THE SKYE TRAIL

* reisbeschrijving *

BOEK NU!

Reisbeschrijving Skye Trail

Een reis op de Isle of Skye in Schotland is eigenlijk niet in woorden te beschrijven. De ervaring, de beleving, is niet uit te drukken in woorden en zelfs niet in foto’s. Hoe dan ook, om een klein beetje een richting te geven, hier een globale beschrijving van de reis.

Dag 1: aankomst op de plek van bestemming, voorbereiden op backpacktocht, installeren voor een overnachting op een camping. Praktische workshop.

Dag 2: We verlaten de camping en gaan starten aan een tocht door de bergen waar we de komende twee nachten zullen wildkamperen. Grotendeels slingeren we langs een rivier. Diverse toppen zullen ons gedurende de dag van de bewoonde wereld afschermen. We wanen ons in de Schotse wildernis. Eind van de middag zetten we onze tentjes op aan een groot verlaten loch. Zeg tegen een Schot nooit ‘meer‘ of ‘lake‘, want een loch is een loch en daar zijn ze trots op!

Backpack / 11,5 km / Tijdsduur: +/- 4 u / Stijging: 350 m / Daling: 330 m

Dag 3: We breken onze tentjes af en ontbijten aan de rand van het loch voordat we er omheen zullen lopen. Gedurende de dag zien we verschillende toppen en vergezichten om ons heen, werkelijk betoverend! We vervolgen onze weg door deze omgeving om op zoek te gaan naar weer een nieuwe plek waar we gaan wildkamperen in een typische Schotse glen (vallei).

Backpack / 11,5 km / Tijdsduur: +/- 4 u / Stijging: 360 m / Daling: 300 m

Dag 4: Op ons gemakje breken we de tenten af en genieten we van ons ontbijt. Een kort en gemakkelijk stukje vandaag terug naar de bewoonde wereld. Terug bij onze auto’s rijden we anderhalf uur door naar een ander gebied voor een nacht op een camping met een vrije middag/avond.

Backpack / 6,5 km / Tijdsduur: +/- 1,5 u / Stijging: 20 m / Daling: 90 m

Dag 5:

Tot de namiddag is vrij te besteden. Heerlijk om uit te rusten en te chillen. Einde van de middag gaan we met een dagrugzak op pad naar de Trotternish Ridge, een spectaculaire wandeling langs golvende groene bergen, ruige hoge kliffen, uitgestrekte plateaus en scherpe rotsformaties. In dit door aardverschuivingen gevormde landschap zullen we ons avondeten nuttigen. Met een vervuld gevoel zal je daarna je tentje induiken op de camping.

Dagrugzak / 6,5 km / Tijdsduur: +/- 2,5 u / Stijging: 270 m / Daling: 270 m

Dag 6:

De route van vandaag, naar The Old man of Storr, is overdag (net als dag 5) extreem toeristisch. Dat is de reden dat we laat in de middag vertrekken zodat we het rijk voor ons alleen hebben als we boven zijn. Er staat ons een pittige klim te wachten, steile stukken omhoog en naar beneden. Deze tocht vergt op sommige stukken uiterste focus. Maar geen zorg, het is veilig. Boven op de top zullen we ons diner nuttigen. Je inzet zal rijkelijk worden beloond met uitzichten op de karakteristieke rotsformaties die het gevolg zijn van aardverschuivingen. Overnachten op de camping.

Dagrugzak / 9,5 km / Tijdsduur: +/- 4 u / Stijging: 530 m / Daling: 540 m

Dag 7: Einde ochtend rijden we eerst een stuk naar het zuiden voordat we weer met de backpack op pad gaan. Een niet al te zware hike naar een prachtige afgelegen loch, vlak aan de kust. Aan de rand van het loch zetten we onze tentjes op en genieten we van de rust, het uitzicht en de stilte. Misschien heb je zelfs zin in een verfrissende duik?

Backpack / 5,5 km / Tijdsduur: +/- 2 u / Stijging: 200 m / Daling: 200 m

Dag 8:

Alweer de laatste dag! Al merk je daar nog niks van als je hier wakker wordt. We breken de tentjes af en lopen richting de kust. Langs de rand van het water zullen we op hoogte naar een vallei lopen. Gelukkig heb je geen hoogtevrees want op sommige stukken loopt het lijnrecht meters naar beneden! Het laatste stukje lopen we door glooiende heuvels terug naar het startpunt. We sluiten af met een laatste nacht op een camping, zodat je kunt uitrusten van deze intense week.

Backpack / 8 km / Tijdsduur: +/- 2,5 u / Stijging: 260 m / Daling: 240 m

***
~ wandeltijden zijn exclusief pauze en geven een richtlijn.

~
de route en het programma kunnen worden gewijzigd als de weersomstandigheden hier aanleiding voor geven.