Slide thumbnailSpeurworkshop

SPEURNEUZEN WORKSHOP

BOEK NU
In deze supertoffe speurworkshop met je hond gaan we op zoek naar een vermist persoon, ook wel mantrailing genoemd, waarbij de hond met zijn neus werkt. Tijdens het speurwerk kijken we naar de ervaring van het individu en passen de moeilijkheidsgraad daarop aan.

HET TALENT VAN JE HOND

Ervaring is niet nodig, elke hond kan hieraan meedoen. Speuren is voor de hond een natuurlijke gave, ook jouw hond heeft een superieure neus!

In deze workshop wordt je hond geestelijk uitgedaagd en is lekker fysiek bezig. Ook voor honden die makkelijk worden afgeleid is dit een perfecte manier om zich volledig te leren concentreren op een taak in plaats van bezig te zijn met elke trigger. Het draagt daarnaast bij aan het zelfvertrouwen van de hond.

Speuren is een natuurlijke bezigheid, waarbij de opwinding laag wordt gehouden, de hond blijft daardoor fysiek rustig terwijl het mentaal inspannend is. Het is een super fijne manier om samen bezig te zijn, zonder stress en fysieke nadelen.

Het stimuleert het zelfoplossend vermogen van je hond, het maakt dat je hond meer in contact komt met zijn eigen lichaam, ze kunnen op een natuurlijke manier uiting geven aan hun drift en het verlaagt hun stressniveau als het op de juiste manier wordt uitgevoerd.

Ze leren zich meer te concentreren en focus te houden op deze specifieke taak. Maar bovenal zal je ervaren hoeveel plezier je hond er in heeft, werkelijk alle honden zijn succesvol in deze bezigheid! Kortom, iedere hondeneigenaar zou zijn/haar hond dit moeten gunnen! En als je hond geniet, dan geniet jij toch ook?

DE WONDERLIJKE REIS

De speurneuzenworkshop wordt in samenwerking met De Wonderlijke Reis georganiseerd. De Wonderlijke Reis organiseert al 20 jaar diverse speuractiviteiten voor mensen met hun hond. Daarnaast werkt ze al meer dan 30 jaar in de hondenbranche. Onze samenwerking is jaren geleden tot stand gekomen door onze liefde voor dieren en ons beider missie is om het welzijn van dieren te vergroten en meer bewustzijn te creëren op het gebied van samenleven, gezondheid, gelijkwaardigheid & stressreductie bij de hond. Voor ons staat het welzijn van hond & mens centraal, ook respect voor de natuur is vanzelfsprekend.

“Ik heb samen met 2 vrienden de workshop mantrailing gedaan die werd gegeven door Marian en Anouk. Echt superleuk en veel van geleerd. De locatie – de Ginkelse heide – is prachtig, echt een topdag. Aanrader!”

-Imar

Speurneuzen workshop, NL

“We hadden geen ervaring met speuren maar jeetje, wat was het leuk! Mijn hond had al snel in de gaten wat de bedoeling was en was daarna niet meer te houden. Heerlijk om te zien hoe leuk mijn hond dit vindt, echt genieten.”

-Mariëlle

Speurneuzen workshop, NL

“We hebben de mantrailing workshop gedaan met Marian & Anouk en onwijs genoten. Bizar wat onze honden kunnen, nooit verwacht dat ze er zo goed in zouden zijn. Top georganiseerd! Zeker voor herhaling vatbaar.

-Piet

Speurneuzen workshop, NL

INFORMATIE SPEURNEUZEN WORKSHOP

Data
zaterdag 19 oktober
11.30 tot 14.30u
15.00 tot 18.00u

Aantal personen/honden
Maximaal 6 deelnemers met 1 hond per persoon.

Locatie Ede

Prijs €75,- per deelnemende hond

JOUW HOND

True Nature Trails biedt naast de op maat gemaakte reizen ook workshops aan voor een onvergetelijke ervaring met je hond. De liefde voor de natuur is groot, net als het welzijn van honden. Het vergroten van plezier met en bewustzijn over honden staat centraal binnen de missie van True Nature Trails.

✔ heeft een leeftijd van minimaal 11 maanden

✔ draagt een Y-tuigje

✔ wordt geleid met een lijn van min. 5 m (geen flexlijn)

Speurworkshop

Ontdek het talent van je hond!

Ga je mee op avontuur?

© Copyright - True Nature Trails