Slide thumbnailDolomieten met je hond

Dolomieten

TRY-OUT!

BOEK NU!

ITALIË

Backpacken in Noorwegen

OVER MIJ

Met inmiddels meer dan 10 jaar backpackervaring in de bergen, vele tochten en wildkampeer avonturen, kan ik wel zeggen dat ik alles zo’n beetje heb meegemaakt. Uitdagende weersomstandigheden, kapotte spullen, een zeer lijf, het moeten inschakelen van een traumahelikopter…. aan avontuur in ieder geval nooit gebrek.

Maar er is altijd weer die drive om één te worden met de natuur: op reis zijn met je hond is geweldig! Ik zeg altijd: dat moet je VOELEN! Voelen in elke vezel van je lijf.

Deze ervaringen delen met je liefste maatje, daar kan niks tegenop. Je hond de hele dag zien genieten, giet daar je eigen geluk bovenop en je hebt een recept voor het leven. De reizen van True Nature Trails zijn uniek in zijn soort, reizen waarbij de verbinding met je hond centraal staat in combinatie met een flink portie avontuur.

Als holistisch gedragstherapeut voor honden en outdoor specialist, heb ik mijn vaardigheden perfect weten te combineren in de praktijk. Veiligheid en afwisseling staan altijd voorop bij elke reis. Je bent in goeie handen.

Ga je mee op avontuur?

INFORMATIE DOLOMIETEN

Data: 24 september t/m 1 oktober 2024 (VOL)


Locatie:
Dolomieten (1070 km van Utrecht)


Aantal personen/honden
Maximaal 4 avonturiers met 1 hond per persoon. Meer honden alleen in overleg.


Fitheid
Een zeer goede conditie is zowel voor de hond als begeleider vereist. We wandelen dagelijks tussen de 3 & 6 uur met aardig wat hoogtemeters. Op dag 4 hebben we een broodnodige rustdag. Check ook de pagina over fitheid. Er wordt maximaal 13 km per dag gelopen.


Inschrijven
Inschrijven voor deze reis kan tot en met 15 juni 2024.


Try-out prijs
€740,- (i.p.v. €985,-)

Dolomieten met je hond
Dolomieten met je hond
Dolomieten met je hond

INCLUSIEF

 • dagelijkse wandeltochten (m.u.v. rustdag 4)
 • 7 overnachtingen op een camping
 • 2-p lichtgewicht tent (voor 1 persoon met 1 hond)
 • bijdrage per hond
 • toeristenbelasting
 • 24 uur per dag persoonlijke reisbegeleiding door ervaren gids
 • satelliet apparatuur om onze veiligheid te garanderen
 • deskundig advies over wandeltechnieken
 • kennismakingsdag in Nederland
 • e-book Hoe bereid ik mijn hond voor op langere tochten?

EXCLUSIEF

 • reiskosten naar startlocatie (voor deze reis is een eigen auto vereist)
 • reiskosten tussen twee verschillende campings
 • 35 euro extra bijdrage bij gebruik van een camper
 • eventuele parkeerkosten ter plaatse bij de startpunten
 • eventuele tolkosten
 • eventuele entreekosten
 • maaltijden (optioneel bij te boeken, zie hieronder)
 • annuleringsverzekering
 • reis- en ongevallenverzekering

De reisverzekering moet o.a. een goede bergsportdekking met opsporings- en reddingsacties dekking hebben. Dit is verplicht.

MAALTIJDPAKKET €110,-

Maaltijden zijn een belangrijk onderdeel van de reis. Gezonde voedende ingrediënten leveren de energie die je nodig hebt, het liefst met zo min mogelijk gewicht en verpakking. Het is mogelijk een maaltijdenpakket te boeken waarbij twee maaltijden per dag inclusief zijn, ontbijt & lunch of ontbijt & diner. Zo kun je 1x per dag kiezen om in een restaurant te eten of zelf iets te maken. De maaltijden bestaan uit kant & klare expeditiemaaltijden waar je alleen kokend water bij hoeft te doen.

 • 7 x ontbijt
 • 7 x lunch of diner

Eet je veganistisch, vegetarisch, glutenvrij, lactosevrij of wil je biologisch? Het is allemaal mogelijk.

JOUW HOND

True Nature Trails biedt op maat gemaakte reizen aan voor een onvergetelijke ervaring met je hond. De liefde voor de natuur is groot, net als het welzijn van honden. Het vermijden van stress bij honden staat centraal binnen elke reis van True Nature Trails.

* heeft een leeftijd van minimaal 1,5 jaar
* heeft fysiek een goede conditie
* heeft geen overgewicht
* is emotioneel stabiel
* kan goed met veranderende omstandigheden omgaan
* loopt zonder problemen aan de lijn
* draagt een Y-tuigje
* wordt geleid met een lijn van min. 5 m (geen flexlijn)

The best view comes after the hardest climb

REISBESCHRIJVING WANDELVAKANTIE DOLOMIETEN

Dag 0: Aankomst op de camping.

Dag 1: De eerste magisch tocht van deze intensieve week begint vanaf de camping en brengt ons in de specifieke ruige bergketen met eindeloze vergezichten op verschillende pieken. Onderweg komen we langs een authentieke rifugio, een berghut, waar we een lange pauze kunnen houden met fenomenaal uitzicht. Een relatief korte hike qua afstand maar daardoor zeker niet minder intens.

Dagrugzak / 7,5 km / Tijdsduur: 4u / Stijging: 510 m / Daling: 510 m


Dag 2
: Vandaag starten we met één van de meest populaire hikes van de Dolomieten, bij zonsopgang! Het ochtendlicht zien opkomen met de enorme hoge bergpieken om ons heen geeft ons een ultiem kleurenpalet en vooral ook rust om ons heen. Want populair betekent druk. Maar dat betekent ook dat het verbluffend mooi is. Maak je borst maar nat!

Dagrugzak / 9 km / Tijdsduur: 3,5u / Stijging: 350 m / Daling: 350 m

Auto: 15 minuten heen & terug naar het startpunt, 7 km


Dag 3:
Wederom starten we bij zonsopgang want deze hike brengt ons rondom het meest gefotografeerde blauwe bergmeer van de Dolomieten, Lago di Braies. Het wauw-gehalte giert door je aderen. We maken hier een intense hike door pijnboombossen met spectaculaire uitzichten op de bergen om ons heen en natuurlijk op het meer in het dal.

Dagrugzak / 9,5 km / Tijdsduur: +/- 5 u / Stijging: 660 m / Daling: 660 m

Auto: 40 minuten heen & terug naar het startpunt, 35 km


Dag 4
: Rustdag. We vertrekken na een rustige ochtend naar een andere camping. Korte wandeling in de omgeving.

Auto: 55 minuten, 40 km


Dag 5
: De langste hike van deze week qua afstand, in een ander gebied dan de eerste dagen, start vanaf de camping. Tussen massieve bergwanden, door alpenweides, langs rivieren, door pijnboombossen, kortom, veel afwisseling met onderweg een fijne rifugio voor een aangename pauze.

Dagrugzak / 11 km / Tijdsduur: +/- 4,5 u / Stijging: 620 m / Daling: 620 m


Dag 6
: Vandaag maken we een tocht door ruig terrein met eindeloze vergezichten over de omringende groene dalen en de bergpieken in de verte. Soms dwalen we tussen enorme keien door, met een beetje klimmen en klauteren, soms over lieflijke glooiende bergpaadjes. Een toffe hike!

Dagrugzak / 10,5 km / Tijdsduur: +/- 4,5 u / Stijging: 500 m / Daling: 500 m

Auto: 10 minuten heen & terug naar het startpunt, 7 km


Dag 7
: de laatste wandeling brengt ons langs een torenhoge bergwand naar een idyllisch bergmeertje. Er wacht ons een top met een rifugio waar we heerlijk kunnen pauzeren met fantastisch uitzicht. Na afloop dalen we door weidse valleien met her en der wat pijnbomen rustig naar beneden, terug naar het dal. Tijd om uit te rusten na deze intensieve week.

Dagrugzak / 8 km / Tijdsduur: +/- 3,5 u / Stijging: 470 m / Daling: 470 m


***
~ wandeltijden zijn exclusief pauze en geven een richtlijn.

~
de route en het programma kunnen worden gewijzigd als de (weers)omstandigheden hier aanleiding voor geven.

Torenhoge rotswanden & grillige pieken.

De Dolomieten maken indruk!

DOLOMIETEN

De Dolomieten zijn een bergketen in Italië die deel uitmaakt van de Zuidelijke Kalkalpen. Het gebied staat bekend om zijn adembenemende schoonheid, kraakheldere meren, groene valleien en torenhoge bergen waar zowel in de zomer als in de winter menig natuurliefhebber zijn hart kan ophalen. Niet voor niets heeft de Unesco dit gebied uitgeroepen tot werelderfgoed. Waar je ook gaat in de Dolomieten, overal wordt je overweldigd door het hoge wow-gehalte.

Tot 1918 hoorde de Dolomieten bij Oostenrijk en daarom hebben veel plaatsen zowel een Duitse als een Italiaanse naam. Het hoogste punt wordt gevormd door de Marmolada van 3.342 meter, menig bergbeklimmer kan hier aan zijn trekken komen. Ook voor de bergwandelaar is het gebied uiterst geschikt, weids en afwisselend.

Ondanks het ruige terrein zijn er veel paden die voor iedere wandelaar geschikt zijn, mede door de goed bewegwijzerde wandelroutes. Ben je eenmaal in de Dolomieten geweest, dan kan het niet anders dan dat het je met enorme indrukken achterlaat.

FAQ DOLOMIETEN

De wandelreis in de Dolomieten is voor de echte actieveling die wel van een uitdaging houdt. Jij en je hond hebben een uiterst goede conditie en draaien je hand niet om voor een paar hoogtemeters. Qua hoogtemeters is dit de zwaarste reis op het programma. Onder begeleiding van een ervaren gids wordt je mee op avontuur genomen.

Deze reis is zeer geschikt voor mensen die van dagtochten houden en mee op sleeptouw willen worden genomen de bergen in. Je hoeft niet na te denken over routes, veiligheid of highlights, je wordt zonder meer ondergedompeld in het mooiste van wat deze bergketen te bieden heeft.

Uiteraard! Iedereen vanaf 18 jaar en ouder is welkom. Het is natuurlijk wel fijn als je van honden houdt, dat maakt het voor jezelf een stuk plezieriger.

De afstanden in kilometers zijn niet zo van belang aangezien we met hoogtemeters (3110 meter) te maken hebben en een ruig terrein. Maar als we dan toch over kilometers spreken, is de langste tocht 11 km per dag. Door het klimmen en dalen is het lopen intenser dan op vlakke Hollandse bodem, op een afwisselende ondergrond van rotsen en keien. Het tempo ligt daardoor vele malen lager en maakt het aantal kilometers daardoor niet zo relevant. Over 10 km kunnen we soms wel 5 uur doen. Er wordt dus voornamelijk in wandeluren gerekend i.p.v. in kilometers. Het aantal wandeluren ligt ongeveer tussen de 3 en 6 uur per dag

Zoals de planning nu is beslaat deze week in totaal 3110 hoogtemeters verdeeld over 6 wandeldagen. 

Dit is van een aantal factoren afhankelijk:

 • in sommige gebieden lopen schapen met lammeren, koeien of herten. Als jouw hond op schapen, koeien of wild jaagt dient je hond aangelijnd te blijven.
 • hoe de honden onderling op elkaar reageren. Indien honden stress krijgen van elkaar, blijven ze aangelijnd.
 • honden kunnen zichzelf uitputten, de natuur is namelijk een walhalla voor de honden. De dagtochten zijn intens, met hoogteverschillen en ondergronden die de meeste honden niet gewend zijn. Sommige honden dienen tegen hun eigen enthousiasme beschermd te worden. We wandelen
  namelijk niet 1 dagtocht, maar een week achter elkaar en dus is het fijn dat je hond op dag 3, 4 en 6 nogsteeds fit en blij is en de tochten aankan.
 • sommige plekken vragen om extra aandacht als het gaat om veiligheid, bijvoorbeeld bij een diepe afgrond of hoge rotsen. Het spreekt voor zich dat we geen onnodige risico’s nemen en honden op dit soort plekken aanlijnen.
 • daarnaast kan de plaatselijke regelgeving aanleiding zijn voor het moeten aanlijnen van de honden
 • een algemene regel: waar andere mensen zijn, zijn de honden aangelijnd.

Het streven is om de honden zoveel mogelijk los te laten lopen waar het kan, afhankelijk van bovengenoemde punten en uiteraard op eigen verantwoordelijkheid.

Ja, je neemt zelf hondenvoer mee. Houdt er rekening mee dat je hond tijdens deze reis meer eet dan thuis. De honden krijgen minimaal 2x per dag eten, ook als je hond normaal gesproken 1x per dag te eten krijgt. Snacks voor onderweg zijn natuurlijk ook een cadeautje voor je hond. Op de kennismakingsdagen wordt dit thema uitvoerig besproken. Wat neem je mee? Hoeveel neem je mee?

 • sociaalvaardig
 • heeft een leeftijd van minimaal 1,5 jaar
 • heeft fysiek een goede conditie
 • heeft geen overgewicht
 • is emotioneel stabiel
 • kan goed met veranderende omstandigheden omgaan
 • ervaring met kamperen
 • kan eventjes alleen zijn zonder stress (bv. tijdens de reis, tijdens douchen, tijdens
  diner/ontbijt)
 • loopt zonder problemen aan de lijn
 • draagt een Y-tuigje
 • wordt geleid met een lange lijn van minimaal 5 meter (geen flexlijn)

Is er iets waaraan jouw hond niet voldoet en twijfel je? Neem dan gerust contact op! Alles valt te bespreken en er is veel mogelijk.

Het laatste wat je wilt is natuurlijk dat je hond gewond raakt of geblesseerd. Maar geen zorgen, jouw gids heeft een EHBO diploma voor honden en heeft ook een uitgebreide EHBO kit mee om eerste hulp te kunnen verlenen. Gelukkig is er nog nooit iets gebeurd tijdens de reizen van True Nature Trails en dat heeft alles met de gedegen voorbereiding te maken. Daarnaast weten wij precies welke dierenartsen kunnen benaderen en zijn we tevens steeds in de buurt van de bewoonde wereld.

Bij de wildkampeerreizen speelt naast veiligheid ook comfort een grote rol. Ik zeg altijd, bespaar niet op je spullen, zij bepalen in grote mate jouw comfort en veiligheid. Denk aan de eisen voor je kleding, slaapmatje, slaapzak, je kooksetje etc. Als je eenmalig wilt gaan wildkamperen, kun je ook spullen huren, zie volgende vraag. Na je aanmelding ontvang je hierover uitgebreide informatie.

Ja. Kwalitatief goede spullen bepalen in grote mate jouw veiligheid en comfort. De tent is inclusief, maar daarmee ben je er nog niet. Gelukkig zijn er bedrijven waar je kampeerspullen kunt huren. Het voordeel van spullen huren is dat je kunt ervaren of je dit vaker wilt gaan doen en niet zelf eerst alles hoeft aan te schaffen. Alles zelf kopen kan altijd nog. Ook hierover ontvang je uitgebreide informatie na je aanmelding.

Dat zijn de:

DEEP DIVE d’LUXE in Noorwegen

MULLERTHAL TRAIL in Luxemburg

SPEUREN & WANDELEN in de Eifel, Duitsland

Dat zijn de:

MAGIC OF THE FJELLS in Noorwegen

RONDJE RONDANE in Noorwegen

MYSTIQUE SCHOTLAND in Schotland

THE SKYE TRAIL in Schotland

© Copyright - True Nature Trails