Slide thumbnail

SCHOTSE HOOGLANDEN

BOEK NU

THE OUTLANDER

Tijdens deze intensieve wandelreis, op een Schots eiland aan de westkust, zul je alles van Schotland ervaren wat je verlangt. Met slechts een dagrugzak wordt je uitgenodigd om de stilte te verkennen in de verlaten glen’s (valleien), zal je over kronkelende paden struinen, met spectaculaire uitzichten vanaf dramatische bergtoppen, langs glooiende heuvels met edelherten en bij bijzondere steencirkels uit de vroege bronstijd een snufje historie opdoen. Kortom, een veelzijdige reis die je verbluft doet staan.

DE SCHOTSE HOOGLANDEN OP ZIJN BEST

Deze intense wandelweek is voor energieke avonturiers met een goede conditie. De hoogtemeters worden niet geschuwd, wat voor de meest adembenemende vergezichten zal zorgen. Deze reis omvat alles qua natuur: ruigte, zachtheid, glooiing, watervallen, kustlijn, grotten, het is er allemaal.

Ons basecamp zal voor de hele week één zeer rustige natuurcamping zijn, gelegen tussen verschillende heuvels. Je tent opzetten (en afbreken) hoeft dus maar 1 keer. Wil je liever een luxere accommodatie? Ook dat kan. In de omgeving zijn verschillende hotels, B&B, jeugdherbergen of andere mogelijkheden, mits ruim van te voren geboekt!

Jouw viervoeter is uiteraard welkom, je kunt er van op aan dat het welzijn van jouw hond voorop staat. Jouw gids is ervaringsdeskundige als het aankomt op avontuurlijke reizen met je hond. Met jouw hond, die net zo’n superconditie heeft als jijzelf, ga je op avontuur de Schotse Hooglanden in, samensmelten met de elementen van de natuur.

Naast de intense hikes is er voldoende tijd om bij te komen, te ontspannen, voor je uit te staren of een boek te lezen. Laat je verrassen op deze ongekend mooie en bijzondere reis.

Ben jij klaar voor de ultieme Schotse Hooglanden ervaring?

“Wat een indrukken weer! De rauwe rotsen, verpletterende uitzichten, de kleur groen overal om je heen en vooral de mist! Schotland brengt je in contact met een gevoel die je nergens anders vindt. Prachtig!”

-Patricia

Schotse Hooglanden

“Een lang gekoesterde wens is in vervulling gegaan: backpacken mét mijn hond. Wat een ultieme wandelreis was het, met een bekwame gids. Het is zo goed bevallen dat er dit jaar 4 wandeltochten met Anouk op de planning staan.”

-Lily

The Skye Trail, Schotland

“Kort gezegd, het was fantastisch! Het wildkamperen, puur genieten vanuit je tentje, ‘s morgens met zicht op een idyllisch meertje. Soms pittig & uitdagend maar wat een voldoening! Schotland is werkelijk prachtig.”

-Katrien

Schotse Hooglanden

WAAROM WIL JIJ MEE MET DEZE WANDELREIS?

Schotland is uitgestrekt, ruig en grotendeels verlaten. De natuur is immens! Wandelen in dit ruige terrein vraagt om veel voorbereiding en zeker met een hond! Deze zorg is jou uit handen genomen. Alle tochten zijn afgestemd op zowel honden als mensen qua duur, afstanden, zwaarte en veiligheid. Iedereen met een sportieve instelling kan deze reis aan.

Persoonlijk aandacht staat hoog in het vaandel, daarnaast kun je rekenen op een kleine groep om stress bij de honden te vermijden. De honden staan altijd op nummer 1! Jouw gids is niet alleen ervaringsdeskundige op het gebied van het outdoor leven maar zeer zeker ook op het gebied van honden m.b.t. o.a. gedrag, gezondheid, emoties en welzijn in het algemeen.

We verblijven op een prachtige camping in de natuur. Daarnaast heb je 24/7 beschikking over jouw Nederlandstalige gids, die voor jou een mooie balans heeft opgezet tussen makkelijke wandelingen op zeeniveau en avonturen met wat meer hoogtemeters. Ook daar waar geen telefonisch bereik meer is, kun je terugvallen op een satellietverbinding voor noodgevallen.

Kortom, je kunt rekenen op een mindblowing avontuur!

Live for the moments you can’t put in words…

REISBESCHRIJVING THE OUTLANDER

WAT ANDEREN ZEGGEN

Een onvergetelijke reis waar ik nauwelijks woorden aan kan geven, zo indrukwekkend, zo intens. Ik heb genoten van de natuur, de eindeloze stilte, het drinken uit meren en rivieren, de mist zien optrekken in de ochtend, alle elementen, back to basic.

De begeleiding van Anouk was buitengewoon goed. Ik heb haar leren kennen als een goede reisleider, haar liefde en zorg voor deze aarde en haar hond Taka. Ze is een daadkrachtige inspirerende vrouw die stevig in haar schoenen staat. Voor herhaling vatbaar!

Mijn 3e reis bij True Nature Trails en wat een indrukken weer! De rauwe en indrukwekkende rotsen, verpletterende uitzichten, de kleur groen overal om je heen en vooral de mist! Schotland brengt je in contact met een gevoel die je nergens anders vindt. Kamperen tussen de bergen, geen wind, het duurt even voordat je de stilte echt hoort. Prachtig!

Met uitdagende tochten en een goede balans met rust en een scherp oog voor het welzijn van de honden. Ik kan ervan op aan dat Anouk alles tot in de puntjes regelt.

Onze eerste kennismaking met Noorwegen, en wat voor één. Overweldigend mooie natuur, zeer afwisselend, rust en schone lucht. Het overtrof alle verwachtingen. Fijne kleine groep met tijd voor gesprekken & tijd voor stilte. De meest mooie wandelingen met genoeg pauzes, soms grensverleggend. Anouk is een fijne gids die weet waar ze het over heeft en haar zaakjes goed regelt. Ik heb bewondering voor de manier waarop zij in het leven staat en dit heeft mij zeker geïnspireerd.

Dankjewel 🙏 Anouk en Taka & Lucy.

Kort gezegd: het was fantastisch! Het wildkamperen, puur genieten vanuit je tentje ‘s morgens met zicht op een idyllisch meertje…

De tochten waren soms pittig & uitdagend maar wat een voldoening om boven te komen met wonderbaarlijk mooie uitzichten!

De natuur in Schotland is prachtig. Anouk, je hebt ons goed voorbereid op dit avontuur en ons steeds veilig en wel terug beneden gebracht. De reis is een aanrader voor iedereen die houdt van natuur, de bergen, de rust en een gezond portie uitdaging!

Schotse Hooglanden

We hebben optimaal genoten van jouw expertise en goede zorg! Verrast door een breed pallet aan vergezichten, natuur & onuitwisbare herinneringen… Wat een fantastische ervaring! Mooie, ongerepte, rustgevende en fascinerende omgeving en dat kunnen delen met je eigen trouwe vriend ( lees ..viervoeter ) en gelijkgestemden… heerlijk!

Een opmaat voor meer … :-). … en dan spreek ik ook namens Roos … want als onze fysieke toestand het toelaat dan gaat volgend jaar de tent mee… 😉. Nu al zin in!

Magic of the Fjells was voor mij een hele mooie ervaring. Noorwegen heeft een zeer afwisselend landschap met bergen, meren, watervallen & bossen en wij zijn overal geweest! Anouk kent alle mooie (geheime) hoekjes van Noorwegen, hoekjes die ik zelf niet had gevonden.

Het welzijn van de honden staat voorop en het programma werd, waar nodig, eventueel aangepast. Op hun eigen tempo mochten de honden aan elkaar wennen.

Ik hoop in de toekomst nog een keer met True Nature Trails mee te kunnen. Met weer zoveel zon!

Hardangervidda National Park

DE SCHOTSE HOOGLANDEN

Een bestemming waar je in ieder geval eens in je leven geweest wilt zijn. De Schotse Hooglanden bestrijken ongeveer de helft van het totale oppervlakte van Schotland en bestaan uit twee delen: de Grampian Mountains en de Northwest Highlands, die door de Great Glen gescheiden worden. De puurheid, uitgestrektheid en eigenheid maakt dat velen dit het mooiste stuk van het Verenigd Koninkrijk vinden, en terecht.

Schotland is een zeer populaire bestemming voor outdoorliefhebbers, er zijn dan ook vele toeristische plekken waar je bijna in colonne naar een bergtop loopt, zoals bijvoorbeeld bij de Ben Nevis. Maar los van de toeristische highlights wemelt het ook van de plekken waar je je alleen op de wereld waant.

Wildkamperen op de meest idyllische plekjes, klauteren tussen de rotsen of ’s morgens de mist zien optrekken van een typische Schotse loch, een bergmeer, je vind het allemaal binnen handbereik. Ook is het gemakkelijk om wildlife te spotten, je moet je best doen om niet tegen een kudde edelherten aan te lopen, die ga je zeker zien als je in de vertalen highlands loopt.

De Schotse Hooglanden zijn uniek qua energie, vegetatie,  vorm en rust. Zodra je er zelf geweest bent, ervaar je dat de Schotse Hooglanden anders zijn dan waar je ooit bent geweest! Dus pak je rugzak in en ga het beleven!

OVER MIJ

Met inmiddels meer dan 10 jaar backpackervaring in de bergen, vele tochten en wildkampeer avonturen, kan ik wel zeggen dat ik alles zo’n beetje heb meegemaakt. Uitdagende weersomstandigheden, kapotte spullen, een zeer lijf, het moeten inschakelen van een traumahelikopter…. aan avontuur in ieder geval nooit gebrek.

Maar er is altijd weer die drive om één te worden met de natuur: op reis zijn met je hond is geweldig! Ik zeg altijd: dat moet je VOELEN! Voelen in elke vezel van je lijf.

Backpacken in Noorwegen

Deze ervaringen delen met je liefste maatje, daar kan niks tegenop. Je hond de hele dag zien genieten, giet daar je eigen geluk bovenop en je hebt een recept voor het leven. De reizen van True Nature Trails zijn uniek in zijn soort, reizen waarbij de verbinding met je hond centraal staat in combinatie met een flink portie avontuur.

Als holistisch gedragstherapeut voor honden en outdoor specialist, heb ik mijn vaardigheden perfect weten te combineren in de praktijk. Veiligheid en afwisseling staan altijd voorop bij elke reis. Je bent in goeie handen.

Ga je mee op avontuur?

FAQ THE OUTLANDER

The Outlander is voor de echte sportieveling die graag met een dagrugzak de bergen in gaat en voor wie geen zin heeft in backpacken of wildkamperen.

Ook qua verblijf kun je kiezen voor de luxe die past bij jouw wensen of budget. Indien je iets anders boekt dan de camping worden de campingkosten in mindering gebracht.

Uiteraard! Iedereen vanaf 18 jaar en ouder is welkom. Het is natuurlijk wel fijn als je van honden houdt, dat maakt het voor jezelf een stuk plezieriger.

Je kunt op verschillende manieren naar Schotland komen, via de weg of met een ferry. Na je aanmelding ontvang je hierover uitgebreide informatie en kun je zelf kiezen wat bij jou past, op basis van hoeveel tijd je hebt, wat prettig is voor je hond of wat aansluit bij de rest van je vakantie.

Ongeveer 25 á 30 liter. Het is belangrijk dat extra kleding (jas, vest, regenkleding) en je drinken en eten erin past.

De afstanden in kilometers zijn niet zo van belang aangezien we met behoorlijk wat hoogtemeters te maken hebben en een ruig terrein. Maar als we dan toch over kilometers spreken, dan is de langste tocht maximaal 14,5 km. Door het klimmen en dalen, het lopen over keien, is het lopen intenser dan op vlakker Hollandse bodem, op een afwisselende ondergrond van voornamelijk keien. Het tempo ligt daardoor vele malen lager en maakt het aantal kilometers daardoor niet zo relevant. Over 10 km kunnen we soms wel 5 uur doen. Er wordt dus voornamelijk in wandeluren gerekend i.p.v. in kilometers. Het aantal wandeluren ligt ongeveer tussen de 1,5 en 6 uur per dag.

Dag 1: 370 m
Dag 2: 400 m
Dag 3: 40 m
Dag 4: 1020 m
Dag 5: 130 m
Dag 6: 620
Dag 7: 180

The Outlander beslaat in totaal 2760 hoogtemeters verdeeld over 7 dagen.

Dit is van een aantal factoren afhankelijk:

✔ er lopen schapen met lammeren, fazanten, edelherten en ander wild. Als jouw hond op schapen of wild jaagt dient je hond aangelijnd te blijven.

✔ hoe de honden onderling op elkaar reageren. Indien honden stress krijgen van elkaar, blijven ze aangelijnd.

✔ honden kunnen zichzelf uitputten, de natuur is namelijk een walhalla voor de honden. De wandelingen zijn intenser dan thuis, met hoogteverschillen en ondergronden die de meeste honden niet gewend zijn. Sommige honden dienen tegen hun eigen enthousiasme beschermd te worden. We wandelen namelijk niet 1 keer, maar een week achter elkaar en dus is het fijn dat je hond op de overige dagen nogsteeds fit en blij is en de wandelingen aankan.

✔ sommige plekken vragen om extra aandacht als het gaat om veiligheid, bijvoorbeeld bij een diepe afgrond of hoge rotsen. Het spreekt voor zich dat we geen onnodige risico’s nemen en honden op dit soort plekken aanlijnen.

✔ daarnaast kan de plaatselijke regelgeving aanleiding zijn voor het moeten aanlijnen van de honden.

Het streven is om de honden zoveel mogelijk los te laten lopen waar het kan, afhankelijk van bovengenoemde punten en uiteraard op eigen verantwoordelijkheid.

✔ sociaalvaardig

✔ heeft een leeftijd van minimaal 2 jaar

✔ heeft fysiek een goede conditie

✔ heeft geen overgewicht

✔ is emotioneel stabiel

✔ kan goed met veranderende omstandigheden omgaan

✔ loopt zonder problemen aan de lijn

✔draagt een Y-tuigje

✔ wordt geleid met een lijn van min. 5 m (honden >10 kg) of 3 m (honden < 10 kg) (geen flexlijn)

Is er iets waaraan jouw hond niet voldoet en twijfel je? Neem dan gerust contact op! Alles valt te bespreken en er is veel mogelijk.

Het laatste wat je wilt is natuurlijk dat je hond gewond raakt of geblesseerd. Maar geen zorgen, jouw gids heeft een EHBO diploma voor honden en heeft ook een uitgebreide EHBO kit mee om eerste hulp te kunnen verlenen. Gelukkig is er nog nooit iets gebeurd tijdens de reizen van True Nature Trails en dat heeft alles met de gedegen voorbereiding te maken. Daarnaast weten wij precies in welke gebieden we welke dierenartsen kunnen benaderen.

Leave no trace staat met stip op nummer 1! Dat betekent in het Nederlands ‘laat geen spoor achter’.

✔ Al het afval wat je hebt, inclusief wc-papier, fruitschillen etc. neem je mee.

© Copyright - True Nature Trails