Slide thumbnailWandelreis NoorwegenBOEK NU!

Wandelreis Noorwegen

MAGIC of the FJELLS

Backpacken en wildkamperen in Hardangervidda National Park, een ultieme ervaring op deze uitgestrekte zacht glooiende toendra. Adembenemende vergezichten in Hallingskarvet National Park en een geweldig mooie hike naar de voet van een 5000 jaar oude gletsjer! Deze toffe en zeer afwisselende wandelreis met je hond geeft jou de ultieme Noorwegen ervaring. Een combi van dagtochten en een meerdaagse backpacktocht, samen met je hond op avontuur!

ULTIEME WANDELREIS IN NOORWEGEN

Op deze afwisselende wandelvakantie met je hond verken je de uitgestrekte zacht glooiende toendra van het Hardangervidda National Park tijdens een meerdaagse backpacktocht. Met een ultieme ervaring van wildkamperen in dit immens grote gebied vol rust, stilte en natuurlijke schoonheid.

Geniet van adembenemende vergezichten vanaf een bergtop in Hallingskarvet National Park. Deze regio staat bekend om zijn dramatische landschappen en indrukwekkende panoramische uitzichten.

Laat je leiden middels een geweldige hike naar de voet van een 5000 jaar oude gletsjer in Folgefonna National Park. Grijp die kans om één van de oudste natuurlijke formaties ter wereld te bewonderen.

Met een avontuurlijke mix van de mooiste slaapplekken, van wildkamperen tot verblijven op prachtig gelegen campings en een authentieke berghut ben je verzekerd van een unieke wandelreis met je hond waar het contact met de natuur centraal staat.

Het welzijn van je hond staat altijd voorop. Of het nu gaat om het kiezen van geschikte routes voor honden, voldoende rusttijden of aandacht voor speciale behoeften, jouw gids is ervaringsdeskundige als het aankomt op avontuurlijke wandelingen met je hond.

Deze wandelreis met je hond heeft een fijne balans tussen wandeltochten met een dagrugzak & backpacken in combinatie met wildkamperen, lees erover in de uitgebreide reisbeschrijving. Een verrassende reis met elke dag opnieuw ontdek je plekje.

Backpacken in Noorwegen

OVER MIJ

Met inmiddels meer dan 10 jaar backpackervaring in de bergen, vele tochten en wildkampeer avonturen, kan ik wel zeggen dat ik alles zo’n beetje heb meegemaakt. Uitdagende weersomstandigheden, kapotte spullen, een zeer lijf, het moeten inschakelen van een traumahelikopter…. aan avontuur in ieder geval nooit gebrek.

Maar er is altijd weer die drive om één te worden met de natuur: op reis zijn met je hond is geweldig! Ik zeg altijd: dat moet je VOELEN! Voelen in elke vezel van je lijf.

Deze ervaringen delen met je liefste maatje, daar kan niks tegenop. Je hond de hele dag zien genieten, giet daar je eigen geluk bovenop en je hebt een recept voor het leven. De reizen van True Nature Trails zijn uniek in zijn soort, reizen waarbij de verbinding met je hond centraal staat in combinatie met een flink portie avontuur.

Als holistisch gedragstherapeut voor honden en outdoor specialist, heb ik mijn vaardigheden perfect weten te combineren in de praktijk. Veiligheid en afwisseling staan altijd voorop bij elke reis. Je bent in goeie handen.

Ga je mee op avontuur?

INFORMATIE WANDELREIS NOORWEGEN

 

Data
17 juli tot 25 juli 2024 (1 plek vrij)


Starpunt: Kongsberg
Eindpunt: Odda


Aantal personen/honden
Maximaal 6 avonturiers met 1 hond per persoon. Meer honden alleen in overleg.


Fitheid
Een goede conditie is zowel voor de hond als begeleider vereist. We wandelen elke dag meerdere uren (ongeveer tussen de 2,5 & 4,5 uur) met delen waarbij we klimmen en dalen, in moerasgrond lopen en veel balanceren tussen de vele keien. Check ook de pagina over fitheid. Er wordt maximaal 13,5 km per dag gelopen.


Inschrijven
Inschrijven voor deze wandelreis kan tot en met 27 mei 2024.

*** The Magic of the Fjells gaat door bij aanmelding van minimaal 6 deelnemers.


Prijs
€1155,-

Wandelreis Noorwegen
Wandelreis Noorwegen
Wandelreis Noorwegen

INCLUSIEF

 • dagelijks mooie wandeltochten
 • overnachting op camping dag 1, 6, 7, 8***
 • 1 dag hiken Hallingskarvet Nationaal Park
 • 3 dagen hiken Hardangervidda Nationaal Park
 • 1 dag hiken Folgefonna National Park (gletsjer)
 • 3 nachten wildkamperen
 • overnachting in authentieke Noorse berghut (hotel) dag 3
 • 3-gangen diner in berghut dag 3
 • uitgebreid ontbijt buffet dag 4
 • excursie spectaculaire watervallen (eigen vervoer)
 • boottocht over fjord
 • 2-p lichtgewicht tent (voor 1 persoon met 1 hond)
 • bijdrage per hond
 • parkeerkosten entree nationaal park
 • 24 uur per dag persoonlijke reisbegeleiding door ervaren gids
 • satelliet apparatuur om onze veiligheid te garanderen
 • deskundig advies over wandeltechnieken
 • kennismakingsdag in Nederland
 • e-book Hoe bereid ik mijn hond voor op langere tochten?

EXCLUSIEF

 • reiskosten naar Noorwegen (voor deze reis is een eigen auto vereist)
 • reiskosten tussen de verschillende hikes
 • maaltijden (optioneel bij te boeken, zie hieronder)
 • annuleringsverzekering
 • reis- en ongevallenverzekering

De reisverzekering moet o.a. een goede bergsportdekking met opsporings- en reddingsacties dekking hebben. Dit is verplicht.

***
Het is mogelijk om op dag 1 een eenvoudige blokhut te boeken (zonder stromend water en/of sanitair).  De toeslag hiervoor is €20,- per persoon per nacht.

MAALTIJDPAKKET €150,-

Het diner van dag 3 en ontbijt van dag 4 zijn inbegrepen in de reissom. De overige maaltijden vallen onder het maaltijdpakket.

Maaltijden tijdens de tochten zijn een belangrijk onderdeel van de reis. Gezonde voedende ingrediënten leveren de energie die je nodig hebt, het liefst met zo min mogelijk gewicht en verpakking. Het is mogelijk een maaltijdenpakket te boeken waarbij alle maaltijden inclusief zijn, vanaf diner dag 1 t/m diner dag 8.

In het maaltijdenpakket zitten ontbijt, lunch & diner inbegrepen. Eet je veganistisch, vegetarisch, glutenvrij, lactosevrij of wil je biologisch? Het is allemaal mogelijk.

JOUW HOND

True Nature Trails biedt op maat gemaakte reizen aan voor een onvergetelijke ervaring met je hond. De liefde voor de natuur is groot, net als het welzijn van honden. Het vermijden van stress bij honden staat centraal binnen elke reis van True Nature Trails.

* heeft een leeftijd van minimaal 1,5 jaar
* heeft fysiek een goede conditie
* heeft geen overgewicht
* is emotioneel stabiel
* kan goed met veranderende omstandigheden omgaan
* loopt zonder problemen aan de lijn
* draagt een Y-tuigje
* wordt geleid met een lijn van min. 5 m (geen flexlijn)

Those who don’t believe in magic will never find it.

REISBESCHRIJVING MAGIC OF THE FJELLS

Dag 1: we ontmoeten elkaar in Kongsberg, Noorwegen, waar we direct een heerlijke warming-up wandeling gaan maken in de bossen van de omgeving. Daarna rijden we door naar een camping. Hier kun je kiezen voor een eenvoudige blokhut of om je tentje op te zetten. We gaan gezamenlijk avondeten en hebben een leuke workshop als start van ons backpackavontuur.

Dagrugzak / 8 km / Tijdsduur: 2,5u / Stijging: 210 m / Daling: 210 m
Km’s in de auto: 18 km (20 minuten)


Dag 2
: we staan rustig op. Na het gezamenlijke ontbijt rijden we naar Hallingskarvet Nationaal Park. Dit park van 450 km2 wordt gedomineerd door een bergplateau op iets meer dan 1800 meter boven zeeniveau. We maken hier een intense hike naar een top over zeer ruig terrein met als toetje 360 graden uitzicht over het Noorse landschap. Terug in het dal, gaan we op weg naar onze kampeerplek. Een idyllische spot aan een meertje met veel groen. We kamperen in het wild tussen de dennenbomen.

Dagrugzak / 5 km / Tijdsduur: 2,5u / Stijging: 430 m / Daling: 420 m
Backpack / 2 km / Tijdsduur: +/- 30 minuten

Km’s in de auto: 164 km (3 uur)


Dag 3
: we staan rustig op en breken ons kamp af voor een wandeling van ongeveer anderhalf uur terug naar de auto. Dan rijden we door naar een berghut, dit is ook ons startpunt voor de tocht over de Hardangervidda op dag 4. In de middag hebben we een excursie naar één van de meest spectaculaire watervallen van Noorwegen, waar we tevens een wandeling maken. Het diner wordt verzorgd door de berghut, slapen doen we in authentieke Noorse blokhutten.

Backpack / 5 km / Tijdsduur: +/- 1,5 u / Stijging: 70 m / Daling: 60 m
Dagrugzak / 2 km / Tijdsduur: 1u / Stijging: 100 m / Daling: 100 m

Km’s in de auto: 55 km (1 uur)


Dag 4
: de komende drie dagen bevinden we ons op de verlaten toendra van Hardangervidda National Park, omringd door eindeloze vergezichten, glinsterende bergmeren en open vlaktes. Ontelbaar veel riviertjes en beken zullen we oversteken tijdens deze dagen. We zijn in niemandsland, kamperen doen we in het wild ergens aan een meer of rivier.

Backpack / 11,5 km / Tijdsduur: +/- 4,5 u / Stijging: 330 m / Daling: 130 m


Dag 5
: idem als dag 4
Backpack / 10 km / Tijdsduur: +/- 4 u / Stijging: 60 m / Daling: 190 m


Dag 6
: idem als dag 4. De laatste hike op de Hardangervidda. We eindigen de tocht aan een groot fjord waar we worden opgehaald door een boot die ons terug brengt naar de auto’s. We sluiten de dag af op een nabijgelegen camping, in een diep dal met een fantastisch uitzicht over een fjord omringd door hoge bergen. Wat zullen we genieten van weer een warme douche! Een avond om uit te rusten van de intense tocht die we achter de rug hebben.

Backpack / 13,5 km / Tijdsduur: +/- 4,5 u / Stijging: 140 m / Daling: 220 m

Km’s in de auto: 42 km (45 minuten)


Dag 7
: vandaag is een beetje een rustdag. Na het ontbijt en een rustige ochtend rijden we door naar een camping aan het Folgefonna National Park, iets meer naar het Zuiden. Het startpunt voor onze hike naar een geweldig mooie gletsjer. Hier verblijven we twee aaneengesloten nachten waar we genieten van het uitzicht over een prachtig fjord. Op de route naar het zuiden maken we een relatief korte wandeling in een mooi dal langs een kolkende rivier.

Dagrugzak / 5 km / Tijdsduur: 2u / Stijging: 190 m / Daling: 190 m

Km’s in de auto: 80 km (1,5 uur)


Dag 8
: de laatste dag van deze indrukwekkende reis en qua indrukken doen we er vandaag nog een schepje bovenop. Deze hike gaat naar de voet van een 5000 jaar oude gletsjer, met een omvang van meer dan 200 vierkante kilometer. Langs een helderblauwe rivier volgen we, met wat klim & klauterwerk, de weg naar boven, reken maar op een geweldige route! We sluiten de reis af op de camping om alle bijzondere momenten nog eens de revue te laten passeren. Voor degene die nog langer in Noorwegen blijven zijn er voldoende tips voor mooie routes richting de ferry!

Dagrugzak / 7 km / Tijdsduur: 3u / Stijging: 350 m / Daling: 350 m

***
~ wandeltijden zijn exclusief pauze en geven een richtlijn.

~
de route en het programma kunnen worden gewijzigd als de weersomstandigheden hier aanleiding voor geven.

Wat anderen zeggen

We hebben optimaal genoten van jouw expertise en goede zorg! Verrast door een breed pallet aan vergezichten, natuur & onuitwisbare herinneringen… Wat een fantastische ervaring! Mooie, ongerepte, rustgevende en fascinerende omgeving en dat kunnen delen met je eigen trouwe vriend ( lees ..viervoeter ) en gelijkgestemden… heerlijk!

Een opmaat voor meer … :-). … en dan spreek ik ook namens Roos … want als onze fysieke toestand het toelaat dan gaat volgend jaar de tent mee… 😉. Nu al zin in!

Onze eerste kennismaking met Noorwegen, en wat voor één. Overweldigend mooie natuur, zeer afwisselend, rust en schone lucht. Het overtrof alle verwachtingen. Fijne kleine groep met tijd voor gesprekken & tijd voor stilte. De meest mooie wandelingen met genoeg pauzes, soms grensverleggend. Anouk is een fijne gids die weet waar ze het over heeft en haar zaakjes goed regelt. Ik heb bewondering voor de manier waarop zij in het leven staat en dit heeft mij zeker geïnspireerd.

Dankjewel 🙏 Anouk en Taka & Lucy.

Kort gezegd: het was fantastisch! Het wildkamperen, puur genieten vanuit je tentje ‘s morgens met zicht op een idyllisch meertje…

De tochten waren soms pittig & uitdagend maar wat een voldoening om boven te komen met wonderbaarlijk mooie uitzichten!

De natuur in Schotland is prachtig. Anouk, je hebt ons goed voorbereid op dit avontuur en ons steeds veilig en wel terug beneden gebracht. De reis is een aanrader voor iedereen die houdt van natuur, de bergen, de rust en een gezond portie uitdaging!

Schotse Hooglanden

Een onvergetelijke reis waar ik nauwelijks woorden aan kan geven, zo indrukwekkend, zo intens. Ik heb genoten van de natuur, de eindeloze stilte, het drinken uit meren en rivieren, de mist zien optrekken in de ochtend, alle elementen, back to basic.

De begeleiding van Anouk was buitengewoon goed. Ik heb haar leren kennen als een goede reisleider, haar liefde en zorg voor deze aarde en haar hond Taka. Ze is een daadkrachtige inspirerende vrouw die stevig in haar schoenen staat. Voor herhaling vatbaar!

Magic of the Fjells was voor mij een hele mooie ervaring. Noorwegen heeft een zeer afwisselend landschap met bergen, meren, watervallen & bossen en wij zijn overal geweest! Anouk kent alle mooie (geheime) hoekjes van Noorwegen, hoekjes die ik zelf niet had gevonden.

Het welzijn van de honden staat voorop en het programma werd, waar nodig, eventueel aangepast. Op hun eigen tempo mochten de honden aan elkaar wennen.

Ik hoop in de toekomst nog een keer met True Nature Trails mee te kunnen. Met weer zoveel zon!

Hardangervidda National Park

Mijn 3e reis bij True Nature Trails en wat een indrukken weer! De rauwe en indrukwekkende rotsen, verpletterende uitzichten, de kleur groen overal om je heen en vooral de mist! Schotland brengt je in contact met een gevoel die je nergens anders vindt. Kamperen tussen de bergen, geen wind, het duurt even voordat je de stilte echt hoort. Prachtig!

Met uitdagende tochten en een goede balans met rust en een scherp oog voor het welzijn van de honden. Ik kan ervan op aan dat Anouk alles tot in de puntjes regelt.

Schotse Hooglanden

Een onvergetelijke ervaring! Samen met je hond terug naar de basis. Het één worden met de natuur, je volledig overgeven aan het nu. De rest is even onbelangrijk. Bijzonder om dat te ervaren.

Het reizen met een kleine groep vond ik erg prettig. Interessante, waardevolle gesprekken gehad met Anouk en m’n medereizigers. Stof tot nadenken. De begeleiding is uitstekend, ook in onvoorziene situaties staat Anouk haar mannetje, behoudt de rust en handelt. Petje af. Deze reis heeft een ongelooflijke indruk gemaakt. Dankjewel.

Een onvergetelijke vakantie met zes dagen hiken over de Hardangervidda. Wat een natuurschoon met geweldige uitzichten. Anouk is er een uit duizenden: zeer veel respect voor haar en wat zij neer heeft gezet met True Nature Trails. De organisatie was tot in de puntjes en kleinste details geregeld.

Ik kan vanuit m’n hart zeggen dat deze vakantie er één was om nooit te vergeten. Ben je avontuurlijk ingesteld, sportief èn heb je een hond (hoewel dat laatste niet persé hoeft): Boek een reis bij True Nature Trails.

Na de Deep Dive nu het Rondje Rondane, een meerdaagse backpacktocht in Rondane National Park. En wauw wat een ervaring… Uitdagende omstandigheden en terrein en het wisselende weer heeft ons doen beseffen dat er in een waanzinnige omgeving, in het gezelschap van hele fijne reisgenoten en honden, er feitelijk mentaal geen grenzen zijn… en dat er ondanks de enorme inspanning het overwinningsgevoel de blijdschap overblijft … Het was een geweldige ervaring!

Thanks Anouk .. and we will meet again 😉!!

3 NATIONALE PARKEN

Hardangervidda NP

De Hardangervidda is het hoogst gelegen plateau in Europa met een oppervlakte van maar liefst 8000 km2. Een deel daarvan, 3422 km2 beslaat het nationale park, het grootste nationale park van Noorwegen. Het centrale deel van de vlakte bevindt zich tussen de 1200 en 1400 meter hoogte.

Hardangervidda NP is een paradijs voor wandelaars en avonturiers die er met hun hond op uit willen. Eindeloze vergezichten, ontelbaar veel bergmeren, beekjes en rivieren doorkruisen de hoogvlakte. De wandelreis gaat over het relatief vlakke landschap en is uitermate geschikt om te backpacken, echt steile toppen vind je er niet.

In de winter is de Hardangervidda bedekt onder een dikke laag sneeuw maar van juni tot oktober kunnen de wandelschoenen uit de kast! Dwalend door de valleien met je backpack en je tentje mee op je rug waan je je in de wildernis.

In het park zelf is geen bewoning (behalve dan de bemande berghutten) en zijn er geen autowegen. Kortom, je gaat te voet de wonderlijke stille wereld in. Dagen wandelen zonder iemand tegen te komen, helemaal zelfvoorzienend.

In Noorwegen geldt het allemansrecht, een gewoonterecht om (particuliere) grond te betreden om van de vrije natuur te m0gen genieten. Je mag onder andere wandelen, fietsen, zwemmen en varen, niet-beschermde bloemen, paddenstoelen en bessen plukken, en voor één nacht een tent opzetten op eenzelfde plek. Voorwaarde is dat er geen schade aan de natuur wordt aangericht. Dit is onder andere één van de redenen geweest voor True Nature Trails om de reizen in Noorwegen te organiseren, het feit dat je overal in de vrije natuur een tent mag opzetten. Dit geeft een onbeschrijfelijk gevoel van vrijheid. Hardangervidda National Park is daarnaast ook nog eens goed bereikbaar vanuit Nederland, het ligt in Zuid Noorwegen.

Glinsterende bergmeren laten je als vanzelf verwonderen!

Ruig & idyllisch tegelijk!

Hallingskarvet NP

Hallingskarvet NP dankt haar naam aan het gelijknamige hoge bergplateau op 1800 meter boven zeeniveau. Tijdens deze wandelreis, vlakbij de Hardangervidda, kan dit gebied onmogelijk worden overgeslagen, het kenmerkt zich met weid open vlaktes. Desondanks heeft dit park ook ruige delen waarbij het net is of je in een maanlandschap loopt, bezaaid met keien en stenen. Bovenop één van de toppen heb je een spectaculair 360 graden uitzicht.

Folgefonna NP

Één van de grootste gletsjers van Noorwegen ligt in Folgefonna National Park, met een dikte van maar liefst 400 meter ijs, vult het enorme oppervlakte van dit nationale park. De gletsjer heeft aan verschillende kanten uitlopers naar de groene valleien er omheen. Helderblauwe rivieren brengen het ijswater via kolkende rivieren beneden naar de fjorden. Langs deze rivieren is het geweldig wandelen.

De magie van blauw ijs komt je tegemoet!

FAQ MAGIC of the FJELLS

De Magic of the Fjells is voor mensen met honden die de weidse natuur van Noorwegen ten volste willen ervaren onder begeleiding van een ervaren gids. Door te kamperen in de wildernis, dagenlang onderweg te zijn, verbind je je volledig met de aarde. Naast de wildernistocht over het uitgestrekte hooggebergte, ervaar je ook de kracht van grootse bossen en is er een fijne afwisseling tussen het comfort van een camping (gebruik van sanitair) en het verblijf in een berghut (in een normaal bed).

Deze reis is zeer geschikt voor mensen die het wildkamperen willen ervaren maar zelf nog niet the knowhow hebben om het solo te gaan doen. Je hoeft niet na te denken over routes, veiligheid of highlights, je wordt zonder meer ondergedompeld in het mooiste van wat de regio van Hardangervidda National Park te bieden heeft.

Uiteraard! Iedereen vanaf 18 jaar en ouder is welkom. Het is natuurlijk wel fijn als je van honden houdt, dat maakt het voor jezelf een stuk plezieriger.

Je kunt naar Noorwegen via de weg of met een ferry. Voor deze reis zijn er diverse mogelijkheden. Na je aanmelding ontvang je hierover uitgebreide informatie en kun je zelf kiezen wat bij jou past, op basis van hoeveel tijd je hebt, wat prettig is voor je hond of wat aansluit bij de rest van je vakantie.

Tussen de 18 en 20 kilo, afhankelijk van het gewicht van jouw hond. Als je namelijk een Duitse Herder hebt van 40 kilo, heb je meer hondenvoer en grotere of zwaardere hondenspullen mee dan wanneer je een Jack Russell hebt van 10 kilo.

Ja, mits je van te voren gaat trainen met een gevulde backpack. Iedereen met een gezond fysiek lichaam kan deze reis maken. Wel is het van belang dat je traint en opbouwt naar het lopen met een backpack. Een
goede voorbereiding is essentieel en vergroot de kans dat je optimaal kunt genieten. Wandelen in de bergen is nu eenmaal prettiger als je fit en lenig bent.

De afstanden in kilometers zijn niet zo van belang aangezien we met hoogtemeters te maken hebben en een ruig terrein. Maar als we dan toch over kilometers spreken, is het maximaal ongeveer 11,5 km per dag. Door het klimmen en dalen is het lopen intenser dan op vlakker Hollandse bodem, op een afwisselende ondergrond van rotsen, grond of moerasgrond. Het tempo ligt daardoor vele malen lager en maakt het aantal kilometers daardoor niet zo relevant. Over 10 km kunnen we soms wel 5 uur doen. Er wordt dus voornamelijk in wandeluren gerekend i.p.v. in kilometers. Het aantal wandeluren ligt ongeveer tussen de 3 en 5 uur per dag, soms iets langer.

De backpacktocht over de Hardangervidda heeft in totaal, verdeeld over de verschillende dagen, maar 500 hoogtemeters. De Hardangervidda is een glooiend berggebied zonder steile beklimmingen. Dit maakt het voor iedereen makkelijk en mogelijk om te backpacken.

De meeste hoogtemeters in één wandeling maken we in Hallingskarvet National Park met een dagrugzak.

Magic of the Fjells beslaat in totaal 1340 hoogtemeters verdeeld over 6 dagen. 

Dit is van een aantal factoren afhankelijk:

 • in sommige gebieden lopen schapen met lammeren, elanden of herten. Als
  jouw hond op schapen of wild jaagt dient je hond aangelijnd te blijven.
 • hoe de honden onderling op elkaar reageren. Indien honden stress krijgen
  van elkaar, blijven ze aangelijnd.
 • honden kunnen zichzelf uitputten, de natuur is namelijk een walhalla voor
  de honden. De dagtochten zijn intens, met hoogteverschillen en
  ondergronden die de meeste honden niet gewend zijn. Sommige honden
  dienen tegen hun eigen enthousiasme beschermd te worden. We wandelen
  namelijk niet 1 dagtocht, maar een week achter elkaar en dus is het fijn dat
  je hond op dag 3, 4 en 5 nogsteeds fit en blij is en de tochten aankan.
 • sommige plekken vragen om extra aandacht als het gaat om veiligheid, bijvoorbeeld bij een diepe afgrond of hoge rotsen. Het spreekt voor zich dat we geen onnodige risico’s nemen en honden op dit soort plekken aanlijnen.
 • daarnaast kan de plaatselijke regelgeving aanleiding zijn voor het moeten aanlijnen van de honden.

Het streven is om de honden zoveel mogelijk los te laten lopen waar het kan, afhankelijk van bovengenoemde punten en uiteraard op eigen verantwoordelijkheid.

Ja, je neemt zelf hondenvoer mee. Houdt er rekening mee dat je hond tijdens de langere reizen in Noorwegen en Schotland meer eet dan thuis. De honden krijgen minimaal 2x per dag eten, ook als je hond normaal gesproken 1x per dag te eten krijgt. Snacks voor onderweg zijn natuurlijk ook een cadeautje voor je hond. Op de kennismakingsdagen wordt dit thema uitvoerig besproken. Wat neem je mee? Hoeveel neem je mee?

 • sociaalvaardig
 • heeft een leeftijd van minimaal 1,5 jaar
 • heeft fysiek een goede conditie
 • heeft geen overgewicht
 • is emotioneel stabiel
 • kan goed met veranderende omstandigheden omgaan
 • ervaring met kamperen
 • kan eventjes alleen zijn zonder stress (bv. tijdens de reis, tijdens douchen, tijdens
  diner/ontbijt)
 • loopt zonder problemen aan de lijn
 • draagt een Y-tuigje
 • wordt geleid met een lange lijn van minimaal 5 meter (geen flexlijn)

Is er iets waaraan jouw hond niet voldoet en twijfel je? Neem dan gerust contact op! Alles valt te bespreken en er is veel mogelijk.

Het laatste wat je wilt is natuurlijk dat je hond gewond raakt of geblesseerd. Maar geen zorgen, jouw gids heeft een EHBO diploma voor honden en heeft ook een uitgebreide EHBO kit mee om eerste hulp te kunnen verlenen. Gelukkig is er nog nooit iets gebeurd tijdens de reizen van True Nature Trails en dat heeft alles met de gedegen voorbereiding te maken. Daarnaast weten wij precies in welke gebieden we welke dierenartsen kunnen benaderen.

Bij de wildkampeerreizen speelt naast veiligheid ook comfort een grote rol. Ik zeg altijd, bespaar niet op je spullen, zij bepalen in grote mate jouw comfort en veiligheid. Denk aan de eisen voor je kleding, slaapmatje, slaapzak, je kooksetje etc. Als je eenmalig wilt gaan wildkamperen, kun je ook spullen huren, zie volgende vraag. Na je aanmelding ontvang je hierover uitgebreide informatie.

Ja. Kwalitatief goede spullen bepalen in grote mate jouw veiligheid en comfort. De tent is inclusief, maar daarmee ben je er nog niet. Gelukkig zijn er bedrijven waar je kampeerspullen kunt huren. Het voordeel van spullen huren is dat je kunt ervaren of je dit vaker wilt gaan doen en niet zelf eerst alles hoeft aan te schaffen. Alles zelf kopen kan altijd nog. Ook hierover ontvang je uitgebreide informatie na je aanmelding.

Ja, maar zeker niet overal. Als je het water eerst kookt loop je sowieso weinig  risico. Maar de ervaring van True Nature Trails is dat er nog nooit iemand ziek is geworden van ongekookt water uit de bergen, tenminste niet op de plekken waar onze reizen plaatsvinden. 100% garantie heb je nooit, als er een dood dier aan de waterkant ligt, kan dit natuurlijk invloed hebben op de waterkwaliteit. Maar in de praktijk komt dit zelden voor. Jouw gids kan je precies aanwijzen welk water wel en niet geschikt is. Daarnaast hebben we een waterfilter mee want er is niets zo heerlijk als vers stromend bergwater te drinken!

Leave no trace staat met stip op nummer 1! Dat betekent in het Nederlands ‘laat geen spoor achter’.

 • Al het afval wat je hebt, inclusief wc-papier, fruitschillen etc. neem je mee.
 • De grote boodschap doe je minimaal 75 meter van stromend water af, in een kuiltje en bedek je eventueel met gras of stenen. Wc-papier neem je mee!

Dat zijn de:

DEEP DIVE d’LUXE in Noorwegen

JULISCHE ALPEN in Slovenië

MULLERTHAL TRAIL in Luxemburg

SPEUREN & WANDELEN in de Eifel, Duitsland

Dat zijn de:

MAGIC OF THE FJELLS in Noorwegen

RONDJE RONDANE in Noorwegen

MYSTIQUE SCHOTLAND in Schotland

THE SKYE TRAIL in Schotland

© Copyright - True Nature Trails