Slide thumbnail

LAKE DISTRICT

ENGELAND

BOEK NU
Met de smalle straatjes waar je eerder paard & wagen zou verwachten dan auto’s, de authentieke natuurstenen huizen en niet te vergeten de honderden jaren oude eiken en kastanjebomen lijkt het of je op een filmset bent belandt en honderd jaar terug gaat in de tijd. De horizon wordt verrijkt door ontelbaar veel stenen muurtjes die zorgvuldig zijn opgebouwd in het soms grillige heuvellandschap. Het Lake District National Park is oprecht een uniek & idyllisch paradijs voor wandelaars!

WANDELPARADIJS LAKE DISTRICT

Deze wandelreis in het Lake District National Park is er één vol verrassingen. De nauwe ommuurde straatjes, de vele bloemrijke tuinen in de dorpen, het gemekker van de schapen en natuurlijk de geweldige landschappen, het is een aaneenschakeling van betoverende natuur. De mooiste routes zijn voor jou samengesteld die je zowel in de hooglanden als in de lager gelegen gedeelten zullen brengen.

Ons basecamp is een camping gelegen in een weids dal omringd door heuvellandschap. Hier kun je kiezen om je tent op te zetten, met een caravan of camper te komen, en houten pod huren of een bunkhouse kamer. En dat allemaal op één en dezelfde locatie! Voor de binnenverblijven geldt: vol is vol.

Jouw viervoeter is uiteraard welkom, je kunt er van op aan dat het welzijn van jouw hond voorop staat. Jouw gids is ervaringsdeskundige als het aankomt op avontuurlijke wandelingen met je hond.

Alle wandelingen zijn met een dagrugzak in de buurt van ons basecamp, je draagt alleen de noodzakelijke benodigdheden. Ben jij klaar voor deze geweldige wandelweek?

“Een lang gekoesterde wens is in vervulling gegaan: backpacken mét mijn hond. Wat een ultieme wandelreis was het, met een bekwame gids. Het is zo goed bevallen dat er dit jaar 4 wandeltochten met Anouk op de planning staan.”

-Lily

The Skye Trail, Schotland

“Onze eerste kennismaking met Noorwegen en wat voor één! Veel rust, zeer afwisselend, heerlijke stilte en een schone lucht. Anouk heeft haar zaakjes goed geregeld, ik heb bewondering voor hoe zij in het leven staat.”

-Eveline

Deep Dive d’Luxe, Noorwegen

“Zo dichtbij maar toch in een andere wereld. Zo heb ik deze midweek ervaren. Groen, afwisselend en zeker ook verrassend. Het was super gezellig met de groep en fijn dat er zoveel oog is voor het welzijn van de honden.”

-Sabine

Mullerthal Trail, Luxemburg

WAAROM WIL JIJ MEE MET DEZE WANDELREIS?

Het Lake District is wispelturig en aan wisselende weersomstandigheden onderhevig. Desondanks is de maand mei de droogste en meest zonnige maand. De natuur hier is overweldigend, uitgestrekt, robuust en immens!

Het gebied doet zeker niet onder voor de Alpen en daarom vragen deze tochten om een gedegen voorbereiding en zeker met een hond! Deze zorg is jou uit handen genomen. Alle tochten zijn afgestemd op zowel honden als mensen qua duur, afstanden, zwaarte en veiligheid. Iedereen met een sportieve instelling kan deze reis aan.

Persoonlijk aandacht staat hoog in het vaandel, daarnaast kun je rekenen op een kleine groep om stress bij de honden te vermijden. De honden staan altijd op nummer 1! Jouw gids is niet alleen ervaringsdeskundige op het gebied van het outdoor leven maar zeer zeker ook op het gebied van honden m.b.t. o.a. gedrag, gezondheid, emoties en welzijn in het algemeen.

Je overnacht op fijne plek omringd door natuur en hebt 24/7 beschikking over jouw Nederlandstalige gids, die voor jou een mooie balans heeft opgezet tussen mooie wandeltochten en ontspanning daarnaast. Ook daar waar geen telefonisch bereik meer is, kun je terugvallen op een satellietverbinding voor noodgevallen.

Kortom, je kunt rekenen op een mindblowing avontuur!

JOUW HOND

True Nature Trails biedt op maat gemaakte reizen aan voor een onvergetelijke ervaring met je hond. De liefde voor de natuur is groot, net als het welzijn van honden. Het vermijden van stress bij honden staat centraal binnen elke reis van True Nature Trails.

✔ heeft een leeftijd van minimaal 2 jaar

✔ heeft fysiek een goede conditie

✔ heeft geen overgewicht

✔ is emotioneel stabiel

✔ kan goed met veranderende omstandigheden omgaan

✔ loopt zonder problemen aan de lijn

✔ draagt een Y-tuigje

✔ wordt geleid met een lijn van min. 5 m (honden >10 kg) of 3 m (honden <10 kg) - geen flexlijn

The best view comes after the hardest climb!

REISBESCHRIJVING LAKE DISTRICT

WAT ANDEREN ZEGGEN

Een lang gekoesterde wens is in vervulling gegaan: backpacken mét hond.
Anouk kwam op mijn pad. Wat een leuke wandelreis heeft zij mij, en de rest van de groep, gegeven. Dwalend over Isle Of Skye: de waanzinnige natuur, de brute rotsformaties, de stoere meren, tentje opzetten op idyllische plekjes en vooral de buitengewone mooie weersomstandigheden. Alle ingrediënten voor de ultieme wandeltocht met een bekwame gids. Zo goed bevallen dat er dit jaar 4 wandeltochten met Anouk op de planning staan.

Onze eerste kennismaking met Noorwegen, en wat voor één. Overweldigend mooie natuur, zeer afwisselend, rust en schone lucht. Het overtrof alle verwachtingen. Fijne kleine groep met tijd voor gesprekken & tijd voor stilte. De meest mooie wandelingen met genoeg pauzes, soms grensverleggend. Anouk is een fijne gids die weet waar ze het over heeft en haar zaakjes goed regelt. Ik heb bewondering voor de manier waarop zij in het leven staat en dit heeft mij zeker geïnspireerd.

Dankjewel 🙏 Anouk en Taka & Lucy.

We hebben optimaal genoten van jouw expertise en goede zorg! Verrast door een breed pallet aan vergezichten, natuur & onuitwisbare herinneringen… Wat een fantastische ervaring! Mooie, ongerepte, rustgevende en fascinerende omgeving en dat kunnen delen met je eigen trouwe vriend ( lees ..viervoeter ) en gelijkgestemden… heerlijk!

Een opmaat voor meer … :-). … en dan spreek ik ook namens Roos … want als onze fysieke toestand het toelaat dan gaat volgend jaar de tent mee… 😉. Nu al zin in!

Kort gezegd: het was fantastisch! Het wildkamperen, puur genieten vanuit je tentje ‘s morgens met zicht op een idyllisch meertje…

De tochten waren soms pittig & uitdagend maar wat een voldoening om boven te komen met wonderbaarlijk mooie uitzichten!

De natuur in Schotland is prachtig. Anouk, je hebt ons goed voorbereid op dit avontuur en ons steeds veilig en wel terug beneden gebracht. De reis is een aanrader voor iedereen die houdt van natuur, de bergen, de rust en een gezond portie uitdaging!

Schotse Hooglanden

Een onvergetelijke reis waar ik nauwelijks woorden aan kan geven, zo indrukwekkend, zo intens. Ik heb genoten van de natuur, de eindeloze stilte, het drinken uit meren en rivieren, de mist zien optrekken in de ochtend, alle elementen, back to basic.

De begeleiding van Anouk was buitengewoon goed. Ik heb haar leren kennen als een goede reisleider, haar liefde en zorg voor deze aarde en haar hond Taka. Ze is een daadkrachtige inspirerende vrouw die stevig in haar schoenen staat. Voor herhaling vatbaar!

Magic of the Fjells was voor mij een hele mooie ervaring. Noorwegen heeft een zeer afwisselend landschap met bergen, meren, watervallen & bossen en wij zijn overal geweest! Anouk kent alle mooie (geheime) hoekjes van Noorwegen, hoekjes die ik zelf niet had gevonden.

Het welzijn van de honden staat voorop en het programma werd, waar nodig, eventueel aangepast. Op hun eigen tempo mochten de honden aan elkaar wennen.

Ik hoop in de toekomst nog een keer met True Nature Trails mee te kunnen. Met weer zoveel zon!

Hardangervidda National Park

LAKE DISTRICT NP

Het Lake District is een nationaal park van 2362 vierkante kilometer groot en werd opgericht in 1951 uit de nalatenschap van Beatrix Potter aan de National Trust. Zoek haar eens op! Het is een boeiend verhaal!

In dit bergachtige gebied liggen alle toppen van hoger dan 900 meter die Engeland rijk is. Sinds juli 2017 staat dit gebied op de Unesco-Werelderfgoedlijst en als je er eenmaal bent geweest snap je waarom! Het is een zeer populair gebied voor wandelaars, het kan dan ook erg druk zijn op vele routes.

True Nature Trails heeft het wandelschema daar op aangepast zodat we toch alle highlights ervaren maar zonder al te veel drukte (of parkeerproblemen).

Het Lake District telt 16 meren die meestal langvormig zijn. Naast de meren kunnen ook de schapen je niet ontgaan, die staan werkelijk overal. Het Lake District verdient een plekje op jouw bucketlist, het is er werkelijk geweldig!

OVER MIJ

Met inmiddels meer dan 10 jaar backpackervaring in de bergen, vele tochten en avonturen met wildkamperen, kan ik wel zeggen dat ik alles zo’n beetje heb meegemaakt. Kapotte spullen, uitdagende weersomstandigheden, een zeer lijf, het moeten inschakelen van een traumahelikopter…. aan avontuur in ieder geval nooit gebrek.

Maar er is altijd weer die drive om één te worden met de natuur: op reis zijn met je hond is geweldig! Ik zeg altijd: dat moet je VOELEN! Voelen in elke vezel van je lijf.

Backpacken in Noorwegen

Deze ervaringen delen met je liefste maatje, daar kan niks tegenop. Je hond de hele dag zien genieten, giet daar je eigen geluk bovenop en je hebt een recept voor het leven. De reizen van True Nature Trails zijn uniek in zijn soort, reizen waarbij de verbinding met je hond centraal staat in combinatie met een flink portie avontuur.

Als holistisch gedragstherapeut voor honden en outdoor specialist, heb ik mijn vaardigheden perfect weten te combineren in de praktijk. Veiligheid en afwisseling staan altijd voorop bij elke reis. Je bent in goeie handen.

Ga je mee op avontuur?

FAQ LAKE DISTRICT

Het Lake District is een reis met klimwerk en daardoor alleen geschikt voor sportievelingen met een goede conditie. Gelukkig zijn alle hikes met een dagrugzak dus heb je een goede conditie? Dan is dit een reis voor jou.

Uiteraard! Iedereen vanaf 18 jaar en ouder is welkom. Het is natuurlijk wel fijn als je van honden houdt, dat maakt het voor jezelf een stuk plezieriger.

Je kunt via verschillende wegen en manieren naar Engeland. Na je aanmelding ontvang je hierover uitgebreide informatie en kun je zelf kiezen wat bij jou past, op basis van hoeveel tijd je hebt, wat prettig is voor je hond of wat aansluit bij de rest van je vakantie.

De afstanden in kilometers zijn niet zo van belang aangezien we met hoogtemeters te maken hebben en een ruig terrein. Maar als we dan toch over kilometers spreken, dan is de langste wandeling 11 km waar we ongeveer 4,5 uur over zullen doen. Door het klimmen en dalen is het lopen intenser dan op vlakke Hollandse bodem, op een afwisselende ondergrond van rotsen, grond of moerasgrond. Het tempo ligt daardoor lager en maakt het aantal kilometers niet zo relevant. Er wordt dus voornamelijk in wandeluren gerekend i.p.v. in kilometers. Het aantal wandeluren ligt tussen de 3,5 en 4,5 uur per dag.

Dag 1: 0 m
Dag 2: 270 m
Dag 3: 330 m
Dag 4: 620 m
Dag 5: 0 m
Dag 6: 590 m
Dag 7: 300 m
Dag 8: 490 m

Het Lake District beslaat in totaal 2600 hoogtemeters verdeeld over 6 wandeldagen.

De honden zullen 80% van alle wandelingen aangelijnd zijn vanwege de enorme hoeveelheid schapen en lammeren.

Als er plekken zijn waar ze los zouden kunnen (en die zijn schaars in het Lake District) dan geldt het volgende:

✔ Als jouw hond op schapen of wild jaagt dient je hond aangelijnd te blijven.

✔ Indien honden stress krijgen van elkaar, blijven ze aangelijnd.

✔ Honden kunnen zichzelf uitputten, de natuur is namelijk een walhalla voor de honden. De dagtochten zijn intens, met hoogteverschillen en ondergronden die de meeste honden niet gewend zijn. Sommige honden dienen tegen hun eigen enthousiasme beschermd te worden. We wandelen namelijk niet 1 dagtocht, maar een week achter elkaar en dus is het fijn dat je hond op dag 3, 4 en 5 nogsteeds fit en blij is en de tochten aankan.

✔ Sommige plekken vragen om extra aandacht als het gaat om veiligheid, bijvoorbeeld bij een diepe afgrond of hoge rotsen. Het spreekt voor zich dat we geen onnodige risico’s nemen en honden op dit soort plekken aanlijnen.

✔ Plaatselijke regelgeving kan aanleiding zijn voor het moeten aanlijnen van de honden.

✔ sociaalvaardig

✔ heeft een leeftijd van minimaal 2 jaar

✔ heeft fysiek een goede conditie

✔ heeft geen overgewicht

✔ is emotioneel stabiel

✔ kan goed met veranderende omstandigheden omgaan

✔ kan eventjes alleen zijn zonder stress (bv. tijdens de reis, tijdens douchen, tijdens
diner/ontbijt)

✔ loopt zonder problemen aan de lijn

✔ draagt een Y-tuigje

✔ wordt geleid met een lange lijn van minimaal 5 meter (geen flexlijn)

Is er iets waaraan jouw hond niet voldoet en twijfel je? Neem dan gerust contact op! Alles valt te bespreken en er is veel mogelijk.

Het laatste wat je wilt is natuurlijk dat je hond gewond raakt of geblesseerd. Maar geen zorgen, jouw gids heeft een EHBO diploma voor honden en heeft ook een uitgebreide EHBO kit mee om eerste hulp te kunnen verlenen. Gelukkig is er nog nooit iets gebeurd tijdens de reizen van True Nature Trails en dat heeft alles met de gedegen voorbereiding te maken. Daarnaast weten wij precies in welke gebieden we welke dierenartsen kunnen benaderen.

Leave no trace staat met stip op nummer 1! Dat betekent in het Nederlands ‘laat geen spoor achter’.

✔ Al het afval wat je hebt, inclusief wc-papier, fruitschillen etc. neem je mee.

© Copyright - True Nature Trails