MYSTIQUE SCHOTLAND

Reisbeschrijving

Reisbeschrijving Mystique Schotland

Een reis in de Schotse Hooglanden is eigenlijk niet met een paar woorden te beschrijven. De ervaring, de beleving, is niet uit te drukken in woorden en zelfs niet in foto’s. Hoe dan ook, om een klein beetje een richting te geven, hier een globale beschrijving van de reis.

Dag 1: aankomst op de plek van bestemming. Overnachting op een camping. Kennismaking. Praktische workshop.

Dag 2: We starten met de eerste tocht langs de kust met de bergen naast ons. Grote kans dat we de grote rode edelherten spotten die hier veelvuldig lopen. We kamperen op de camping.

Dagrugzak / 12,5 km / Tijdsduur: +/- 4 u / Stijging: 370 m / Daling: 370 m

Dag 3: In de ochtend is er vrije tijd. Vanaf de middag gaan we op pad met onze backpack. Ditmaal gaan we de hoogte in richting de hoogvlaktes. Verschillende watervallen en een verlaten meertje passeren we gedurende de dag. Eenmaal boven heb je weids uitzicht over de uitgestrekte omgeving, je waant je in alle opzichten in de Schotse hooglanden. Een ongekend mooie plek waar we gaan wildkamperen in een vallei.

Backpack / 5,5 km / Tijdsduur: +/- 2,5 u / Stijging: 358 m / Daling: 22 m

Dag 4: Op ons gemakje breken we de tenten af en vervolgen we de tocht naar een naastgelegen dal. Over glooiende heuvels volgen we een rivier naar beneden. Langzaam dalen we steeds verder af in de vallei waar we bij een andere grote rivier uitkomen. Een makkelijke hike vandaag, voornamelijk dalend. De rivier brengt ons uiteindelijk weer in de bewoonde wereld. Na afloop komen we terug voor een nacht op de camping met een vrije middag/avond.

Backpack / 12 km / Tijdsduur: +/- 4 u / Stijging: 236 m / Daling: 573 m

Dag 5:

Rustdag (in ieder geval voor de honden). Mogelijkheid tot diverse excursies (niet inbegrepen).

Dag 6:

We bestellen vandaag een blauwe lucht. Van zeeniveau klimmen we naar drie verschillende naast elkaar gelegen toppen. Dit is dan ook de zwaarste hike van de hele week, die we met dagrugzak zullen lopen. Het uitzicht op de toppen is werkelijk fenomenaal! De schoonheid en het avontuur van deze hike ga je nooit meer vergeten! Na de afdaling komen we terug op de camping. Vrije avond om uit te rusten van deze intense dag.

Dagrugzak / 14,5 km / Tijdsduur: +/- 5 u / Stijging: 1020 m / Daling: 1020 m

Dag 7: In de ochtend is er vrije tijd. We verlaten de camping halverwege de dag voor een nieuwe tocht de hooglanden in. Een niet al te lange hike naar een prachtig helder meer. Aan de rand van het meer zetten we onze tentjes op en genieten we van de rust, het uitzicht en de stilte. Misschien heb je zelfs zin in een verfrissende duik?

Backpack / 3,5 km / Tijdsduur: +/- 2 u / Stijging: 330 m / Daling: 10 m

Dag 8:

We breken de tentjes af en lopen verder omhoog over de richel van diverse toppen met rondom uitzicht. De plek waar we hebben geslapen is mooi van bovenaf te zien. Nadat we het hoogste punt hebben bereikt net boven de 700 meter, dalen we weer af richting de bewoonde wereld en de kust. Het laatste stukje lopen we langs de kust terug naar het startpunt. Hiermee sluiten we deze afwisselende reis af.

Backpack / 6,5 km / Tijdsduur: +/- 4 u / Stijging: 320 m / Daling: 640 m

***
~ wandeltijden zijn exclusief pauze en geven een richtlijn.

~
de route en het programma kunnen worden gewijzigd als de weersomstandigheden hier aanleiding voor geven.