Slide thumbnail

WANDELREIS NOORWEGEN

BOEK NU

MAGIC OF THE FJELLS

Backpacken en wildkamperen in Hardangervidda National Park, een ultieme ervaring op deze uitgestrekte zacht glooiende toendra. Adembenemende vergezichten in Hallingskarvet National Park en een geweldig mooie hike naar de voet van een 5000 jaar oude gletsjer! Deze toffe en zeer afwisselende wandelreis met je hond geeft jou de ultieme Noorwegen ervaring. Een combi van dagtochten en een meerdaagse backpacktocht, samen met je hond op avontuur!

ULTIEME WANDELREIS IN NOORWEGEN

Op deze afwisselende wandelvakantie met je hond verken je de uitgestrekte zacht glooiende toendra van het Hardangervidda National Park tijdens een meerdaagse backpacktocht. Met een ultieme ervaring van wildkamperen in dit immens grote gebied vol rust, stilte en natuurlijke schoonheid.

Geniet van adembenemende vergezichten vanaf een bergtop in Hallingskarvet National Park. Deze regio staat bekend om zijn dramatische landschappen en indrukwekkende panoramische uitzichten.

Laat je leiden middels een geweldige hike naar de voet van een 5000 jaar oude gletsjer in Folgefonna National Park. Grijp die kans om één van de oudste natuurlijke formaties ter wereld te bewonderen.

Met een avontuurlijke mix van de mooiste slaapplekken, van wildkamperen tot verblijven op prachtig gelegen campings en een authentieke berghut ben je verzekerd van een unieke wandelreis met je hond waar het contact met de natuur centraal staat.

Het welzijn van je hond staat altijd voorop. Of het nu gaat om het kiezen van geschikte routes voor honden, voldoende rusttijden of aandacht voor speciale behoeften, jouw gids is ervaringsdeskundige als het aankomt op avontuurlijke wandelingen met je hond.

Deze wandelreis met je hond heeft een fijne balans tussen wandeltochten met een dagrugzak & backpacken in combinatie met wildkamperen, lees erover in de uitgebreide reisbeschrijving. Een verrassende reis met elke dag opnieuw ontdek je plekje.

“Een onvergetelijke ervaring! Samen met je hond terug naar de basis. Het één worden met de natuur, je volledig overgeven aan het nu. De rest is even onbelangrijk. Bijzonder om dat met je hond te ervaren.”

-Judith

Magic of the Fjells, Noorwegen

“Ik kan vanuit m’n hart zeggen dat deze vakantie er één was om nooit te vergeten. Ben je avontuurlijk ingesteld, sportief èn heb je een hond (hoewel dat laatste niet persé hoeft): Boek een reis bij True Nature Trails.”

-George

Magic of the Fjells, Noorwegen

“Een onvergetelijke reis waar ik nauwelijks woorden aan kan geven, zo indrukwekkend, zo intens. Ik heb genoten van de eindeloze stilte, het frisse water, de magische mist in de ochtend, alle elementen, back to basic.”

-Marjolein

Magic of the Fjells, Noorwegen

WAAROM WIL JIJ MEE MET DEZE WANDELREIS?

Noorwegen is groot, ruig en grotendeels verlaten. De natuur is immens! Een backpacktocht vraagt om ontzettend veel voorbereiding en zeker met een hond! Deze zorg is jou uit handen genomen. Alle tochten zijn afgestemd op zowel honden als mensen qua duur, afstanden, zwaarte en veiligheid. Iedereen met een sportieve instelling kan deze reis aan.

Persoonlijk aandacht staat hoog in het vaandel, daarnaast kun je rekenen op een kleine groep om stress bij de honden te vermijden. De honden staan altijd op nummer 1! Jouw gids is niet alleen ervaringsdeskundige op het gebied van het outdoor leven maar zeer zeker ook op het gebied van honden m.b.t. o.a. gedrag, gezondheid, emoties en welzijn in het algemeen.

Je slaapt in een kwalitatief goede tent, overnacht op zeer bijzondere plaatsen in de natuur en hebt 24/7 beschikking over jouw Nederlandstalige gids, die voor jou een mooie balans heeft opgezet tussen wandeltochten met een dagrugzak en avonturen met een backpack. Ook daar waar geen telefonisch bereik meer is, kun je terugvallen op een satellietverbinding voor noodgevallen.

Kortom, je kunt rekenen op een mindblowing avontuur!

JOUW HOND

True Nature Trails biedt op maat gemaakte reizen aan voor een onvergetelijke ervaring met je hond. De liefde voor de natuur is groot, net als het welzijn van honden. Het vermijden van stress bij honden staat centraal binnen elke reis van True Nature Trails.

✔ heeft een leeftijd van minimaal 1,5 jaar

✔ heeft fysiek een goede conditie

✔ heeft geen overgewicht

✔ is emotioneel stabiel

✔ kan goed met veranderende omstandigheden omgaan

✔ loopt zonder problemen aan de lijn

✔ draagt een Y-tuigje

✔ wordt geleid met een lijn van min. 5 m (geen flexlijn)

Those who don’t believe in magic will never find it.

REISBESCHRIJVING WANDELREIS NOORWEGEN

WAT ANDEREN ZEGGEN

Een onvergetelijke reis waar ik nauwelijks woorden aan kan geven, zo indrukwekkend, zo intens. Ik heb genoten van de natuur, de eindeloze stilte, het drinken uit meren en rivieren, de mist zien optrekken in de ochtend, alle elementen, back to basic.

De begeleiding van Anouk was buitengewoon goed. Ik heb haar leren kennen als een goede reisleider, haar liefde en zorg voor deze aarde en haar hond Taka. Ze is een daadkrachtige inspirerende vrouw die stevig in haar schoenen staat. Voor herhaling vatbaar!

Magic of the Fjells was voor mij een hele mooie ervaring. Noorwegen heeft een zeer afwisselend landschap met bergen, meren, watervallen & bossen en wij zijn overal geweest! Anouk kent alle mooie (geheime) hoekjes van Noorwegen, hoekjes die ik zelf niet had gevonden.

Het welzijn van de honden staat voorop en het programma werd, waar nodig, eventueel aangepast. Op hun eigen tempo mochten de honden aan elkaar wennen.

Ik hoop in de toekomst nog een keer met True Nature Trails mee te kunnen. Met weer zoveel zon!

Hardangervidda National Park

Onze eerste kennismaking met Noorwegen, en wat voor één. Overweldigend mooie natuur, zeer afwisselend, rust en schone lucht. Het overtrof alle verwachtingen. Fijne kleine groep met tijd voor gesprekken & tijd voor stilte. De meest mooie wandelingen met genoeg pauzes, soms grensverleggend. Anouk is een fijne gids die weet waar ze het over heeft en haar zaakjes goed regelt. Ik heb bewondering voor de manier waarop zij in het leven staat en dit heeft mij zeker geïnspireerd.

Dankjewel 🙏 Anouk en Taka & Lucy.

We hebben optimaal genoten van jouw expertise en goede zorg! Verrast door een breed pallet aan vergezichten, natuur & onuitwisbare herinneringen… Wat een fantastische ervaring! Mooie, ongerepte, rustgevende en fascinerende omgeving en dat kunnen delen met je eigen trouwe vriend ( lees ..viervoeter ) en gelijkgestemden… heerlijk!

Een opmaat voor meer … :-). … en dan spreek ik ook namens Roos … want als onze fysieke toestand het toelaat dan gaat volgend jaar de tent mee… 😉. Nu al zin in!

Kort gezegd: het was fantastisch! Het wildkamperen, puur genieten vanuit je tentje ‘s morgens met zicht op een idyllisch meertje…

De tochten waren soms pittig & uitdagend maar wat een voldoening om boven te komen met wonderbaarlijk mooie uitzichten!

De natuur in Schotland is prachtig. Anouk, je hebt ons goed voorbereid op dit avontuur en ons steeds veilig en wel terug beneden gebracht. De reis is een aanrader voor iedereen die houdt van natuur, de bergen, de rust en een gezond portie uitdaging!

Schotse Hooglanden

HARDANGERVIDDA NP

De Hardangervidda is het hoogst gelegen plateau in Europa met een oppervlakte van maar liefst 8000 km2. Een deel daarvan, 3422 km2 beslaat het nationale park, het grootste nationale park van Noorwegen. Het centrale deel van de vlakte bevindt zich tussen de 1200 en 1400 meter hoogte.

Hardangervidda NP is een paradijs voor wandelaars en avonturiers die er met hun hond op uit willen. Eindeloze vergezichten, ontelbaar veel bergmeren, beekjes en rivieren doorkruisen de hoogvlakte. Het relatief vlakke landschap is uitermate geschikt om te backpacken, echt steile toppen vind je er niet.

In de winter is de Hardangervidda bedekt onder een dikke laag sneeuw maar van juni tot oktober kunnen de wandelschoenen uit de kast! Dwalend door de valleien waan je je in de wildernis.

OVER MIJ

Met inmiddels meer dan 10 jaar backpackervaring in de bergen, vele tochten en avonturen met wildkamperen, kan ik wel zeggen dat ik alles zo’n beetje heb meegemaakt. Kapotte spullen, uitdagende weersomstandigheden, een zeer lijf, het moeten inschakelen van een traumahelikopter…. aan avontuur in ieder geval nooit gebrek.

Maar er is altijd weer die drive om één te worden met de natuur: op reis zijn met je hond is geweldig! Ik zeg altijd: dat moet je VOELEN! Voelen in elke vezel van je lijf.

Backpacken in Noorwegen

Deze ervaringen delen met je liefste maatje, daar kan niks tegenop. Je hond de hele dag zien genieten, giet daar je eigen geluk bovenop en je hebt een recept voor het leven. De reizen van True Nature Trails zijn uniek in zijn soort, reizen waarbij de verbinding met je hond centraal staat in combinatie met een flink portie avontuur.

Als holistisch gedragstherapeut voor honden en outdoor specialist, heb ik mijn vaardigheden perfect weten te combineren in de praktijk. Veiligheid en afwisseling staan altijd voorop bij elke reis. Je bent in goeie handen.

Ga je mee op avontuur?

FAQ MAGIC OF THE FJELLS

Magic of the Fjells is voor mensen met honden die de weidse natuur van Noorwegen ten volste willen ervaren onder begeleiding van een ervaren gids. Door te kamperen in de wildernis, dagenlang onderweg te zijn, verbind je je volledig met de aarde. Naast de wildernistocht over het uitgestrekte hooggebergte, ervaar je ook de kracht van grootse bossen en is er een fijne afwisseling tussen het comfort van een camping (gebruik van sanitair) en het verblijf in een berghut (in een normaal bed).

Deze reis is zeer geschikt voor mensen die het wildkamperen willen ervaren maar zelf nog niet the knowhow hebben om het solo te gaan doen. Je hoeft niet na te denken over routes, veiligheid of highlights, je wordt zonder meer ondergedompeld in het mooiste van wat de regio van Hardangervidda National Park te bieden heeft.

Uiteraard! Iedereen vanaf 18 jaar en ouder is welkom. Het is natuurlijk wel fijn als je van honden houdt, dat maakt het voor jezelf een stuk plezieriger.

Je kunt naar Noorwegen via de weg of met een ferry. Voor deze reis zijn er diverse mogelijkheden. Na je aanmelding ontvang je hierover uitgebreide informatie en kun je zelf kiezen wat bij jou past, op basis van hoeveel tijd je hebt, wat prettig is voor je hond of wat aansluit bij de rest van je vakantie.

Ongeveer 20 kilo, afhankelijk van het gewicht van jouw hond. Als je namelijk een Duitse Herder hebt van 40 kilo, heb je meer hondenvoer en grotere of zwaardere hondenspullen mee dan wanneer je een Jack Russell hebt van 10 kilo.

Ja, mits je van te voren gaat trainen met een gevulde backpack. Iedereen met een gezond fysiek lichaam kan deze reis maken. Wel is het van belang dat je traint en opbouwt naar het lopen met een backpack. Een goede voorbereiding is essentieel en vergroot de kans dat je optimaal kunt genieten. Wandelen in de bergen is nu eenmaal prettiger als je fit en lenig bent.

De afstanden in kilometers zijn niet zo van belang aangezien we met hoogtemeters te maken hebben en een ruig terrein. Maar als we dan toch over kilometers spreken, is het maximaal ongeveer 11,5 km per dag. Door het klimmen en dalen is het lopen intenser dan op vlakker Hollandse bodem, op een afwisselende ondergrond van rotsen, grond of moerasgrond. Het tempo ligt daardoor vele malen lager en maakt het aantal kilometers daardoor niet zo relevant. Over 10 km kunnen we soms wel 5 uur doen. Er wordt dus voornamelijk in wandeluren gerekend i.p.v. in kilometers. Het aantal wandeluren ligt ongeveer tussen de 3 en 5 uur per dag, soms iets langer.

Dag 1: 210 m (dagrugzak)
Dag 2: 430 m (dagrugzak)
Dag 3: 170 m (dagrugzak)
Dag 4: 330 m (backpack)
Dag 5: 60 m (backpack)
Dag 6: 140 m (backpack)
Dag 7: 190 m (dagrugzak)
Dag 8: 350 m (dagrugzak)

Magic of the Fjells beslaat in totaal 1880 hoogtemeters verdeeld over 8 dagen.

Dit is van een aantal factoren afhankelijk:

✔ er lopen schapen met lammeren of wild. Als jouw hond op schapen of wild jaagt dient je hond aangelijnd te blijven.

✔ hoe de honden onderling op elkaar reageren. Indien honden stress krijgen van elkaar, blijven ze aangelijnd.

✔ honden kunnen zichzelf uitputten, de natuur is namelijk een walhalla voor de honden. De wandelingen zijn intenser dan thuis, met hoogteverschillen en ondergronden die de meeste honden niet gewend zijn. Sommige honden dienen tegen hun eigen enthousiasme beschermd te worden. We wandelen namelijk niet 1 keer, maar een week achter elkaar en dus is het fijn dat je hond op de overige dagen nogsteeds fit en blij is en de wandelingen aankan.

✔ sommige plekken vragen om extra aandacht als het gaat om veiligheid, bijvoorbeeld bij een diepe afgrond of hoge rotsen. Het spreekt voor zich dat we geen onnodige risico’s nemen en honden op dit soort plekken aanlijnen.

✔ daarnaast kan de plaatselijke regelgeving aanleiding zijn voor het moeten aanlijnen van de honden.

Het streven is om de honden zoveel mogelijk los te laten lopen waar het kan, afhankelijk van bovengenoemde punten en uiteraard op eigen verantwoordelijkheid.

✔ sociaalvaardig

✔ heeft een leeftijd van minimaal 1,5 jaar

✔ heeft fysiek een goede conditie

✔ heeft geen overgewicht

✔ is emotioneel stabiel

✔ kan goed met veranderende omstandigheden omgaan

✔ heeft ervaring met kamperen

✔ loopt zonder problemen aan de lijn

✔draagt een Y-tuigje

✔ wordt geleid met een lange lijn van minimaal 5 meter (geen flexlijn)

Is er iets waaraan jouw hond niet voldoet en twijfel je? Neem dan gerust contact op! Alles valt te bespreken en er is veel mogelijk.

Het laatste wat je wilt is natuurlijk dat je hond gewond raakt of geblesseerd. Maar geen zorgen, jouw gids heeft een EHBO diploma voor honden en heeft ook een uitgebreide EHBO kit mee om eerste hulp te kunnen verlenen. Gelukkig is er nog nooit iets gebeurd tijdens de reizen van True Nature Trails en dat heeft alles met de gedegen voorbereiding te maken. Daarnaast weten wij precies in welke gebieden we welke dierenartsen kunnen benaderen.

Bij de wildkampeerreizen speelt naast veiligheid ook comfort een grote rol. Ik zeg altijd, bespaar niet op je spullen, zij bepalen in grote mate jouw comfort en veiligheid. Denk aan de eisen voor je kleding, slaapmatje, slaapzak, je kooksetje etc. Als je eenmalig wilt gaan wildkamperen, kun je ook spullen huren, zie volgende vraag. Na je aanmelding ontvang je hierover uitgebreide informatie.

Ja. Kwalitatief goede spullen bepalen in grote mate jouw veiligheid en comfort. De tent is inclusief, maar daarmee ben je er nog niet. Gelukkig zijn er bedrijven waar je kampeerspullen kunt huren. Het voordeel van spullen huren is dat je kunt ervaren of je dit vaker wilt gaan doen en niet zelf eerst alles hoeft aan te schaffen. Alles zelf kopen kan altijd nog. Ook hierover ontvang je uitgebreide informatie na je aanmelding.

Ja, maar zeker niet overal. Als je het water eerst kookt loop je sowieso weinig risico. Maar de ervaring van True Nature Trails is dat er nog nooit iemand ziek is geworden van ongekookt water uit de bergen, tenminste niet op de plekken waar onze reizen plaatsvinden. 100% garantie heb je nooit, als er een dood dier aan de waterkant ligt, kan dit natuurlijk invloed hebben op de waterkwaliteit. Maar in de praktijk komt dit zelden voor. Jouw gids kan je precies aanwijzen welk water wel en niet geschikt is. Daarnaast hebben we een waterfilter mee want er is niets zo heerlijk als vers stromend bergwater te drinken!

Leave no trace staat met stip op nummer 1! Dat betekent in het Nederlands ‘laat geen spoor achter’.

✔ Al het afval wat je hebt, inclusief wc-papier, fruitschillen etc. neem je mee.

✔ De grote boodschap doe je minimaal 75 meter van stromend water af, in een kuiltje en bedek je eventueel met gras of stenen. Wc-papier neem je mee!

© Copyright - True Nature Trails