BOEK NU!

* Hardangervidda National Park *

MAGIC OF THE FJELLS

MAGIC OF THE FJELLS

Een reis met je hond door Noorwegen, in de typische Noorse fjells (de bergen), over ruige toppen of de zachtglooiende uitgestrekte toendra. Struinen langs ontelbaar veel blauwe meren, of de riviertjes en beekjes doorsteken die hieruit ontspringen. Deze zeer mooie en afwisselende wandelweek geeft je adembenemende vergezichten, brengt je mind tot rust en laat je de wildernis volop ervaren.
Samen met je hond op avontuur!

Drie dagen backpacken over de hoogvlakten van de Hardangervidda geeft je een goed beeld over de uitgestrekheid van dit 8000 km2 grote Nationale Park. Daarnaast een tocht door Hallingskarvet Nationaal Park naar een ruige bergtop. Kamperen doen we (deels) in het wild, steeds op een andere plek, afgewisseld met een verblijf in een berghut. Een unieke reis waar het contact met de natuur centraal staat.

Deze reis heeft een fijne balans tussen wandelingen met een dagrugzak en backpacken als we gaan wildkamperen. Bossen, bergen, boven de boomgrens, van alles wat, lees erover in de uitgebreide reisbeschrijving. Een verrassende reis met elke dag opnieuw ontdek je plekje. Uiteraard is er voldoende vrije tijd om te ontspannen en te genieten van de omgeving. Je ontvangt een uitgebreide paklijst na aanmelding.

OVER MIJ

Met inmiddels 10 jaar backpackervaring in de bergen, vele tochten en wildkampeer avonturen kan ik wel zeggen dat ik alles zo’n beetje heb meegemaakt. Uitdagende weersomstandigheden, kapotte spullen, een zeer lijf, het moeten inschakelen van een traumahelikopter…. aan avontuur in ieder geval nooit gebrek.

Maar er is altijd weer die drive om één te worden met de natuur: backpacken in combinatie met wildkamperen is de bom! Ik zeg altijd: dat moet je VOELEN! Voelen in elke vezel van je lijf.

Deze intense ervaringen delen met je liefste maatje, daar kan niks tegenop. Je hond de hele dag zien genieten, giet daar je eigen geluk bovenop en je hebt een recept voor het leven. De reizen van True Nature Trails zijn uniek in zijn soort, reizen waarbij de verbinding met je hond centraal staat in combinatie met een flink portie avontuur.

Als holistisch gedragstherapeut voor honden en outdoor specialist heb ik mijn vaardigheden perfect weten te combineren in de praktijk van het dagelijks leven. Veiligheid en avontuur staan altijd voorop bij elke reis. Eerst droomde ik van zo’n leven, nu leef ik voluit mijn droom. En al deze unieke ervaringen wil ik graag met je delen.

Ga je mee op pad?

Informatie Magic of the Fjells

True Nature Trails biedt op maat gemaakte reizen aan voor een onvergetelijke ervaring met je hond. De liefde voor de natuur is groot, net als het welzijn van honden. Het vermijden van stress bij honden staat centraal binnen elke reis van True Nature Trails.

Jouw hond

* heeft een leeftijd van minimaal 1,5 jaar
* heeft fysiek een goede conditie
* heeft geen overgewicht
* is emotioneel stabiel
* kan goed met veranderende omstandigheden omgaan
* loopt zonder problemen aan de lijn
* draagt een Y-tuigje
* wordt geleid met een lange lijn van minimaal 5 meter (geen flexlijn)

Aantal personen/honden

Minimaal & maximaal 6 avonturiers. Door het klein houden van de groepen is er rust voor de honden, meer persoonlijke aandacht & kun je intenser van de natuur genieten. Geen massale groepen maar echte aandacht voor jou en je hond.

Aantal honden: er geldt een maximum aantal van 6 honden en 1 hond per persoon.

Fitheid

Een goede conditie is zowel voor de hond als begeleider vereist. We wandelen elke dag meerdere uren (ongeveer tussen de 2,5 & 4,5 uur) met delen waarbij we klimmen en dalen, in moerasgrond lopen en veel balanceren tussen de vele keien. Check ook de pagina over fitheid. Er wordt maximaal 13,5 km per dag gelopen.

Data reis:
19 juli tot 25 juli 2024

Starpunt: Kongsberg
Eindpunt: Hardangervidda NP

Kosten reis €1155,-

Inclusief:

* overnachting op camping dag 1***
* 1 dag hiken in Hallingskarvet Nationaal Park
* 3 dagen hiken Hardangervidda Nationaal Park
* 3 nachten wildkamperen
* overnachting in authentieke Noorse blokhut dag 3 & 6
* 3-gangen diner in berghut dag 3 & 6
* uitgebreid ontbijt buffet dag 4 & 7
* excursie spectaculaire watervallen (eigen vervoer)
* boottocht over fjord
* 2-p lichtgewicht tent (voor 1 persoon met 1 hond)
* bijdrage per hond
* 24 uur per dag persoonlijke reisbegeleiding door ervaren gids
* satelliet apparatuur om onze veiligheid te garanderen
* deskundig advies over wandeltechnieken
* kennismakingsdag in Nederland
* e-book Hoe bereid ik mijn hond voor op langere tochten?

***
Het is mogelijk om op dag 1 een eenvoudige blokhut te boeken (zonder stromend water en/of sanitair).  De toeslag hiervoor is €20,- per persoon per nacht.

Exclusief

* maaltijden (optioneel bij te boeken, zie hieronder)
* reiskosten naar startlocatie Kongsberg (voor deze reis is een eigen auto vereist)
* reiskosten tussen de verschillende hikes
* reiskosten naar waterval (half uurtje rijden)
* annuleringsverzekering
* reis- en ongevallenverzekering
De reisverzekering moet o.a. een goede bergsportdekking met opsporings- en reddingsacties dekking hebben. Dit is verplicht.

Maaltijdenpakket

Het diner van dag 3 & 6 en ontbijt van dag 4 & 7 zijn inbegrepen in de reissom. De overige maaltijden vallen onder het maaltijdpakket.

Maaltijden tijdens de tochten zijn een belangrijk onderdeel van de reis. Gezonde voedende ingrediënten leveren de energie die je nodig hebt, het liefst met zo min mogelijk gewicht en verpakking. Het is mogelijk een maaltijdenpakket te boeken waarbij alle maaltijden inclusief zijn, vanaf diner dag 1 t/m lunch dag 6.

In het maaltijdenpakket zitten ontbijt, lunch & diner inbegrepen. Eet je veganistisch, vegetarisch, glutenvrij, lactosevrij of wil je biologisch? Het is allemaal mogelijk.

De prijs van een maaltijdenpakket is €115,-.

Inschrijven

Inschrijven voor deze reis kan tot en met 27 mei 2024.

*** The Magic of the Fjells gaat door bij aanmelding van minimaal 6 deelnemers.

Magic of the Fjells
Magic of the Fjells
Reis met je hond door Noorwegen

*** Magic of the Fjells *** en magisch was het!

In je slaapzak overkijkend op een prachtig meer met de Noordster erboven. Een droom.

Zwemmen in een meer waar de laatste smeltende sneeuw in uitkomt. Beleving.

Huppelende en blije hond over de sneeuw. Geluk.

Het uitzicht op de top van een berg na een hoop geklauter over rotsen. Overwinning.

De geur van de bomen, het mos en de frisheid van puur natuur. Inspiratie.

De stilte van Noorwegen. Connectie.

De natte neus van je hond in je nek terwijl je slaapt. Liefde.

Anouk heeft mij geleerd hoe flexibel en ontspannen wildkamperen in Noorwegen is. Er werd rekening gehouden met alle honden en mensen in de groep. De variatie van de reis was fantastisch en super inspirerend. Ik ben nu, na deze trip, echt klaar voor mijn 6 dagen solo hike met mijn lieve hond Zen. Maar eerst nog een keer met Anouk mee naar Schotland, want met de groep is toch ook zo gezellig.”

Samen met mijn hond, Anouk en de rest van de groep heb ik de reis Magic of the Fjells gemaakt in Noorwegen. Voor mij was het een hele mooie ervaring. Noorwegen heeft een afwisselend landschap met bergen, meren, watervallen, bossen, heide… en wij zijn overal geweest! Anouk kent namelijk alle mooie (geheime) hoekjes van Noorwegen, hoekjes die ik zelf niet had gevonden.

Wat ik zelf erg fijn vond is dat er goed rekening gehouden werd met de honden. Ze mochten ieder op hun eigen tempo aan elkaar wennen. Ook wordt er goed gekeken naar hoe het lichamelijk met ze gaat. Als het nodig is wordt het programma aangepast, wat ik zelf een prettig idee vind, het welzijn van de honden staat voorop.

Ik hoop in de toekomst nog een keer met True Nature Trails mee te kunnen. En Anouk brengt dan hopelijk het mooie weer opnieuw met zich mee :).

Een onvergetelijke ervaring! Samen met je hond terug naar de basis. Het één worden met de natuur, je volledig overgeven aan het nu. De rest is even onbelangrijk. Bijzonder om dat te ervaren. Het reizen met een kleine groep vond ik erg prettig. Interessante, waardevolle gesprekken gehad met Anouk en m’n medereizigers. Stof tot nadenken. De begeleiding is uitstekend, ook in onvoorziene situaties staat Anouk haar mannetje, behoudt de rust en handelt. Petje af. Deze reis heeft een ongelooflijke indruk gemaakt. Dankjewel.

Een onvergetelijke reis met True Nature Trails. Een reis die mij heeft verbonden met mijn ware natuur, mijn ware zelf. Maar ook een reis waar ik nauwelijks woorden aan kan geven, zo indrukwekkend, zo intens. Wandelen in Noorwegen is werkelijk wonderschoon.

Anouk is iemand waar ik volledig mezelf bij kon zijn. De begeleiding was buitengewoon goed. De reis was tot in de puntjes verzorgd. Ik heb haar leren kennen als een goede reisleider, haar liefde en zorg voor deze aarde en haar hond Taka. Ze is een daadkrachtige inspirerende vrouw die stevig in haar schoenen staat.

Door de lange wandelingen werd ik terug geworpen op mezelf. Hierdoor kon ik aandacht geven aan alles wat er in mij leefde. Voor mijn gevoel heeft het me verder gebracht in mijn bewustzijn.

De reis heeft me enorm geïnspireerd. Dit ga ik vaker doen! Ik heb heel erg genoten van het één zijn met de natuur, de eindeloze stilte, het drinken uit meren en rivieren, het wakker worden in een weidse vallei, de mist zien optrekken in de ochtend, alle elementen, de sneeuwtoppen, helemaal back to basic. Ook zonder hond is dit een waanzinnige reis! Nogmaals dank Anouk voor deze onvergetelijke reis waar ik nog vaak met een grote glimlach aan terug denk!

Het wildkamperen vond ik echt gaaf!! Het wandelen was makkelijker dan ik had verwacht, heel goed te doen, mits je goed hebt getraind. Leuke en leerzame opdrachten tussendoor die ik niet had verwacht. De begeleiding vond ik zeer inspirerend. Ook de afwisseling tussen de hoogvlakten en de Noorse bossen vond ik fijn. Ik ga zeker vaker wildkamperen met mijn honden!

De omgeving en natuur vond ik werkelijk prachtig! Ik had nog wel langer willen wandelen, het was prima te doen. Ook het wildkamperen was geweldig. Werd soms geraakt door de opdrachten maar het bracht zeker ook diepgang, ook door wat de andere deelnemers deelden.
De begeleiding vond ik top! Relaxed, leerzaam, diepgaand en weloverwogen.
Ik neem veel innerlijke rust mee naar huis en ga vaker tijd maken om te genieten van de natuur. Ik vond het een heerlijke reis met fijn gezelschap, leuke honden, puur genieten.

Wat ik vooral fijn vond is dat iedereen de tijd en ruimte kreeg om zichzelf te zijn. De begeleiding vond ik fijn, duidelijk en relaxed. Het wildkamperen vond ik geweldig, de plekken waren echt prachtig! Ik heb ontzettend veel van de reis geleerd en ga het zeker vaker doen.