BOEK NU

RONDREIS ZUID NOORWEGEN

DEEP DIVE d'LUXE

De Rondreis Zuid Noorwegen belooft een rijke variëteit aan ervaringen, van wandelingen boven diepe fjorden tot ontspannen dobberen in een kano op zoek naar wildlife. De verscheidenheid aan ervaringen brengt zowel actieve avonturen als rustige momenten in de Noorse natuur. Geniet van een vleugje luxe en de authentieke Noorse sfeer door te overnachten in traditionele blokhutten. Een perfecte combinatie van comfort en de lokale charme.

DE PARELS VAN ZUID NOORWEGEN

Deze prachtige rondreis door Noorwegen zit boordevol met highlights en laat jou de mooiste aspecten van het zuiden beleven. Met uitgestrekte bossen, glinsterende bergmeren, diepe fjorden en prachtige vergezichten is deze reis een aaneenschakeling van betoverende landschappen. Een ervaren gids heeft de mooiste route voor jou samengesteld met activiteiten als wandelen, yoga, wildlife spotten en kanoën.

Slapen doen we in authentieke Noorse blokhutten of in een typische berghut. Wil je liever in een tentje slapen? Ook dat kan natuurlijk op de mooie natuurcamping!

Jouw viervoeter is uiteraard welkom, je kunt er van op aan dat het welzijn van jouw hond voorop staat. Jouw gids is ervaringsdeskundige als het aankomt op avontuurlijke wandelingen met je hond.

Alle wandelingen zijn met een dagrugzak met alleen de noodzakelijke benodigdheden. Ben jij klaar voor deze afwisselende Deep Dive d’Luxe in het mooie Noorwegen?

“We hebben genoten van jouw expertise en zorg! Verrast door een breed pallet aan vergezichten, natuur & onuitwisbare herinneringen… Wat een fantastische ervaring! Een opmaat voor meer … :-), volgend jaar weer!”

-Marcel & Romy

Deep Dive d’Luxe, Noorwegen

“Onze eerste kennismaking met Noorwegen en wat voor één! Veel rust, zeer afwisselend, heerlijke stilte en een schone lucht. Anouk heeft haar zaakjes goed geregeld, ik heb bewondering voor hoe zij in het leven staat.”

-Eveline

Deep Dive d’Luxe, Noorwegen

“Overweldigend mooi en zeer afwisselend. Super mooie wandelingen met genoeg pauzes en soms ook grensverleggend. Het overtrof al onze verwachtingen. Anouk is een fijne gids die weet waar ze het over heeft.”

-Jaap

Deep Dive d’Luxe, Noorwegen

WAAROM WIL JIJ MEE MET DEZE RONDREIS?

Noorwegen is groot, ruig en grotendeels verlaten. De natuur is immens! Wandeltochten in de bergen vragen om ontzettend veel voorbereiding en zeker met een hond! Deze zorg is jou uit handen genomen. Alle tochten zijn afgestemd op zowel honden als mensen qua duur, afstanden, zwaarte en veiligheid. Iedereen met een sportieve instelling kan deze reis aan.

Persoonlijk aandacht staat hoog in het vaandel, daarnaast kun je rekenen op een kleine groep om stress bij de honden te vermijden. De honden staan altijd op nummer 1! Jouw gids is niet alleen ervaringsdeskundige op het gebied van het outdoor leven maar zeer zeker ook op het gebied van honden m.b.t. o.a. gedrag, gezondheid, emoties en welzijn in het algemeen.

Je overnacht op zeer bijzondere plaatsen in de natuur en hebt 24/7 beschikking over jouw Nederlandstalige gids, die voor jou een mooie balans heeft opgezet tussen mooie wandeltochten en andere leuke activiteiten met je hond. Ook daar waar geen telefonisch bereik meer is, kun je terugvallen op een satellietverbinding voor noodgevallen.

Kortom, je kunt rekenen op een mindblowing avontuur!

JOUW HOND

True Nature Trails biedt op maat gemaakte reizen aan voor een onvergetelijke ervaring met je hond. De liefde voor de natuur is groot, net als het welzijn van honden. Het vermijden van stress bij honden staat centraal binnen elke reis van True Nature Trails.

✔ heeft een leeftijd van minimaal 1,5 jaar

✔ heeft fysiek een goede conditie

✔ heeft geen overgewicht

✔ is emotioneel stabiel

✔ kan goed met veranderende omstandigheden omgaan

✔ loopt zonder problemen aan de lijn

✔ draagt een Y-tuigje

✔ wordt geleid met een lijn van min. 5 m (geen flexlijn)

The world is our playground, start playing!

REISBESCHRIJVING RONDREIS ZUID NOORWEGEN

WAT ANDEREN ZEGGEN

Onze eerste kennismaking met Noorwegen, en wat voor één. Overweldigend mooie natuur, zeer afwisselend, rust en schone lucht. Het overtrof alle verwachtingen. Fijne kleine groep met tijd voor gesprekken & tijd voor stilte. De meest mooie wandelingen met genoeg pauzes, soms grensverleggend. Anouk is een fijne gids die weet waar ze het over heeft en haar zaakjes goed regelt. Ik heb bewondering voor de manier waarop zij in het leven staat en dit heeft mij zeker geïnspireerd.

Dankjewel 🙏 Anouk en Taka & Lucy.

We hebben optimaal genoten van jouw expertise en goede zorg! Verrast door een breed pallet aan vergezichten, natuur & onuitwisbare herinneringen… Wat een fantastische ervaring! Mooie, ongerepte, rustgevende en fascinerende omgeving en dat kunnen delen met je eigen trouwe vriend ( lees ..viervoeter ) en gelijkgestemden… heerlijk!

Een opmaat voor meer … :-). … en dan spreek ik ook namens Roos … want als onze fysieke toestand het toelaat dan gaat volgend jaar de tent mee… 😉. Nu al zin in!

Kort gezegd: het was fantastisch! Het wildkamperen, puur genieten vanuit je tentje ‘s morgens met zicht op een idyllisch meertje…

De tochten waren soms pittig & uitdagend maar wat een voldoening om boven te komen met wonderbaarlijk mooie uitzichten!

De natuur in Schotland is prachtig. Anouk, je hebt ons goed voorbereid op dit avontuur en ons steeds veilig en wel terug beneden gebracht. De reis is een aanrader voor iedereen die houdt van natuur, de bergen, de rust en een gezond portie uitdaging!

Schotse Hooglanden

Een onvergetelijke reis waar ik nauwelijks woorden aan kan geven, zo indrukwekkend, zo intens. Ik heb genoten van de natuur, de eindeloze stilte, het drinken uit meren en rivieren, de mist zien optrekken in de ochtend, alle elementen, back to basic.

De begeleiding van Anouk was buitengewoon goed. Ik heb haar leren kennen als een goede reisleider, haar liefde en zorg voor deze aarde en haar hond Taka. Ze is een daadkrachtige inspirerende vrouw die stevig in haar schoenen staat. Voor herhaling vatbaar!

Magic of the Fjells was voor mij een hele mooie ervaring. Noorwegen heeft een zeer afwisselend landschap met bergen, meren, watervallen & bossen en wij zijn overal geweest! Anouk kent alle mooie (geheime) hoekjes van Noorwegen, hoekjes die ik zelf niet had gevonden.

Het welzijn van de honden staat voorop en het programma werd, waar nodig, eventueel aangepast. Op hun eigen tempo mochten de honden aan elkaar wennen.

Ik hoop in de toekomst nog een keer met True Nature Trails mee te kunnen. Met weer zoveel zon!

Hardangervidda National Park

HARDANGERVIDDA NP

De Hardangervidda is het hoogst gelegen plateau in Europa met een oppervlakte van maar liefst 8000 km2. Een deel daarvan, 3422 km2 beslaat het nationale park, het grootste nationale park van Noorwegen. Het centrale deel van de vlakte bevindt zich tussen de 1200 en 1400 meter hoogte.

Hardangervidda NP is een paradijs voor wandelaars en avonturiers die er met hun hond op uit willen. Eindeloze vergezichten, ontelbaar veel bergmeren, beekjes en rivieren doorkruisen de hoogvlakte. Het relatief vlakke landschap is uitermate geschikt om te backpacken, echt steile toppen vind je er niet.

In de winter is de Hardangervidda bedekt onder een dikke laag sneeuw maar van juni tot oktober kunnen de wandelschoenen uit de kast! Dwalend door de valleien waan je je in de wildernis.

OVER MIJ

Met inmiddels meer dan 10 jaar backpackervaring in de bergen, vele tochten en avonturen met wildkamperen, kan ik wel zeggen dat ik alles zo’n beetje heb meegemaakt. Kapotte spullen, uitdagende weersomstandigheden, een zeer lijf, het moeten inschakelen van een traumahelikopter…. aan avontuur in ieder geval nooit gebrek.

Maar er is altijd weer die drive om één te worden met de natuur: op reis zijn met je hond is geweldig! Ik zeg altijd: dat moet je VOELEN! Voelen in elke vezel van je lijf.

Backpacken in Noorwegen

Deze ervaringen delen met je liefste maatje, daar kan niks tegenop. Je hond de hele dag zien genieten, giet daar je eigen geluk bovenop en je hebt een recept voor het leven. De reizen van True Nature Trails zijn uniek in zijn soort, reizen waarbij de verbinding met je hond centraal staat in combinatie met een flink portie avontuur.

Als holistisch gedragstherapeut voor honden en outdoor specialist, heb ik mijn vaardigheden perfect weten te combineren in de praktijk. Veiligheid en afwisseling staan altijd voorop bij elke reis. Je bent in goeie handen.

Ga je mee op avontuur?

FAQ RONDREIS ZUID NOORWEGEN

De Deep Dive d’Luxe is voor mensen met honden die Noorwegen willen ontdekken met meer luxe dan in een tent, zonder zelf al te veel na te hoeven denken over routes of programma. De wandelroutes maak je onder begeleiding van een ervaren gids, zo kan je zelf optimaal genieten en je met je hond bezig houden of de prachtige omgeving in je opnemen. Naast wandelen is er een leuk programma met kanoën en yoga en vooral ook veel ontspanning.

Tijdens deze reis verblijf je in blokhutten op een natuurcamping en/of een berghotel en ben je verzekerd van comfort en sanitairvoorzieningen.

Uiteraard! Iedereen vanaf 18 jaar en ouder is welkom. Het is natuurlijk wel fijn als je van honden houdt, dat maakt het voor jezelf een stuk plezieriger.

Je kunt naar Noorwegen via de weg of met een ferry. Voor deze reis is het het korst als je via Hirsthals naar Kristiansand de ferry neemt. Na je aanmelding ontvang je hierover uitgebreide informatie en kun je zelf kiezen wat bij jou past, op basis van hoeveel tijd je hebt, wat prettig is voor je hond of wat aansluit bij de rest van je vakantie.

De afstanden in kilometers zijn niet zo van belang aangezien we met hoogtemeters te maken hebben en een ruig terrein. Maar als we dan toch over kilometers spreken, dan is de langste wandeling 11 km waar we ongeveer 4,5 uur over zullen doen. Door het klimmen en dalen is het lopen intenser dan op vlakke Hollandse bodem, op een afwisselende ondergrond van rotsen, grond of moerasgrond. Het tempo ligt daardoor lager en maakt het aantal kilometers niet zo relevant. Er wordt dus voornamelijk in wandeluren gerekend i.p.v. in kilometers. Het aantal wandeluren ligt tussen de 1,5 en 4,5 uur per dag.

Dag 1: 190 m
Dag 2: 120 m
Dag 3: 290 m
Dag 4: 460 m
Dag 5: 240 m
Dag 6: 410 m
Dag 7: 60 m

De meeste hoogtemeters in één wandeling maken we in Hardangervidda National Park.

De Deep Dive d’Luxe beslaat in totaal 1770 hoogtemeters verdeeld over 7 dagen.

Dit is van een aantal factoren afhankelijk:

  • in sommige gebieden lopen schapen met lammeren, elanden of herten. Als jouw hond op schapen of wild jaagt dient je hond aangelijnd te blijven.
  • hoe de honden onderling op elkaar reageren. Indien honden stress krijgen van elkaar, blijven ze aangelijnd.
  • honden kunnen zichzelf uitputten, de natuur is namelijk een walhalla voor de honden. De dagtochten zijn intens, met hoogteverschillen en ondergronden die de meeste honden niet gewend zijn. Sommige honden dienen tegen hun eigen enthousiasme beschermd te worden. We wandelen
    namelijk niet 1 dagtocht, maar een week achter elkaar en dus is het fijn dat je hond op dag 3, 4 en 5 nogsteeds fit en blij is en de tochten aankan.
  • sommige plekken vragen om extra aandacht als het gaat om veiligheid, bijvoorbeeld bij een diepe afgrond of hoge rotsen. Het spreekt voor zich dat we geen onnodige risico’s nemen en honden op dit soort plekken aanlijnen.
  • daarnaast kan de plaatselijke regelgeving aanleiding zijn voor het moeten aanlijnen van de honden

Het streven is om de honden zoveel mogelijk los te laten lopen waar het kan, afhankelijk van bovengenoemde punten en uiteraard op eigen verantwoordelijkheid.

✔ sociaalvaardig

✔ heeft een leeftijd van minimaal 1,5 jaar

✔ heeft fysiek een goede conditie

✔ heeft geen overgewicht

✔ is emotioneel stabiel

✔ kan goed met veranderende omstandigheden omgaan

✔ kan eventjes alleen zijn zonder stress (bv. tijdens de reis, tijdens douchen, tijdens
diner/ontbijt)

✔ loopt zonder problemen aan de lijn

✔ draagt een Y-tuigje

✔ wordt geleid met een lange lijn van minimaal 5 meter (geen flexlijn)

Is er iets waaraan jouw hond niet voldoet en twijfel je? Neem dan gerust contact op! Alles valt te bespreken en er is veel mogelijk.

Het laatste wat je wilt is natuurlijk dat je hond gewond raakt of geblesseerd. Maar geen zorgen, jouw gids heeft een EHBO diploma voor honden en heeft ook een uitgebreide EHBO kit mee om eerste hulp te kunnen verlenen. Gelukkig is er nog nooit iets gebeurd tijdens de reizen van True Nature Trails en dat heeft alles met de gedegen voorbereiding te maken. Daarnaast weten wij precies in welke gebieden we welke dierenartsen kunnen benaderen.

Leave no trace staat met stip op nummer 1! Dat betekent in het Nederlands ‘laat geen spoor achter’.

✔ Al het afval wat je hebt, inclusief wc-papier, fruitschillen etc. neem je mee.

© Copyright - True Nature Trails