DEEP DIVE
d'LUXE
* Zuid Noorwegen *

RONDREIS DEEP DIVE d’LUXE

Deze rondreis in Zuid Noorwegen bestaat uit een combinatie van verschillende activiteiten, sightseeing, wandelen en ontspannen. De verschillende landschappen, de authentieke Noorse blokhutjes en de enorme ruimte laten je het echte Noorwegen-gevoel ervaren.

Je wordt verwelkomd op een mooie natuurcamping waar we onder andere gaan kanoën met de honden, met kans op bevers spotten en nestelende visarenden. Deze wilde dieren leven veelvuldig in de omgeving. Daarnaast word je uitgenodigd voor yogasessies op het eigen strand en uiteraard maken we mooie wandelingen in de omgeving, omringd door de stilte van dennenbossen en meren. Slapen doen we in een blokhut.

De reis vervolgt naar het noorden waar ons mooie wandelingen staan te wachten in het ruige Hardangervidda National Park. Hier waan je je letterlijk en figuurlijk in een compleet andere wereld. Geheel boven de boomgrens, wat maakt dat je eindeloos ver kunt kijken. Een proeverij aan de sfeer, de ruimte & de grootsheid van het 8000 vierkante kilometer grote nationale park met als toetje een verblijf in een luxe berghut.

Na de ruigheid van de bergen, waar hoogstwaarschijnlijk zelfs nog sneeuw ligt, dalen we af naar een 350 meter diepe kloof en wacht ons nog een wandeling ver boven een typische Noorse fjord (waar je zo’n 700 meter naar beneden kijkt) met diepblauw water. En een wandeling naar een bergtop met 360 graden uitzicht. Kortom, veel afwisseling.

Een week lang genieten van al dit moois met of zonder hond. Alle wandelingen zijn met een dagrugzak met alleen de noodzakelijke benodigdheden zoals lunch en extra (regen)kleding. Alle overnachtingen zijn in authentieke Noorse blokhutten en een luxe berghut, allen inbegrepen. Ben jij klaar voor deze afwisselende Deep Dive d’Luxe in het mooie Noorwegen? Lees de uitgebreide reisbeschrijving voor meer details over deze zeer te gekke reis.

OVER MIJ

Met inmiddels 10 jaar backpackervaring in de bergen, vele tochten en wildkampeer avonturen kan ik wel zeggen dat ik alles zo’n beetje heb meegemaakt. Uitdagende weersomstandigheden, kapotte spullen, een zeer lijf, het moeten inschakelen van een traumahelikopter…. aan avontuur in ieder geval nooit gebrek.

Maar er is altijd weer die drive om één te worden met de natuur: backpacken in combinatie met wildkamperen is de bom! Ik zeg altijd: dat moet je VOELEN! Voelen in elke vezel van je lijf.

Deze intense ervaringen delen met je liefste maatje, daar kan niks tegenop. Je hond de hele dag zien genieten, giet daar je eigen geluk bovenop en je hebt een recept voor het leven. De reizen van True Nature Trails zijn uniek in zijn soort, reizen waarbij de verbinding met je hond centraal staat in combinatie met een flink portie avontuur.

Als holistisch gedragstherapeut voor honden en outdoor specialist heb ik mijn vaardigheden perfect weten te combineren in de praktijk van het dagelijks leven. Veiligheid en avontuur staan altijd voorop bij elke reis. Eerst droomde ik van zo’n leven, nu leef ik voluit mijn droom. En al deze unieke ervaringen wil ik graag met je delen.

Ga je mee op pad?

Informatie Deep Dive d’Luxe

True Nature Trails biedt op maat gemaakte reizen aan voor een onvergetelijke ervaring met je hond. De liefde voor de natuur is groot, net als het welzijn van honden. Het vermijden van stress bij honden staat centraal binnen elke reis van True Nature Trails.

Jouw hond

* heeft een leeftijd van minimaal 1,5 jaar
* heeft fysiek een goede conditie
* heeft geen overgewicht
* is emotioneel stabiel
* kan goed met veranderende omstandigheden omgaan
* loopt zonder problemen aan de lijn
* draagt een Y-tuigje
* wordt geleid met een lange lijn van minimaal 5 meter (geen flexlijn)

Aantal personen/honden

Er geldt een maximaal aantal deelnemers van 6. Door het klein houden van de groepen is er rust voor de honden, meer persoonlijke aandacht & kun je intenser van de natuur genieten. Geen massale groepen maar echte aandacht voor jou en je hond.

Er geldt een maximum van 1 hond per persoon.

Fitheid

Een goede conditie is zowel voor de hond als begeleider vereist. We wandelen tussen de 1,5u & 4,5 uur over een afwisselende ondergrond. In principe geldt, ben je gezond en vitaal, en kun je met gemak 15 km wandelen, dan kun je deze reis aan. Check ook de pagina over fitheid.

Data reis:
23 juni tot 30 juni 2024 (2 plekjes vrij)

Start- & eindpunt: Kristiansand

Kosten reis €1275,-

Inclusief:

* dagelijkse wandelingen tussen de 1,5 en 4,5 uur
* wandeling 700 meter boven een een fjord
* bezoek aan een 350 m diepe kloof
* 2 x yogasessie
* 2 x kanotocht
* overnachting in blokhut dag 1, 2, 6 & 7 o.b.v. 2 personen per hut (aparte bedden in 1 ruimte – geen aparte slaapkamers)*
* overnachting in authentieke Noorse blokhut dag 5 o.b.v. 3 personen per hut met ieder een eigen slaapkamer **
* overnachting in luxe berghut (hotel) dag 3 & 4 o.b.v. 2 personen per kamer***
* 3-gangen diner dag 3 & 4
* ontbijtbuffet dag 4 & 5
* persoonlijke reisbegeleiding door ervaren gids
* satelliet apparatuur om onze veiligheid te garanderen
* deskundig advies over wandeltechnieken
* exclusief filmpje van de reis, na afloop
* e-book Hoe bereid ik mijn hond voor op langere tochten?
——
* dag 1, 2, 6 & 7: indien je een individuele hut wenst geldt er een toeslag van €25,- per nacht.

** dag 5: indien je een individuele hut wenst geldt er een toeslag van € 70,-.

*** dag 3 & 4: indien je een individuele kamer wenst geldt er een toeslag van €130,- per nacht.

Exclusief

* reiskosten naar Noorwegen (voor deze reis is een eigen auto vereist)
* reiskosten in Noorwegen (totaal 520 km)
* overige maaltijden (optioneel bij te boeken, zie hieronder)
* annuleringsverzekering
* reis- en ongevallenverzekering

Maaltijdenpakket

Het is mogelijk een maaltijdenpakket te boeken waarbij alle maaltijden inclusief zijn, vanaf diner dag 1 t/m ontbijt dag 8.

In het maaltijdenpakket zitten ontbijt, lunch & diner inbegrepen. Eet je veganistisch, vegetarisch, glutenvrij, lactosevrij of wil je biologisch? Het is allemaal mogelijk.

De prijs van een maaltijdenpakket is €120,-.

Inschrijven

Inschrijven voor deze reis kan tot 4 weken voor vertrek.

*** The Deep Dive d’Luxe gaat door bij aanmelding van minimaal 6 deelnemers.

Mijn man en ik, hebben met onze labrador Pleuntje deelgenomen aan de Deep Dive 5. Het was voor ons ook de eerste kennismaking met Noorwegen. En wat voor een kennismaking, overweldigend mooie natuur, ook zeer afwisselend, rust en schone lucht. Het overtrof alle verwachtingen. De groep was gezellig klein, tijd voor gesprekken maar ook tijd voor stilte. Heerlijk om ’s ochtends niet te vroeg te beginnen, 5 dagen lang de meest mooie wandelingen, heerlijk lunchpakket, genoeg pauzes, soms grensverleggend, maar over het algemeen goed te doen. Anouk is een fijne gids die weet waar ze het over heeft en haar zaakjes goed regelt. Ik heb bewondering voor de manier waarop zij in het leven staat en dit heeft mij zeker geïnspireerd.

Dankjewel 🙏 Anouk en Taka & Lucy.

De Deep Dive 5, een setting die voor ons, met de verhalen van Niels Holgersson in gedachte als referentiekader, eigenlijk op maat is gesneden …

Zo blij dat wij hebben mogen genieten van je expertise en goede zorg.. je hebt het voor elkaar gekregen om ons gedurende 5 dagen te “belasten” met een breed pallet aan vergezichten, natuur, een onvergetelijke lunch en onuitwisbare herinneringen …

Wat een fantastische ervaring en dan bedoel ik niet enkel de mooie, ongerepte, rustgevende en fascinerende omgeving maar ook de beleving om deze positieve energie te kunnen delen met je eigen trouwe vriend ( lees ..viervoeter ) en gelijkgestemden…

Een opmaat voor meer … :-). … en dan spreek ik ook namens Roos … want als onze fysieke toestand het toelaat dan gaat volgend jaar de tent mee… 😉  alhoewel Roos zeker 3 dagen nodig heeft gehad om bij te komen …