Slide thumbnailSpeuren & mantrailing

Speurneuzen Workshop

BOEK NU!

Super gave, drie uur durende speurneuzen workshop.
In deze workshop gaan we op zoek naar een vermist persoon, ook wel mantrailing genoemd, waarbij de hond met zijn neus werkt. Tijdens het speurwerk kijken we naar de ervaring van het individu en passen de moeilijkheidsgraad daarop aan.

Ervaring is niet nodig, elke hond kan hieraan meedoen. Speuren is voor de hond een natuurlijke gave, ook jouw hond heeft een superieure neus!

In deze workshop wordt je hond geestelijk uitgedaagd en is lekker fysiek bezig. Ook voor honden die makkelijk worden afgeleid is dit een perfecte manier om zich volledig te leren concentreren op een taak in plaats van bezig te zijn met elke trigger. Het draagt daarnaast bij aan het zelfvertrouwen van de hond.

Speuren is een natuurlijke bezigheid, waarbij de opwinding laag wordt gehouden, de hond blijft daardoor fysiek rustig terwijl het mentaal inspannend is. Het is een super fijne manier om samen bezig te zijn, zonder stress en fysieke nadelen.

Geef je snel op, er is plaats voor maximaal 6 honden.

Data locatie Ede:
zondag 14 april 09.30 – 12.30u (VOL)
zondag 14 april 13.30 – 16.30u (VOL)

zondag 2 juni 12.00 – 15.00u
zondag 2 juni 16.00 – 19.00u


Voorwaarden

Minimale leeftijd van de hond is 11 maanden.
Gebruik van tuigje is verplicht
Gebruik van lange lijn, minimaal 5 meter is verplicht (ook te leen)
Bijdrage: 75 euro per deelnemende hond
Inschrijven gaat op volgorde van aanmelding en betaling.

DE WONDERLIJKE REIS

De speurneuzenworkshop wordt in samenwerking met De Wonderlijke Reis georganiseerd. De Wonderlijke Reis organiseert al 20 jaar diverse speuractiviteiten voor mensen met hun hond. Daarnaast werkt ze al meer dan 30 jaar in de hondenbranche. Onze samenwerking is jaren geleden tot stand gekomen door onze liefde voor dieren en ons beider missie is om het welzijn van dieren te vergroten en meer bewustzijn te creëren op het gebied van samenleven, gezondheid, gelijkwaardigheid & stressreductie bij de hond. Voor ons staat het welzijn van hond & mens centraal, ook respect voor de natuur is vanzelfsprekend.

Wandelvakanties met honden

KLAAR VOOR NIEUWE AVONTUREN?

Zo blijf je op de hoogte!

© Copyright - True Nature Trails