Slide thumbnail

RONDANE NATIONAL PARK

RONDJE RONDANE

BOEK NU
Ruig, ruiger, ruigst, dat is het terrein waar we gaan backpacken en wildkamperen in het unieke Rondane National Park, volledig boven de boomgrens. Rondane is het oudste nationale park in Noorwegen en heeft 10 toppen boven de 2.000 meter. Kletterend water dat meters naar beneden valt in de grillige kloven maken dat je er stil van bent. We zullen vele beekjes en rivieren oversteken. Deze regio is uniek in zijn soort en een paradijs voor een magnifiek backpackavontuur.

DE WILDERNIS VAN RONDANE

Het Rondje Rondane is uitdagender dan de andere reizen, vanwege de aaneengesloten nachten in de wildernis. Ondanks dat, is deze reis qua zwaarte goed te doen voor iedereen met een gezond en fit lijf. De afstanden zijn afgesteld op de ruigheid van het terrein. Een ervaren gids heeft de mooiste route voor jou samengesteld, langs heldere bergmeren, diepe kloven, steenhellingen en paden met vooral oeroude keien.

Een avontuurlijke reis waar wildkamperen centraal staat op magische plekken in het nationale park. Elke avond wildkamperen aan een meer of een rivier. Hou je van ruimte? Van ruig terrein? Van avontuur? Van backpacken? Dan is dit jouw reis!

Jouw viervoeter is uiteraard welkom, je kunt er van op aan dat het welzijn van jouw hond voorop staat. Jouw gids is ervaringsdeskundige als het aankomt op avontuurlijke reizen met je hond.

De gehele reis draag je een backpack en zijn we zelfvoorzienend. Vierentwintig uur per dag samen met je hond, wildkamperen en backpacken, dat zijn de beste ingrediënten voor een optimale ervaring. Lees de uitgebreide reisbeschrijving voor meer details.

“Een ongekend mooi en ruig landschap met zeer bijzondere soorten stenen. Zelfs bergkristal wat ligt te blinken op de paden. Het wildkamperen is gewoon wauw, wat een schoonheid en rust! Voor herhaling vatbaar!”

-Anna

Rondje Rondane, Noorwegen

“Een onvergetelijke reis waar ik nauwelijks woorden aan kan geven, zo indrukwekkend, zo intens. Ik heb genoten van de eindeloze stilte, het frisse water, de magische mist in de ochtend, alle elementen, back to basic.”

-Lis

Rondje Rondane, Noorwegen

“Wauw, wat een ervaring! Na de Deep Dive d’Luxe nu het Rondje Rondane. Uitdagend terrein, waanzinnige omgeving, in het gezelschap van hele fijne reisgenoten en honden. Thanks Anouk … and we will meet again.”

-Marcel

Rondje Rondane, Noorwegen

WAAROM WIL JIJ MEE MET DEZE BACKPACKREIS?

Noorwegen is groot, ruig en grotendeels verlaten. De natuur is immens! Backpacken in de bergen vraagt om ontzettend veel voorbereiding en zeker met een hond! Deze zorg is jou uit handen genomen. Alle tochten zijn afgestemd op zowel honden als mensen qua duur, afstanden, zwaarte en veiligheid. Iedereen met een sportieve instelling kan deze reis aan.

Persoonlijk aandacht staat hoog in het vaandel, daarnaast kun je rekenen op een kleine groep om stress bij de honden te vermijden. De honden staan altijd op nummer 1! Jouw gids is niet alleen ervaringsdeskundige op het gebied van het outdoor leven maar zeer zeker ook op het gebied van honden m.b.t. o.a. gedrag, gezondheid, emoties en welzijn in het algemeen.

Je overnacht op zeer bijzondere plaatsen in de natuur en hebt 24/7 beschikking over jouw Nederlandstalige gids, die voor jou een mooie balans heeft opgezet tussen mooie wandeltochten en andere leuke activiteiten met je hond. Ook daar waar geen telefonisch bereik meer is, kun je terugvallen op een satellietverbinding voor noodgevallen.

Kortom, je kunt rekenen op een mindblowing avontuur!

Camp. Explore. Dream. Discover.

REISBESCHRIJVING RONDANE NATIONAL PARK

WAT ANDEREN ZEGGEN

Na de Deep Dive nu het Rondje Rondane, een meerdaagse backpacktocht in Rondane National Park. En wauw wat een ervaring… Uitdagende omstandigheden en terrein en het wisselende weer heeft ons doen beseffen dat er in een waanzinnige omgeving, in het gezelschap van hele fijne reisgenoten en honden, er feitelijk mentaal geen grenzen zijn… en dat er ondanks de enorme inspanning het overwinningsgevoel de blijdschap overblijft … Het was een geweldige ervaring!

Thanks Anouk .. and we will meet again 😉!!

Kort gezegd: het was fantastisch! Het wildkamperen, puur genieten vanuit je tentje ‘s morgens met zicht op een idyllisch meertje…

De tochten waren soms pittig & uitdagend maar wat een voldoening om boven te komen met wonderbaarlijk mooie uitzichten!

De natuur in Schotland is prachtig. Anouk, je hebt ons goed voorbereid op dit avontuur en ons steeds veilig en wel terug beneden gebracht. De reis is een aanrader voor iedereen die houdt van natuur, de bergen, de rust en een gezond portie uitdaging!

Schotse Hooglanden

Een onvergetelijke reis waar ik nauwelijks woorden aan kan geven, zo indrukwekkend, zo intens. Ik heb genoten van de natuur, de eindeloze stilte, het drinken uit meren en rivieren, de mist zien optrekken in de ochtend, alle elementen, back to basic.

De begeleiding van Anouk was buitengewoon goed. Ik heb haar leren kennen als een goede reisleider, haar liefde en zorg voor deze aarde en haar hond Taka. Ze is een daadkrachtige inspirerende vrouw die stevig in haar schoenen staat. Voor herhaling vatbaar!

Onze eerste kennismaking met Noorwegen, en wat voor één. Overweldigend mooie natuur, zeer afwisselend, rust en schone lucht. Het overtrof alle verwachtingen. Fijne kleine groep met tijd voor gesprekken & tijd voor stilte. De meest mooie wandelingen met genoeg pauzes, soms grensverleggend. Anouk is een fijne gids die weet waar ze het over heeft en haar zaakjes goed regelt. Ik heb bewondering voor de manier waarop zij in het leven staat en dit heeft mij zeker geïnspireerd.

Dankjewel 🙏 Anouk en Taka & Lucy.

We hebben optimaal genoten van jouw expertise en goede zorg! Verrast door een breed pallet aan vergezichten, natuur & onuitwisbare herinneringen… Wat een fantastische ervaring! Mooie, ongerepte, rustgevende en fascinerende omgeving en dat kunnen delen met je eigen trouwe vriend ( lees ..viervoeter ) en gelijkgestemden… heerlijk!

Een opmaat voor meer … :-). … en dan spreek ik ook namens Roos … want als onze fysieke toestand het toelaat dan gaat volgend jaar de tent mee… 😉. Nu al zin in!

Magic of the Fjells was voor mij een hele mooie ervaring. Noorwegen heeft een zeer afwisselend landschap met bergen, meren, watervallen & bossen en wij zijn overal geweest! Anouk kent alle mooie (geheime) hoekjes van Noorwegen, hoekjes die ik zelf niet had gevonden.

Het welzijn van de honden staat voorop en het programma werd, waar nodig, eventueel aangepast. Op hun eigen tempo mochten de honden aan elkaar wennen.

Ik hoop in de toekomst nog een keer met True Nature Trails mee te kunnen. Met weer zoveel zon!

Hardangervidda National Park

RONDANE NATIONAL PARK

Rondane bestaat uit een enorme hoogvlakte waarvan bijna het gehele gebied zich bevindt boven de boomgrens. Met zijn 963 km2 oppervlakte is het tevens het oudste nationale park van Noorwegen, opgericht in 1962. In het gebied komen nog grote aantallen rendieren voor, al is de kans klein dat je zult zien. Schichtig als ze zijn verbergen ze zich in de afgelegen gebieden.

Het ruige park wemelt van de uitgestrekte hoogvlaktes, tientallen imposante bergpieken en magische watervallen.  Rondane NP is een paradijs voor wandelaars en avonturiers die er met hun hond op uit willen, al is een gedegen voorbereiding en het treffen van veiligheidsmaatregelen wel een must, je waant je met recht in the middle if nowhere.

Wandelend door dit gebied gaan blijft je verrassen met steeds weer nieuwe eindeloze vergezichten, ontelbaar veel bergmeren, kabbelende beekjes en rivieren. Je kunt de uitdagende bergen beklimmen of de gemakkelijke dalen eromheen bewandelen, voor alle niveaus zijn er talrijke mogelijkheden.

In de winter is Rondane NP bedekt onder een dikke laag sneeuw, er wordt dan veelvuldig gelanglauft, maar van juni tot oktober kunnen de wandelschoenen uit de kast! En met je backpack en je tentje mee op je rug waan je je oprecht in de wildernis.

In het park zelf is geen bewoning (behalve dan de bemande berghutten) en zijn er geen autowegen. Kortom, je gaat te voet de wonderlijke stille wereld in. Dagen wandelen zonder iemand tegen te komen, helemaal zelfvoorzienend.

In Noorwegen geldt het allemansrecht, een gewoonterecht om (particuliere) grond te betreden om van de vrije natuur te genieten. Je mag onder andere wandelen, fietsen, zwemmen en varen, niet-beschermde bloemen, paddenstoelen en bessen plukken, en voor één nacht een tent opzetten op eenzelfde plek.

Voorwaarde is dat er geen schade aan de natuur wordt aangericht. Dit is onder andere één van de redenen geweest voor True Nature Trails om de reizen in Noorwegen te organiseren, het feit dat je overal in de vrije natuur een tent mag opzetten. Dit geeft een onbeschrijfelijk gevoel van vrijheid.

OVER MIJ

Met inmiddels meer dan 10 jaar backpackervaring in de bergen, vele tochten en wildkampeer avonturen, kan ik wel zeggen dat ik alles zo’n beetje heb meegemaakt. Uitdagende weersomstandigheden, kapotte spullen, een zeer lijf, het moeten inschakelen van een traumahelikopter…. aan avontuur in ieder geval nooit gebrek.

Maar er is altijd weer die drive om één te worden met de natuur: op reis zijn met je hond is geweldig! Ik zeg altijd: dat moet je VOELEN! Voelen in elke vezel van je lijf.

Backpacken in Noorwegen

Deze ervaringen delen met je liefste maatje, daar kan niks tegenop. Je hond de hele dag zien genieten, giet daar je eigen geluk bovenop en je hebt een recept voor het leven. De reizen van True Nature Trails zijn uniek in zijn soort, reizen waarbij de verbinding met je hond centraal staat in combinatie met een flink portie avontuur.

Als holistisch gedragstherapeut voor honden en outdoor specialist, heb ik mijn vaardigheden perfect weten te combineren in de praktijk. Veiligheid en afwisseling staan altijd voorop bij elke reis. Je bent in goeie handen.

Ga je mee op avontuur?

FAQ RONDJE RONDANE

Het Rondje Rondane is voor de echte avonturier die wel tegen een stootje kan. Vier aaneengesloten dagen kamperen en vijf dagen achter elkaar backpacken in een prachtig en ruig decor met hoge toppen om je heen. Deze reis is voor mensen die eenvoud boven luxe kunnen waarderen. Door te kamperen in de wildernis, dagenlang onderweg te zijn, verbind je je volledig met de aarde en dat is geweldig!
Deze reis is zeer geschikt voor mensen die het wildkamperen willen ervaren maar zelf nog niet the knowhow hebben om het solo te gaan doen. Je hoeft niet na te denken over routes, veiligheid of highlights, je wordt zonder meer ondergedompeld in het unieke & ruige terrein van Rondane National Park.

Uiteraard! Iedereen vanaf 18 jaar en ouder is welkom. Het is natuurlijk wel fijn als je van honden houdt, dat maakt het voor jezelf een stuk plezieriger.

Je kunt naar Noorwegen via de weg of met een ferry. Voor deze reis zijn er diverse mogelijkheden. Na je aanmelding ontvang je hierover uitgebreide informatie en kun je zelf kiezen wat bij jou past, op basis van hoeveel tijd je hebt, wat prettig is voor je hond of wat aansluit bij de rest van je vakantie.

Ongeveer 20 kilo, afhankelijk van het gewicht van jouw hond. Als je namelijk een Duitse Herder hebt van 40 kilo, heb je meer hondenvoer en grotere of zwaardere hondenspullen mee dan wanneer je een Jack Russell hebt van 10 kilo.

Ja, mits je van te voren gaat trainen met een gevulde backpack. Iedereen met een gezond fysiek lichaam kan deze reis maken. Wel is het van belang dat je traint en opbouwt naar het lopen met een backpack. Een goede voorbereiding is essentieel en vergroot de kans dat je optimaal kunt genieten. Wandelen in de bergen is nu eenmaal prettiger als je fit en lenig bent.

De afstanden in kilometers zijn niet zo van belang aangezien we met hoogtemeters te maken hebben en een ruig terrein. Maar als we dan toch over kilometers spreken, is het maximaal ongeveer 10 km per dag. Door het klimmen en dalen, het lopen over keien, is het lopen intenser dan op vlakker Hollandse bodem, op een afwisselende ondergrond van voornamelijk keien. Het tempo ligt daardoor vele malen lager en maakt het aantal kilometers daardoor niet zo relevant. Over 10 km kunnen we soms wel 5 uur doen. Er wordt dus voornamelijk in wandeluren gerekend i.p.v. in kilometers. Het aantal wandeluren ligt ongeveer tussen de 3 en 5 uur per dag.

Dag 1: 210 m
Dag 2: 180 m
Dag 3: 400 m
Dag 4: 60 m
Dag 5: 60 m

Het Rondje Rondane beslaat in totaal 910 hoogtemeters verdeeld over 5 dagen.

Dit is van een aantal factoren afhankelijk:

✔ er lopen schapen met lammeren. Als jouw hond op schapen of wild jaagt dient je hond aangelijnd te blijven.

✔ hoe de honden onderling op elkaar reageren. Indien honden stress krijgen van elkaar, blijven ze aangelijnd.

✔ honden kunnen zichzelf uitputten, de natuur is namelijk een walhalla voor de honden. De wandelingen zijn intenser dan thuis, met hoogteverschillen en ondergronden die de meeste honden niet gewend zijn. Sommige honden dienen tegen hun eigen enthousiasme beschermd te worden. We wandelen namelijk niet 1 keer, maar een week achter elkaar en dus is het fijn dat je hond op de overige dagen nogsteeds fit en blij is en de wandelingen aankan.

✔ sommige plekken vragen om extra aandacht als het gaat om veiligheid, bijvoorbeeld bij een diepe afgrond of hoge rotsen. Het spreekt voor zich dat we geen onnodige risico’s nemen en honden op dit soort plekken aanlijnen.

✔ daarnaast kan de plaatselijke regelgeving aanleiding zijn voor het moeten aanlijnen van de honden.

Het streven is om de honden zoveel mogelijk los te laten lopen waar het kan, afhankelijk van bovengenoemde punten en uiteraard op eigen verantwoordelijkheid.

✔ sociaalvaardig

✔ heeft een leeftijd van minimaal 1,5 jaar

✔ heeft fysiek een goede conditie

✔ heeft geen overgewicht

✔ is emotioneel stabiel

✔ kan goed met veranderende omstandigheden omgaan

✔ heeft ervaring met kamperen

✔ loopt zonder problemen aan de lijn

✔draagt een Y-tuigje

✔ wordt geleid met een lange lijn van minimaal 5 meter (geen flexlijn)

Is er iets waaraan jouw hond niet voldoet en twijfel je? Neem dan gerust contact op! Alles valt te bespreken en er is veel mogelijk.

Het laatste wat je wilt is natuurlijk dat je hond gewond raakt of geblesseerd. Maar geen zorgen, jouw gids heeft een EHBO diploma voor honden en heeft ook een uitgebreide EHBO kit mee om eerste hulp te kunnen verlenen. Gelukkig is er nog nooit iets gebeurd tijdens de reizen van True Nature Trails en dat heeft alles met de gedegen voorbereiding te maken. Daarnaast weten wij precies in welke gebieden we welke dierenartsen kunnen benaderen.

Bij de wildkampeerreizen speelt naast veiligheid ook comfort een grote rol. Ik zeg altijd, bespaar niet op je spullen, zij bepalen in grote mate jouw comfort en veiligheid. Denk aan de eisen voor je kleding, slaapmatje, slaapzak, je kooksetje etc. Als je eenmalig wilt gaan wildkamperen, kun je ook spullen huren, zie volgende vraag. Na je aanmelding ontvang je hierover uitgebreide informatie.

Ja. Kwalitatief goede spullen bepalen in grote mate jouw veiligheid en comfort. De tent is inclusief, maar daarmee ben je er nog niet. Gelukkig zijn er bedrijven waar je kampeerspullen kunt huren. Het voordeel van spullen huren is dat je kunt ervaren of je dit vaker wilt gaan doen en niet zelf eerst alles hoeft aan te schaffen. Alles zelf kopen kan altijd nog. Ook hierover ontvang je uitgebreide informatie na je aanmelding.

Ja, maar zeker niet overal. Als je het water eerst kookt loop je sowieso weinig risico. Maar de ervaring van True Nature Trails is dat er nog nooit iemand ziek is geworden van ongekookt water uit de bergen, tenminste niet op de plekken waar onze reizen plaatsvinden. 100% garantie heb je nooit, als er een dood dier aan de waterkant ligt, kan dit natuurlijk invloed hebben op de waterkwaliteit. Maar in de praktijk komt dit zelden voor. Jouw gids kan je precies aanwijzen welk water wel en niet geschikt is. Daarnaast hebben we een waterfilter mee want er is niets zo heerlijk als vers stromend bergwater te drinken!

Leave no trace staat met stip op nummer 1! Dat betekent in het Nederlands ‘laat geen spoor achter’.

✔ Al het afval wat je hebt, inclusief wc-papier, fruitschillen etc. neem je mee.

✔ De grote boodschap doe je minimaal 75 meter van stromend water af, in een kuiltje en bedek je eventueel met gras of stenen. Wc-papier neem je mee!

© Copyright - True Nature Trails