Slide thumbnail

MULLERTHAL TRAIL

LUXEMBURG

BOEK NU

Deze onwaarschijnlijk mooie en afwisselende 5-daagse is een ware belevenis. Dwalend langs beekjes, manoeuvrerend tussen smalle rotsspleten in oeroude bossen, met haar massieve rotsformaties in bizarre vormen geboetseerd door water en wind, dat is de Mullerthal Trail in Luxemburg!

VERWONDER JE OP DE MULLERTHAL TRAIL

We wandelen tussen de 3 & 4 uur per dag, exclusief pauzes waarbij we genieten in het moment. Geen haast, geen doel, maar vooral genieten van wat we onderweg tegenkomen. We dragen een dagrugzak met het minimale aan bagage. Slechts je lunch, drinken en wat extra kleding is genoeg.

Rondom de Mullerthal Trail kun je vele accommodaties vinden om te overnachten. Dit regel je zelf, daarmee kun je trouw blijven aan je eigen wensen en budget. Er is keuze uit een hotel, wellicht je eigen camper, op een camping, in studio of blokhut. Je ontvangt na inschrijving alle informatie hierover, samen met een uitgebreide paklijst.

Laat je verwonderen in dit prachtige gebied!

“Zo dichtbij maar toch in een andere wereld. Zo heb ik deze midweek ervaren. Groen, afwisselend en zeker ook verrassend. Het was super gezellig met de groep en fijn dat er zoveel oog is voor het welzijn van de honden. Volgende keer hopelijk mee naar Noorwegen!”

-Sabine

Mullerthal Trail, Luxemburg

“Onze eerste ervaring met True Nature Trails en het smaakt naar meer. Wat een heerlijke week hebben we gehad! Een blije hond, perfect afgestemde wandelingen, niet te lang maar toch met dat beetje uitdaging. Daar houden we van. Dank je wel Anouk, zeker tot ziens!”

-Peter & Astrid

Mullerthal Trail, Luxemburg

“Mijn eerste wandelvakantie met mijn hond en wat een fijne week was het! Mooi weer, gezellige groep, een goeie energie tussen de honden, het was echt genieten. Fijn dat ik zelf niet hoefde na te denken over de routes, de routes waren elke dag weer prachtig. Bedankt Anouk.”

– Marijn

Mullerthal Trail, Luxemburg

WAAROM WIL JIJ MEE MET DEZE WANDELWEEK?

De Mullerthal Trail wil je eens in je leven – op zijn minst – ervaren hebben! De natuur is er prachtig, afwisselend en zeker ook verrassend. Met hoogteverschillen, prachtige torenhoge rotsformaties waar je naar kunt blijven kijken en slingerende planten aan de wanden.

In deze midweek wordt je meegenomen naar de mooiste plekjes van de Mullerthal Trail en hoef je niet na te denken over routes, lengte van de wandelingen of parkeerissues. Alle tochten zijn afgestemd op zowel honden als mensen qua duur, afstanden, zwaarte en veiligheid. Iedereen met een sportieve instelling kan deze reis aan.

Persoonlijk aandacht staat hoog in het vaandel, daarnaast kun je rekenen op een kleine groep om stress bij de honden te vermijden. De honden staan altijd op nummer 1! Jouw Nederlandstalige gids is niet alleen ervaringsdeskundige op het gebied van wandeltochten maar zeer zeker ook op het gebied van honden m.b.t. o.a. gedrag, gezondheid, emoties en welzijn in het algemeen.

Kortom, je kunt rekenen op een mindblowing avontuur!

Connect with nature instead of wifi…

WAT ANDEREN ZEGGEN

Wat een superweek! Een fijne camping, midden in de natuur. Veel gezelligheid onderling en de wandelroutes waren in 1 woord: fantastisch! Ik heb wel spierpijn gehad af en toe maar dat mocht de pret niet drukken. Fijn dat de hondjes lekker los konden lopen.

Anouk is een leuk mens die een diepgaand gesprek niet uit de weg gaat. Ze houdt alle honden goed in de gaten en wist precies wanneer er behoefte was aan pauze. Ik heb genoten! Dank je wel Anouk, Taka & Lucy!

Voor mij al de 2e keer dat ik mee ben geweest en het blijft mooi. Heerlijk om een weekje weg te zijn met mijn hond en met gelijkgestemden te genieten van de honden. Het is er zo groen en soms zo mysterieus als je door de smalle rotsspleten wurmt. Heerlijk een beetje avontuur, ik hou van de afwisseling die deze week biedt. De camping was ook wederom weer fijn, heerlijk rustig. Volgende keer wil ik mee naar Noorwegen of Schotland! Dus we zien elkaar weer, dank je wel Anouk!

Super blij dat ik mee geweest ben met deze week! Wat hebben we genoten! Elke dag zon, een leuke groep en de routes waren elke dag weer heel anders. Heerlijk dat de honden los konden en dat er zoveel rust was in de groep. Ook het uit eten gaan bij de pizzeria in het dorp was heel gezellig. Anouk heeft veel oog voor de honden en dat geeft een fijn gevoel. Ik ga zeker nog eens mee op een andere reis. Dank je wel!

MULLERTHAL TRAIL

Op nog geen vier uur rijden van Utrecht vind je de regio Müllerthal in Luxemburg. Het gebied waar de Müllerthal Trail doorheen loopt wordt ook wel klein Zwitserland genoemd en is een route van in totaal 112 km door rotsspleten van Luxemburgse zandsteen, door bossen, zonovergoten valleien en langs kleine waterstroompjes. Opvallend zijn de spectaculaire rotsformaties die je onderweg steeds weer vergezellen.

Soms loop je langs weidse bloemenvelden of akkers, soms een stukje door een authentiek dorpje maar meestal in de zeer groene bossen met de specifieke rotswanden. Veelal begroeid met vele soorten mos en lianen waardoor je je soms in het oerwoud waant.

Deze omgeving is perfect voor de wandelliefhebber en ook perfect om als trainingslocatie te gebruiken als voorbereiding op tochten in de bergen. De Müllerthal Trail zal je hoe dan ook verrassen!

OVER MIJ

Met inmiddels meer dan 10 jaar backpackervaring in de bergen, vele tochten en wildkampeer avonturen, kan ik wel zeggen dat ik alles zo’n beetje heb meegemaakt. Uitdagende weersomstandigheden, kapotte spullen, een zeer lijf, het moeten inschakelen van een traumahelikopter…. aan avontuur in ieder geval nooit gebrek.

Maar er is altijd weer die drive om één te worden met de natuur: op reis zijn met je hond is geweldig! Ik zeg altijd: dat moet je VOELEN! Voelen in elke vezel van je lijf.

Backpacken in Noorwegen

Deze ervaringen delen met je liefste maatje, daar kan niks tegenop. Je hond de hele dag zien genieten, giet daar je eigen geluk bovenop en je hebt een recept voor het leven. De reizen van True Nature Trails zijn uniek in zijn soort, reizen waarbij de verbinding met je hond centraal staat in combinatie met een flink portie avontuur.

Als holistisch gedragstherapeut voor honden en outdoor specialist, heb ik mijn vaardigheden perfect weten te combineren in de praktijk. Veiligheid en afwisseling staan altijd voorop bij elke reis. Je bent in goeie handen.

Ga je mee op avontuur?

FAQ MULLERTHAL TRAIL

De Mullerthal Trail is voor mensen met honden die zich onder willen dompelen in de sprookjesachtige natuur van Luxemburg. Je houdt van wandelen en de lichtheid en het gemak van een dagrugzak. Zonder zelf na te hoeven denken wordt je over de mooiste wandelroutes begeleid door een ervaren gids. Zo kan je zelf optimaal genieten van dit fantastische gebied, met een groep gelijkgestemden en samen quality-time ervaren met je hond.

Uiteraard! Iedereen vanaf 18 jaar en ouder is welkom. Het is natuurlijk wel fijn als je van honden houdt, dat maakt het voor jezelf een stuk plezieriger.

De wandelingen zijn elke dag tussen de 10 en 12 km lang. Het aantal wandeluren is ongeveer 4 uur per dag.

Dag 1: 130 m
Dag 2: 150 m
Dag 3: 230 m
Dag 4: 180 m
Dag 5: 180 m

De Mullerthal Trail beslaat in totaal 870 hoogtemeters verdeeld over 5 dagen.

Dit is van een aantal factoren afhankelijk:

✔ als jouw hond een jachtinstinct heeft dient je hond aangelijnd te blijven.

✔ hoe de honden onderling op elkaar reageren. Indien honden stress krijgen van elkaar, blijven ze aangelijnd.

✔ honden kunnen zichzelf uitputten, de natuur is namelijk een walhalla voor de honden. De wandelingen zijn intenser dan thuis, met hoogteverschillen en ondergronden die de meeste honden niet gewend zijn. Sommige honden dienen tegen hun eigen enthousiasme beschermd te worden. We wandelen namelijk niet 1 keer, maar een week achter elkaar en dus is het fijn dat je hond op de overige dagen nogsteeds fit en blij is en de wandelingen aankan.

✔ sommige plekken vragen om extra aandacht als het gaat om veiligheid, bijvoorbeeld bij een diepe afgrond of hoge rotsen. Het spreekt voor zich dat we geen onnodige risico’s nemen en honden op dit soort plekken aanlijnen.

✔ daarnaast kan de plaatselijke regelgeving aanleiding zijn voor het moeten aanlijnen van de honden.

Het streven is om de honden zoveel mogelijk los te laten lopen waar het kan, afhankelijk van bovengenoemde punten en uiteraard op eigen verantwoordelijkheid.

✔ sociaalvaardig

✔ heeft een leeftijd van minimaal 1,5 jaar

✔ heeft fysiek een goede conditie

✔ heeft geen overgewicht

✔ is emotioneel stabiel

✔ kan goed met veranderende omstandigheden omgaan

✔ loopt zonder problemen aan de lijn

✔draagt een Y-tuigje

✔ wordt geleid met een lange lijn van minimaal 5 meter (geen flexlijn)

Is er iets waaraan jouw hond niet voldoet en twijfel je? Neem dan gerust contact op! Alles valt te bespreken en er is veel mogelijk.

Het laatste wat je wilt is natuurlijk dat je hond gewond raakt of geblesseerd. Maar geen zorgen, jouw gids heeft een EHBO diploma voor honden en heeft ook een uitgebreide EHBO kit mee om eerste hulp te kunnen verlenen. Gelukkig is er nog nooit iets gebeurd tijdens de reizen van True Nature Trails en dat heeft alles met de gedegen voorbereiding te maken. Daarnaast weten wij precies in welke gebieden we welke dierenartsen kunnen benaderen.

In de omgeving van de Mullerthal Trail zijn ontzettend veel leuke plekken waar je kunt verblijven. Je regelt je overnachtingen zelf, hierdoor kun je zelf beslissen wat voor jou belangrijk is qua luxe, budget of comfort voor je hond. Na je aanmelding ontvang je hierover uitgebreide informatie.

Voor deze week heb je een rugzak nodig waar je je lunch in mee kunt nemen, drinken en drinken voor je hond en eventueel een extra vest of regenkleding. Een gewone dagrugzak is voldoende van ongeveer 25 tot 30 liter.

© Copyright - True Nature Trails