Slide thumbnailRondaneBOEK NU!

Rondane National Park

RONDJE RONDANE

Backpacken in Noorwegen

OVER MIJ

Met inmiddels meer dan 10 jaar backpackervaring in de bergen, vele tochten en wildkampeer avonturen, kan ik wel zeggen dat ik alles zo’n beetje heb meegemaakt. Uitdagende weersomstandigheden, kapotte spullen, een zeer lijf, het moeten inschakelen van een traumahelikopter…. aan avontuur in ieder geval nooit gebrek.

Maar er is altijd weer die drive om één te worden met de natuur: op reis zijn met je hond is geweldig! Ik zeg altijd: dat moet je VOELEN! Voelen in elke vezel van je lijf.

Deze ervaringen delen met je liefste maatje, daar kan niks tegenop. Je hond de hele dag zien genieten, giet daar je eigen geluk bovenop en je hebt een recept voor het leven. De reizen van True Nature Trails zijn uniek in zijn soort, reizen waarbij de verbinding met je hond centraal staat in combinatie met een flink portie avontuur.

Als holistisch gedragstherapeut voor honden en outdoor specialist, heb ik mijn vaardigheden perfect weten te combineren in de praktijk. Veiligheid en afwisseling staan altijd voorop bij elke reis. Je bent in goeie handen.

Ga je mee op avontuur?

INFORMATIE RONDJE RONDANE

 

Data
8 t/m 12 juli 2024 (2 plekjes vrij)


Start- & eindpunt: 
Rondane National Park


Aantal personen/honden
Maximaal 5 avonturiers met 1 hond per persoon. Meer honden alleen in overleg.


Fitheid
Een goede conditie is zowel voor de hond als begeleider vereist. We wandelen elke dag meerdere uren (ongeveer tussen de 3 & 5 uur) met delen waarbij we klimmen en dalen en veel balanceren tussen de vele keien. Check ook de pagina over fitheid. We lopen maximaal 10 km op een dag met in totaal 880 hoogtemeters verdeeld over de vijf dagen.


Inschrijven
Inschrijven voor deze reis kan tot en met 27 mei 2024.

*** Het Rondje Rondane gaat door bij aanmelding van minimaal 5 deelnemers.


Prijs
€777,-

Rondane National Park
Rondane National Park
Rondane National Park

INCLUSIEF

 • 5 dagen hiken in Rondane Nationaal Park
 • 3 nachten wildkamperen
 • 1 nacht kamperen bij een berghut (incl. gebruik douche & toilet) ***
 • 3-gangen diner in berghut op dag 4
 • ontbijtbuffet in berghut op dag 5
 • boottocht over bergmeer
 • 2-p lichtgewicht tent (voor 1 persoon met 1 hond)
 • 24 uur per dag persoonlijke reisbegeleiding door ervaren gids
 • satelliet apparatuur om onze veiligheid te garanderen
 • deskundig advies over wandeltechnieken
 • kennismakingsdag in Nederland
 • e-book Hoe bereid ik mijn hond voor op langere tochten?

EXCLUSIEF

 • reiskosten naar startlocatie Rondane NP (voor deze reis is een eigen auto vereist)
 • maaltijden (optioneel bij te boeken, zie hieronder)
 • annuleringsverzekering
 • reis- en ongevallenverzekering
  De reisverzekering moet o.a. een goede bergsportdekking met opsporings- en reddingsacties dekking hebben. Dit is verplicht.

  ***
  Het is mogelijk om op dag 4 een kamer te boeken in de berghut. Dit zijn 2 of 4-persoons kamers met 1 of 2 stapelbedden. Het boeken van individuele kamers is niet mogelijk. Dat betekent dat jouw hond makkelijk met andere honden dient te zijn en hier geen stress van ervaart. De ruimte op de vloer is klein waardoor de honden dicht op elkaar zitten. Wel kun je met de backpacks & stoelen de ruimte enigszins scheiden. De toeslag hiervoor is €40,- per persoon per nacht.

MAALTIJDPAKKET €85,-

Het diner van dag 4 in de berghut & ontbijt van dag 5 zijn inbegrepen in de reissom. De overige maaltijden vallen onder het maaltijdpakket.

Maaltijden tijdens de tochten zijn een belangrijk onderdeel van de reis. Gezonde voedende ingrediënten leveren de energie die je nodig hebt, het liefst met zo min mogelijk gewicht en verpakking. Het is mogelijk een maaltijdenpakket te boeken waarbij alle maaltijden inclusief zijn, vanaf lunch dag 1 t/m lunch dag 5.

In het maaltijdenpakket zitten ontbijt, lunch & diner inbegrepen. Eet je veganistisch, vegetarisch, glutenvrij, lactosevrij of wil je biologisch? Het is allemaal mogelijk.

JOUW HOND

True Nature Trails biedt op maat gemaakte reizen aan voor een onvergetelijke ervaring met je hond. De liefde voor de natuur is groot, net als het welzijn van honden. Het vermijden van stress bij honden staat centraal binnen elke reis van True Nature Trails.

* heeft een leeftijd van minimaal 1,5 jaar
* heeft fysiek een goede conditie
* heeft geen overgewicht
* is emotioneel stabiel
* kan goed met veranderende omstandigheden omgaan
* loopt zonder problemen aan de lijn
* draagt een Y-tuigje
* wordt geleid met een lijn van min. 5 m (geen flexlijn)

Camp. Explore. Dream. Discover.

REISBESCHRIJVING RONDJE RONDANE

Dag 1
Nadat we samen de backpacks hebben ingepakt en zeker weten dat we alles mee hebben, beginnen we aan een hike langs een rivier in het open landschap van Rondane National Park met enorme vergezichten. Vandaag is een makkelijke hike om in te komen. Er wacht ons een betoverend meer waar we met de boot naar de andere kant worden gevaren. Van daaruit hiken we naar onze wildkampeerplek aan een meertje tussen de bergtoppen die ons omringen. We bevinden ons in het centrum van het nationale park.

Backpack / 9,5 km / Tijdsduur: +/- 3 u / Stijging: 210 m / Daling: 40 m


Dag 2
Op ons gemakje breken we ons kamp af en ontbijten we op deze idyllische plek aan het heldere water. We vervolgen onze weg door een vallei met aan alle kanten rotsen, stenen en de hoge bergen om ons heen. De ruigheid kan je hier niet ontgaan! We eindigen bij spectaculaire watervallen waar we onze tent gaan opzetten voor de volgende nacht.

Backpack / 9,5 km / Tijdsduur: +/- 4 u / Stijging: 180 m / Daling: 420 m


Dag 3
We verlaten de kloof met de watervallen en dalen af om daarna vervolgens weer een andere vallei in te gaan. We passeren een berghut waar we onszelf kunnen verwennen op vers gemaakte warme wafels met room en jam. Eventueel heb je hier een mogelijkheid om te douchen. We eindigen de dag in een verlaten vallei met verschillende meertjes waar we een mooi kampeerplekje kunnen uitzoeken.

Backpack / 10 km / Tijdsduur: +/- 4,5 u / Stijging: 400 m / Daling: 150 m


Dag 4
Na een rustige start (en wellicht een duik in 1 van de meertjes) vangen we onze volgende hike aan. Dit keer een korte tocht die ons bij een berghut brengt waar we zullen overnachten op het zeer mooi gelegen kampeerveld aan een prachtig meer met diepblauw water. In de avond hebben we hier een 3-gangen diner, beschikking tot sanitair en verder is er veel tijd om te ontspannen en van de prachtige omgeving te genieten.

Backpack / 6,5 km / Tijdsduur: +/- 2,5 u / Stijging: 60 m / Daling: 150 m


Dag 5
We genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet in de berghut voordat we onze laatste wandeling terug naar het startpunt maken. Langzaam nemen we afstand van de hoge bergen achter ons en verlaten we het nationale park via de weidse vlaktes om ons heen. Het avontuur zit er weer op!

Backpack / 6,5 km / Tijdsduur: +/- 2 u / Stijging: 60 m / Daling: 150 m

Wat anderen zeggen

We hebben optimaal genoten van jouw expertise en goede zorg! Verrast door een breed pallet aan vergezichten, natuur & onuitwisbare herinneringen… Wat een fantastische ervaring! Mooie, ongerepte, rustgevende en fascinerende omgeving en dat kunnen delen met je eigen trouwe vriend ( lees ..viervoeter ) en gelijkgestemden… heerlijk!

Een opmaat voor meer … :-). … en dan spreek ik ook namens Roos … want als onze fysieke toestand het toelaat dan gaat volgend jaar de tent mee… 😉. Nu al zin in!

Onze eerste kennismaking met Noorwegen, en wat voor één. Overweldigend mooie natuur, zeer afwisselend, rust en schone lucht. Het overtrof alle verwachtingen. Fijne kleine groep met tijd voor gesprekken & tijd voor stilte. De meest mooie wandelingen met genoeg pauzes, soms grensverleggend. Anouk is een fijne gids die weet waar ze het over heeft en haar zaakjes goed regelt. Ik heb bewondering voor de manier waarop zij in het leven staat en dit heeft mij zeker geïnspireerd.

Dankjewel 🙏 Anouk en Taka & Lucy.

Kort gezegd: het was fantastisch! Het wildkamperen, puur genieten vanuit je tentje ‘s morgens met zicht op een idyllisch meertje…

De tochten waren soms pittig & uitdagend maar wat een voldoening om boven te komen met wonderbaarlijk mooie uitzichten!

De natuur in Schotland is prachtig. Anouk, je hebt ons goed voorbereid op dit avontuur en ons steeds veilig en wel terug beneden gebracht. De reis is een aanrader voor iedereen die houdt van natuur, de bergen, de rust en een gezond portie uitdaging!

Schotse Hooglanden

Een onvergetelijke reis waar ik nauwelijks woorden aan kan geven, zo indrukwekkend, zo intens. Ik heb genoten van de natuur, de eindeloze stilte, het drinken uit meren en rivieren, de mist zien optrekken in de ochtend, alle elementen, back to basic.

De begeleiding van Anouk was buitengewoon goed. Ik heb haar leren kennen als een goede reisleider, haar liefde en zorg voor deze aarde en haar hond Taka. Ze is een daadkrachtige inspirerende vrouw die stevig in haar schoenen staat. Voor herhaling vatbaar!

Magic of the Fjells was voor mij een hele mooie ervaring. Noorwegen heeft een zeer afwisselend landschap met bergen, meren, watervallen & bossen en wij zijn overal geweest! Anouk kent alle mooie (geheime) hoekjes van Noorwegen, hoekjes die ik zelf niet had gevonden.

Het welzijn van de honden staat voorop en het programma werd, waar nodig, eventueel aangepast. Op hun eigen tempo mochten de honden aan elkaar wennen.

Ik hoop in de toekomst nog een keer met True Nature Trails mee te kunnen. Met weer zoveel zon!

Hardangervidda National Park

Na de Deep Dive nu het Rondje Rondane, een meerdaagse backpacktocht in Rondane National Park. En wauw wat een ervaring… Uitdagende omstandigheden en terrein en het wisselende weer heeft ons doen beseffen dat er in een waanzinnige omgeving, in het gezelschap van hele fijne reisgenoten en honden, er feitelijk mentaal geen grenzen zijn… en dat er ondanks de enorme inspanning het overwinningsgevoel de blijdschap overblijft … Het was een geweldige ervaring!

Thanks Anouk .. and we will meet again 😉!!

Mijn 3e reis bij True Nature Trails en wat een indrukken weer! De rauwe en indrukwekkende rotsen, verpletterende uitzichten, de kleur groen overal om je heen en vooral de mist! Schotland brengt je in contact met een gevoel die je nergens anders vindt. Kamperen tussen de bergen, geen wind, het duurt even voordat je de stilte echt hoort. Prachtig!

Met uitdagende tochten en een goede balans met rust en een scherp oog voor het welzijn van de honden. Ik kan ervan op aan dat Anouk alles tot in de puntjes regelt.

Schotse Hooglanden

Een onvergetelijke ervaring! Samen met je hond terug naar de basis. Het één worden met de natuur, je volledig overgeven aan het nu. De rest is even onbelangrijk. Bijzonder om dat te ervaren.

Het reizen met een kleine groep vond ik erg prettig. Interessante, waardevolle gesprekken gehad met Anouk en m’n medereizigers. Stof tot nadenken. De begeleiding is uitstekend, ook in onvoorziene situaties staat Anouk haar mannetje, behoudt de rust en handelt. Petje af. Deze reis heeft een ongelooflijke indruk gemaakt. Dankjewel.

Een onvergetelijke vakantie met zes dagen hiken over de Hardangervidda. Wat een natuurschoon met geweldige uitzichten. Anouk is er een uit duizenden: zeer veel respect voor haar en wat zij neer heeft gezet met True Nature Trails. De organisatie was tot in de puntjes en kleinste details geregeld.

Ik kan vanuit m’n hart zeggen dat deze vakantie er één was om nooit te vergeten. Ben je avontuurlijk ingesteld, sportief èn heb je een hond (hoewel dat laatste niet persé hoeft): Boek een reis bij True Nature Trails.

RONDANE NATIONAL PARK

Rondane bestaat uit een enorme hoogvlakte waarvan bijna het gehele gebied zich bevindt boven de boomgrens. Met zijn 963 km2 oppervlakte is het tevens het oudste nationale park van Noorwegen, opgericht in 1962. In het gebied komen nog grote aantallen rendieren voor, al is de kans klein dat je zult zien. Schichtig als ze zijn verbergen ze zich in de afgelegen gebieden.

Het ruige park wemelt van de uitgestrekte hoogvlaktes, tientallen imposante bergpieken en magische watervallen.  Rondane NP is een paradijs voor wandelaars en avonturiers die er met hun hond op uit willen, al is een gedegen voorbereiding en het treffen van veiligheidsmaatregelen wel een must, je waant je met recht in the middle if nowhere.

Wandelend door dit gebied gaan blijft je verrassen met steeds weer nieuwe eindeloze vergezichten, ontelbaar veel bergmeren, kabbelende beekjes en rivieren. Je kunt de uitdagende bergen beklimmen of de gemakkelijke dalen eromheen bewandelen, voor alle niveaus zijn er talrijke mogelijkheden.

In de winter is Rondane NP bedekt onder een dikke laag sneeuw, er wordt dan veelvuldig gelanglauft, maar van juni tot oktober kunnen de wandelschoenen uit de kast! En met je backpack en je tentje mee op je rug waan je je oprecht in de wildernis.

In het park zelf is geen bewoning (behalve dan de bemande berghutten) en zijn er geen autowegen. Kortom, je gaat te voet de wonderlijke stille wereld in. Dagen wandelen zonder iemand tegen te komen, helemaal zelfvoorzienend.

In Noorwegen geldt het allemansrecht, een gewoonterecht om (particuliere) grond te betreden om van de vrije natuur te genieten. Je mag onder andere wandelen, fietsen, zwemmen en varen, niet-beschermde bloemen, paddenstoelen en bessen plukken, en voor één nacht een tent opzetten op eenzelfde plek.

Voorwaarde is dat er geen schade aan de natuur wordt aangericht. Dit is onder andere één van de redenen geweest voor True Nature Trails om de reizen in Noorwegen te organiseren, het feit dat je overal in de vrije natuur een tent mag opzetten. Dit geeft een onbeschrijfelijk gevoel van vrijheid.

Grillige bergtoppen & mosgroene valleien!

Rondane laat je de wildernis optimaal ervaren!

FAQ RONDJE RONDANE

Het Rondje Rondane is voor de echte avonturier die wel tegen een stootje kan. Vier aaneengesloten dagen kamperen en vijf dagen achter elkaar backpacken in een prachtig en ruig decor met hoge toppen om je heen. Deze reis is voor mensen die eenvoud boven luxe kunnen waarderen. Door te kamperen in de wildernis, dagenlang onderweg te zijn, verbind je je volledig met de aarde en dat is geweldig!

Deze reis is zeer geschikt voor mensen die het wildkamperen willen ervaren maar zelf nog niet the knowhow hebben om het solo te gaan doen. Je hoeft niet na te denken over routes, veiligheid of highlights, je wordt zonder meer ondergedompeld in het unieke & ruige terrein van Rondane National Park.

Uiteraard! Iedereen vanaf 18 jaar en ouder is welkom. Het is natuurlijk wel fijn als je van honden houdt, dat maakt het voor jezelf een stuk plezieriger.

Je kunt naar Noorwegen via de weg of met een ferry. Voor deze reis zijn er diverse mogelijkheden. Na je aanmelding ontvang je hierover uitgebreide informatie en kun je zelf kiezen wat bij jou past, op basis van hoeveel tijd je hebt, wat prettig is voor je hond of wat aansluit bij de rest van je vakantie.

Dat zijn de:

DEEP DIVE d’LUXE in Noorwegen

MULLERTHAL TRAIL in Luxemburg

SPEUREN & WANDELEN in de Eifel, Duitsland

Dat zijn de:

MAGIC OF THE FJELLS in Noorwegen

RONDJE RONDANE in Noorwegen

MYSTIQUE SCHOTLAND in Schotland

THE SKYE TRAIL in Schotland

Ongeveer 20 kilo, afhankelijk van het gewicht van jouw hond. Als je namelijk een Duitse Herder hebt van 40 kilo, heb je meer hondenvoer en grotere of zwaardere hondenspullen mee dan wanneer je een Jack Russell hebt van 10 kilo.

Ja, mits je van te voren gaat trainen met een gevulde backpack. Iedereen met een gezond fysiek lichaam kan deze reis maken. Wel is het van belang dat je traint en opbouwt naar het lopen met een backpack. Een
goede voorbereiding is essentieel en vergroot de kans dat je optimaal kunt genieten. Wandelen in de bergen is nu eenmaal prettiger als je fit en lenig bent.

De afstanden in kilometers zijn niet zo van belang aangezien we met hoogtemeters te maken hebben en een ruig terrein. Maar als we dan toch over kilometers spreken, is het maximaal ongeveer 10 km per dag. Door het klimmen en dalen, het lopen over keien, is het lopen intenser dan op vlakker Hollandse bodem, op een afwisselende ondergrond van voornamelijk keien. Het tempo ligt daardoor vele malen lager en maakt het aantal kilometers daardoor niet zo relevant. Over 10 km kunnen we soms wel 5 uur doen. Er wordt dus voornamelijk in wandeluren gerekend i.p.v. in kilometers. Het aantal wandeluren ligt ongeveer tussen de 3 en 5 uur per dag.

De backpacktocht door Rondane National Park heeft in totaal, verdeeld over de verschillende dagen, maar 910 hoogtemeters. We beklimmen geen steile toppen en lopen voornamelijk in de dalen langs verschillende rivieren en beken. Dit maakt het voor iedereen makkelijk en mogelijk om te backpacken.

Dit is van een aantal factoren afhankelijk:

 • in sommige gebieden lopen schapen met lammeren, elanden of herten. Als jouw hond op schapen of wild jaagt dient je hond aangelijnd te blijven.
 • hoe de honden onderling op elkaar reageren. Indien honden stress krijgen van elkaar, blijven ze aangelijnd.
 • honden kunnen zichzelf uitputten, de natuur is namelijk een walhalla voor de honden. De dagtochten zijn intens, met hoogteverschillen en ondergronden die de meeste honden niet gewend zijn. Sommige honden dienen tegen hun eigen enthousiasme beschermd te worden. We wandelen
  namelijk niet 1 dagtocht, maar een week achter elkaar en dus is het fijn dat je hond op dag 3, 4 en 5 nogsteeds fit en blij is en de tochten aankan.
 • sommige plekken vragen om extra aandacht als het gaat om veiligheid, bijvoorbeeld bij een diepe afgrond of hoge rotsen. Het spreekt voor zich dat we geen onnodige risico’s nemen en honden op dit soort plekken aanlijnen.
 • daarnaast kan de plaatselijke regelgeving aanleiding zijn voor het moeten aanlijnen van de honden.

Het streven is om de honden zoveel mogelijk los te laten lopen waar het kan, afhankelijk van bovengenoemde punten en uiteraard op eigen verantwoordelijkheid.

Ja, je neemt zelf hondenvoer mee. Houdt er rekening mee dat je hond tijdens de langere reizen in Noorwegen en Schotland meer eet dan thuis. De honden krijgen minimaal 2x per dag eten, ook als je hond normaal gesproken 1x per dag te eten krijgt. Snacks voor onderweg zijn natuurlijk ook een cadeautje voor je hond. Op de kennismakingsdag wordt dit thema uitvoerig besproken. Wat neem je mee? Hoeveel neem je mee?

 • sociaalvaardig
 • heeft een leeftijd van minimaal 1,5 jaar
 • heeft fysiek een goede conditie
 • heeft geen overgewicht
 • is emotioneel stabiel
 • kan goed met veranderende omstandigheden omgaan
 • ervaring met kamperen
 • kan eventjes alleen zijn zonder stress (bv. tijdens de reis, tijdens douchen, tijdens
  diner/ontbijt)
 • loopt zonder problemen aan de lijn
 • draagt een Y-tuigje
 • wordt geleid met een lange lijn van minimaal 5 meter (geen flexlijn)

Is er iets waaraan jouw hond niet voldoet en twijfel je? Neem dan gerust contact op! Alles valt te bespreken en er is veel mogelijk.

Het laatste wat je wilt is natuurlijk dat je hond gewond raakt of geblesseerd. Maar geen zorgen, jouw gids heeft een EHBO diploma voor honden en heeft ook een uitgebreide EHBO kit mee om eerste hulp te kunnen verlenen. Gelukkig is er nog nooit iets gebeurd tijdens de reizen van True Nature Trails en dat heeft alles met de gedegen voorbereiding te maken. Daarnaast weten wij precies in welke gebieden we welke dierenartsen kunnen benaderen.

Bij de wildkampeerreizen speelt naast veiligheid ook comfort een grote rol. Ik zeg altijd, bespaar niet op je spullen, zij bepalen in grote mate jouw comfort en veiligheid. Denk aan de eisen voor je kleding, slaapmatje, slaapzak, je kooksetje etc. Als je eenmalig wilt gaan wildkamperen, kun je ook spullen huren, zie volgende vraag. Na je aanmelding ontvang je hierover uitgebreide informatie.

Ja. Kwalitatief goede spullen bepalen in grote mate jouw veiligheid en comfort. De tent is inclusief, maar daarmee ben je er nog niet. Gelukkig zijn er bedrijven waar je kampeerspullen kunt huren. Het voordeel van spullen huren is dat je kunt ervaren of je dit vaker wilt gaan doen en niet zelf eerst alles hoeft aan te schaffen. Alles zelf kopen kan altijd nog. Ook hierover ontvang je uitgebreide informatie na je aanmelding.

Ja, maar zeker niet overal. Als je het water eerst kookt loop je sowieso weinig  risico. Maar de ervaring van True Nature Trails is dat er nog nooit iemand ziek is geworden van ongekookt water uit de bergen, tenminste niet op de plekken waar onze reizen plaatsvinden. 100% garantie heb je nooit, als er een dood dier aan de waterkant ligt, kan dit natuurlijk invloed hebben op de waterkwaliteit. Maar in de praktijk komt dit zelden voor. Jouw gids kan je precies aanwijzen welk water wel en niet geschikt is. Daarnaast hebben we een waterfilter mee want er is niets zo heerlijk als vers stromend bergwater te drinken!

Leave no trace staat met stip op nummer 1! Dat betekent in het Nederlands ‘laat geen spoor achter’.

 • Al het afval wat je hebt, inclusief wc-papier, fruitschillen etc. neem je mee.
 • De grote boodschap doe je minimaal 75 meter van stromend water af, in een kuiltje en bedek je eventueel met gras of stenen. Wc-papier neem je mee!

Dat is iedere dag weer een verrassing. Ergens langs de route zoeken we een geschikte plek. Maar sowieso staan we aan een helder bergmeer of langs een rivier. Elke dag staan we op een andere plek.

© Copyright - True Nature Trails