Met hond naar Schotland

Mystique Schotland

Mystique Schotland

Spectaculaire uitzichten vanuit je tentje, glooiende heuvels en zeer afwisselende natuur, dat staat je te wachten in deze reis op een eiland aan de westkust van Schotland. Een combinatie van uitdagende trektochten langs rivieren, door valleien of langs de mooie kustlijn.

Schotland is een waar paradijs voor de wandel- en natuurliefhebber, geen plek op de wereld waar honden zo welkom zijn! Met jouw trouwe viervoeter ga je op avontuur, de stilte in, zelfvoorzienend op pad, samensmelten met de elementen van de natuur. Acht dagen hiken we een andere route, met de backpack en de tent bij je, om op die ultieme plek uit te komen voor de nacht. Elke keer is het weer een verrassing welk uitzicht er op je wacht.
Zie je je tentje al staan aan een bergmeer? Of met uitzicht op die uitgestrekte vallei?

Het voordeel van deze reis is dat we elke twee dagen terug zijn in de bewoonde wereld. Dat betekent maximaal voor 2 dagen eten en hondenvoer mee. Het maximum gewicht van de backpack zal hierdoor vele malen lager zijn dan bij een meerdaagse aaneengesloten tocht. Het gewicht van jouw backpack hangt af van jouw spullen en het formaat van je hond.

Naast de intense wandelroutes is er elke dag ook tijd om bij te komen, te ontspannen, voor je uit te staren of een boek te lezen. De nadruk ligt op het wildkamperen, met spectaculaire uitzichten, ultieme plekjes waar niets of niemand ons stoort.
Af en toe terug naar de bewoonde wereld voor een frisse douche of ander comfort.
Ben jij klaar voor de Schotse Hooglanden?

Informatie Mystique Schotland

True Nature Trails biedt op maat gemaakte reizen aan voor een onvergetelijke ervaring met je hond. De liefde voor de natuur is groot, net als het welzijn van honden. Het vermijden van stress bij honden staat centraal binnen elke reis van True Nature Trails.

Jouw hond

* heeft een leeftijd van minimaal 1,5 jaar
* heeft fysiek een goede conditie en geen overgewicht
* is emotioneel stabiel
* kan goed met veranderende omstandigheden omgaan
* loopt zonder problemen aan de lijn
* draagt een Y-tuigje
* wordt geleid met een lange lijn van minimaal 5 meter (geen flexlijn)

Aantal personen

Minimaal 6, maximaal 7 avonturiers. Door het klein houden van de groepen is er rust voor de honden, meer persoonlijke aandacht & kun je intenser van de natuur genieten. Geen massale groepen maar echte aandacht voor jou en je hond.

Aantal honden: er geldt een maximum aantal van 7 honden en 1 hond per persoon.

Fitheid

Voor deze reis is een zeer goede conditie vereist, zowel voor de hond als voor de begeleider. We wandelen elke dag meerdere uren (tussen de 4 à 5 uur) met volle bepakking (tent, slaapzak, voeding etc). Om op de mooiste plekken wild te kamperen gaan we de hoogte in en staan ons beklimmingen en afdalingen te wachten, dit vereist een goede conditie. Op dag 5 hebben we een rustdag waarbij we een kortere wandeling maken.

Duur van de reis

8 dagen: 13 t/m 20 mei 2023

Kosten reis incl. BTW* €1111,-

Inclusief

* 5 nachten wildkamperen met spectaculaire uitzichten
* 8 diverse dagtochten
* lichtgewicht 2-persoons tent (voor 1 persoon met 1 hond)
* persoonlijke reisbegeleiding door ervaren gids
* satelliet apparatuur om onze veiligheid te garanderen
* deskundig advies over wandeltechnieken
* kennismakingdag in NL
* exclusief filmpje van de reis, na afloop

Exclusief

* persoonlijke uitrusting naast de tent
* maaltijden (optioneel bij te boeken, zie hieronder)
* overnachtingen buiten de wildkampeernachten om (je ontvangt overnachtingsopties na aanmelding)
* reiskosten naar Schotland (omgeving Glasgow, voor deze reis is een eigen auto vereist)
* reiskosten ter plaatse
* reis- en ongevallenverzekering
De reisverzekering moet o.a. een goede bergsportdekking met opsporings- en reddingsacties dekking hebben. Dit is verplicht.

Maaltijdpakket

Maaltijden tijdens de tochten zijn een belangrijk onderdeel van de reis. Gezonde voedende ingrediënten leveren de energie die je nodig hebt, het liefst met zo min mogelijk gewicht en verpakking. Het is mogelijk een maaltijdpakket te boeken waarbij alle maaltijden inclusief zijn, vanaf diner dag 1 t/m lunch dag 8. True Nature Trails gebruikt de maaltijden van LYO Food, met een zeer afwisselend aanbod.

In het maaltijdenpakket zitten ontbijt, lunch & diner inbegrepen. Eet je veganistisch, vegetarisch, glutenvrij, lactosevrij of wil je biologisch? Het is allemaal mogelijk.

De prijs van een maaltijdenpakket is €195,-.

Reis naar Schotland

Voor deze reis is een auto een vereiste.
Er zijn verschillende mogelijkheden om naar Schotland te reizen. Na aanmelding ontvang je uitgebreide informatie over de reismogelijkheden naar Schotland.

*** TIP ***

Trek een aantal dagen uit om naar Schotland te reizen zodat je uitgerust aankomt op de plaats van bestemming.

Inschrijven

Inschrijven voor deze reis kan tot en met 17 maart 2023.

*** De Mystique Schotland week gaat door bij aanmelding van minimaal 6 deelnemers.

Vakantie met hond
Schotland

Met hond naar Schotland

Mystique Schotland

nl_NL