DEEP DIVE
d'LUXE
* Zuid Noorwegen *

Reisbeschrijving DEEP DIVE d’LUXE

Dit is een rondreis door Zuid Noorwegen met een totale lengte van 520 km. Wie vele kanten van Noorwegen wil zien heeft kilometers te maken. Deze reis is zo samengesteld dat alle bezienswaardigheden op de route meegepakt worden. Hierdoor ga je veel verschillende dingen zien zoals de ruige toendra op de Hardangervidda, het diepblauwe water van de typische Noorse fjorden, uitzicht vanaf een bergtop, wandelingen door bossen en langs meren, diepe kloven en rotsformaties in allerlei vormen. Een combinatie van activiteiten als yoga, kanoën en wandelen, de Deep Dive d’Luxe laat jou aan alles proeven en dat ook nog met het gemak van een dagrugzak en slapen in knusse blokhutjes of een luxe berghut alla hotel. Een toffe reis met vele indrukken!

Dag 1
Er van uitgaande dat je met de ferry uit Kristiansand komt die om 15.30u arriveert, verwelkomen we je aan het einde van de middag op de camping. De camping ligt aan een enorme rivier, waarvan je bijna zou denken dat het een meer is, weids en groot. Je wordt verwelkomd in een authentieke Noorse blokhut waar je je kunt installeren. Na een gezamenlijke diner maken we in de avond een gemakkelijke wandeling vanaf de camping langs diverse meertjes omringd door bossen.

Dagrugzak / 7 km / Tijdsduur: +/- 2 u / Stijging: 130 m / Daling: 120 m

Km’s in de auto: 50 km (50 minuten)

Dag 2
Vandaag staat in het teken van relaxen! In de ochtend starten we met een yogasessie. De rest van de dag kun je er voor kiezen om te gaan kanoën (inbegrepen) of zwemmen vanaf het eigen privé strandje. Met de kano kun je o.a. naar een onbewoond eilandje varen waar de honden lekker kunnen ravotten. Of een stukje verder om een visarendnest te aanschouwen! Aan het einde van de middag gaan we aan de wandel door typisch Noors landschap. We nemen ons avondeten mee, die we op een mooie plek aan een meertje zullen nuttigen. Heb je zin om te zwemmen? De maand juni is de afgelopen jaren steeds heel warm geweest, dus ook dat kan.

Dagrugzak / 7 km / Tijdsduur: +/- 2,5u / Stijging: 160 m / Daling: 160 m

Km’s in de auto: 0 km

Dag 3
Na een rustige start vertrekken we naar het noorden richting Hardangervidda National Park. Tijdens de rit wordt je getrakteerd op verschillende facetten van de Noorse natuur. Halverwege stoppen we op een idyllische plek, waar de hondjes (en jijzelf) lekker kunnen badderen. Na de rit arriveren we in een compleet andere wereld!
Afhankelijk van onze aankomsttijd hebben we hier in de middag of de avond een wandeling. Overnachten doen we in een luxe berghut aan de rand van Hardangervidda NP. Daarnaast wacht ons hier een heerlijk 3-gangen diner in het bijbehorende restaurant.

Dagrugzak / 4,5 km / Tijdsduur: +/- 1 u / Stijging: 30 m / Daling: 30 m

of

Dagrugzak / 7 km / Tijdsduur: +/- 2,5 u / Stijging: 290 m / Daling: 290 m 

Km’s in de auto: 216 km (3 uur)

Dag 4

Na een uitgebreid ontbijt buffet beginnen we aan de meest intense tocht van deze week, niet alleen intens vanwege de duur, maar minstens zo intens vanwege alle indrukken. Deze dagtocht brengt ons de Hardangervidda op, het immens grote nationale park wat voornamelijk bestaat uit bergplateau, boven de boomgrens. Daar verdwijnen we in niemandsland met eindeloze vergezichten. Zeer grote kans dat we deels in de sneeuw zullen lopen, wat de omgeving nog magischer maakt. Na afloop kunnen we bijkomen in dezelfde luxe berghut als dag 3 waar we wederom worden voorzien van een 3-gangen diner.

Dagrugzak / 11 km / Tijdsduur: +/- 4,5u / Stijging: 460 m / Daling: 460 m

Km’s in de auto: 0 km

Dag 5

Vandaag is een beetje een rustdag voor de hondjes (slapen in de auto). Na het ontbijtbuffet vertrekken we uit het gebied van de Hardangervidda naar een zeer diepe kloof waar je 350 meter de diepte in kunt kijken. Ga je over het randje hangen? Dan zul je zeker het hoogtevreesgevoel in je lichaam ervaren! Onderweg bezoeken we een zeer beroemde bakkerij in Noorwegen. Benieuwd of het je lukt om hier niets te kopen :-). Daarna rijden we door naar de startplek  van een wandeling. Op 700 meter hoogte zullen we boven het diepblauwe water van een fjord lopen, reken maar dat je verbluft bent van het uitzicht. We eindigen op een camping aan een meer waar je wederom in een authentieke Noorse blokhut slaapt. Drie personen per hut, ieder een eigen slaapkamer.

Dagrugzak / 4 km / Tijdsduur: +/- 1u en 3 kwartier / Stijging: 240 m / Daling: 240 m

Km’s in de auto: 130 km (2 uur en 20 minuten)

Dag 6

Na het ontbijt rijden we in zo’n 40 minuten door naar onze volgende wandellocatie. Om bij het startpunt te komen rijden we de laatste 4,5 km naar boven over een gravelroad. We gaan een top beklimmen met fenomenaal uitzicht, 360 graden rondom. Het unieke landschap wordt hier gekenmerkt door rotspartijen, meertjes en bossen. Als het weer het toelaat (grote kans in juni!), kun je op deze route heerlijk zwemmen met je hond. De route is niet lang maar heeft wel wat hoogtemeters waardoor we er langer over doen. Na afloop rijden we terug naar de camping waar de reis is gestart en verblijf je weer in een blokhut.

Dagrugzak / 7 km / Tijdsduur: +/- 3u / Stijging: 410 m / Daling: 410 m

Km’s in de auto: 34 & 152 km (40 min. & 2,5u)

Dag 7

Vandaag is net als dag 2 een relaxdag op de camping. We starten in de ochtend weer met een yogasessie op het strand. De rest van de dag kun je chillen op het strand, kanoën of besteden naar wens. Ergens op de dag maken we samen nog een laatste wandeling met wederom zeer mooie uitzichten over uitgestrekte bossen in de omgeving waar je eindeloos ver kunt kijken. Een mooie afsluiter van deze reis!

Dagrugzak / 5,5 km / Tijdsduur: +/- 1,5u / Stijging: 190 m / Daling: 190 m

Km’s in de auto: 0 km

Dag 8

Na het ontbijt nemen we afscheid van elkaar en kun je je reis door Noorwegen vervolgen of terug rijden naar Kristiansand om in de middag met de ferry de overtocht te maken.

Km’s in de auto: 50 km (50 minuten)

***
~ wandeltijden zijn exclusief pauze en geven een richtlijn.

~
de route en het programma kunnen worden gewijzigd als de weersomstandigheden hier aanleiding voor geven.

In juni 2022 hebben wij, onze labrador Pleuntje, mijn man en ik, deelgenomen aan de Deep Dive 5. Het was voor ons ook de eerste kennismaking met Noorwegen. En wat voor een kennismaking, overweldigend mooie natuur, ook zeer afwisselend, rust en schone lucht. Het overtrof alle verwachtingen. De groep was gezellig klein, tijd voor gesprekken maar ook tijd voor stilte. Heerlijk om ’s ochtends niet te vroeg te beginnen, 5 dagen lang de meest mooie wandelingen, heerlijk lunchpakket, genoeg pauzes, soms grensverleggend, maar over het algemeen goed te doen. Anouk is een fijne gids die weet waar ze het over heeft en haar zaakjes goed regelt. Ik heb bewondering voor de manier waarop zij in het leven staat en dit heeft mij zeker geïnspireerd.

Dankjewel 🙏 Anouk en Taka & Lucy.

De Deep Dive 5, een setting die voor ons, met de verhalen van Niels Holgersson in gedachte als referentiekader, eigenlijk op maat is gesneden …

Zo blij dat wij hebben mogen genieten van je expertise en goede zorg.. je hebt het voor elkaar gekregen om ons gedurende 5 dagen te “belasten” met een breed pallet aan vergezichten, natuur, een onvergetelijke lunch en onuitwisbare herinneringen …

Wat een fantastische ervaring en dan bedoel ik niet enkel de mooie, ongerepte, rustgevende en fascinerende omgeving maar ook de beleving om deze positieve energie te kunnen delen met je eigen trouwe vriend ( lees ..viervoeter ) en gelijkgestemden…

Een opmaat voor meer … :-). … en dan spreek ik ook namens Roos … want als onze fysieke toestand het toelaat dan gaat volgend jaar de tent mee… 😉  alhoewel Roos zeker 3 dagen nodig heeft gehad om bij te komen …

Samen met mijn hond, Anouk en de rest van de groep heb ik de reis Magic of the Fjells gemaakt in Noorwegen. Voor mij was het een hele mooie ervaring. Noorwegen heeft een afwisselend landschap met bergen, meren, watervallen, bossen, heide… en wij zijn overal geweest! Anouk kent namelijk alle mooie (geheime) hoekjes van Noorwegen, hoekjes die ik zelf niet had gevonden.

Wat ik zelf erg fijn vond is dat er goed rekening gehouden werd met de honden. Ze mochten ieder op hun eigen tempo aan elkaar wennen. Ook wordt er goed gekeken naar hoe het lichamelijk met ze gaat. Als het nodig is wordt het programma aangepast, wat ik zelf een prettig idee vind, het welzijn van de honden staat voorop.

Ik hoop in de toekomst nog een keer met True Nature Trails mee te kunnen. En Anouk brengt dan hopelijk het mooie weer opnieuw met zich mee :).

Juni 2019 – The Grand Wilderness Experience

Ik ben nu alweer een week of 2 terug van mijn onvergetelijke vakantie in Noorwegen. Zes dagen hebben we gehiked in het nationaal park Hardangervidda in het zuidwesten van dit schitterende land.

Dit was een reis om nooit te vergeten! Wat een natuurschoon! De toch wel pittige inspanningen werden keer op keer beloond met geweldige uitzichten. Soms legden we maar anderhalve kilometer af in een uur omdat geen stap normaal was. Overal stenen & rotsen waar je voortdurend overheen of op moest stappen, soms (flink) en lang bergop of bergaf, dan weer een kolkende rivier oversteken, af en toe afgewisseld met een moerasachtige ondergrond. Ik hou daarvan :-), een beetje afzien met bijna 20 kilo op je rug en samensmelten met de natuur. Dat samensmelten gebeurd dan vanzelf. De weerstand verdwijnt, er komt acceptatie voor in de plaats en de klus is geklaard, de samensmelting is daar. Wat heerlijk is het dan als je na een paar dagen hiken en overnachten in een tentje ineens aankomt bij een berghutje. Dan heb je ineens een bed en een kachel!!! Hoe luxe is dat dan! Onbeschrijflijk bijna hoe je dat dan kunt waarderen!

Het ontroerde me vaak die geweldige uitzichten, de honden van Anouk die volledig in hun element waren en onvermoeibaar leken. Anouk heeft deze prachtdieren uit Roemenië gehaald of beter gezegd gered. Beide beestjes hebben een pittig verleden ingeruild voor een geweldig leven bij deze hondenfluisteraar. Fantastisch om te zien hoe mens en dier op elkaar afgestemd kunnen zijn en hoe een mens zo goed de lichaamstaal van een hond kan lezen. Anouk is er een uit duizenden: zeer veel respect voor deze vrouw en wat zij neer heeft gezet met True Nature Trails.

De organisatie was tot in de puntjes en kleinste details geregeld.
Mijn bagage was niet aangekomen maar hoe we dit met elkaar hebben opgepakt is ook iets waar we allen trots op kunnen zijn.
Ik kan vanuit m’n hart zeggen dat deze vakantie er een was om nooit te vergeten.
En last but not least: ben je avontuurlijk ingesteld, sportief èn heb je een hond (hoewel dat laatste dus niet persé hoeft….): Boek een reis bij True Nature Trails

Een onvergetelijke ervaring! Samen met je hond terug naar de basis. Het één worden met de natuur, je volledig overgeven aan het nu. De rest is even onbelangrijk. Bijzonder om dat te ervaren. Het reizen met een kleine groep vond ik erg prettig. Interessante, waardevolle gesprekken gehad met Anouk en m’n medereizigers. Stof tot nadenken. De begeleiding is uitstekend, ook in onvoorziene situaties staat Anouk haar mannetje, behoudt de rust en handelt. Petje af. Deze reis heeft een ongelooflijke indruk gemaakt. Dankjewel.

Een onvergetelijke reis met True Nature Trails. Een reis die mij heeft verbonden met mijn ware natuur, mijn ware zelf. Maar ook een reis waar ik nauwelijks woorden aan kan geven, zo indrukwekkend, zo intens. Wandelen in Noorwegen is werkelijk wonderschoon.

Anouk is iemand waar ik volledig mezelf bij kon zijn. De begeleiding was buitengewoon goed. De reis was tot in de puntjes verzorgd. Ik heb haar leren kennen als een goede reisleider, haar liefde en zorg voor deze aarde en haar hond Taka. Ze is een daadkrachtige inspirerende vrouw die stevig in haar schoenen staat.

Door de lange wandelingen werd ik terug geworpen op mezelf. Hierdoor kon ik aandacht geven aan alles wat er in mij leefde. Voor mijn gevoel heeft het me verder gebracht in mijn bewustzijn.

De reis heeft me enorm geïnspireerd. Dit ga ik vaker doen! Ik heb heel erg genoten van het één zijn met de natuur, de eindeloze stilte, het drinken uit meren en rivieren, het wakker worden in een weidse vallei, de mist zien optrekken in de ochtend, alle elementen, de sneeuwtoppen, helemaal back to basic. Ook zonder hond is dit een waanzinnige reis! Nogmaals dank Anouk voor deze onvergetelijke reis waar ik nog vaak met een grote glimlach aan terug denk!

Het wildkamperen vond ik echt gaaf!! Het wandelen was makkelijker dan ik had verwacht, heel goed te doen, mits je goed hebt getraind. Leuke en leerzame opdrachten tussendoor die ik niet had verwacht. De begeleiding vond ik zeer inspirerend. Ook de afwisseling tussen de hoogvlakten en de Noorse bossen vond ik fijn. Ik ga zeker vaker wildkamperen met mijn honden!

De omgeving en natuur vond ik werkelijk prachtig! Ik had nog wel langer willen wandelen, het was prima te doen. Ook het wildkamperen was geweldig. Werd soms geraakt door de opdrachten maar het bracht zeker ook diepgang, ook door wat de andere deelnemers deelden.
De begeleiding vond ik top! Relaxed, leerzaam, diepgaand en weloverwogen.
Ik neem veel innerlijke rust mee naar huis en ga vaker tijd maken om te genieten van de natuur. Ik vond het een heerlijke reis met fijn gezelschap, leuke honden, puur genieten.

Wat ik vooral fijn vond is dat iedereen de tijd en ruimte kreeg om zichzelf te zijn. De begeleiding vond ik fijn, duidelijk en relaxed. Het wildkamperen vond ik geweldig, de plekken waren echt prachtig! Ik heb ontzettend veel van de reis geleerd en ga het zeker vaker doen.