Slide thumbnailSpeuren met je hondBOEK NU!

Speuren & Wandelen

EIFEL, DUITSLAND

Backpacken in Noorwegen

OVER MIJ

Met inmiddels meer dan 10 jaar backpackervaring in de bergen, vele tochten en wildkampeer avonturen, kan ik wel zeggen dat ik alles zo’n beetje heb meegemaakt. Uitdagende weersomstandigheden, kapotte spullen, een zeer lijf, het moeten inschakelen van een traumahelikopter…. aan avontuur in ieder geval nooit gebrek.

Maar er is altijd weer die drive om één te worden met de natuur: op reis zijn met je hond is geweldig! Ik zeg altijd: dat moet je VOELEN! Voelen in elke vezel van je lijf.

Deze ervaringen delen met je liefste maatje, daar kan niks tegenop. Je hond de hele dag zien genieten, giet daar je eigen geluk bovenop en je hebt een recept voor het leven. De reizen van True Nature Trails zijn uniek in zijn soort, reizen waarbij de verbinding met je hond centraal staat in combinatie met een flink portie avontuur.

Als holistisch gedragstherapeut voor honden en outdoor specialist, heb ik mijn vaardigheden perfect weten te combineren in de praktijk. Veiligheid en afwisseling staan altijd voorop bij elke reis. Je bent in goeie handen.

Ga je mee op avontuur?

INFORMATIE EIFEL

Data
donderdag 24 t/m zondag 27 oktober 2024


Start- & eindpunt: 
Vulkaan Eifel, Duitsland
+/- 2,5u rijden vanaf Nijmegen


Aantal personen/honden
Maximaal 12 personen met 1 hond per persoon.
Bij de mantrailing wordt iedereen in 2 groepen verdeeld van maximaal 6 honden per groep. De wandelingen doen we met zijn allen gezamenlijk waarbij de honden aangelijnd zullen zijn.


Fitheid
Een goede conditie is zowel voor de hond als begeleider vereist. We wandelen twee maal meerdere uren (ongeveer tussen de 3 & 4 uur), 95% op onverharde paden, klimmend en dalend. Check ook de pagina over fitheid. Er wordt maximaal 12 km in een wandeling gelopen.


Inschrijven
Inschrijven voor deze reis kan tot 6 weken voor vertrek.

*** Het speur & wandelweekend gaat door bij aanmelding van minimaal 10 deelnemers.


Prijs
€780,-

Speuren met je hond
Speuren met je hond
Speur & wandelweekend in de Eifel

INCLUSIEF

 • 2 wandeltochten
 • 2 x 3 uur durende workshop mantrailing
 • ontbijt, lunch & diner (allen vegetarisch)
 • koffie, thee, water en versnaperingen
 • bijdrage per hond
 • 3 overnachtingen op basis van 2 personen per kamer
 • 24 uur per dag persoonlijke reisbegeleiding door ervaren gidsen
 • schoonmaakkosten
 • e-book Hoe bereid ik mijn hond voor op langere tochten?

EXCLUSIEF

 • reiskosten naar bestemming (voor deze reis is een eigen auto vereist)
 • overige consumpties
 • annuleringsverzekering
 • reis- en ongevallenverzekering

*** Voor een individuele kamer geldt een eenmalige toeslag van in totaal 100 euro

JOUW HOND

True Nature Trails biedt op maat gemaakte reizen aan voor een onvergetelijke ervaring met je hond. De liefde voor de natuur is groot, net als het welzijn van honden. Het vermijden van stress bij honden staat centraal binnen elke reis van True Nature Trails.

* heeft een leeftijd van minimaal 1,5 jaar
* heeft fysiek een goede conditie
* heeft geen overgewicht
* is emotioneel stabiel
* kan goed met veranderende omstandigheden omgaan
* loopt zonder problemen aan de lijn
* draagt een Y-tuigje
* wordt geleid met een lijn van min. 5 m (geen flexlijn)

Nature is worth exploring

DE WONDERLIJKE REIS

Het speur- en wandelweekend wordt in samenwerking met De Wonderlijke Reis georganiseerd. De Wonderlijke Reis organiseert al 20 jaar diverse speuractiviteiten voor mensen met hun hond. Daarnaast werkt ze al meer dan 30 jaar in de hondenbranche. Onze samenwerking is jaren geleden tot stand gekomen door onze liefde voor dieren en ons beider missie is om het welzijn van dieren te vergroten en meer bewustzijn te creëren op het gebied van samenleven, gezondheid, gelijkwaardigheid & stressreductie bij de hond. Voor ons staat het welzijn van hond & mens centraal, ook respect voor de natuur is vanzelfsprekend.

FAQ EIFEL DUITSLAND

Het speur- en wandelweekend is voor mensen die het speuren willen ontdekken of verder willen ontwikkelen in combinatie met mooie wandelingen. Ervaring met speuren of mantrailing is niet nodig. Dit is simpelweg een lang weekend genieten met je hond. Je houdt van wandelen en de lichtheid en het gemak van een dagrugzak. Zonder zelf na te hoeven denken wordt je over de mooiste wandelroutes begeleid door een ervaren gids. Zo kan je zelf optimaal genieten van deze fantastische regio, samen met een groep gelijkgestemden en quality-time ervaren met je hond.

Uiteraard! Iedereen vanaf 18 jaar en ouder is welkom. Het is natuurlijk wel fijn als je van honden houdt, dat maakt het voor jezelf een stuk plezieriger.

De wandelingen zijn ongeveer 12 km lang, ongeveer 4 uur per dag. In totaal gaat het om 780 hoogtemeters verdeeld over twee lange wandelingen.

Nee, de honden zijn tijdens het speuren en de wandelingen aangelijnd.

Ja, je neemt zelf hondenvoer mee. Houdt er rekening mee dat je hond op lange wandeldagen meer eet dan normaal. Snacks voor onderweg zijn natuurlijk ook een cadeautje voor je hond.

 • sociaalvaardig
 • heeft een leeftijd van minimaal 1,5 jaar
 • heeft fysiek een goede conditie
 • heeft geen overgewicht
 • is emotioneel stabiel
 • kan goed met veranderende omstandigheden omgaan
 • ervaring met kamperen
 • kan eventjes alleen zijn zonder stress (bv. tijdens de reis, tijdens douchen, tijdens
  diner/ontbijt)
 • loopt zonder problemen aan de lijn
 • draagt een Y-tuigje
 • wordt geleid met een lange lijn van minimaal 5 meter (geen flexlijn)

Is er iets waaraan jouw hond niet voldoet en twijfel je? Neem dan gerust contact op! Alles valt te bespreken en er is veel mogelijk.

Het laatste wat je wilt is natuurlijk dat je hond gewond raakt of geblesseerd. Maar geen zorgen, jouw gids heeft een EHBO diploma voor honden en heeft ook een uitgebreide EHBO kit mee om eerste hulp te kunnen verlenen. Gelukkig is er nog nooit iets gebeurd tijdens de reizen van True Nature Trails en dat heeft alles met de gedegen voorbereiding te maken. Daarnaast weten wij precies in welke gebieden we welke dierenartsen kunnen benaderen.

Voor deze week heb je een rugzak nodig waar je je lunch in mee kunt nemen, drinken en drinken voor je hond en eventueel een extra vest of regenkleding. Een gewone dagrugzak is voldoende van ongeveer 25 tot 30 liter.

Dat zijn de:

DEEP DIVE d’LUXE in Noorwegen

MULLERTHAL TRAIL in Luxemburg

SPEUREN & WANDELEN in de Eifel, Duitsland

Dat zijn de:

MAGIC OF THE FJELLS in Noorwegen

RONDJE RONDANE in Noorwegen

MYSTIQUE SCHOTLAND in Schotland

THE SKYE TRAIL in Schotland

© Copyright - True Nature Trails