MYSTIQUE SCHOTLAND

Reisbeschrijving

Reisbeschrijving
Mystique Schotland

Dag 1: we ontmoeten elkaar aan de kust op een bijzonder eiland in Schotland. Na de kennismaking en een uitgebreide lunch starten we de wandeling langs de ruige kustlijn van het eiland, omringd door de bergen waar de herten lopen. We kamperen in het wild aan de kust.

Dag 2: we staan rustig op voordat we een pittige klim naar boven lopen. De uitzichten tijdens de klim zijn fenomenaal, bovengekomen worden verrast door een totaal ander uitzicht met de typische Schotse hooglanden. Een gebied waar vele herten leven. De hele dag wandelen we met uitzicht op een vallei. We eindigen op een camping waar we heerlijk kunnen douchen.

Dag 3: na een rustige start staat vandaag in het teken van wandelen. We verlaten wandelend de camping de bergen in. Het eerste stuk door een kloof met een pittige klim van ongeveer 5 uur. Maar de beloning is groot als we uiteindelijk boven komen met het uitzicht op een enorme uitgestrekte vallei. Hier zetten we ons tentje op.

Dag 4: we starten met een workshop, daar boven met dat mooie uitzicht, voordat we aan de afdaling beginnen naar het dal, aan de andere kant van de top. Door glooiende hooglanden slingeren we langs beekjes en rivieren naar beneden. We eindigen de dag in een hotel waar we een heerlijk diner nuttigen en kunnen uitrusten van de pittige tocht.

Dag 5: na het ontbijt verlaten we het hotel en starten we een wandeling in een vallei. We slaan ons tentenkamp daar op aan een rivier en wandelen deze dag zonder bepakking. In de middag hebben we een workshop met de honden of is er een mogelijkheid om een kasteel te bezoeken.

Dag 6: we verlaten deze prachtige groene vallei en starten een wandeling vanaf de kust omhoog. Eventjes een pittige klim aan de start maar de beloning is groot als we in de hooglanden bij een bergmeer arriveren met helder blauw water. Hier zetten we onze tentjes op. Als er energie over is kunnen we nog verder wandelen zonder bepakking.

Dag 7: na het ontbijt verlaten we het bergmeer en wandelen we verder naar boven voordat we weer afdalen aan de andere kant. We dalen door een vallei naar een rivierbedding en passeren een waterval. Langs de rivier lopen we terug naar de bewoonde wereld. We slapen op een camping, alweer de laatste nacht.

Dag 8: na het ontbijt sluiten we de reis af en is iedereen vrij om te vertrekken naar de ferry richting het vaste land.

Testimonials

Juni 2018
“Een onvergetelijke reis met True Nature Trails. Een reis die mij heeft verbonden met mijn ware natuur, mijn ware zelf. Maar ook een reis waar ik nauwelijks woorden aan kan geven, zo indrukwekkend, zo intens. Wandelen in Noorwegen is werkelijk wonderschoon.
Anouk is iemand waar ik volledig mezelf bij kon zijn. De begeleiding was buitengewoon goed. De reis was tot in de puntjes verzorgd. Ik heb haar leren kennen als een goede reisleider, haar liefde en zorg voor deze aarde en haar hond Taka. Ze is een daadkrachtige inspirerende vrouw die stevig in haar schoenen staat.
Door de lange wandelingen werd ik terug geworpen op mezelf. Hierdoor kon ik aandacht geven aan alles wat er in mij leefde. Voor mijn gevoel heeft het me verder gebracht in mijn bewustzijn.
De reis heeft me enorm geïnspireerd. Dit ga ik vaker doen! Ik heb heel erg genoten van het één zijn met de natuur, de eindeloze stilte, het drinken uit meren en rivieren, het wakker worden in een weidse vallei, de mist zien optrekken in de ochtend, alle elementen, de sneeuwtoppen, helemaal back to basic. Ook zonder hond is dit een waanzinnige reis! Nogmaals dank Anouk voor deze onvergetelijke reis waar ik nog vaak met een grote glimlach aan terug denk!”

Juni 2019
Ik ben nu alweer een week of 2 terug van mijn onvergetelijke vakantie in Noorwegen. Zes dagen hebben we gehiked in het nationaal park Hardangervidda in het zuidwesten van dit schitterende land.

Dit was een reis om nooit te vergeten! Wat een natuurschoon! De toch wel pittige inspanningen werden keer op keer beloond met geweldige uitzichten. Soms legden we maar anderhalve kilometer af in een uur omdat geen stap normaal was. Overal stenen & rotsen waar je voortdurend overheen of op moest stappen, soms (flink) en lang bergop of bergaf, dan weer een kolkende rivier oversteken, af en toe afgewisseld met een moerasachtige ondergrond. Ik hou daarvan :-), een beetje afzien met bijna 20 kilo op je rug en samensmelten met de natuur. Dat samensmelten gebeurd dan vanzelf. De weerstand verdwijnt, er komt acceptatie voor in de plaats en de klus is geklaard, de samensmelting is daar. Wat heerlijk is het dan als je na een paar dagen hiken en overnachten in een tentje ineens aankomt bij een berghutje. Dan heb je ineens een bed en een kachel!!! Hoe luxe is dat dan! Onbeschrijflijk bijna hoe je dat dan kunt waarderen!

Het ontroerde me vaak die geweldige uitzichten, de honden van Anouk die volledig in hun element waren en onvermoeibaar leken. Anouk heeft deze prachtdieren uit Roemenië gehaald of beter gezegd gered. Beide beestjes hebben een pittig verleden ingeruild voor een geweldig leven bij deze hondenfluisteraar. Fantastisch om te zien hoe mens en dier op elkaar afgestemd kunnen zijn en hoe een mens zo goed de lichaamstaal van een hond kan lezen. Anouk is er een uit duizenden: zeer veel respect voor deze vrouw en wat zij neer heeft gezet met True Nature Trails.  Normaal biedt ze reizen aan naar Noorwegen, Schotland, Luxemburg en de Ardennen voor hondeneigenaren met hun hond maar nu ook voor ’t eerst ook voor mensen zonder hond. Daar ben ik er 1 van.

De organisatie was tot in de puntjes en kleinste details geregeld.
Mijn bagage was niet aangekomen maar hoe we dit met elkaar hebben opgepakt is ook iets waar we allen trots op kunnen zijn.
Ik kan vanuit m’n hart zeggen dat deze vakantie er een was om nooit te vergeten.
En last but not least: ben je avontuurlijk ingesteld, sportief èn heb je een hond (hoewel dat laatste dus niet persé hoeft….): Boek een reis bij True Nature Trails

MYSTIQUE SCHOTLAND

Reisbeschrijving

nl_NL