Reis met je hond door Noorwegen

The Grand Wilderness Experience

Reisbeschrijving

Reisbeschrijving
The Grand Wilderness Experience

Dag 1: we ontmoeten elkaar in Langesund, Noorwegen, waar we direct een natuurreservaat gaan verkennen aan de prachtige Noorse kust. Een uitgebreide wandeling, kennismaking en vooral genieten. Daarna rijden we door naar een camping aan de rand van de Hardangervidda, waar we verblijven in een luxe blokhut. We gaan gezamenlijk avondeten, er wordt heerlijk voor jullie gekookt.

Dag 2: we staan rustig op, ontbijten samen en genieten van een korte wandeling langs de rivier. Op deze ochtend kunnen we nog genieten van een warme douche. Na het ontbijt hebben we eerst een workshop voordat we rond lunchtijd gaan starten met de zes daagse wildernistocht. Er wacht een verrassing op deze dag! De eerste nacht wildkamperen zal in een prachtige vallei zijn, aan een brede rivier. We zijn vanaf nu in niemandsland.

Dag 3: na een rustige start staat vandaag in het teken van wandelen. Omringd door water lopen we grotendeels door een vallei. We eindigen op een top met grandioos uitzicht op de vele blinkende meren in het dal.

Dag 4: we starten met een afdaling naar het dal, steeds dichter naar de meren die ons aan alle kanten omringen. Een gemakkelijke wandeling vandaag zonder veel stijgen en dalen. We zetten onze tent op aan een privé strandje aan een meer. Voor de liefhebber is er tijd om een workshop te volgen, gericht op de relatie tussen jou & je hond.

Dag 5: we verlaten ons mooie strandje en komen voor de lunch aan bij een traditionele berghut. Hier zullen we een heerlijke uitgebreide lunch nuttigen (exclusief, tenzij je een maaltijdpakket hebt) en is er zelfs de mogelijkheid om te douchen. Na een lange pauze vervolgen we wederom onze weg om in de avond weer op een fantastische mooie plek in het wild te kamperen.

Dag 6: vandaag staat een brede rivier ons op te wachten, waar we klimmend en klauterend ons veilig een weg zullen banen naar de overkant. Grote kans dat we rendieren zien of op zijn minst verschillende geweien vinden. Aan avontuur geen gebrek vandaag! We overnachten aan de rand van een meer.

Dag 7: vandaag wandelen we in stilte, ben je helemaal gericht op jezelf en je hond. Zo kun je nog beter de natuur in je opnemen en genieten van de rust, de ruimte en het slingeren tussen de glooiingen van de bergen door. We kamperen in het wild in een verlaten vallei.

Dag 8: de laatste dag van de wildernistocht maken we de afdaling naar het dal, en verlaten we de Hardangervidda. In het dal worden we opgewacht op een boot die ons in anderhalf uur over een meer naar de overkant zal brengen. Daar wacht ons transport die ons terug zal brengen naar ons startpunt. We overnachten in een luxe blokhut, er wordt heerlijk voor jullie gekookt en uiteraard kun je weer heerlijk douchen.

Dag 9: na een rustige ochtend verlaten we de luxe blokhut en rijden we naar een natuurreservaat in de bergen. Hier gaan we een wandeling maken zonder rugzak en zetten we onze tent in een gebied met oeroude bossen, aan een meer.

Dag 10: we beginnen met een wandeling van een paar uur, zonder rugzak. Je zult je verwonderen over de schoonheid van de natuur. Daarna lopen we terug naar de auto en rijden we naar een camping waar we de avond afsluiten met een kampvuur.

Dag 11: na het ontbijt nemen we afscheid en kan ieder naar wens de terugreis maken naar de boot voor de reis naar Denemarken of op een andere manier zijn/haar reis vervolgen. Helaas, de reis zit er alweer op.

Testimonials

Juni 2018
“Een onvergetelijke reis met True Nature Trails. Een reis die mij heeft verbonden met mijn ware natuur, mijn ware zelf. Maar ook een reis waar ik nauwelijks woorden aan kan geven, zo indrukwekkend, zo intens. Wandelen in Noorwegen is werkelijk wonderschoon.
Anouk is iemand waar ik volledig mezelf bij kon zijn. De begeleiding was buitengewoon goed. De reis was tot in de puntjes verzorgd. Ik heb haar leren kennen als een goede reisleider, haar liefde en zorg voor deze aarde en haar hond Taka. Ze is een daadkrachtige inspirerende vrouw die stevig in haar schoenen staat.
Door de lange wandelingen werd ik terug geworpen op mezelf. Hierdoor kon ik aandacht geven aan alles wat er in mij leefde. Voor mijn gevoel heeft het me verder gebracht in mijn bewustzijn.
De reis heeft me enorm geïnspireerd. Dit ga ik vaker doen! Ik heb heel erg genoten van het één zijn met de natuur, de eindeloze stilte, het drinken uit meren en rivieren, het wakker worden in een weidse vallei, de mist zien optrekken in de ochtend, alle elementen, de sneeuwtoppen, helemaal back to basic. Ook zonder hond is dit een waanzinnige reis! Nogmaals dank Anouk voor deze onvergetelijke reis waar ik nog vaak met een grote glimlach aan terug denk!”

Juni 2019
Ik ben nu alweer een week of 2 terug van mijn onvergetelijke vakantie in Noorwegen. Zes dagen hebben we gehiked in het nationaal park Hardangervidda in het zuidwesten van dit schitterende land.

Dit was een reis om nooit te vergeten! Wat een natuurschoon! De toch wel pittige inspanningen werden keer op keer beloond met geweldige uitzichten. Soms legden we maar anderhalve kilometer af in een uur omdat geen stap normaal was. Overal stenen & rotsen waar je voortdurend overheen of op moest stappen, soms (flink) en lang bergop of bergaf, dan weer een kolkende rivier oversteken, af en toe afgewisseld met een moerasachtige ondergrond. Ik hou daarvan :-), een beetje afzien met bijna 20 kilo op je rug en samensmelten met de natuur. Dat samensmelten gebeurd dan vanzelf. De weerstand verdwijnt, er komt acceptatie voor in de plaats en de klus is geklaard, de samensmelting is daar. Wat heerlijk is het dan als je na een paar dagen hiken en overnachten in een tentje ineens aankomt bij een berghutje. Dan heb je ineens een bed en een kachel!!! Hoe luxe is dat dan! Onbeschrijflijk bijna hoe je dat dan kunt waarderen!

Het ontroerde me vaak die geweldige uitzichten, de honden van Anouk die volledig in hun element waren en onvermoeibaar leken. Anouk heeft deze prachtdieren uit Roemenië gehaald of beter gezegd gered. Beide beestjes hebben een pittig verleden ingeruild voor een geweldig leven bij deze hondenfluisteraar. Fantastisch om te zien hoe mens en dier op elkaar afgestemd kunnen zijn en hoe een mens zo goed de lichaamstaal van een hond kan lezen. Anouk is er een uit duizenden: zeer veel respect voor deze vrouw en wat zij neer heeft gezet met True Nature Trails.  Normaal biedt ze reizen aan naar Noorwegen, Schotland, Luxemburg en de Ardennen voor hondeneigenaren met hun hond maar nu ook voor ’t eerst ook voor mensen zonder hond. Daar ben ik er 1 van.

De organisatie was tot in de puntjes en kleinste details geregeld.
Mijn bagage was niet aangekomen maar hoe we dit met elkaar hebben opgepakt is ook iets waar we allen trots op kunnen zijn.
Ik kan vanuit m’n hart zeggen dat deze vakantie er een was om nooit te vergeten.
En last but not least: ben je avontuurlijk ingesteld, sportief èn heb je een hond (hoewel dat laatste dus niet persé hoeft….): Boek een reis bij True Nature Trails

Reis met je hond door Noorwegen

The Grand Wilderness Experience

Reisbeschrijving