Deep Dive 5DEEP DIVE 5* Telemark, Noorwegen *

DEEP DIVE 5

Deze midweek bestaat uit 5 afwisselende dagtochten, met hier en daar een fysieke uitdaging, in de provincie Telemark in Zuid Noorwegen. Een Deep Dive in de diversiteit van het Noorse landschap. Toppen beklimmen, weidse uitzichten, blinkende meren, elke dag een totaal nieuwe ervaring. Naast alle schoonheid staat deze midweek garant voor avontuur.

De eerste drie dagen wandelen we in de omgeving van Morgedal, met zeer diverse tochten langs meren en bossen, omringd door de stilte. Maar ook het beklimmen van een top met als beloning 360 graden weidse uitzichten. De laatste twee dagen verhuizen we naar de omgeving van Rjukan, waar we de hoogvlakten van de Hardangervidda gaan ervaren, voornamelijk boven de boomgrens. Even proeven aan de sfeer, de ruimte, de grootsheid, van het 8000 vierkante kilometer grote nationale park.

Deze week staat in het teken van optimaal genieten met je hond maar ook zonder hond ben je helemaal welkom. Je draagt een dagrugzak met alleen de noodzakelijke benodigdheden zoals lunch en extra (regen)kleding. Naast de dagtochten, als er nog energie over is, zijn er genoeg mogelijkheden voor andere activiteiten in de omgeving.
De overnachtingen regel je zelf, je kunt kiezen uit een hotel, wellicht je eigen camper, op een camping of in blokhutten. Je ontvangt na inschrijving alle informatie hierover, samen met een uitgebreide paklijst.

OVER MIJ

Met inmiddels 10 jaar backpackervaring in de bergen, vele tochten en wildkampeer avonturen kan ik wel zeggen dat ik alles zo’n beetje heb meegemaakt. Uitdagende weersomstandigheden, kapotte spullen, een zeer lijf, het moeten inschakelen van een traumahelikopter…. aan avontuur in ieder geval nooit gebrek.

Maar er is altijd weer die drive om één te worden met de natuur: backpacken in combinatie met wildkamperen is de bom! Ik zeg altijd: dat moet je VOELEN! Voelen in elke vezel van je lijf.

Deze intense ervaringen delen met je liefste maatje, daar kan niks tegenop. Je hond de hele dag zien genieten, giet daar je eigen geluk bovenop en je hebt een recept voor het leven. De reizen van True Nature Trails zijn uniek in zijn soort, reizen waarbij de verbinding met je hond centraal staat in combinatie met een flink portie avontuur.

Als holistisch gedragstherapeut voor honden en outdoor specialist heb ik mijn vaardigheden perfect weten te combineren in de praktijk van het dagelijks leven. Veiligheid en avontuur staan altijd voorop bij elke reis. Eerst droomde ik van zo’n leven, nu leef ik voluit mijn droom. En al deze unieke ervaringen wil ik graag met je delen.

Ga je mee op pad?

Informatie Deep Dive 5

True Nature Trails biedt op maat gemaakte reizen aan voor een onvergetelijke ervaring met je hond. De liefde voor de natuur is groot, net als het welzijn van honden. Het vermijden van stress bij honden staat centraal binnen elke reis van True Nature Trails.

Jouw hond

* heeft een leeftijd van minimaal 1,5 jaar
* heeft fysiek een goede conditie en geen overgewicht
* is emotioneel stabiel
* kan goed met veranderende omstandigheden omgaan
* loopt zonder problemen aan de lijn
* draagt een Y-tuigje
* wordt geleid met een lange lijn van minimaal 5 meter (geen flexlijn)

Aantal personen/honden

Er geldt een maximaal aantal deelnemers van 6. Door het klein houden van de groepen is er rust voor de honden, meer persoonlijke aandacht & kun je intenser van de natuur genieten. Geen massale groepen maar echte aandacht voor jou en je hond.

Er geldt een maximum van 1 hond per persoon.

Fitheid

Een goede conditie is zowel voor de hond als begeleider vereist. We wandelen elke dag meerdere uren (ongeveer tussen de 3 & 4 uur) met delen waarbij we soms flink klimmen en dalen, in moerasgrond lopen of klauteren op een ondergrond van keien. We beklimmen toppen die soms een beetje lef vragen en focus. Als je last hebt van hoogtevrees is deze reis wellicht niet voor jou. In principe geldt, ben je gezond en vitaal, en kun je met gemak 15 km wandelen, dan kun je deze reis aan. Check ook de pagina over fitheid.

Duur van de reis

5 dagen: 12 juni t/m 16 juni 2023

Starpunt: Morgedal
Eindpunt: Rjukan

Kosten reis €555,-

Inclusief:

* 5 dagtochten
* vervoer (dag 2 & 3) naar de start/eindpunten van de wandelingen
* persoonlijke reisbegeleiding door ervaren gids
* satelliet apparatuur om onze veiligheid te garanderen
* deskundig advies over wandeltechnieken
* exclusief filmpje van de reis, na afloop

Exclusief

* overnachtingen (je ontvangt overnachtingsopties na aanmelding)
* reiskosten naar Noorwegen (voor deze reis is een eigen auto vereist)
* reiskosten tussen de wandellocaties (rondom Morgedal & Rjukan)
* maaltijden
* annuleringsverzekering
* reis- en ongevallenverzekering

Inschrijven

Inschrijven voor deze reis kan tot 4 weken voor vertrek.

*** The Deep Dive 5 gaat door bij aanmelding van minimaal 5 deelnemers.

Deep Dive 5
Deep Dive 5
Deep Dive 5
Deep Dive 5
Deep Dive 5
Deep Dive 5

Mijn man en ik, hebben met onze labrador Pleuntje deelgenomen aan de Deep Dive 5. Het was voor ons ook de eerste kennismaking met Noorwegen. En wat voor een kennismaking, overweldigend mooie natuur, ook zeer afwisselend, rust en schone lucht. Het overtrof alle verwachtingen. De groep was gezellig klein, tijd voor gesprekken maar ook tijd voor stilte. Heerlijk om ’s ochtends niet te vroeg te beginnen, 5 dagen lang de meest mooie wandelingen, heerlijk lunchpakket, genoeg pauzes, soms grensverleggend, maar over het algemeen goed te doen. Anouk is een fijne gids die weet waar ze het over heeft en haar zaakjes goed regelt. Ik heb bewondering voor de manier waarop zij in het leven staat en dit heeft mij zeker geïnspireerd.

Dankjewel 🙏 Anouk en Taka & Lucy.

De Deep Dive 5, een setting die voor ons, met de verhalen van Niels Holgersson in gedachte als referentiekader, eigenlijk op maat is gesneden …

Zo blij dat wij hebben mogen genieten van je expertise en goede zorg.. je hebt het voor elkaar gekregen om ons gedurende 5 dagen te “belasten” met een breed pallet aan vergezichten, natuur, een onvergetelijke lunch en onuitwisbare herinneringen …

Wat een fantastische ervaring en dan bedoel ik niet enkel de mooie, ongerepte, rustgevende en fascinerende omgeving maar ook de beleving om deze positieve energie te kunnen delen met je eigen trouwe vriend ( lees ..viervoeter ) en gelijkgestemden…

Een opmaat voor meer … :-). … en dan spreek ik ook namens Roos … want als onze fysieke toestand het toelaat dan gaat volgend jaar de tent mee… 😉  alhoewel Roos zeker 3 dagen nodig heeft gehad om bij te komen …