The Deep Dive 5

Deep Dive 5

Reisbeschrijving
Deep Dive 5

Maandag
We starten rond 10u in het centrum van Morgedal en gaan lopend de bergen in. Op brede comfortabele paden, een beetje klimmen (ongeveer een half uur) en dalen, niet al te zwaar voor de eerste dag. Als we eenmaal boven zijn is de wandeling gemakkelijk en glooiend. Al snel zijn we uit de bewoonde wereld en bevinden we ons in berglandschap met vele dennen, blinkende meren en rust.

Dinsdag
We starten om 10u en worden met een busje naar de startlocatie gebracht, ongeveer een kwartier rijden vanuit Morgedal. Het eerste half uur/3 kwartier is een stevige klim naar boven. Daarna is de omgeving glooiend in magnifiek berglandschap, waar we diverse meren passeren, door moeraslandschap waden, de hoogste berg uit de omgeving kunnen aanschouwen en deels door bossen lopen. Op een aantal punten zijn er fantastische vergezichten het dal in. Deze tocht is een parel en zeer afwisselend! In de middag wacht het busje ons weer op om ons terug naar Morgedal te brengen.

Woensdag
Wederom worden we met een busje naar de startlocatie gebracht, rond 10u. Vandaag gaan we een top beklimmen van een mini-alpiene berg, een (deels) uitdagende tocht met veel klimwerk. Het unieke landschap wordt hier gekenmerkt door vlakke, glanzende en steile rotsblokken. Karakteristiek kale en geschuurde rotswanden domineren het landschap. Er wacht ons een fenomenaal uitzicht vanaf de top, 360 graden rondom. De tocht is niet lang maar fysiek wel intens.

Donderdag
We rijden gezamenlijk met eigen auto’s richting Rjukan (ongeveer een uur rijden). Op de parkeerplaats waar onze tocht zal eindigen, worden we opgehaald met een busje, om ons vervolgens naar het startpunt te brengen. Deze dagtocht brengt ons de Hardangervidda op, waar we verdwijnen in niemandsland. Er wacht ons een spannend avontuur bij een rivier in een dal, die we te voet gaan oversteken. Wandelstokken zijn hierbij essentieel! Grote kans dat we tijdens deze tocht de bekende berglemmingen zullen zien. Aan het einde van de tocht verkassen we naar een camping waar we in blokhutten zullen verblijven (of anders naar wens).

Vrijdag
Als afsluiter hebben we een gemakkelijke tocht naar een bergtop. Rond 10u rijden we met eigen auto via een zigzagweg omhoog richting de Gaustatoppen (1883 m), de hoogste berg in dit gebied. De Gaustatoppen laten we (letterlijk) links liggen, we gaan hier namelijk het berggebied in, naar een bergtop die uitsteekt in het bergmassief tussen Kvitåvatn & Gaustablikk. De top geeft een fantastisch uitzicht richting Gaustatoppen, Tuddal en de berggebieden ten zuiden van Telemark, op diverse helderblauwe meren. Een fantastische afsluiter!

Testimonials

Juni 2018
“Een onvergetelijke reis met True Nature Trails. Een reis die mij heeft verbonden met mijn ware natuur, mijn ware zelf. Maar ook een reis waar ik nauwelijks woorden aan kan geven, zo indrukwekkend, zo intens. Wandelen in Noorwegen is werkelijk wonderschoon.
Anouk is iemand waar ik volledig mezelf bij kon zijn. De begeleiding was buitengewoon goed. De reis was tot in de puntjes verzorgd. Ik heb haar leren kennen als een goede reisleider, haar liefde en zorg voor deze aarde en haar hond Taka. Ze is een daadkrachtige inspirerende vrouw die stevig in haar schoenen staat.
Door de lange wandelingen werd ik terug geworpen op mezelf. Hierdoor kon ik aandacht geven aan alles wat er in mij leefde. Voor mijn gevoel heeft het me verder gebracht in mijn bewustzijn.
De reis heeft me enorm geïnspireerd. Dit ga ik vaker doen! Ik heb heel erg genoten van het één zijn met de natuur, de eindeloze stilte, het drinken uit meren en rivieren, het wakker worden in een weidse vallei, de mist zien optrekken in de ochtend, alle elementen, de sneeuwtoppen, helemaal back to basic. Ook zonder hond is dit een waanzinnige reis! Nogmaals dank Anouk voor deze onvergetelijke reis waar ik nog vaak met een grote glimlach aan terug denk!”

Juli 2019
Een onvergetelijke ervaring! Samen met je hond terug naar de basis. Het één worden met de natuur, je volledig overgeven aan het nu. De rest is even onbelangrijk. Bijzonder om dat te ervaren. Het reizen met een kleine groep vond ik erg prettig. Interessante, waardevolle gesprekken gehad met Anouk en m’n medereizigers. Stof tot nadenken. De begeleiding is uitstekend, ook in onvoorziene situaties staat Anouk haar mannetje, behoudt de rust en handelt. Petje af. Deze reis heeft een ongelooflijke indruk gemaakt. Dankjewel. 

Juli 2019
Het wildkamperen vond ik echt gaaf!! Het wandelen was makkelijker dan ik had verwacht, heel goed te doen, mits je goed hebt getraind. Leuke en leerzame opdrachten tussendoor die ik niet had verwacht. De begeleiding vond ik zeer inspirerend. Ook de afwisseling tussen de hoogvlakten en de Noorse bossen vond ik fijn. Ik ga zeker vaker wildkamperen met mijn honden!

The Deep Dive 5

Deep Dive 5