Reis met je hond door Noorwegen

MAGIC OF THE FJELLS

Reisbeschrijving

Reisbeschrijving Magic of the Fjells

Dag 1: we ontmoeten elkaar in Kongsberg, Noorwegen, waar we direct een heerlijke warming-up wandeling gaan maken in de bossen van de omgeving. Daarna rijden we door naar een camping. Hier kun je kiezen voor een eenvoudige blokhut of om je tentje op te zetten. We gaan gezamenlijk avondeten, hebben een workshop op de camping en steken misschien zelfs een kampvuur aan.

Dagrugzak / 8 km / Tijdsduur: 2,5u / Stijging: 210 m / Daling: 210 m

Dag 2: we staan rustig op. Na het gezamenlijke ontbijt rijden we (173 km) naar Hallingskarvet Nationaal Park. Dit park van 450 km2 wordt gedomineerd door een bergplateau op iets meer dan 1800 meter boven zeeniveau. We maken hier een intense hike naar een top over zeer ruig terrein met als toetje 360 graden uitzicht over het Noorse landschap. Terug in het dal, gaan we op weg naar onze kampeerplek. Een idyllische spot aan een meertje met veel groen. We kamperen in het wild tussen de dennenbomen.

Dagrugzak / 5 km / Tijdsduur: 2,5u / Stijging: 430 m / Daling: 420 m
Backpack / 2 km / Tijdsduur: +/- 30 minuten

Dag 3: we staan rustig op en breken ons kamp af voor een wandeling van ongeveer anderhalf uur terug naar de auto. Dan rijden we door naar een berghut, dit is ook ons startpunt voor de tocht over de Hardangervidda op dag 4. In de middag hebben we een excursie naar spectaculaire watervallen waar we een kleine rondwandeling maken. Het diner wordt verzorgd door de berghut, slapen doen we in authentieke Noorse blokhutten.

Backpack / 5 km / Tijdsduur: +/- 1,5 u / Stijging: 70 m / Daling: 60 m
Dagrugzak / 2 km / Tijdsduur: 1u / Stijging: 100 m / Daling: 100 m

Dag 4: de komende drie dagen bevinden we ons op de verlaten toendra van Hardangervidda National Park, omringd door eindeloze vergezichten, glinsterende bergmeren en open vlaktes. Ontelbaar veel riviertjes en beken zullen we oversteken tijdens deze dagen. We zijn in niemandsland, kamperen doen we in het wild ergens aan een meer of rivier.

Backpack / 11,5 km / Tijdsduur: +/- 4,5 u / Stijging: 330 m / Daling: 130 m

Dag 5: idem als dag 4

Backpack / 10 km / Tijdsduur: +/- 4 u / Stijging: 60 m / Daling: 190 m

Dag 6: idem als dag 4. De laatste hike alweer van deze reis. We eindigen de tocht aan een groot fjord waar we worden opgehaald met een boot. In 40 minuten worden we naar de overkant gevaren en komen we uit bij de dezelfde berghut als dag 3. Hier worden we verwend met een heerlijk 3-gangen diner en lekkere bedden. Wat zullen we genieten van weer een warme douche! Een avond om uit te rusten van de intense tocht die we achter de rug hebben en om alle leuke momenten nog eens de revue te laten passeren.

Backpack / 13,5 km / Tijdsduur: +/- 4,5 u / Stijging: 140 m / Daling: 220 m

Dag 7: na het ontbijt en een goede nachtrust vervolgt iedereen zijn/haar eigen weg weer en is deze reis ten einde. Voor degene die nog langer in Noorwegen blijven zijn er voldoende tips voor mooie routes richting de ferry!

Samen met mijn hond, Anouk en de rest van de groep heb ik de reis Magic of the Fjells gemaakt in Noorwegen. Voor mij was het een hele mooie ervaring. Noorwegen heeft een afwisselend landschap met bergen, meren, watervallen, bossen, heide… en wij zijn overal geweest! Anouk kent namelijk alle mooie (geheime) hoekjes van Noorwegen, hoekjes die ik zelf niet had gevonden.

Wat ik zelf erg fijn vond is dat er goed rekening gehouden werd met de honden. Ze mochten ieder op hun eigen tempo aan elkaar wennen. Ook wordt er goed gekeken naar hoe het lichamelijk met ze gaat. Als het nodig is wordt het programma aangepast, wat ik zelf een prettig idee vind, het welzijn van de honden staat voorop.

Ik hoop in de toekomst nog een keer met True Nature Trails mee te kunnen. En Anouk brengt dan hopelijk het mooie weer opnieuw met zich mee :).

Juni 2019 – The Grand Wilderness Experience

Ik ben nu alweer een week of 2 terug van mijn onvergetelijke vakantie in Noorwegen. Zes dagen hebben we gehiked in het nationaal park Hardangervidda in het zuidwesten van dit schitterende land.

Dit was een reis om nooit te vergeten! Wat een natuurschoon! De toch wel pittige inspanningen werden keer op keer beloond met geweldige uitzichten. Soms legden we maar anderhalve kilometer af in een uur omdat geen stap normaal was. Overal stenen & rotsen waar je voortdurend overheen of op moest stappen, soms (flink) en lang bergop of bergaf, dan weer een kolkende rivier oversteken, af en toe afgewisseld met een moerasachtige ondergrond. Ik hou daarvan :-), een beetje afzien met bijna 20 kilo op je rug en samensmelten met de natuur. Dat samensmelten gebeurd dan vanzelf. De weerstand verdwijnt, er komt acceptatie voor in de plaats en de klus is geklaard, de samensmelting is daar. Wat heerlijk is het dan als je na een paar dagen hiken en overnachten in een tentje ineens aankomt bij een berghutje. Dan heb je ineens een bed en een kachel!!! Hoe luxe is dat dan! Onbeschrijflijk bijna hoe je dat dan kunt waarderen!

Het ontroerde me vaak die geweldige uitzichten, de honden van Anouk die volledig in hun element waren en onvermoeibaar leken. Anouk heeft deze prachtdieren uit Roemenië gehaald of beter gezegd gered. Beide beestjes hebben een pittig verleden ingeruild voor een geweldig leven bij deze hondenfluisteraar. Fantastisch om te zien hoe mens en dier op elkaar afgestemd kunnen zijn en hoe een mens zo goed de lichaamstaal van een hond kan lezen. Anouk is er een uit duizenden: zeer veel respect voor deze vrouw en wat zij neer heeft gezet met True Nature Trails.

De organisatie was tot in de puntjes en kleinste details geregeld.
Mijn bagage was niet aangekomen maar hoe we dit met elkaar hebben opgepakt is ook iets waar we allen trots op kunnen zijn.
Ik kan vanuit m’n hart zeggen dat deze vakantie er een was om nooit te vergeten.
En last but not least: ben je avontuurlijk ingesteld, sportief èn heb je een hond (hoewel dat laatste dus niet persé hoeft….): Boek een reis bij True Nature Trails

Een onvergetelijke ervaring! Samen met je hond terug naar de basis. Het één worden met de natuur, je volledig overgeven aan het nu. De rest is even onbelangrijk. Bijzonder om dat te ervaren. Het reizen met een kleine groep vond ik erg prettig. Interessante, waardevolle gesprekken gehad met Anouk en m’n medereizigers. Stof tot nadenken. De begeleiding is uitstekend, ook in onvoorziene situaties staat Anouk haar mannetje, behoudt de rust en handelt. Petje af. Deze reis heeft een ongelooflijke indruk gemaakt. Dankjewel.

Een onvergetelijke reis met True Nature Trails. Een reis die mij heeft verbonden met mijn ware natuur, mijn ware zelf. Maar ook een reis waar ik nauwelijks woorden aan kan geven, zo indrukwekkend, zo intens. Wandelen in Noorwegen is werkelijk wonderschoon.

Anouk is iemand waar ik volledig mezelf bij kon zijn. De begeleiding was buitengewoon goed. De reis was tot in de puntjes verzorgd. Ik heb haar leren kennen als een goede reisleider, haar liefde en zorg voor deze aarde en haar hond Taka. Ze is een daadkrachtige inspirerende vrouw die stevig in haar schoenen staat.

Door de lange wandelingen werd ik terug geworpen op mezelf. Hierdoor kon ik aandacht geven aan alles wat er in mij leefde. Voor mijn gevoel heeft het me verder gebracht in mijn bewustzijn.

De reis heeft me enorm geïnspireerd. Dit ga ik vaker doen! Ik heb heel erg genoten van het één zijn met de natuur, de eindeloze stilte, het drinken uit meren en rivieren, het wakker worden in een weidse vallei, de mist zien optrekken in de ochtend, alle elementen, de sneeuwtoppen, helemaal back to basic. Ook zonder hond is dit een waanzinnige reis! Nogmaals dank Anouk voor deze onvergetelijke reis waar ik nog vaak met een grote glimlach aan terug denk!

Het wildkamperen vond ik echt gaaf!! Het wandelen was makkelijker dan ik had verwacht, heel goed te doen, mits je goed hebt getraind. Leuke en leerzame opdrachten tussendoor die ik niet had verwacht. De begeleiding vond ik zeer inspirerend. Ook de afwisseling tussen de hoogvlakten en de Noorse bossen vond ik fijn. Ik ga zeker vaker wildkamperen met mijn honden!

De omgeving en natuur vond ik werkelijk prachtig! Ik had nog wel langer willen wandelen, het was prima te doen. Ook het wildkamperen was geweldig. Werd soms geraakt door de opdrachten maar het bracht zeker ook diepgang, ook door wat de andere deelnemers deelden.
De begeleiding vond ik top! Relaxed, leerzaam, diepgaand en weloverwogen.
Ik neem veel innerlijke rust mee naar huis en ga vaker tijd maken om te genieten van de natuur. Ik vond het een heerlijke reis met fijn gezelschap, leuke honden, puur genieten.

Wat ik vooral fijn vond is dat iedereen de tijd en ruimte kreeg om zichzelf te zijn. De begeleiding vond ik fijn, duidelijk en relaxed. Het wildkamperen vond ik geweldig, de plekken waren echt prachtig! Ik heb ontzettend veel van de reis geleerd en ga het zeker vaker doen.