Slide thumbnailMullerthal Trail

Mullerthal Trail

BOEK NU!

LUXEMBURG

Backpacken in Noorwegen

OVER MIJ

Met inmiddels meer dan 10 jaar backpackervaring in de bergen, vele tochten en wildkampeer avonturen, kan ik wel zeggen dat ik alles zo’n beetje heb meegemaakt. Uitdagende weersomstandigheden, kapotte spullen, een zeer lijf, het moeten inschakelen van een traumahelikopter…. aan avontuur in ieder geval nooit gebrek.

Maar er is altijd weer die drive om één te worden met de natuur: op reis zijn met je hond is geweldig! Ik zeg altijd: dat moet je VOELEN! Voelen in elke vezel van je lijf.

Deze ervaringen delen met je liefste maatje, daar kan niks tegenop. Je hond de hele dag zien genieten, giet daar je eigen geluk bovenop en je hebt een recept voor het leven. De reizen van True Nature Trails zijn uniek in zijn soort, reizen waarbij de verbinding met je hond centraal staat in combinatie met een flink portie avontuur.

Als holistisch gedragstherapeut voor honden en outdoor specialist, heb ik mijn vaardigheden perfect weten te combineren in de praktijk. Veiligheid en afwisseling staan altijd voorop bij elke reis. Je bent in goeie handen.

Ga je mee op avontuur?

INFORMATIE MULLERTHAL TRAIL

Data
22 t/m 26 april 2024 (VOL)
27 t/m 31 mei 2024
7 t/m 11 oktober 2024 (1 plek vrij)


Start- & eindpunt:
Mullerthal


Aantal personen/honden
Maximaal 8 deelnemers met 1 hond per persoon. Meer honden alleen in overleg.


Fitheid
Een goede basisconditie is zowel voor de hond als begeleider vereist. We wandelen elke dag tussen de 3 & 4 uur, zonder pauzes, met delen waarbij we klimmen en dalen. Door de hoogteverschillen kun je je beter op wandeluren richten dan op km’s, maar om een richtlijn te geven wordt er maximaal 12 km per dag gelopen.


Inschrijven
Inschrijven voor deze reis kan tot 4 weken voor vertrek.

*** De Mullerthal Trail gaat door bij aanmelding van minimaal 6 deelnemers.


Prijs
€395,-

Wandelen langs de Mullerthal Trail
Wandelen langs de Mullerthal Trail

INCLUSIEF

 • 5 fantastische dagtochten
 • persoonlijke reisbegeleiding door ervaren gids
 • deskundig advies over wandeltechnieken
 • e-book Hoe bereid ik mijn hond voor op langere tochten?

EXCLUSIEF

 • reiskosten naar Luxemburg (voor deze reis is een eigen auto vereist)
 • reiskosten ter plaatse
 • overnachtingen (je ontvangt overnachtingsopties na aanmelding)
 • maaltijden
 • annuleringsverzekering
 • reis- en ongevallenverzekering

JOUW HOND

True Nature Trails biedt op maat gemaakte reizen aan voor een onvergetelijke ervaring met je hond. De liefde voor de natuur is groot, net als het welzijn van honden. Het vermijden van stress bij honden staat centraal binnen elke reis van True Nature Trails.

* heeft een leeftijd van minimaal 1,5 jaar
* heeft fysiek een goede conditie
* heeft geen overgewicht
* is emotioneel stabiel
* kan goed met veranderende omstandigheden omgaan
* loopt zonder problemen aan de lijn
* draagt een Y-tuigje
* wordt geleid met een lijn van min. 5 m (geen flexlijn)

Connect with nature instead of wifi…

Wat anderen zeggen

We hebben optimaal genoten van jouw expertise en goede zorg! Verrast door een breed pallet aan vergezichten, natuur & onuitwisbare herinneringen… Wat een fantastische ervaring! Mooie, ongerepte, rustgevende en fascinerende omgeving en dat kunnen delen met je eigen trouwe vriend ( lees ..viervoeter ) en gelijkgestemden… heerlijk!

Een opmaat voor meer … :-). … en dan spreek ik ook namens Roos … want als onze fysieke toestand het toelaat dan gaat volgend jaar de tent mee… 😉. Nu al zin in!

Onze eerste kennismaking met Noorwegen, en wat voor één. Overweldigend mooie natuur, zeer afwisselend, rust en schone lucht. Het overtrof alle verwachtingen. Fijne kleine groep met tijd voor gesprekken & tijd voor stilte. De meest mooie wandelingen met genoeg pauzes, soms grensverleggend. Anouk is een fijne gids die weet waar ze het over heeft en haar zaakjes goed regelt. Ik heb bewondering voor de manier waarop zij in het leven staat en dit heeft mij zeker geïnspireerd.

Dankjewel 🙏 Anouk en Taka & Lucy.

Kort gezegd: het was fantastisch! Het wildkamperen, puur genieten vanuit je tentje ‘s morgens met zicht op een idyllisch meertje…

De tochten waren soms pittig & uitdagend maar wat een voldoening om boven te komen met wonderbaarlijk mooie uitzichten!

De natuur in Schotland is prachtig. Anouk, je hebt ons goed voorbereid op dit avontuur en ons steeds veilig en wel terug beneden gebracht. De reis is een aanrader voor iedereen die houdt van natuur, de bergen, de rust en een gezond portie uitdaging!

Schotse Hooglanden

Een onvergetelijke reis waar ik nauwelijks woorden aan kan geven, zo indrukwekkend, zo intens. Ik heb genoten van de natuur, de eindeloze stilte, het drinken uit meren en rivieren, de mist zien optrekken in de ochtend, alle elementen, back to basic.

De begeleiding van Anouk was buitengewoon goed. Ik heb haar leren kennen als een goede reisleider, haar liefde en zorg voor deze aarde en haar hond Taka. Ze is een daadkrachtige inspirerende vrouw die stevig in haar schoenen staat. Voor herhaling vatbaar!

Magic of the Fjells was voor mij een hele mooie ervaring. Noorwegen heeft een zeer afwisselend landschap met bergen, meren, watervallen & bossen en wij zijn overal geweest! Anouk kent alle mooie (geheime) hoekjes van Noorwegen, hoekjes die ik zelf niet had gevonden.

Het welzijn van de honden staat voorop en het programma werd, waar nodig, eventueel aangepast. Op hun eigen tempo mochten de honden aan elkaar wennen.

Ik hoop in de toekomst nog een keer met True Nature Trails mee te kunnen. Met weer zoveel zon!

Hardangervidda National Park

Mijn 3e reis bij True Nature Trails en wat een indrukken weer! De rauwe en indrukwekkende rotsen, verpletterende uitzichten, de kleur groen overal om je heen en vooral de mist! Schotland brengt je in contact met een gevoel die je nergens anders vindt. Kamperen tussen de bergen, geen wind, het duurt even voordat je de stilte echt hoort. Prachtig!

Met uitdagende tochten en een goede balans met rust en een scherp oog voor het welzijn van de honden. Ik kan ervan op aan dat Anouk alles tot in de puntjes regelt.

Schotse Hooglanden

Een onvergetelijke ervaring! Samen met je hond terug naar de basis. Het één worden met de natuur, je volledig overgeven aan het nu. De rest is even onbelangrijk. Bijzonder om dat te ervaren.

Het reizen met een kleine groep vond ik erg prettig. Interessante, waardevolle gesprekken gehad met Anouk en m’n medereizigers. Stof tot nadenken. De begeleiding is uitstekend, ook in onvoorziene situaties staat Anouk haar mannetje, behoudt de rust en handelt. Petje af. Deze reis heeft een ongelooflijke indruk gemaakt. Dankjewel.

Een onvergetelijke vakantie met zes dagen hiken over de Hardangervidda. Wat een natuurschoon met geweldige uitzichten. Anouk is er een uit duizenden: zeer veel respect voor haar en wat zij neer heeft gezet met True Nature Trails. De organisatie was tot in de puntjes en kleinste details geregeld.

Ik kan vanuit m’n hart zeggen dat deze vakantie er één was om nooit te vergeten. Ben je avontuurlijk ingesteld, sportief èn heb je een hond (hoewel dat laatste niet persé hoeft): Boek een reis bij True Nature Trails.

Na de Deep Dive nu het Rondje Rondane, een meerdaagse backpacktocht in Rondane National Park. En wauw wat een ervaring… Uitdagende omstandigheden en terrein en het wisselende weer heeft ons doen beseffen dat er in een waanzinnige omgeving, in het gezelschap van hele fijne reisgenoten en honden, er feitelijk mentaal geen grenzen zijn… en dat er ondanks de enorme inspanning het overwinningsgevoel de blijdschap overblijft … Het was een geweldige ervaring!

Thanks Anouk .. and we will meet again 😉!!

Misschien word je hier ook blij van?

DEEP DIVE d’LUXE

Rondreis door Zuid Noorwegen

Noorwegen

8 dagen

blokhut & hotel

juni, juli, augustus

dagrugzak

1880 meter

SPEUREN & WANDELEN

Wandelen in de Eifel in Duitsland

Duitsland

4 dagen

hotel

24 t/m 27 okt. 2024

dagrugzak

750 meter

SLOWDOWN TOGETHER 1

Retraite met je hond LEVEL 1

Nederland

5 dagen

blokhut

maart & november

dagrugzak

0 meter

WEIDSE WADDEN op TEXEL

Weidse wadden Texel

Nederland

3 dagen

naar wens

30-8  t/m 1 sept. 2024

dagrugzak

0 meter

MAGIC OF THE FJELLS

Hardangervidda National Park

Noorwegen

7 dagen

wildkamperen

19 t/m 25 juli 2024

backpack

1340 meter

JULISCHE ALPEN

Slovenië

8 dagen

camping (of anders)

14 t/m 21 september 2024

dagrugzak

2390 meter

MYSTIQUE SCHOTLAND

Schotse HooglandenSchotland

8 dagen

wildkamperen

13 t/m 20 mei 2024

backpack

2634 meter

THE SKYE TRAIL

8-daagse wandelvakantie met je hond langs de Skye Trail op de Isle of Skye. Een perfecte combi tussen wildkamperen, backpacken, avontuur en ontspanning.

Schotland

8 dagen

wildkamperen

1 t/m 9 mei 2024

backpack

1990 meter

RONDJE RONDANE

Rondane National Park

Noorwegen

5 dagen

wildkamperen

8 t/m 12 juli 2024

backpack

910 meter

SLOWDOWN TOGETHER 2

Retraite met je hond LEVEL 2

Nederland

5 dagen

blokhut

13 t/m 17 nov. 2024

dagrugzak

0 meter

SPEURNEUZEN WORKSHOP

Speuren/mantrailing

Nederland

3 uur

n.v.t.

17 maart 2024

dagrugzak

0 meter

SYSTEMISCH WERK

Systemisch werk met honden

Nederland

4 uur

n.v.t.

9 juni 2024

n.v.t.

0 meter

INSPIRATIE WANDELING

Nederland

3 uur

n. v. t.

3 maart 2024

dagrugzak

100 meter

FAQ MULLERTHAL TRAIL

De Mullerthal Trail is voor mensen met honden die zich onder willen dompelen in de sprookjesachtige natuur van Luxemburg. Je houdt van wandelen en de lichtheid en het gemak van een dagrugzak. Zonder zelf na te hoeven denken wordt je over de mooiste wandelroutes begeleid door een ervaren gids. Zo kan je zelf optimaal genieten van dit fantastische gebied, met een groep gelijkgestemden en samen quality-time ervaren met je hond.

Uiteraard! Iedereen vanaf 18 jaar en ouder is welkom. Het is natuurlijk wel fijn als je van honden houdt, dat maakt het voor jezelf een stuk plezieriger.

De wandelingen zijn elke dag tussen de 10 en 12 km lang. Het aantal wandeluren is ongeveer 4 uur per dag.

De Mullerthal Trail is voor iedereen met een gezond lijf prima te doen. Het totaal aantal hoogtemeters verdeeld over de vijf dagen is 870 m.

Dit is van een aantal factoren afhankelijk:

 • in sommige gebieden lopen schapen met lammeren, elanden of herten. Als jouw hond op schapen of wild jaagt dient je hond aangelijnd te blijven.
 • hoe de honden onderling op elkaar reageren. Indien honden stress krijgen van elkaar, blijven ze aangelijnd.
 • honden kunnen zichzelf uitputten, de natuur is namelijk een walhalla voor de honden. De dagtochten zijn intens, met hoogteverschillen en ondergronden die de meeste honden niet gewend zijn. Sommige honden dienen tegen hun eigen enthousiasme beschermd te worden. We wandelen
  namelijk niet 1 dagtocht, maar een week achter elkaar en dus is het fijn dat je hond op dag 3, 4 en 5 nogsteeds fit en blij is en de tochten aankan.
 • sommige plekken vragen om extra aandacht als het gaat om veiligheid, bijvoorbeeld bij een diepe afgrond of hoge rotsen. Het spreekt voor zich dat we geen onnodige risico’s nemen en honden op dit soort plekken aanlijnen.
 • daarnaast kan de plaatselijke regelgeving aanleiding zijn voor het moeten aanlijnen van de honden.

Het streven is om de honden zoveel mogelijk los te laten lopen waar het kan, afhankelijk van bovengenoemde punten en uiteraard op eigen verantwoordelijkheid.

Ja, je neemt zelf hondenvoer mee. Houdt er rekening mee dat je hond op lange wandeldagen meer eet dan normaal. Snacks voor onderweg zijn natuurlijk ook een cadeautje voor je hond.

 • sociaalvaardig
 • heeft een leeftijd van minimaal 1,5 jaar
 • heeft fysiek een goede conditie
 • heeft geen overgewicht
 • is emotioneel stabiel
 • kan goed met veranderende omstandigheden omgaan
 • ervaring met kamperen
 • kan eventjes alleen zijn zonder stress (bv. tijdens de reis, tijdens douchen, tijdens
  diner/ontbijt)
 • loopt zonder problemen aan de lijn
 • draagt een Y-tuigje
 • wordt geleid met een lange lijn van minimaal 5 meter (geen flexlijn)

Is er iets waaraan jouw hond niet voldoet en twijfel je? Neem dan gerust contact op! Alles valt te bespreken en er is veel mogelijk.

Het laatste wat je wilt is natuurlijk dat je hond gewond raakt of geblesseerd. Maar geen zorgen, jouw gids heeft een EHBO diploma voor honden en heeft ook een uitgebreide EHBO kit mee om eerste hulp te kunnen verlenen. Gelukkig is er nog nooit iets gebeurd tijdens de reizen van True Nature Trails en dat heeft alles met de gedegen voorbereiding te maken. Daarnaast weten wij precies in welke gebieden we welke dierenartsen kunnen benaderen.

In de omgeving van de Mullerthal Trail zijn ontzettend veel leuke plekken waar je kunt verblijven. Je regelt je overnachtingen zelf, hierdoor kun je zelf beslissen wat voor jou belangrijk is qua luxe, budget of comfort voor je hond. Na je aanmelding ontvang je hierover uitgebreide informatie.

Voor deze week heb je een rugzak nodig waar je je lunch in mee kunt nemen, drinken en drinken voor je hond en eventueel een extra vest of regenkleding. Een gewone dagrugzak is voldoende van ongeveer 25 tot 30 liter.

Dat zijn de:

DEEP DIVE d’LUXE in Noorwegen

MULLERTHAL TRAIL in Luxemburg

SPEUREN & WANDELEN in de Eifel, Duitsland

Dat zijn de:

MAGIC OF THE FJELLS in Noorwegen

RONDJE RONDANE in Noorwegen

MYSTIQUE SCHOTLAND in Schotland

THE SKYE TRAIL in Schotland

© Copyright - True Nature Trails