Reis met je hond door Noorwegen

Magic of the Fjells

Reisbeschrijving

Reisbeschrijving
Magic of the Fjells

Deze reis is aangepast ten opzichte van de originele versie (de meerdaagse trektocht over de Hardangervidda komt te vervallen), vanwege een tumor bij één van mijn honden. Hij kan (althans nu, herfst 2022) niet meer mee op lange tochten. Het programma is nu zo ingedeeld dat er toch een optimale wildkampeerervaring beleefd kan worden (dichter bij de bewoonde wereld) en tegelijkertijd zijn de wandeltochten dagtochten geworden met dagrugzak en dus veel minder zwaar. Desalniettemin zijn de wandelingen niet minder spectaculair.
Het programma is aangepast zodat mijn hond toch mee kan op reis maar niet mee hoeft met de wandelingen. Na elke tocht komen we terug bij de auto en gaan we vervolgens naar een plek om te wildkamperen.

Dag 1: we ontmoeten elkaar in Kongsberg, Noorwegen, waar we direct een heerlijke warming-up wandeling gaan maken in de bossen van de omgeving. Daarna rijden we door naar een camping. Hier kun je kiezen voor een eenvoudige blokhut of om je tentje op te zetten. We gaan gezamenlijk avondeten, hebben een workshop op de camping en steken misschien zelfs een kampvuur aan.
Wandelen: +/- 2u, met dagrugzak.

Dag 2: we staan rustig op. Na het gezamenlijke ontbijt rijden we (173 km) naar Hallingskarvet Nationaal Park. Dit park van 450 km2 wordt gedomineerd door een bergplateau op iets meer dan 1800 meter boven zeeniveau. We maken hier een intense hike naar een top over zeer ruig terrein met als toetje 360 graden uitzicht over het Noorse landschap. Terug in het dal, gaan we op weg naar onze kampeerplek. Een idyllische spot aan een meertje met veel groen. We kamperen in het wild.
Wandelen: +/- 3u, met dagrugzak & +/- 30 minuten, met backpack

Dag 3: we staan rustig op en breken ons kamp af voor een wandeling van ongeveer anderhalf uur terug naar de auto. Dan rijden we door naar een berghut, dit is ook ons startpunt voor de tocht over de Hardangervidda op dag 3. In de middag bezoeken we een spectaculaire waterval waar we ook een rondwandeling maken. Het diner wordt verzorgd door de berghut, waar we ook zullen slapen onder heerlijke dekbedden.
Wandelen: +/- 1,5u met backpack & +/- 1,5u met dagrugzak

Dag 4: we verlaten het comfort van de berghut na het ontbijt en klimmen omhoog naar het bergplateau. Vandaag staan ons fantastisch uitzichten te wachten met glinsterende bergmeren en adembenemende vergezichten. Besneeuwde toppen die aansluiten op de Hardangerjøkulen, de grootste gletsjer in Noorwegen, doemen op in de verte. Afhankelijk van de tijd van het jaar kunnen we zelfs nog sneeuwvlaktes tegenkomen. We komen eerst terug bij de hut voordat we een plek opzoeken om in het wild te kamperen.
Wandelen: +/- 5u met dagrugzak & +/- 30 minuten met backpack

Dag 5: we staan rustig op, breken ons kamp af voordat we teruglopen naar de auto. We rijden +/- 150 km weer richting het zuiden, naar een ander gedeelte van de Hardangervidda. In de middag maken we een tocht naar een bergtop over ruig terrein met een fantastisch uitzicht richting de berggebieden ten zuiden van Telemark, op diverse helderblauwe meren. Na afloop worden we verwelkomd op een fijne camping met de mogelijkheid om in een traditionele blokhut te slapen.
Wandelen: +/- 3u met dagrugzak

Dag 6: na het ontbijt gaan we opnieuw de Hardangervidda op met weidse uitzichten en een gevoel alsof we in niemandsland zijn. Uitgestrekte vlaktes boven de boomgrens. Afhankelijk van de tijd van het jaar kunnen we zelfs nog sneeuwvlaktes tegenkomen. Grote kans dat we tijdens deze tocht de bekende berglemmingen zullen zien. De laatste dag alweer. Na afloop is deze 6-daagse reis ten einde en gaat ieder zijn/haar eigen weg. Een fantastische afsluiter!
Wandelen: +/- 4u met dagrugzak

Testimonials

Juni 2018
“Een onvergetelijke reis met True Nature Trails. Een reis die mij heeft verbonden met mijn ware natuur, mijn ware zelf. Maar ook een reis waar ik nauwelijks woorden aan kan geven, zo indrukwekkend, zo intens. Wandelen in Noorwegen is werkelijk wonderschoon.
Anouk is iemand waar ik volledig mezelf bij kon zijn. De begeleiding was buitengewoon goed. De reis was tot in de puntjes verzorgd. Ik heb haar leren kennen als een goede reisleider, haar liefde en zorg voor deze aarde en haar hond Taka. Ze is een daadkrachtige inspirerende vrouw die stevig in haar schoenen staat.
Door de lange wandelingen werd ik terug geworpen op mezelf. Hierdoor kon ik aandacht geven aan alles wat er in mij leefde. Voor mijn gevoel heeft het me verder gebracht in mijn bewustzijn.
De reis heeft me enorm geïnspireerd. Dit ga ik vaker doen! Ik heb heel erg genoten van het één zijn met de natuur, de eindeloze stilte, het drinken uit meren en rivieren, het wakker worden in een weidse vallei, de mist zien optrekken in de ochtend, alle elementen, de sneeuwtoppen, helemaal back to basic. Ook zonder hond is dit een waanzinnige reis! Nogmaals dank Anouk voor deze onvergetelijke reis waar ik nog vaak met een grote glimlach aan terug denk!”

Juli 2019
Een onvergetelijke ervaring! Samen met je hond terug naar de basis. Het één worden met de natuur, je volledig overgeven aan het nu. De rest is even onbelangrijk. Bijzonder om dat te ervaren. Het reizen met een kleine groep vond ik erg prettig. Interessante, waardevolle gesprekken gehad met Anouk en m’n medereizigers. Stof tot nadenken. De begeleiding is uitstekend, ook in onvoorziene situaties staat Anouk haar mannetje, behoudt de rust en handelt. Petje af. Deze reis heeft een ongelooflijke indruk gemaakt. Dankjewel. 

Juli 2019
Het wildkamperen vond ik echt gaaf!! Het wandelen was makkelijker dan ik had verwacht, heel goed te doen, mits je goed hebt getraind. Leuke en leerzame opdrachten tussendoor die ik niet had verwacht. De begeleiding vond ik zeer inspirerend. Ook de afwisseling tussen de hoogvlakten en de Noorse bossen vond ik fijn. Ik ga zeker vaker wildkamperen met mijn honden!

Reis met je hond door Noorwegen

Magic of the Fjells

Reisbeschrijving

nl_NL