Slide thumbnail

ISLE OF SKYE

BOEK NU

SCHOTLAND

Isle of Skye, één van de meest populaire reisbestemmingen in Schotland met overweldigende natuur, rauwe bergen & indrukwekkende rotsformaties. Je kijkt werkelijk je ogen uit en waant je hier met recht in het decor van Lord of the Rings. Deze week staat in het teken van intense hikes met en zonder backpack. We volgen de Skye Trail en gaan wildkamperen op spectaculaire locaties ver weg van de bewoonde wereld. Reken maar op een heerlijk avontuur!

ISLE OF SKYE

Voor deze reis is het belangrijk dat je een goede conditie hebt, geen hoogtevrees en letterlijk en figuurlijk stevig in je schoenen staat, met andere woorden, je bezit over een flink portie tredzekerheid en voelt je thuis tussen de rotsen en schuine hellingen. Daarnaast zijn jij en je hond een echt team en goed op elkaar ingespeeld.

Naast de waanzinnige hikes, is er voldoende ruimte om te ontspannen, bij te komen van de tochten of samen verhalen te delen bij de tent. Het comfort van een verblijf op een camping tussendoor zorgt dat we ons van het zweet kunnen ontdoen en kunnen genieten van een warme douche. En daar zullen je spieren heel blij mee zijn!

Jouw viervoeter is uiteraard welkom, je kunt er van op aan dat het welzijn van jouw hond voorop staat. Jouw gids is ervaringsdeskundige als het aankomt op avontuurlijke reizen met je hond. Krijg je er al zin in? Je zult namelijk rijkelijk beloond gaan worden met fenomenale vergezichten die je lang zullen bijblijven.

Wil jij mee op deze reis? Dan is 2025 jouw jaar! Dat is tevens de laatste keer dat deze reis in de huidige vorm wordt georganiseerd in verband met het ouder worden van Lucy en de intensiteit van deze reis. 2025 is dus je laatste kans!

De Isle of Skye hoort op jouw bucketlist!

“Kort gezegd, het was fantastisch! Het wildkamperen, puur genieten vanuit je tentje, ‘s morgens met zicht op een idyllisch meertje. Soms pittig & uitdagend maar wat een voldoening! Schotland is werkelijk prachtig.”

-Katrien

Schotse Hooglanden

“De Skye Trail zit boordevol indrukwekkende rotsformaties, meren en uitdagende trails langs de mooiste vergezichten. Dit was onze 5e reis met Anouk en zoals altijd was het onvergetelijk en tot in de puntjes geregeld.”

-Patricia & Zen

The Skye Trail, Schotland

“We hebben genoten van jouw expertise en zorg! Verrast door een breed pallet aan uitzichten, onuitwisbare herinneringen & natuur… Wat een fantastische ervaring! Een opmaat voor meer … :-), volgend jaar weer!”

-Marcel & Romy

Deep Dive d’Luxe, Noorwegen

WAAROM WIL JIJ MEE MET DEZE WANDELREIS?

The Skye Trail

Schotland is uitgestrekt, ruig en grotendeels verlaten. De natuur is immens! Een backpacktocht vraagt om ontzettend veel voorbereiding en zeker met een hond! Deze zorg is jou uit handen genomen. Alle tochten zijn afgestemd op zowel honden als mensen qua duur, afstanden, zwaarte en veiligheid. Iedereen met een sportieve instelling kan deze reis aan.

Persoonlijk aandacht staat hoog in het vaandel, daarnaast kun je rekenen op een kleine groep om stress bij de honden te vermijden. De honden staan altijd op nummer 1! Jouw gids is niet alleen ervaringsdeskundige op het gebied van het outdoor leven maar zeer zeker ook op het gebied van honden m.b.t. o.a. gedrag, gezondheid, emoties en welzijn in het algemeen.

Je slaapt in een kwalitatief goede tent, overnacht op zeer bijzondere plaatsen in de natuur en hebt 24/7 beschikking over jouw Nederlandstalige gids, die voor jou een mooie balans heeft opgezet tussen wandeltochten met een dagrugzak en avonturen met een backpack. Ook daar waar geen telefonisch bereik meer is, kun je terugvallen op een satellietverbinding voor noodgevallen.

Kortom, je kunt rekenen op een mindblowing avontuur!

Go on adventure before you run out of time!

REISBESCHRIJVING ISLE OF SKYE

WAT ANDEREN ZEGGEN

De Skye Trail reis zit boordevol bergen (uiteraard), indrukwekkende rotsformaties, gladde meren en uitdagende trails langs de mooiste vergezichten. Je beleeft momenten dat je je machtig en tegelijkertijd nietig voelt.
Anouk heeft de mooiste routes uitgekozen welke je loopt buiten de ‘drukte’ van het populaire eiland om en welke voor de honden geschikt zijn. Want zoals altijd staat welzijn van de honden voorop. Dit was onze vijfde reis met Anouk en zoals altijd was het onvergetelijk en tot in de puntjes geregeld.

Magic of the Fjells was voor mij een hele mooie ervaring. Noorwegen heeft een zeer afwisselend landschap met bergen, meren, watervallen & bossen en wij zijn overal geweest! Anouk kent alle mooie (geheime) hoekjes van Noorwegen, hoekjes die ik zelf niet had gevonden.

Het welzijn van de honden staat voorop en het programma werd, waar nodig, eventueel aangepast. Op hun eigen tempo mochten de honden aan elkaar wennen.

Ik hoop in de toekomst nog een keer met True Nature Trails mee te kunnen. Met weer zoveel zon!

Hardangervidda National Park

Kort gezegd: het was fantastisch! Het wildkamperen, puur genieten vanuit je tentje ‘s morgens met zicht op een idyllisch meertje…

De tochten waren soms pittig & uitdagend maar wat een voldoening om boven te komen met wonderbaarlijk mooie uitzichten!

De natuur in Schotland is prachtig. Anouk, je hebt ons goed voorbereid op dit avontuur en ons steeds veilig en wel terug beneden gebracht. De reis is een aanrader voor iedereen die houdt van natuur, de bergen, de rust en een gezond portie uitdaging!

Schotse Hooglanden

Een onvergetelijke reis waar ik nauwelijks woorden aan kan geven, zo indrukwekkend, zo intens. Ik heb genoten van de natuur, de eindeloze stilte, het drinken uit meren en rivieren, de mist zien optrekken in de ochtend, alle elementen, back to basic.

De begeleiding van Anouk was buitengewoon goed. Ik heb haar leren kennen als een goede reisleider, haar liefde en zorg voor deze aarde en haar hond Taka. Ze is een daadkrachtige inspirerende vrouw die stevig in haar schoenen staat. Voor herhaling vatbaar!

Na de Deep Dive nu het Rondje Rondane, een meerdaagse backpacktocht in Rondane National Park. En wauw wat een ervaring… Uitdagende omstandigheden en terrein en het wisselende weer heeft ons doen beseffen dat er in een waanzinnige omgeving, in het gezelschap van hele fijne reisgenoten en honden, er feitelijk mentaal geen grenzen zijn… en dat er ondanks de enorme inspanning het overwinningsgevoel de blijdschap overblijft … Het was een geweldige ervaring!

Thanks Anouk .. and we will meet again 😉!!

Onze eerste kennismaking met Noorwegen, en wat voor één. Overweldigend mooie natuur, zeer afwisselend, rust en schone lucht. Het overtrof alle verwachtingen. Fijne kleine groep met tijd voor gesprekken & tijd voor stilte. De meest mooie wandelingen met genoeg pauzes, soms grensverleggend. Anouk is een fijne gids die weet waar ze het over heeft en haar zaakjes goed regelt. Ik heb bewondering voor de manier waarop zij in het leven staat en dit heeft mij zeker geïnspireerd.

Dankjewel 🙏 Anouk en Taka & Lucy.

We hebben optimaal genoten van jouw expertise en goede zorg! Verrast door een breed pallet aan vergezichten, natuur & onuitwisbare herinneringen… Wat een fantastische ervaring! Mooie, ongerepte, rustgevende en fascinerende omgeving en dat kunnen delen met je eigen trouwe vriend ( lees ..viervoeter ) en gelijkgestemden… heerlijk!

Een opmaat voor meer … :-). … en dan spreek ik ook namens Roos … want als onze fysieke toestand het toelaat dan gaat volgend jaar de tent mee… 😉. Nu al zin in!

ISLE OF SKYE

De Isle of Skye is het op één na grootste schiereiland van Schotland maar mag gerust het meest indrukwekkende eiland van Schotland worden genoemd. Qua oppervlakte is het te vergelijken met de provincie Zeeland. Dit eiland is werkelijk een droom voor iedere natuurliefhebber. Veel wildernis, intense groene kleuren en zeer bijzondere rotsformaties en ruige kliffen.

De Skye Trail, de slingerende lange afstandsroute over de Isle of Skye, heeft een lengte van 128 km van noord naar zuid, of andersom. Met enorm ruige stukken en fenomenale uitzichten. De schoonheid langs deze trail is ongekend. Deze tocht is zeker niet voor beginners, de route heeft namelijk geen bewegwijzering en daarnaast kan het weer of een gebrek aan water zeker ook voor uitdagingen zorgen.

Ik heb het in 2023 meegemaakt dat mijn tent midden in de nacht, bovenop een berg, stuk waaide, het waaide net iets te hard. Als je de gehele lengte zou lopen ga je een mooie uitdaging aan. Tijdens deze reis lopen we delen van de Skye Trail met de mooiste highlights die je verbluft doen staan.

The Skye Trail

OVER MIJ

Met inmiddels meer dan 10 jaar backpackervaring in de bergen, vele tochten en wildkampeer avonturen, kan ik wel zeggen dat ik alles zo’n beetje heb meegemaakt. Uitdagende weersomstandigheden, kapotte spullen, een zeer lijf, het moeten inschakelen van een traumahelikopter…. aan avontuur in ieder geval nooit gebrek.

Maar er is altijd weer die drive om één te worden met de natuur: op reis zijn met je hond is geweldig! Ik zeg altijd: dat moet je VOELEN! Voelen in elke vezel van je lijf.

Backpacken in Noorwegen

Deze ervaringen delen met je liefste maatje, daar kan niks tegenop. Je hond de hele dag zien genieten, giet daar je eigen geluk bovenop en je hebt een recept voor het leven. De reizen van True Nature Trails zijn uniek in zijn soort, reizen waarbij de verbinding met je hond centraal staat in combinatie met een flink portie avontuur.

Als holistisch gedragstherapeut voor honden en outdoor specialist, heb ik mijn vaardigheden perfect weten te combineren in de praktijk. Veiligheid en afwisseling staan altijd voorop bij elke reis. Je bent in goeie handen.

Ga je mee op avontuur?

FAQ ISLE OF SKYE

The Skye Trail is voor mensen met honden die de bijzondere natuur van de Isle of Skye willen verkennen onder begeleiding van een ervaren gids. Door te kamperen in de wildernis, verbind je je volledig met de aarde. Naast de meerdaagse backpacktocht door de uitgestrekte hooglanden, is er een fijne afwisseling met het verblijf op campings (gebruik van sanitair).

Deze reis is zeer geschikt voor mensen die het wildkamperen willen ervaren maar zelf nog niet the knowhow hebben om het solo te gaan doen. Je hoeft niet na te denken over routes, veiligheid of highlights, je wordt zonder meer ondergedompeld in het mooiste van wat de Isle of Skye te bieden heeft.

Tredzekerheid en een fit lichaam is een must. Ook de afstemming tussen jou en je hond is van belang, als je aan je hond vraagt om even te wachten, dat je hond dit ook doet. Deze reis is niet geschikt voor honden die enorm aan de lijn trekken.

Uiteraard! Iedereen vanaf 18 jaar en ouder is welkom. Het is natuurlijk wel fijn als je van honden houdt, dat maakt het voor jezelf een stuk plezieriger.

Je kunt op verschillende manieren naar Schotland komen, via de weg of met een ferry. Na je aanmelding ontvang je hierover uitgebreide informatie en kun je zelf kiezen wat bij jou past, op basis van hoeveel tijd je hebt, wat prettig is voor je hond of wat aansluit bij de rest van je vakantie.

Een belangrijk aandachtspunt bij True Nature Trails is het voorkomen en vermijden van stress bij honden. Vliegen is zeer zeer stressvol voor honden en heeft negatieve gevolgen voor het welzijn van de hond. Met een gestreste hond aan een reis beginnen is geen goede start. Vliegen is geen geschikte vorm om naar het startpunt te komen, tenzij je zonder hond komt.

In de blog over hondenevenementen ga ik meer de diepte in op de gevolgen van stress. Na je aanmelding ontvang je uitgebreide informatie over de reis naar Schotland.

Tussen de 18 en 20 kilo, afhankelijk van het gewicht van jouw hond. Als je namelijk een Duitse Herder hebt van 40 kilo, heb je meer hondenvoer en grotere of zwaardere hondenspullen mee dan wanneer je een Jack Russell hebt van 10 kilo.

Ja, mits je van te voren gaat trainen met een gevulde backpack. Iedereen met een gezond fysiek lichaam kan deze reis maken. Wel is het van belang dat je traint en opbouwt naar het lopen met een backpack. Een goede voorbereiding is essentieel en vergroot de kans dat je optimaal kunt genieten. Wandelen in de bergen is nu eenmaal prettiger als je fit en lenig bent.

De afstanden in kilometers zijn niet zo van belang aangezien we met hoogtemeters te maken hebben en een ruig terrein. Maar als we dan toch over kilometers spreken, is de langste backpacktocht 11,5 km (+/- 4u). Door het klimmen en dalen is het lopen intenser dan op vlakke Hollandse bodem, op een afwisselende ondergrond van rotsen, grond of moerasgrond. Het tempo ligt daardoor vele malen lager en maakt het aantal kilometers daardoor niet zo relevant. Er wordt dus voornamelijk in wandeluren gerekend i.p.v. in kilometers. Het aantal wandeluren ligt ongeveer tussen de 3 en 4 uur per dag.

Dag 1: o m
Dag 2: 350 m (backpack)
Dag 3: 360 m (backpack)
Dag 4: 20 m (backpack)
Dag 5: 270 m (dagrugzak)
Dag 6: 530 m (dagrugzak)
Dag 7: 200 m (backpack)
Dag 8: 260 m (backpack)

De Skye Trail beslaat in totaal 1990 hoogtemeters verdeeld over 7 dagen.

Dit is van een aantal factoren afhankelijk:

✔ in sommige gebieden lopen schapen met lammeren of wild. Als jouw hond op schapen of wild jaagt dient je hond aangelijnd te blijven.

✔ hoe de honden onderling op elkaar reageren. Indien honden stress krijgen van elkaar, blijven ze aangelijnd.

✔ honden kunnen zichzelf uitputten, de natuur is namelijk een walhalla voor de honden. De wandelingen zijn intenser dan thuis, met hoogteverschillen en ondergronden die de meeste honden niet gewend zijn. Sommige honden dienen tegen hun eigen enthousiasme beschermd te worden. We wandelen namelijk niet 1 keer, maar een week achter elkaar en dus is het fijn dat je hond op de overige dagen nogsteeds fit en blij is en de wandelingen aankan.

✔ sommige plekken vragen om extra aandacht als het gaat om veiligheid, bijvoorbeeld bij een diepe afgrond of hoge rotsen. Het spreekt voor zich dat we geen onnodige risico’s nemen en honden op dit soort plekken aanlijnen.

✔ daarnaast kan de plaatselijke regelgeving aanleiding zijn voor het moeten aanlijnen van de honden.

Het streven is om de honden zoveel mogelijk los te laten lopen waar het kan, afhankelijk van bovengenoemde punten en uiteraard op eigen verantwoordelijkheid.

sociaalvaardig

heeft een leeftijd van minimaal 1,5 jaar

heeft fysiek een goede conditie

heeft geen overgewicht

is emotioneel stabiel

heeft ervaring met kamperen

loopt zonder problemen aan de lijn

draagt een Y-tuigje

wordt geleid aan een lange lijn (geen flexlijn) van minimaal 5 m (honden >10 kg) of 3 m (honden < 10 kg) Is er iets waaraan jouw hond niet voldoet en twijfel je? Neem dan gerust contact op! Alles valt te bespreken en er is veel mogelijk.

Het laatste wat je wilt is natuurlijk dat je hond gewond raakt of geblesseerd. Maar geen zorgen, jouw gids heeft een EHBO diploma voor honden en heeft ook een uitgebreide EHBO kit mee om eerste hulp te kunnen verlenen. Gelukkig is er nog nooit iets gebeurd tijdens de reizen van True Nature Trails en dat heeft alles met de gedegen voorbereiding te maken. Daarnaast weten wij precies in welke gebieden we welke dierenartsen kunnen benaderen.

Bij de wildkampeerreizen speelt naast veiligheid ook comfort een grote rol. Ik zeg altijd, bespaar niet op je spullen, zij bepalen in grote mate jouw comfort en veiligheid. Denk aan de eisen voor je kleding, slaapmatje, slaapzak, je kooksetje etc. Als je eenmalig wilt gaan wildkamperen, kun je ook spullen huren, zie volgende vraag. Na je aanmelding ontvang je hierover uitgebreide informatie.

Ja. Kwalitatief goede spullen bepalen in grote mate jouw veiligheid en comfort. De tent is inclusief, maar daarmee ben je er nog niet. Gelukkig zijn er bedrijven waar je kampeerspullen kunt huren. Het voordeel van spullen huren is dat je kunt ervaren of je dit vaker wilt gaan doen en niet zelf eerst alles hoeft aan te schaffen. Alles zelf kopen kan altijd nog. Ook hierover ontvang je uitgebreide informatie na je aanmelding.
Ja, maar zeker niet overal. Als je het water eerst kookt loop je sowieso weinig risico. Maar de ervaring van True Nature Trails is dat er nog nooit iemand ziek is geworden van ongekookt water uit de bergen, tenminste niet op de plekken waar onze reizen plaatsvinden. 100% garantie heb je nooit, als er een dood dier aan de waterkant ligt, kan dit natuurlijk invloed hebben op de waterkwaliteit. Maar in de praktijk komt dit zelden voor. Jouw gids kan je precies aanwijzen welk water wel en niet geschikt is. Daarnaast hebben we een waterfilter mee want er is niets zo heerlijk als vers stromend bergwater te drinken!

Leave no trace staat met stip op nummer 1! Dat betekent in het Nederlands ‘laat geen spoor achter’.

Al het afval wat je hebt, inclusief wc-papier, fruitschillen etc. neem je mee.

De grote boodschap doe je minimaal 75 meter van stromend water af, in een kuiltje en bedek je eventueel met gras of stenen.

Wc-papier neem je mee!

© Copyright - True Nature Trails