Slide thumbnailSpeuren met je hond

SPEUREN MET JE HOND

& WANDELEN IN DE EIFEL

BOEK NU

Ontdek het plezier in de wereld van mantrailing, waar je hond zijn natuurlijke speurinstincten zal ontplooien en ontwikkelen. Een heerlijk lang weekend weg voor jou & je hond in de glooiende Vulkaaneifel in Duitsland. Vier dagen gevuld met een perfecte balans tussen wandelen en het plezier van mantrailing, het zoeken naar een vermist persoon. Of je nu een doorgewinterde speurder bent of gewoon plezier wilt beleven met je viervoeter, iedereen is welkom om deel te nemen. Speuren met je hond is geweldig!

GENIET VAN DE NATUURLIJKE TALENTEN VAN JE HOND

Ontdek samen met je hond de verborgen juweeltjes van dit prachtige landschap, gevuld met kronkelende beekjes, diepe dalen, kleurrijke bossen, open velden en zelfs een spectaculaire waterval. Op twee van de vier dagen staat wandelen centraal waarin je een mix ervaart van terreinen, van smalle steile paadjes tot bredere paden met mooie vergezichten.

Een beetje klimmen hier en daar zorgt voor wat extra uitdaging. Door de rust in de omgeving krijg je de gelegenheid te ontsnappen aan de hectiek van het dagelijkse leven en volledig op te gaan in de natuur.

Het speuren met je hond bestaat voornamelijk uit mantrailing, het zoeken naar een vermist persoon. Op twee van de vier dagen ga je drie uur lang speuren in een groepje van maximaal 6 honden, onderverdeeld in een ochtendgroep en een middaggroep. Alle 6 honden zijn mee tijdens de speurworkshop waarbij iedereen om de beurt de vermiste persoon gaat zoeken. De afstanden en moeilijkheidsgraad wordt per hond aangepast aan de ervaring van de hond.

Op de speurdagen heb je een halve dag ‘me-time’ om lekker te ontspannen. Jouw hond is er in ieder geval wel aan toe om te rusten na een intense speurworkshop. Je kunt je dan lekker voor de open haard nestelen of je tijd naar wens invullen. Eventueel kun je een korte wandeling maken in de omgeving. We verblijven in een authentieke boerderij op basis van 2 personen per kamer. Een kamer voor jezelf is tegen een extra bijdrage ook mogelijk.

Indien je met 2 of 3 personen in een kamer wilt, kan dit natuurlijk ook, geef dit aan bij je reservering. De boerderij ligt in een mooi dal omgeven door bossen en omringd door een stromende beek. Het water hoor je zelfs binnen stromen. Heerlijk toch? Alle vegetarische maaltijden zijn inclusief, zo ook thee, koffie en versnaperingen.

Speur & wandelweekend in de Eifel

“Ik kan vanuit m’n hart zeggen dat deze vakantie er één was om nooit te vergeten. Ben je avontuurlijk ingesteld, sportief èn heb je een hond (hoewel dat laatste niet persé hoeft): Boek absoluut een reis bij True Nature Trails.”

-George

Magic of the Fjells, Noorwegen

“Onze eerste ervaring met True Nature Trails en het smaakt naar meer. Wat een heerlijke week hebben we gehad! Een blije hond, perfect afgestemde wandelingen, niet te lang maar toch met dat beetje uitdaging. Dank je wel!”

-Peter & Astrid

Mullerthal Trail, Luxemburg

“We hebben genoten van jouw expertise en zorg! Verrast door een breed pallet aan vergezichten, natuur & onuitwisbare herinneringen… Wat een fantastische ervaring! Een opmaat voor meer … :-), volgend jaar weer!”

-Marcel & Romy

Deep Dive d’Luxe, Noorwegen

WAAROM WIL JIJ MEE MET DIT WEEKEND?

De Vulkaaneifel is een verrassend mooi gebied in Duitsland waar het geweldig is om te wandelen en zeker ook op zoek te gaan naar een vermist persoon. Waar je in Nederland weinig hoogteverschillen hebt, kun je hier het speuren een extra dimensie geven door de grillige bossen, kronkelende beekjes en de mogelijkheid om op een wat uitdagendere manier te verstoppen. Dit maakt het mantrailen een nog leukere beleving!

In dit lange weekend ga je zowel heerlijke wandelingen maken als dus intense speurworkshops volgen op de mooiste plekjes van deze regio en hoeft verder niet na te denken over routes, lengte van de wandelingen of parkeerissues. De wandelingen en het speuren zijn afgestemd op zowel honden als mensen qua duur, afstanden, zwaarte en veiligheid. Iedereen met een sportieve instelling kan deze reis aan.

Persoonlijk aandacht staat hoog in het vaandel, daarnaast kun je rekenen op een kleine groep om stress bij de honden te vermijden. De honden staan altijd op nummer 1! Jouw twee Nederlandstalige begeleiders zijn niet alleen ervaringsdeskundige op het gebied van wandeltochten maar zeer zeker ook op het gebied van honden m.b.t. o.a. gedrag, gezondheid, emoties en welzijn in het algemeen.

Kortom, je kunt rekenen op een mindblowing avontuur!

Nature is worth exploring…

WAT ANDEREN ZEGGEN

Een onvergetelijke reis waar ik nauwelijks woorden aan kan geven, zo indrukwekkend, zo intens. Ik heb genoten van de natuur, de eindeloze stilte, het drinken uit meren en rivieren, de mist zien optrekken in de ochtend, alle elementen, back to basic.

De begeleiding van Anouk was buitengewoon goed. Ik heb haar leren kennen als een goede reisleider, haar liefde en zorg voor deze aarde en haar hond Taka. Ze is een daadkrachtige inspirerende vrouw die stevig in haar schoenen staat. Voor herhaling vatbaar!

We hebben optimaal genoten van jouw expertise en goede zorg! Verrast door een breed pallet aan vergezichten, natuur & onuitwisbare herinneringen… Wat een fantastische ervaring! Mooie, ongerepte, rustgevende en fascinerende omgeving en dat kunnen delen met je eigen trouwe vriend ( lees ..viervoeter ) en gelijkgestemden… heerlijk!

Een opmaat voor meer … :-). … en dan spreek ik ook namens Roos … want als onze fysieke toestand het toelaat dan gaat volgend jaar de tent mee… 😉. Nu al zin in!

Kort gezegd: het was fantastisch! Het wildkamperen, puur genieten vanuit je tentje ‘s morgens met zicht op een idyllisch meertje…

De tochten waren soms pittig & uitdagend maar wat een voldoening om boven te komen met wonderbaarlijk mooie uitzichten!

De natuur in Schotland is prachtig. Anouk, je hebt ons goed voorbereid op dit avontuur en ons steeds veilig en wel terug beneden gebracht. De reis is een aanrader voor iedereen die houdt van natuur, de bergen, de rust en een gezond portie uitdaging!

Schotse Hooglanden

Onze eerste kennismaking met Noorwegen, en wat voor één. Overweldigend mooie natuur, zeer afwisselend, rust en schone lucht. Het overtrof alle verwachtingen. Fijne kleine groep met tijd voor gesprekken & tijd voor stilte. De meest mooie wandelingen met genoeg pauzes, soms grensverleggend. Anouk is een fijne gids die weet waar ze het over heeft en haar zaakjes goed regelt. Ik heb bewondering voor de manier waarop zij in het leven staat en dit heeft mij zeker geïnspireerd.

Dankjewel 🙏 Anouk en Taka & Lucy.

Magic of the Fjells was voor mij een hele mooie ervaring. Noorwegen heeft een zeer afwisselend landschap met bergen, meren, watervallen & bossen en wij zijn overal geweest! Anouk kent alle mooie (geheime) hoekjes van Noorwegen, hoekjes die ik zelf niet had gevonden.

Het welzijn van de honden staat voorop en het programma werd, waar nodig, eventueel aangepast. Op hun eigen tempo mochten de honden aan elkaar wennen.

Ik hoop in de toekomst nog een keer met True Nature Trails mee te kunnen. Met weer zoveel zon!

Hardangervidda National Park

VULKAANEIFEL

De Vulkaaneifel is een deel van de Eifel en maakt deel uit van het Rijnlands leisteenplateau, een middelgebergte dat ook de Ardennen, het Sauerland, de Hunsrück en de Taunus omvat.

Het hoogste punt van de Vulkaaneifel ligt op 699,8 meter. Karakteristiek voor het landschap van de Vulkaaneifel zijn de typische Eifelmaare, ronde kratermeren die verspreid in het landschap te vinden zijn, de vulkaankegels, gestolde lavastromen, vulkanische bommen die her en der in het landschap liggen, en kraters.

Grote delen van de Vulkaaneifel liggen in het Nationalpark Vulkaneifel. De Vulkaaneifel heeft een grote reeks van meer dan twintig bergtoppen die variëren van 295 tot 699,8 meter hoogte. Je kunt je voorstellen hoe heerlijk het is om dit gebied te voet ter verkennen. De bossen en hoogteverschillen verrijken het gebied en de vele kronkelende beekjes maken het af.

DE WONDERLIJKE REIS

Het speur- en wandelweekend wordt in samenwerking met De Wonderlijke Reis georganiseerd. Marian de Lange, van De Wonderlijke Reis, organiseert al 20 jaar diverse speuractiviteiten voor mensen met hun hond. Daarnaast werkt ze al meer dan 30 jaar in de hondenbranche.

Onze samenwerking is jaren geleden tot stand gekomen door onze liefde voor dieren en ons beider missie is om het welzijn van dieren te vergroten en meer bewustzijn te creëren op het gebied van samenleven, gezondheid, gelijkwaardigheid & stressreductie bij de hond. Voor ons staat het welzijn van hond & mens centraal, ook respect voor de natuur is vanzelfsprekend.

Lees meer…

OVER MIJ

Met inmiddels meer dan 10 jaar backpackervaring in de bergen, vele tochten en wildkampeer avonturen, kan ik wel zeggen dat ik alles zo’n beetje heb meegemaakt. Uitdagende weersomstandigheden, kapotte spullen, een zeer lijf, het moeten inschakelen van een traumahelikopter…. aan avontuur in ieder geval nooit gebrek.

Maar er is altijd weer die drive om één te worden met de natuur: op reis zijn met je hond is geweldig! Ik zeg altijd: dat moet je VOELEN! Voelen in elke vezel van je lijf.

Backpacken in Noorwegen

Deze ervaringen delen met je liefste maatje, daar kan niks tegenop. Je hond de hele dag zien genieten, giet daar je eigen geluk bovenop en je hebt een recept voor het leven. De reizen van True Nature Trails zijn uniek in zijn soort, reizen waarbij de verbinding met je hond centraal staat in combinatie met een flink portie avontuur.

Als holistisch gedragstherapeut voor honden en outdoor specialist, heb ik mijn vaardigheden perfect weten te combineren in de praktijk. Veiligheid en afwisseling staan altijd voorop bij elke reis. Je bent in goeie handen.

Ga je mee op avontuur?

FAQ SPEUR- & WANDELWEEKEND

Het speur- en wandelweekend is voor mensen die het speuren willen ontdekken of verder willen ontwikkelen in combinatie met mooie wandelingen. Ervaring met speuren of mantrailing is niet nodig. Dit is simpelweg een lang weekend genieten met je hond. Je houdt van wandelen en de lichtheid en het gemak van een dagrugzak. Zonder zelf na te hoeven denken wordt je over de mooiste wandelroutes begeleid door een ervaren gids. Zo kan je zelf optimaal genieten van deze fantastische regio, samen met een groep gelijkgestemden en quality-time ervaren met je hond.

Uiteraard! Iedereen vanaf 18 jaar en ouder is welkom. Het is natuurlijk wel fijn als je van honden houdt, dat maakt het voor jezelf een stuk plezieriger.

We lopen maximaal 12 km (+/- 4 u) op een dag met in totaal 500 hoogtemeters verdeeld over de wandelingen. Reken op 95% op onverharde paden, klimmend en dalend.

Nee, de honden zijn tijdens het speuren en de wandelingen aangelijnd.

✔ sociaalvaardig

✔ heeft een leeftijd van minimaal 1,5 jaar

✔ heeft fysiek een goede conditie

✔ heeft geen overgewicht

✔ is emotioneel stabiel

✔ kan goed met veranderende omstandigheden omgaan

✔ loopt zonder problemen aan de lijn

✔draagt een Y-tuigje

✔ wordt geleid met een lange lijn van minimaal 5 meter (geen flexlijn)

Is er iets waaraan jouw hond niet voldoet en twijfel je? Neem dan gerust contact op! Alles valt te bespreken en er is veel mogelijk.

Het laatste wat je wilt is natuurlijk dat je hond gewond raakt of geblesseerd. Maar geen zorgen, jouw gids heeft een EHBO diploma voor honden en heeft ook een uitgebreide EHBO kit mee om eerste hulp te kunnen verlenen. Gelukkig is er nog nooit iets gebeurd tijdens de reizen van True Nature Trails en dat heeft alles met de gedegen voorbereiding te maken. Daarnaast weten wij precies in welke gebieden we welke dierenartsen kunnen benaderen.

De accommodatie betreft een oude herberg en heeft diverse kamers op basis van 2 personen per kamer. Sanitair bevindt zich meestal in de kamer, soms op de gang.

© Copyright - True Nature Trails