Deep Dive 5Deep Dive 5

Reisbeschrijving
Deep Dive 5

Elke dag starten we om 10 uur.

Maandag
We starten rond 10u in het centrum van Morgedal en gaan lopend de bergen in. Op brede comfortabele paden, een beetje klimmen (ongeveer een half uur) en dalen, niet al te zwaar voor de eerste dag. Als we eenmaal boven zijn is de wandeling gemakkelijk en glooiend. Al snel zijn we uit de bewoonde wereld en bevinden we ons in berglandschap met vele dennen, blinkende meren en rust.

Dinsdag
We starten om 10u en rijden naar een nabijgelegen dorp. Daar worden we met een busje naar de startlocatie gebracht, over een onverharde bergweg. Het eerste half uur/3 kwartier is een stevige klim naar boven. Daarna is de omgeving glooiend in magnifiek berglandschap, waar we diverse meren passeren, door moeraslandschap waden, de hoogste berg uit de omgeving kunnen aanschouwen en deels door bossen lopen. Op een aantal punten zijn er fantastische vergezichten het dal in. Deze tocht is een parel en zeer afwisselend! In de middag wacht het busje ons weer op om ons terug te brengen.

Woensdag
Wederom rijden we naar een nabijgelegen dorp waar het busje ons naar de startlocatie brengt. Vandaag gaan we een top beklimmen van een mini-alpiene berg, een fantastische tocht met mooie vergezichten. Het unieke landschap wordt hier gekenmerkt door vlakke, glanzende en steile rotsblokken. Karakteristiek kale en geschuurde rotswanden domineren het landschap. Er wacht ons een fenomenaal uitzicht vanaf de top, 360 graden rondom. De tocht is niet lang maar fysiek wel intens. Eind van de middag vertrekken we naar Rjukan naar een camping waar we in blokhutten zullen verblijven (of anders naar wens).

Donderdag
Deze dagtocht brengt ons de Hardangervidda op, het immens grote nationale park wat voornamelijk bestaat uit bergplateau, boven de boomgrens. Daar verdwijnen we in niemandsland met eindeloze uitzichten, ook op de 1883 meter hoge Gaustatoppen. Afhankelijk van de tijd van het jaar kunnen we zelfs nog sneeuwvlaktes tegenkomen. Grote kans dat we tijdens deze tocht de bekende berglemmingen zullen zien.

Vrijdag
Als afsluiter hebben we een tocht naar een bergtop over ruig terrein. De Gaustatoppen laten we links liggen, we gaan hier namelijk het berggebied in, naar het bergmassief tussen Kvitåvatn & Gaustablikk. De top geeft een fantastisch uitzicht richting Gaustatoppen, Tuddal en de berggebieden ten zuiden van Telemark, op diverse helderblauwe meren. Een fantastische afsluiter!

In juni 2022 hebben wij, onze labrador Pleuntje, mijn man en ik, deelgenomen aan de Deep Dive 5. Het was voor ons ook de eerste kennismaking met Noorwegen. En wat voor een kennismaking, overweldigend mooie natuur, ook zeer afwisselend, rust en schone lucht. Het overtrof alle verwachtingen. De groep was gezellig klein, tijd voor gesprekken maar ook tijd voor stilte. Heerlijk om ’s ochtends niet te vroeg te beginnen, 5 dagen lang de meest mooie wandelingen, heerlijk lunchpakket, genoeg pauzes, soms grensverleggend, maar over het algemeen goed te doen. Anouk is een fijne gids die weet waar ze het over heeft en haar zaakjes goed regelt. Ik heb bewondering voor de manier waarop zij in het leven staat en dit heeft mij zeker geïnspireerd.

Dankjewel 🙏 Anouk en Taka & Lucy.

 

De Deep Dive 5, een setting die voor ons, met de verhalen van Niels Holgersson in gedachte als referentiekader, eigenlijk op maat is gesneden …

Zo blij dat wij hebben mogen genieten van je expertise en goede zorg.. je hebt het voor elkaar gekregen om ons gedurende 5 dagen te “belasten” met een breed pallet aan vergezichten, natuur, een onvergetelijke lunch en onuitwisbare herinneringen …

Wat een fantastische ervaring en dan bedoel ik niet enkel de mooie, ongerepte, rustgevende en fascinerende omgeving maar ook de beleving om deze positieve energie te kunnen delen met je eigen trouwe vriend ( lees ..viervoeter ) en gelijkgestemden…

Een opmaat voor meer … :-). … en dan spreek ik ook namens Roos … want als onze fysieke toestand het toelaat dan gaat volgend jaar de tent mee… 😉  alhoewel Roos zeker 3 dagen nodig heeft gehad om bij te komen …

 

Deep Dive 5Deep Dive 5
nl_NL