig, uitdagend maar eigenlijk wel grensverleggend. Oh wat geeft het een voldoening om met je zware backpack bovenop die heuvel te komen en dan rijkelijk beloond te worden met een weids en wonderbaarlijk mooi uitzicht dat je enkel in de sprookjesfilms ziet.

De natuur in Schotland is prachtig maar zoals men zegt niet te onderschatten. 4 seizoenen op een dag en dit hebben we kunnen ervaren, en dan zwijgen we nog over de knutjes 🙈.

Anouk, je hebt ons goed voorbereid op dit avontuur en je hebt ons steeds veilig en wel terug beneden gebracht. De reis is een aanrader voor iedereen die houdt van de natuur, de bergen, de rust en een gezond portie uitdaging!”

“De reis heeft een enorme indruk achtergelaten. De ruwe, rauwe en indrukwekkende rotsen, verpletterende uitzichten, de kleur groen overal om je heen en vooral de mist! Schotland, een omgeving waar mist verwonderd. Zo mooi dat je het wilt vastpakken, je je door de mist wilt laten meevoeren, in je gevoel, je dromen en je gedachten loslaten. En dan snel je camera pakken om het vast te leggen. Snel, want mist verandert in een enkele minuut en dan is alles weer anders.

Schotland brengt je in contact met een gevoel die je nergens anders krijgt. Kamperen tussen de bergen aan een loch, geen wind, het duurt even voordat je de stilte echt hoort, we zijn het niet meer gewend. De stilte…. alleen doorbroken door de Koekkoek die je laat weten dat dit hun natuurlijk leefgebied is. Bij het vallen van de avond de fluittonen van de zeearend die ook laat weten dat hij in de buurt is. Prachtig!

Inmiddels heb ik in mijn leven aardig wat tochten door gebergte gemaakt op zo veel verschillend manieren, de Himalaya & Andes gaven mij de hoogste toppen, Noorwegen in de laatste jaren vergezichten en het wildkamperen. Schotland raakte mij dieper. Ik ben overdonderd door de schoonheid, de spiritualiteit en de kracht van de Schotse natuur. Rauw in het hooggebergte en sprookjesachtig in het zuiden.

Dit mijn 3e reis met True Nature Trails. Het is heerlijk om een week de tochten uitgestippeld door Anouk te volgen onder haar begeleiding. Het zijn uitdagende tochten met genoeg balans voor rust. Zo nodig wordt er wat aangepast. Ikzelf kan nog meer genieten van de omgeving omdat ik niet zelf hoef te navigeren of zeker hoef te weten of de route geschikt is voor honden. Ik volg en beleef. Als bonus deel je deze ervaring met leuke mensen in de groep, allemaal met dezelfde mind-set: De natuur op zijn best beleven en hiervoor een fikse uitdaging aangaan.”

In juni 2022 hebben wij, onze labrador Pleuntje, mijn man en ik, deelgenomen aan de Deep Dive 5. Het was voor ons ook de eerste kennismaking met Noorwegen. En wat voor een kennismaking, overweldigend mooie natuur, ook zeer afwisselend, rust en schone lucht. Het overtrof alle verwachtingen. De groep was gezellig klein, tijd voor gesprekken maar ook tijd voor stilte. Heerlijk om ’s ochtends niet te vroeg te beginnen, 5 dagen lang de meest mooie wandelingen, heerlijk lunchpakket, genoeg pauzes, soms grensverleggend, maar over het algemeen goed te doen. Anouk is een fijne gids die weet waar ze het over heeft en haar zaakjes goed regelt. Ik heb bewondering voor de manier waarop zij in het leven staat en dit heeft mij zeker geïnspireerd.

Dankjewel 🙏 Anouk en Taka & Lucy.

De Deep Dive 5, een setting die voor ons, met de verhalen van Niels Holgersson in gedachte als referentiekader, eigenlijk op maat is gesneden …

Zo blij dat wij hebben mogen genieten van je expertise en goede zorg.. je hebt het voor elkaar gekregen om ons gedurende 5 dagen te “belasten” met een breed pallet aan vergezichten, natuur, een onvergetelijke lunch en onuitwisbare herinneringen …

Wat een fantastische ervaring en dan bedoel ik niet enkel de mooie, ongerepte, rustgevende en fascinerende omgeving maar ook de beleving om deze positieve energie te kunnen delen met je eigen trouwe vriend ( lees ..viervoeter ) en gelijkgestemden…

Een opmaat voor meer … :-). … en dan spreek ik ook namens Roos … want als onze fysieke toestand het toelaat dan gaat volgend jaar de tent mee… 😉  alhoewel Roos zeker 3 dagen nodig heeft gehad om bij te komen …

Samen met mijn hond, Anouk en de rest van de groep heb ik de reis Magic of the Fjells gemaakt in Noorwegen. Voor mij was het een hele mooie ervaring. Noorwegen heeft een afwisselend landschap met bergen, meren, watervallen, bossen, heide… en wij zijn overal geweest! Anouk kent namelijk alle mooie (geheime) hoekjes van Noorwegen, hoekjes die ik zelf niet had gevonden.

Wat ik zelf erg fijn vond is dat er goed rekening gehouden werd met de honden. Ze mochten ieder op hun eigen tempo aan elkaar wennen. Ook wordt er goed gekeken naar hoe het lichamelijk met ze gaat. Als het nodig is wordt het programma aangepast, wat ik zelf een prettig idee vind, het welzijn van de honden staat voorop.

Ik hoop in de toekomst nog een keer met True Nature Trails mee te kunnen. En Anouk brengt dan hopelijk het mooie weer opnieuw met zich mee :).

Juni 2019 – The Grand Wilderness Experience

Ik ben nu alweer een week of 2 terug van mijn onvergetelijke vakantie in Noorwegen. Zes dagen hebben we gehiked in het nationaal park Hardangervidda in het zuidwesten van dit schitterende land.

Dit was een reis om nooit te vergeten! Wat een natuurschoon! De toch wel pittige inspanningen werden keer op keer beloond met geweldige uitzichten. Soms legden we maar anderhalve kilometer af in een uur omdat geen stap normaal was. Overal stenen & rotsen waar je voortdurend overheen of op moest stappen, soms (flink) en lang bergop of bergaf, dan weer een kolkende rivier oversteken, af en toe afgewisseld met een moerasachtige ondergrond. Ik hou daarvan :-), een beetje afzien met bijna 20 kilo op je rug en samensmelten met de natuur. Dat samensmelten gebeurd dan vanzelf. De weerstand verdwijnt, er komt acceptatie voor in de plaats en de klus is geklaard, de samensmelting is daar. Wat heerlijk is het dan als je na een paar dagen hiken en overnachten in een tentje ineens aankomt bij een berghutje. Dan heb je ineens een bed en een kachel!!! Hoe luxe is dat dan! Onbeschrijflijk bijna hoe je dat dan kunt waarderen!

Het ontroerde me vaak die geweldige uitzichten, de honden van Anouk die volledig in hun element waren en onvermoeibaar leken. Anouk heeft deze prachtdieren uit Roemenië gehaald of beter gezegd gered. Beide beestjes hebben een pittig verleden ingeruild voor een geweldig leven bij deze hondenfluisteraar. Fantastisch om te zien hoe mens en dier op elkaar afgestemd kunnen zijn en hoe een mens zo goed de lichaamstaal van een hond kan lezen. Anouk is er een uit duizenden: zeer veel respect voor deze vrouw en wat zij neer heeft gezet met True Nature Trails.

De organisatie was tot in de puntjes en kleinste details geregeld.
Mijn bagage was niet aangekomen maar hoe we dit met elkaar hebben opgepakt is ook iets waar we allen trots op kunnen zijn.
Ik kan vanuit m’n hart zeggen dat deze vakantie er een was om nooit te vergeten.
En last but not least: ben je avontuurlijk ingesteld, sportief èn heb je een hond (hoewel dat laatste dus niet persé hoeft….): Boek een reis bij True Nature Trails

Een onvergetelijke ervaring! Samen met je hond terug naar de basis. Het één worden met de natuur, je volledig overgeven aan het nu. De rest is even onbelangrijk. Bijzonder om dat te ervaren. Het reizen met een kleine groep vond ik erg prettig. Interessante, waardevolle gesprekken gehad met Anouk en m’n medereizigers. Stof tot nadenken. De begeleiding is uitstekend, ook in onvoorziene situaties staat Anouk haar mannetje, behoudt de rust en handelt. Petje af. Deze reis heeft een ongelooflijke indruk gemaakt. Dankjewel.

Een onvergetelijke reis met True Nature Trails. Een reis die mij heeft verbonden met mijn ware natuur, mijn ware zelf. Maar ook een reis waar ik nauwelijks woorden aan kan geven, zo indrukwekkend, zo intens. Wandelen in Noorwegen is werkelijk wonderschoon.

Anouk is iemand waar ik volledig mezelf bij kon zijn. De begeleiding was buitengewoon goed. De reis was tot in de puntjes verzorgd. Ik heb haar leren kennen als een goede reisleider, haar liefde en zorg voor deze aarde en haar hond Taka. Ze is een daadkrachtige inspirerende vrouw die stevig in haar schoenen staat.

Door de lange wandelingen werd ik terug geworpen op mezelf. Hierdoor kon ik aandacht geven aan alles wat er in mij leefde. Voor mijn gevoel heeft het me verder gebracht in mijn bewustzijn.

De reis heeft me enorm geïnspireerd. Dit ga ik vaker doen! Ik heb heel erg genoten van het één zijn met de natuur, de eindeloze stilte, het drinken uit meren en rivieren, het wakker worden in een weidse vallei, de mist zien optrekken in de ochtend, alle elementen, de sneeuwtoppen, helemaal back to basic. Ook zonder hond is dit een waanzinnige reis! Nogmaals dank Anouk voor deze onvergetelijke reis waar ik nog vaak met een grote glimlach aan terug denk!