Slide thumbnailWandelen in Sauerland met je hond

WANDELEN IN SAUERLAND

DUITSLAND

BOEK NU

In deze intensieve midweek wandelen in Sauerland gaan we al slingerend door het heuvellandschap. Ideaal om even helemaal op te laden en te genieten van de natuurlijke schoonheid van deze regio. Met panoramische uitzichten, kronkelende beekjes en dichte bossen biedt Sauerland een perfecte omgeving om redelijk dichtbij huis toch even helemaal weg te zijn. De pittoreske dorpjes bieden tal van leuke restaurantjes met heerlijke lokale gerechten.

SAUERLAND OP HAAR BEST

Met ongeveer 4 uur per dag wandelen in Sauerland (exclusief pauzes) vraagt het van jou en je hond een goede conditie. Zonder haast en doel gaan we vooral genieten van wat we onderweg tegenkomen in de verschillende rondwandelingen. We dragen een dagrugzak met het minimale aan bagage. Slechts je lunch, drinken en wat extra kleding is genoeg.

In Sauerland loopt de langeafstandswandeling de Rothaarsteig, waar we delen van zullen lopen. Dit belooft ons veel afwisseling tussen bossen, open velden, rotswanden, uitgestrekte heide en idyllische kratermeren.

De overnachtingen regel je zelf, daarmee kun je trouw blijven aan je eigen wensen en budget. Er zijn tal van traditionele herbergen, pensions of andere leuke accommodaties in de regio. Je ontvangt na inschrijving informatie hierover, samen met een uitgebreide paklijst.

Ga mee genieten in ons mooie buurland!

Wandelvakantie Sauerland met hond

“Wat een geweldige vijf dagen!!! Mijn hond en ik hebben onze ogen uitgekeken met de mooie beekjes, heuvels, rotspartijen en prachtige bomen. Elke dag was anders, zeer afwisselend met de ene dag robuust en de andere dag weer in het groen.”

-Saskia & Zilla

Wandelen in Sauerland, Duitsland

“Fantastisch om zo dichtbij toch al echt hoogtemeters te kunnen maken. Anouk weet de mooiste paadjes en bruggetjes te vinden. Pas op als dit je eerste reis wordt! De reizen van Anouk zijn verslavend en voor je het weet heb je ook het TNT virus te pakken!”

-Patricia & Zen

Wandelen in Sauerland, Duitsland

“We hebben genoten van jouw expertise en zorg! Verrast door een breed pallet aan uitzichten, onuitwisbare herinneringen & natuur… Wat een fantastische ervaring! Een opmaat voor meer … :-), volgend jaar weer!”

-Marcel & Romy

Deep Dive d’Luxe, Noorwegen

WAAROM WIL JIJ MEE MET DEZE WANDELWEEK?

De regio Sauerland is een verrassend gebied niet ver van huis waar je geweldig kunt wandelen met de nodige hoogtemeters voor een gebied zo dicht bij Nederland. De natuur is afwisselend met vele vergezichten, hoge dennenbomen, rotsformaties ontstaan uit vulkanisch gesteente en kabbelende beekjes wat heerlijk is voor de honden. Elke dag lopen we een lus, zoals in alle reizen het geval is, op, via en rondom de Rothaarsteig, waardoor je steeds nieuwe indrukken opdoet.

In deze midweek hoef je niet na te denken over routes, lengte van de wandelingen of parkeerissues. Alle tochten zijn afgestemd op zowel honden als mensen qua duur, afstanden, zwaarte en veiligheid. Iedereen met een sportieve instelling kan deze reis aan.

Persoonlijk aandacht staat hoog in het vaandel, daarnaast kun je rekenen op een kleine groep om stress bij de honden te vermijden. De honden staan altijd op nummer 1! Jouw Nederlandstalige gids is niet alleen ervaringsdeskundige op het gebied van wandeltochten maar zeer zeker ook op het gebied van honden m.b.t. o.a. gedrag, gezondheid, emoties en welzijn in het algemeen.

Kortom, je kunt rekenen op een mindblowing avontuur!

Hike more, worry less!

WAT ANDEREN ZEGGEN

Wat een geweldige 5 dagen wandelen!!! Voor mij was het de eerste keer dat ik met een groep met de hond mee ging om te wandelen. Zelf had ik even geen idee wat me te wachten stond maar met de informatie die vooraf gegeven was kwam ik al een heel eind. Daar hebben mijn hond en ik onze ogen uitgekeken met de mooie beekjes, heuvels, rotspartijen en prachtige bomen. Elke dag was een andere wandeling, de ene dag was het wat robuust en de andere dag weer erg groen. De groep zelf was leuk en super gezellig. Zelf ga ik zeker kijken of ik ook andere tochten mee kan gaan. Maar de tocht Sauerland kan ik zeker al aanbevelen.

Sauerland was voor mij een heerlijke opmars voor The Skye Trail in Schotland.  Fantastisch om zo dicht bij Nederland toch al echt hoogtemeters te kunnen maken. Anouk weet de mooiste paadjes en bruggetjes te vinden. Met een leuke groep loop je elke dag 4 uur en geniet je uitgebreid van de mooie natuur. Met een beetje mazzel is er zon en een ijsje toe :).

Omdat we op deze reis niet onderweg zijn met de tent, geeft dit rust. Echt een reis om samen met je hond tot jezelf te komen. Maar pas op als dit je eerste reis wordt! De reizen van Anouk zijn verslavend en voor je het weel het je ook het TNT virus te pakken.

Een onvergetelijke reis waar ik nauwelijks woorden aan kan geven, zo indrukwekkend, zo intens. Ik heb genoten van de natuur, de eindeloze stilte, het drinken uit meren en rivieren, de mist zien optrekken in de ochtend, alle elementen, back to basic.

De begeleiding van Anouk was buitengewoon goed. Ik heb haar leren kennen als een goede reisleider, haar liefde en zorg voor deze aarde en haar hond Taka. Ze is een daadkrachtige inspirerende vrouw die stevig in haar schoenen staat. Voor herhaling vatbaar!

Na de Deep Dive nu het Rondje Rondane, een meerdaagse backpacktocht in Rondane National Park. En wauw wat een ervaring… Uitdagende omstandigheden en terrein en het wisselende weer heeft ons doen beseffen dat er in een waanzinnige omgeving, in het gezelschap van hele fijne reisgenoten en honden, er feitelijk mentaal geen grenzen zijn… en dat er ondanks de enorme inspanning het overwinningsgevoel de blijdschap overblijft … Het was een geweldige ervaring!

Thanks Anouk .. and we will meet again 😉!!

Magic of the Fjells was voor mij een hele mooie ervaring. Noorwegen heeft een zeer afwisselend landschap met bergen, meren, watervallen & bossen en wij zijn overal geweest! Anouk kent alle mooie (geheime) hoekjes van Noorwegen, hoekjes die ik zelf niet had gevonden.

Het welzijn van de honden staat voorop en het programma werd, waar nodig, eventueel aangepast. Op hun eigen tempo mochten de honden aan elkaar wennen.

Ik hoop in de toekomst nog een keer met True Nature Trails mee te kunnen. Met weer zoveel zon!

Hardangervidda National Park

Onze eerste kennismaking met Noorwegen, en wat voor één. Overweldigend mooie natuur, zeer afwisselend, rust en schone lucht. Het overtrof alle verwachtingen. Fijne kleine groep met tijd voor gesprekken & tijd voor stilte. De meest mooie wandelingen met genoeg pauzes, soms grensverleggend. Anouk is een fijne gids die weet waar ze het over heeft en haar zaakjes goed regelt. Ik heb bewondering voor de manier waarop zij in het leven staat en dit heeft mij zeker geïnspireerd.

Dankjewel 🙏 Anouk en Taka & Lucy.

SAUERLAND

Op nog geen drieeneenhalf uur rijden van Utrecht vind je de regio Sauerland in Duitsland. Wandelen in het Sauerland (ook wel het zuidelijke land genoemd) doe je met je zintuigen, dat is in ieder geval de slogan van de Rothaarsteig, een van de populairste wandelroutes van Duitsland waar we delen van gaan lopen in deze midweek.

Sauerland is een heuvelachtig gebied en zeer rijk aan bossen, zowel met loofbomen als met dennen. Ook vind je er kleuurijke heidevelden die op hoogte liggen en daardoor logischerwijs Hochheide worden genoemd. De verschillende panoramische uitzichten laten je kilometers ver kijken.

Hou je van wandelen, en schuw je de hoogtemeters niet, dan is Sauerland voor jou de moeite waard. Perfect voor de wandelliefhebber en perfect om als trainingslocatie te gebruiken als voorbereiding op tochten in de bergen. Sauerland is dicht bij huis maar toch een compleet andere wereld. Ga het zelf ervaren!

OVER MIJ

Met inmiddels meer dan 10 jaar backpackervaring in de bergen, vele tochten en wildkampeer avonturen, kan ik wel zeggen dat ik alles zo’n beetje heb meegemaakt. Uitdagende weersomstandigheden, kapotte spullen, een zeer lijf, het moeten inschakelen van een traumahelikopter…. aan avontuur in ieder geval nooit gebrek.

Maar er is altijd weer die drive om één te worden met de natuur: op reis zijn met je hond is geweldig! Ik zeg altijd: dat moet je VOELEN! Voelen in elke vezel van je lijf.

Backpacken in Noorwegen

Deze ervaringen delen met je liefste maatje, daar kan niks tegenop. Je hond de hele dag zien genieten, giet daar je eigen geluk bovenop en je hebt een recept voor het leven. De reizen van True Nature Trails zijn uniek in zijn soort, reizen waarbij de verbinding met je hond centraal staat in combinatie met een flink portie avontuur.

Als holistisch gedragstherapeut voor honden en outdoor specialist, heb ik mijn vaardigheden perfect weten te combineren in de praktijk. Veiligheid en afwisseling staan altijd voorop bij elke reis. Je bent in goeie handen.

Ga je mee op avontuur?

FAQ WANDELEN IN SAUERLAND

De wandelweek in Sauerland is voor actieve mensen met honden die het heerlijk vinden om een beetje te klimmen over de heuvels. Het is een intense wandelweek met vier wandeluren per dag. Je houdt van wandelen en de lichtheid en het gemak van een dagrugzak. Zonder zelf na te hoeven denken wordt je over de mooiste wandelroutes begeleid door een ervaren gids. Zo kan je zelf optimaal genieten van dit fantastische gebied, met een groep gelijkgestemden en samen quality-time ervaren met je hond.

Uiteraard! Iedereen vanaf 18 jaar en ouder is welkom. Het is natuurlijk wel fijn als je van honden houdt, dat maakt het voor jezelf een stuk plezieriger.

De langste wandeling is 13,5 km lang. Het aantal wandeluren is ongeveer 4,5 uur per dag.

Dag 1: 420 m
Dag 2: 350 m
Dag 3: 390 m
Dag 4: 320 m
Dag 5: 300 m

De midweek Sauerland beslaat in totaal 1780 hoogtemeters verdeeld over 5 dagen.

Dit is van een aantal factoren afhankelijk:

✔ als jouw hond een jachtinstinct heeft dient je hond aangelijnd te blijven, er loopt namelijk veel wild.

✔ hoe de honden onderling op elkaar reageren. Indien honden stress krijgen van elkaar, blijven ze aangelijnd.

✔ honden kunnen zichzelf uitputten, de natuur is namelijk een walhalla voor de honden. De wandelingen zijn intenser dan thuis, met hoogteverschillen en ondergronden die de meeste honden niet gewend zijn. Sommige honden dienen tegen hun eigen enthousiasme beschermd te worden. We wandelen namelijk niet 1 keer, maar een week achter elkaar en dus is het fijn dat je hond op de overige dagen nogsteeds fit en blij is en de wandelingen aankan.

✔ sommige plekken vragen om extra aandacht als het gaat om veiligheid, bijvoorbeeld bij een diepe afgrond of hoge rotsen. Het spreekt voor zich dat we geen onnodige risico’s nemen en honden op dit soort plekken aanlijnen.

✔ daarnaast kan de plaatselijke regelgeving aanleiding zijn voor het moeten aanlijnen van de honden.

Het streven is om de honden zoveel mogelijk los te laten lopen waar het kan, afhankelijk van bovengenoemde punten en uiteraard op eigen verantwoordelijkheid.

✔ sociaalvaardig

✔ heeft een leeftijd van minimaal 1,5 jaar

✔ heeft fysiek een goede conditie

✔ heeft geen overgewicht

✔ is emotioneel stabiel

✔ kan goed met veranderende omstandigheden omgaan

✔ loopt zonder problemen aan de lijn

✔draagt een Y-tuigje

✔ wordt geleid aan een lange lijn (geen flexlijn) van minimaal 5 m (honden >10 kg) of 3 m (honden < 10 kg) Is er iets waaraan jouw hond niet voldoet en twijfel je? Neem dan gerust contact op! Alles valt te bespreken en er is veel mogelijk.

Het laatste wat je wilt is natuurlijk dat je hond gewond raakt of geblesseerd. Maar geen zorgen, jouw gids heeft een EHBO diploma voor honden en heeft ook een uitgebreide EHBO kit mee om eerste hulp te kunnen verlenen. Gelukkig is er nog nooit iets gebeurd tijdens de reizen van True Nature Trails en dat heeft alles met de gedegen voorbereiding te maken. Daarnaast weten wij precies in welke gebieden we welke dierenartsen kunnen benaderen.

In de omgeving van Sauerland zijn ontzettend veel leuke plekken waar je kunt verblijven. Je regelt je overnachtingen zelf, hierdoor kun je zelf beslissen wat voor jou belangrijk is qua luxe, budget of comfort voor je hond. Na je aanmelding ontvang je hierover uitgebreide informatie.

Voor deze week heb je een rugzak nodig waar je je lunch in mee kunt nemen, drinken en drinken voor je hond en eventueel een extra vest of regenkleding. Een gewone dagrugzak is voldoende van ongeveer 25 tot 30 liter.

© Copyright - True Nature Trails