Rondreis Zuid Noorwegen

DEEP DIVE d'LUXE

De Rondreis Zuid Noorwegen belooft een rijke variëteit aan ervaringen, van wandelingen boven diepe fjorden tot ontspannen dobberen in een kano op zoek naar wildlife. De verscheidenheid aan ervaringen brengt zowel actieve avonturen als rustige momenten in de Noorse natuur. Geniet van een vleugje luxe en de authentieke Noorse sfeer door te overnachten in traditionele blokhutten. Een perfecte combinatie van comfort en de lokale charme.

DE PARELS VAN ZUID NOORWEGEN

Deze prachtige rondreis door Noorwegen zit boordevol met highlights en laat jou de mooiste aspecten van het zuiden beleven. Met uitgestrekte bossen, glinsterende bergmeren, diepe fjorden en prachtige vergezichten is deze reis een aaneenschakeling van betoverende landschappen. Een ervaren gids heeft de mooiste route voor jou samengesteld met activiteiten als wandelen, yoga, wildlife spotten en kanoën.

Slapen doen we in authentieke Noorse blokhutten of in een typische berghut. Wil je liever in een tentje slapen? Ook dat kan natuurlijk op de mooie natuurcamping!

Jouw viervoeter is uiteraard welkom, je kunt er van op aan dat het welzijn van jouw hond voorop staat. Jouw gids is ervaringsdeskundige als het aankomt op avontuurlijke wandelingen met je hond.

Alle wandelingen zijn met een dagrugzak met alleen de noodzakelijke benodigdheden. Ben jij klaar voor deze afwisselende Deep Dive d’Luxe in het mooie Noorwegen?

Backpacken in Noorwegen

OVER MIJ

Met inmiddels meer dan 10 jaar backpackervaring in de bergen, vele tochten en wildkampeer avonturen, kan ik wel zeggen dat ik alles zo’n beetje heb meegemaakt. Uitdagende weersomstandigheden, kapotte spullen, een zeer lijf, het moeten inschakelen van een traumahelikopter…. aan avontuur in ieder geval nooit gebrek.

Maar er is altijd weer die drive om één te worden met de natuur: op reis zijn met je hond is geweldig! Ik zeg altijd: dat moet je VOELEN! Voelen in elke vezel van je lijf.

Deze ervaringen delen met je liefste maatje, daar kan niks tegenop. Je hond de hele dag zien genieten, giet daar je eigen geluk bovenop en je hebt een recept voor het leven. De reizen van True Nature Trails zijn uniek in zijn soort, reizen waarbij de verbinding met je hond centraal staat in combinatie met een flink portie avontuur.

Als holistisch gedragstherapeut voor honden en outdoor specialist, heb ik mijn vaardigheden perfect weten te combineren in de praktijk. Veiligheid en afwisseling staan altijd voorop bij elke reis. Je bent in goeie handen.

Ga je mee op avontuur?

INFORMATIE RONDREIS ZUID NOORWEGEN

Data
23 juni tot 30 juni 2024 (2 plekjes vrij)
29 juli tot 5 augustus 2024 (2 plekjes vrij)


Start- & eindpunt:
Kristiansand, Noorwegen


Aantal personen/honden
Maximaal 6 avonturiers met 1 hond per persoon. Meer honden alleen in overleg.


Fitheid
Een goede conditie is zowel voor de hond als begeleider vereist. We wandelen tussen de 1,5u & 4,5 uur over een afwisselende ondergrond. In principe geldt, ben je gezond en vitaal, en kun je met gemak 15 km wandelen, dan kun je deze reis aan. Check ook de pagina over fitheid.


Inschrijven
Inschrijven voor deze reis kan tot 4 weken voor vertrek.

*** The Deep Dive d’Luxe gaat door bij aanmelding van minimaal 6 deelnemers.


Prijs
€1275,-

Rondreis Zuid Noorwegen
Rondreis Zuid Noorwegen
Rondreis Zuid Noorwegen

INCLUSIEF

 • dagelijkse wandelingen tussen de 1,5 en 4,5 uur
 • wandeling 700 meter boven een een fjord
 • bezoek aan een 350 m diepe kloof
 • 2 x yogasessie
 • 2 x kanotocht
 • overnachting in blokhut dag 1, 2, 6 & 7 o.b.v. 2 personen per hut (aparte bedden in 1 ruimte – geen aparte slaapkamers)*
 • overnachting in authentieke Noorse blokhut dag 5 o.b.v. 3 personen per hut met ieder een eigen slaapkamer **
 • overnachting in luxe berghut (hotel) dag 3 & 4 o.b.v. 2 personen per kamer***
 • 3-gangen diner dag 3 & 4
 • ontbijtbuffet dag 4 & 5
 • persoonlijke reisbegeleiding door ervaren gids
 • satelliet apparatuur om onze veiligheid te garanderen
 • deskundig advies over wandeltechnieken
 • exclusief filmpje van de reis, na afloop
 • e-book Hoe bereid ik mijn hond voor op langere tochten?

EXCLUSIEF

 • reiskosten naar Noorwegen (voor deze reis is een eigen auto vereist)
 • reiskosten in Noorwegen (totaal 520 km)
 • overige maaltijden (optioneel bij te boeken, zie hieronder)
 • annuleringsverzekering
 • reis- en ongevallenverzekering

Indien je een individuele hut/kamer wenst
* geldt er op dag 1, 2, 6 & 7 een toeslag van €25,- per nacht.

** geldt er op dag 5 een toeslag van € 70,-.

*** geldt er op dag 3 & 4 een toeslag van €130,- per nacht.

MAALTIJDPAKKET €120,-

Het is mogelijk een maaltijdenpakket te boeken waarbij alle maaltijden inclusief zijn, vanaf diner dag 1 t/m ontbijt dag 8.

In het maaltijdenpakket zitten ontbijt, lunch & diner inbegrepen. Eet je veganistisch, vegetarisch, glutenvrij, lactosevrij of wil je biologisch? Het is allemaal mogelijk.

JOUW HOND

True Nature Trails biedt op maat gemaakte reizen aan voor een onvergetelijke ervaring met je hond. De liefde voor de natuur is groot, net als het welzijn van honden. Het vermijden van stress bij honden staat centraal binnen elke reis van True Nature Trails.

* heeft een leeftijd van minimaal 1,5 jaar
* heeft fysiek een goede conditie
* heeft geen overgewicht
* is emotioneel stabiel
* kan goed met veranderende omstandigheden omgaan
* loopt zonder problemen aan de lijn
* draagt een Y-tuigje
* wordt geleid met een lijn van min. 5 m (geen flexlijn)

The world is our playground, start playing!

REISBESCHRIJVING DEEP DIVE d’LUXE

Dit is een rondreis door Zuid Noorwegen met een totale lengte van 520 km. Wie vele kanten van Noorwegen wil zien heeft kilometers te maken. Deze reis is zo samengesteld dat alle bezienswaardigheden op de route meegepakt worden. Hierdoor ga je veel verschillende dingen zien zoals de ruige toendra op de Hardangervidda, het diepblauwe water van de typische Noorse fjorden, uitzicht vanaf een bergtop, wandelingen door bossen en langs meren, diepe kloven en rotsformaties in allerlei vormen.

Een combinatie van activiteiten als yoga, kanoën en wandelen, de Deep Dive d’Luxe laat jou aan alles proeven en dat ook nog met het gemak van een dagrugzak en slapen in knusse blokhutjes of een luxe berghut alla hotel. Een toffe reis met vele indrukken!

Dag 1
Er van uitgaande dat je met de ferry uit Kristiansand komt die in de middag arriveert, verwelkomen we je aan het einde van de middag op een mooie natuurcamping. De camping ligt aan een enorme rivier, waarvan je bijna zou denken dat het een meer is, weids en groot. Je wordt verwelkomd in een authentieke Noorse blokhut waar je je kunt installeren. Na een gezamenlijke diner maken we in de avond een gemakkelijke wandeling vanaf de camping langs diverse meertjes omringd door bossen.

Dagrugzak / 7 km / Tijdsduur: +/- 2 u / Stijging: 130 m / Daling: 120 m

Km’s in de auto: 50 km (50 minuten)


Dag 2
Vandaag staat in het teken van relaxen! In de ochtend starten we met een yogasessie op het strandje. De rest van de dag kun je er voor kiezen om te gaan kanoën (inbegrepen) of zwemmen vanaf het eigen privé strandje. Met de kano kun je o.a. naar een onbewoond eilandje varen waar de honden lekker kunnen ravotten. Er is kans op het spotten van bevers en nestelende visarenden. Deze wilde dieren leven veelvuldig in de omgeving. Aan het einde van de middag gaan we aan de wandel door typisch Noors landschap. We nemen ons avondeten mee, die we op een mooie plek aan een meertje zullen nuttigen. Heb je zin om te zwemmen? Ook dat kan!

Dagrugzak / 7 km / Tijdsduur: +/- 2,5u / Stijging: 160 m / Daling: 160 m

Km’s in de auto: 0 km


Dag 3
Na een rustige ochtend vertrekken we naar Hardangervidda National Park. Hier waan je je letterlijk en figuurlijk in een compleet andere wereld. Geheel boven de boomgrens, wat maakt dat je eindeloos ver kunt kijken. Een proeverij aan de sfeer, de ruimte & de grootsheid van het 8000 km2 grote nationale park met als toetje een verblijf in een luxe berghut. Hier wacht ons een heerlijk 3-gangen diner in het bijbehorende restaurant. Afhankelijk van onze aankomsttijd hebben we hier in de middag of de avond een wandeling.

Dagrugzak / 4,5 km / Tijdsduur: +/- 1 u / Stijging: 30 m / Daling: 30 m

of

Dagrugzak / 7 km / Tijdsduur: +/- 2,5 u / Stijging: 290 m / Daling: 290 m 

Km’s in de auto: 216 km (3 uur)


Dag 4
Na een uitgebreid ontbijt buffet beginnen we aan de meest intense tocht van deze week, niet alleen intens vanwege de duur, maar minstens zo intens vanwege alle indrukken. Deze dagtocht brengt ons de Hardangervidda op, wat voornamelijk bestaat uit bergplateau, boven de boomgrens. Daar verdwijnen we in niemandsland met eindeloze vergezichten. Zeer grote kans dat we deels in de sneeuw zullen lopen, wat de omgeving nog magischer maakt. Na afloop kunnen we bijkomen in dezelfde luxe berghut als dag 3 waar we wederom worden voorzien van een 3-gangen diner.

Dagrugzak / 11 km / Tijdsduur: +/- 4,5u / Stijging: 460 m / Daling: 460 m

Km’s in de auto: 0 km


Dag 5
Vandaag is een beetje een rustdag voor de hondjes (slapen in de auto). Na het ontbijtbuffet vertrekken we uit het gebied van de Hardangervidda naar een zeer diepe kloof waar je 350 meter de diepte in kunt kijken. Ga je over het randje hangen? Dan zul je zeker het hoogtevreesgevoel in je lichaam ervaren! Onderweg bezoeken we een zeer beroemde bakkerij in Noorwegen. Benieuwd of het je lukt om hier niets te kopen :-). In de middag maken we een wandeling op 700 meter hoogte boven het diepblauwe water van een fjord. We eindigen op een camping aan een meer waar je wederom in een authentieke Noorse blokhut slaapt. Drie personen per hut, ieder een eigen slaapkamer.

Dagrugzak / 4 km / Tijdsduur: +/- 1u en 3 kwartier / Stijging: 240 m / Daling: 240 m

Km’s in de auto: 130 km (2 uur en 20 minuten)


Dag 6
Na het ontbijt rijden we in zo’n 40 minuten door naar onze volgende wandellocatie. Om bij het startpunt te komen rijden we de laatste 4,5 km naar boven over een gravelroad. We gaan een top beklimmen met fenomenaal uitzicht, 360 graden rondom. Het unieke landschap wordt hier gekenmerkt door rotspartijen, meertjes en bossen. Op deze route kun je heerlijk zwemmen met je hond. De route is niet lang maar heeft wel wat hoogtemeters. Na afloop rijden we terug naar de camping waar de reis is gestart en verblijf je weer in een blokhut.

Dagrugzak / 7 km / Tijdsduur: +/- 3u / Stijging: 410 m / Daling: 410 m

Km’s in de auto: 34 & 152 km (40 min. & 2,5u)


Dag 7
Vandaag is net als dag 2 een relaxdag op de camping. We starten in de ochtend weer met een yogasessie op het strand. De rest van de dag kun je chillen op het strand, kanoën of besteden naar wens. Ergens op de dag maken we samen nog een laatste wandeling met wederom zeer mooie uitzichten over uitgestrekte bossen in de omgeving waar je eindeloos ver kunt kijken. Een mooie afsluiter van deze reis!

Dagrugzak / 5,5 km / Tijdsduur: +/- 1,5u / Stijging: 190 m / Daling: 190 m

Km’s in de auto: 0 km


Dag 8
Na het ontbijt nemen we afscheid van elkaar en kun je je reis door Noorwegen vervolgen of terug rijden naar Kristiansand om in de middag met de ferry de overtocht te maken.

***
~ wandeltijden zijn exclusief pauze en geven een richtlijn.

~
de route en het programma kunnen worden gewijzigd als de weersomstandigheden hier aanleiding voor geven.

Wat anderen zeggen

Onze eerste kennismaking met Noorwegen, en wat voor één. Overweldigend mooie natuur, zeer afwisselend, rust en schone lucht. Het overtrof alle verwachtingen. Fijne kleine groep met tijd voor gesprekken & tijd voor stilte. De meest mooie wandelingen met genoeg pauzes, soms grensverleggend. Anouk is een fijne gids die weet waar ze het over heeft en haar zaakjes goed regelt. Ik heb bewondering voor de manier waarop zij in het leven staat en dit heeft mij zeker geïnspireerd.

Dankjewel 🙏 Anouk en Taka & Lucy.

Een onvergetelijke reis waar ik nauwelijks woorden aan kan geven, zo indrukwekkend, zo intens. Ik heb genoten van de natuur, de eindeloze stilte, het drinken uit meren en rivieren, de mist zien optrekken in de ochtend, alle elementen, back to basic.

De begeleiding van Anouk was buitengewoon goed. Ik heb haar leren kennen als een goede reisleider, haar liefde en zorg voor deze aarde en haar hond Taka. Ze is een daadkrachtige inspirerende vrouw die stevig in haar schoenen staat. Voor herhaling vatbaar!

We hebben optimaal genoten van jouw expertise en goede zorg! Verrast door een breed pallet aan vergezichten, natuur & onuitwisbare herinneringen… Wat een fantastische ervaring! Mooie, ongerepte, rustgevende en fascinerende omgeving en dat kunnen delen met je eigen trouwe vriend ( lees ..viervoeter ) en gelijkgestemden… heerlijk!

Een opmaat voor meer … :-). … en dan spreek ik ook namens Roos … want als onze fysieke toestand het toelaat dan gaat volgend jaar de tent mee… 😉. Nu al zin in!

Kort gezegd: het was fantastisch! Het wildkamperen, puur genieten vanuit je tentje ‘s morgens met zicht op een idyllisch meertje…

De tochten waren soms pittig & uitdagend maar wat een voldoening om boven te komen met wonderbaarlijk mooie uitzichten!

De natuur in Schotland is prachtig. Anouk, je hebt ons goed voorbereid op dit avontuur en ons steeds veilig en wel terug beneden gebracht. De reis is een aanrader voor iedereen die houdt van natuur, de bergen, de rust en een gezond portie uitdaging!

Schotse Hooglanden

Magic of the Fjells was voor mij een hele mooie ervaring. Noorwegen heeft een zeer afwisselend landschap met bergen, meren, watervallen & bossen en wij zijn overal geweest! Anouk kent alle mooie (geheime) hoekjes van Noorwegen, hoekjes die ik zelf niet had gevonden.

Het welzijn van de honden staat voorop en het programma werd, waar nodig, eventueel aangepast. Op hun eigen tempo mochten de honden aan elkaar wennen.

Ik hoop in de toekomst nog een keer met True Nature Trails mee te kunnen. Met weer zoveel zon!

Hardangervidda National Park

Een onvergetelijke ervaring! Samen met je hond terug naar de basis. Het één worden met de natuur, je volledig overgeven aan het nu. De rest is even onbelangrijk. Bijzonder om dat te ervaren.

Het reizen met een kleine groep vond ik erg prettig. Interessante, waardevolle gesprekken gehad met Anouk en m’n medereizigers. Stof tot nadenken. De begeleiding is uitstekend, ook in onvoorziene situaties staat Anouk haar mannetje, behoudt de rust en handelt. Petje af. Deze reis heeft een ongelooflijke indruk gemaakt. Dankjewel.

Mijn 3e reis bij True Nature Trails en wat een indrukken weer! De rauwe en indrukwekkende rotsen, verpletterende uitzichten, de kleur groen overal om je heen en vooral de mist! Schotland brengt je in contact met een gevoel die je nergens anders vindt. Kamperen tussen de bergen, geen wind, het duurt even voordat je de stilte echt hoort. Prachtig!

Met uitdagende tochten en een goede balans met rust en een scherp oog voor het welzijn van de honden. Ik kan ervan op aan dat Anouk alles tot in de puntjes regelt.

Schotse Hooglanden

Een onvergetelijke vakantie met zes dagen hiken over de Hardangervidda. Wat een natuurschoon met geweldige uitzichten. Anouk is er een uit duizenden: zeer veel respect voor haar en wat zij neer heeft gezet met True Nature Trails. De organisatie was tot in de puntjes en kleinste details geregeld.

Ik kan vanuit m’n hart zeggen dat deze vakantie er één was om nooit te vergeten. Ben je avontuurlijk ingesteld, sportief èn heb je een hond (hoewel dat laatste niet persé hoeft): Boek een reis bij True Nature Trails.

Na de Deep Dive nu het Rondje Rondane, een meerdaagse backpacktocht in Rondane National Park. En wauw wat een ervaring… Uitdagende omstandigheden en terrein en het wisselende weer heeft ons doen beseffen dat er in een waanzinnige omgeving, in het gezelschap van hele fijne reisgenoten en honden, er feitelijk mentaal geen grenzen zijn… en dat er ondanks de enorme inspanning het overwinningsgevoel de blijdschap overblijft … Het was een geweldige ervaring!

Thanks Anouk .. and we will meet again 😉!!

HARDANGERVIDDA NATIONAL PARK

De Hardangervidda is het hoogst gelegen plateau in Europa met een oppervlakte van maar liefst 8000 km2. Een deel daarvan, 3422 km2 beslaat het nationale park, het grootste nationale park van Noorwegen. Het centrale deel van de vlakte bevindt zich tussen de 1200 en 1400 meter hoogte.

Hardangervidda NP is een paradijs voor wandelaars en avonturiers die er met hun hond op uit willen. Eindeloze vergezichten, ontelbaar veel bergmeren, beekjes en rivieren doorkruisen de hoogvlakte. Het relatief vlakke landschap is uitermate geschikt voor iedereen, echt steile toppen vind je er niet.

In de winter is de Hardangervidda bedekt onder een dikke laag sneeuw maar van juni tot oktober kunnen de wandelschoenen uit de kast! En met je backpack n je tentje mee op je rug waan je je in de wildernis in verlaten valleien.

In het park zelf is geen bewoning (behalve dan de bemande berghutten) en zijn er geen autowegen. Kortom, je gaat te voet de wonderlijke stille wereld in. Dagen wandelen zonder iemand tegen te komen, helemaal zelfvoorzienend.

In Noorwegen geldt het allemansrecht, een gewoonterecht om (particuliere) grond te betreden om van de vrije natuur te genieten. Je mag onder andere wandelen, fietsen, zwemmen en varen, niet-beschermde bloemen, paddenstoelen en bessen plukken, en voor één nacht een tent opzetten op eenzelfde plek. Voorwaarde is dat er geen schade aan de natuur wordt aangericht. Dit is onder andere één van de redenen geweest voor True Nature Trails om de reizen in Noorwegen te organiseren, het feit dat je overal in de vrije natuur een tent mag opzetten. Dit geeft een onbeschrijfelijk gevoel van vrijheid. Hardangervidda National Park is daarnaast ook nog eens goed bereikbaar vanuit Nederland, het ligt in Zuid Noorwegen.

Ruimte, ruimte & nog eens ruimte!

Eindeloze vergezichten en natuurpracht!

Misschien word je hier ook blij van?

MULLERTHAL TRAIL

Mullerthal Trail

Luxemburg

5 dagen

naar wens

april, mei & oktober

dagrugzak

870 meter

SPEUREN & WANDELEN

Wandelen in de Eifel in Duitsland

Duitsland

4 dagen

hotel

24 t/m 27 okt. 2024

dagrugzak

750 meter

MYSTIQUE SCHOTLAND

Schotse HooglandenSchotland

8 dagen

wildkamperen

13 t/m 20 mei 2024

backpack

2634 meter

MAGIC OF THE FJELLS

Hardangervidda National Park

Noorwegen

7 dagen

wildkamperen

19 t/m 25 juli 2024

backpack

1340 meter

JULISCHE ALPEN

Slovenië

8 dagen

camping (of anders)

14 t/m 21 september 2024

dagrugzak

2390 meter

THE SKYE TRAIL

8-daagse wandelvakantie met je hond langs de Skye Trail op de Isle of Skye. Een perfecte combi tussen wildkamperen, backpacken, avontuur en ontspanning.

Schotland

8 dagen

wildkamperen

1 t/m 9 mei 2024

backpack

1990 meter

RONDJE RONDANE

Rondane National Park

Noorwegen

5 dagen

wildkamperen

8 t/m 12 juli 2024

backpack

910 meter

SLOWDOWN TOGETHER 1

Retraite met je hond LEVEL 1

Nederland

5 dagen

blokhut

maart & november

dagrugzak

0 meter

SLOWDOWN TOGETHER 2

Retraite met je hond LEVEL 2

Nederland

5 dagen

blokhut

13 t/m 17 nov. 2024

dagrugzak

0 meter

WEIDSE WADDEN op TEXEL

Weidse wadden Texel

Nederland

3 dagen

naar wens

30-8  t/m 1 sept. 2024

dagrugzak

0 meter

SPEURNEUZEN WORKSHOP

Speuren/mantrailing

Nederland

3 uur

n.v.t.

17 maart 2024

dagrugzak

0 meter

SYSTEMISCH WERK

Systemisch werk met honden

Nederland

4 uur

n.v.t.

2 februari 2024

n.v.t.

0 meter

FAQ DEEP DIVE d’LUXE

De DEEP DIVE d’Luxe is voor mensen met honden die Noorwegen willen ontdekken met meer luxe dan in een tent, zonder zelf al te veel na te hoeven denken over routes of programma. De wandelroutes maak je onder begeleiding van een ervaren gids, zo kan je zelf optimaal genieten en je met je hond bezig houden of de prachtige omgeving in je opnemen. Naast wandelen is er een leuk programma met kanoën en yoga en vooral ook veel ontspanning.

Tijdens deze reis verblijf je in blokhutten op een natuurcamping en/of een berghotel en ben je verzekerd van comfort en sanitairvoorzieningen.

Uiteraard! Iedereen vanaf 18 jaar en ouder is welkom. Het is natuurlijk wel fijn als je van honden houdt, dat maakt het voor jezelf een stuk plezieriger.

Je kunt naar Noorwegen via de weg of met een ferry. Voor deze reis is het het korst als je via Hirsthals naar Kristiansand de ferry neemt. Na je aanmelding ontvang je hierover uitgebreide informatie en kun je zelf kiezen wat bij jou past, op basis van hoeveel tijd je hebt, wat prettig is voor je hond of wat aansluit bij de rest van je vakantie.

Dat zijn de:

DEEP DIVE d’LUXE in Noorwegen

MULLERTHAL TRAIL in Luxemburg

SPEUREN & WANDELEN in de Eifel, Duitsland

Dat zijn de:

MAGIC OF THE FJELLS in Noorwegen

RONDJE RONDANE in Noorwegen

MYSTIQUE SCHOTLAND in Schotland

THE SKYE TRAIL in Schotland

De afstanden in kilometers zijn niet zo van belang aangezien we met hoogtemeters te maken hebben en een ruig terrein. Maar als we dan toch over kilometers spreken, dan is de langste wandeling 11 km waar we ongeveer 4,5 uur over zullen doen. Door het klimmen en dalen is het lopen intenser dan op vlakke Hollandse bodem, op een afwisselende ondergrond van rotsen, grond of moerasgrond. Het tempo ligt daardoor lager en maakt het aantal kilometers niet zo relevant. Er wordt dus voornamelijk in wandeluren gerekend i.p.v. in kilometers. Het aantal wandeluren ligt tussen de 1,5 en 4,5 uur per dag.

Dit is van een aantal factoren afhankelijk:

 • in sommige gebieden lopen schapen met lammeren, elanden of herten. Als jouw hond op schapen of wild jaagt dient je hond aangelijnd te blijven.
 • hoe de honden onderling op elkaar reageren. Indien honden stress krijgen van elkaar, blijven ze aangelijnd.
 • honden kunnen zichzelf uitputten, de natuur is namelijk een walhalla voor de honden. De dagtochten zijn intens, met hoogteverschillen en ondergronden die de meeste honden niet gewend zijn. Sommige honden dienen tegen hun eigen enthousiasme beschermd te worden. We wandelen
  namelijk niet 1 dagtocht, maar een week achter elkaar en dus is het fijn dat je hond op dag 3, 4 en 5 nogsteeds fit en blij is en de tochten aankan.
 • sommige plekken vragen om extra aandacht als het gaat om veiligheid, bijvoorbeeld bij een diepe afgrond of hoge rotsen. Het spreekt voor zich dat we geen onnodige risico’s nemen en honden op dit soort plekken aanlijnen.
 • daarnaast kan de plaatselijke regelgeving aanleiding zijn voor het moeten aanlijnen van de honden

Het streven is om de honden zoveel mogelijk los te laten lopen waar het kan, afhankelijk van bovengenoemde punten en uiteraard op eigen verantwoordelijkheid.

Ja, je neemt zelf hondenvoer mee. Houdt er rekening mee dat je hond op lange wandeldagen (zoals op dag 4) meer eet dan normaal. Snacks voor onderweg zijn natuurlijk ook een cadeautje voor je hond.

 • sociaalvaardig
 • heeft een leeftijd van minimaal 1,5 jaar
 • heeft fysiek een goede conditie
 • heeft geen overgewicht
 • is emotioneel stabiel
 • kan goed met veranderende omstandigheden omgaan
 • ervaring met kamperen
 • kan eventjes alleen zijn zonder stress (bv. tijdens de reis, tijdens douchen, tijdens
  diner/ontbijt)
 • loopt zonder problemen aan de lijn
 • draagt een Y-tuigje
 • wordt geleid met een lange lijn van minimaal 5 meter (geen flexlijn)

Is er iets waaraan jouw hond niet voldoet en twijfel je? Neem dan gerust contact op! Alles valt te bespreken en er is veel mogelijk.

Het laatste wat je wilt is natuurlijk dat je hond gewond raakt of geblesseerd. Maar geen zorgen, jouw gids heeft een EHBO diploma voor honden en heeft ook een uitgebreide EHBO kit mee om eerste hulp te kunnen verlenen. Gelukkig is er nog nooit iets gebeurd tijdens de reizen van True Nature Trails en dat heeft alles met de gedegen voorbereiding te maken. Daarnaast weten wij precies in welke gebieden we welke dierenartsen kunnen benaderen.

Leave no trace staat met stip op nummer 1! Dat betekent in het Nederlands ‘laat geen spoor achter’.

 • Al het afval wat je hebt, inclusief wc-papier, fruitschillen etc. neem je mee.
© Copyright - True Nature Trails