Slide thumbnailBOEK NU

JULISCHE ALPEN

SLOVENIË

Backpacken in Noorwegen

OVER MIJ

Met inmiddels meer dan 10 jaar backpackervaring in de bergen, vele tochten en wildkampeer avonturen, kan ik wel zeggen dat ik alles zo’n beetje heb meegemaakt. Uitdagende weersomstandigheden, kapotte spullen, een zeer lijf, het moeten inschakelen van een traumahelikopter…. aan avontuur in ieder geval nooit gebrek.

Maar er is altijd weer die drive om één te worden met de natuur: op reis zijn met je hond is geweldig! Ik zeg altijd: dat moet je VOELEN! Voelen in elke vezel van je lijf.

Deze ervaringen delen met je liefste maatje, daar kan niks tegenop. Je hond de hele dag zien genieten, giet daar je eigen geluk bovenop en je hebt een recept voor het leven. De reizen van True Nature Trails zijn uniek in zijn soort, reizen waarbij de verbinding met je hond centraal staat in combinatie met een flink portie avontuur.

Als holistisch gedragstherapeut voor honden en outdoor specialist, heb ik mijn vaardigheden perfect weten te combineren in de praktijk. Veiligheid en afwisseling staan altijd voorop bij elke reis. Je bent in goeie handen.

Ga je mee op avontuur?

INFORMATIE JULISCHE ALPEN

Data: 13 t/m 20 september 2024 (vol)


Locatie:
Julische Alpen (1150 km van Utrecht)


Aantal personen/honden
Maximaal 4 avonturiers met 1 hond per persoon. Meer honden alleen in overleg.


Fitheid
Een zeer goede conditie is zowel voor de hond als begeleider vereist. We wandelen dagelijks tussen de 3 & 6 uur met aardig wat hoogtemeters. Op dag 5 hebben we een broodnodige rustdag. Check ook de pagina over fitheid. Er wordt maximaal 13 km per dag gelopen.


Inschrijven
Inschrijven voor deze reis kan tot en met 15 juni 2024.


Try-out prijs
€795,- (i.p.v. €1149,-)

Julische Alpen
Triglav National Park

INCLUSIEF

 • dagelijks wandeltochten
 • 8 overnachtingen op een camping
 • 2-p lichtgewicht tent (voor 1 persoon met 1 hond)
 • bijdrage per hond
 • toeristenbelasting
 • 24 uur per dag persoonlijke reisbegeleiding door ervaren gids
 • satelliet apparatuur om onze veiligheid te garanderen
 • deskundig advies over wandeltechnieken
 • kennismakingsdag in Nederland
 • e-book Hoe bereid ik mijn hond voor op langere tochten?

EXCLUSIEF

 • reiskosten naar startlocatie (voor deze reis is een eigen auto vereist)
 • reiskosten tussen twee verschillende campings
 • parkeerkosten ter plaatse bij de startpunten
 • entreekosten voor bepaalde bezienswaardigheden
 • kanoën of suppen op dag 4
 • maaltijden (optioneel bij te boeken, zie hieronder)
 • annuleringsverzekering
 • reis- en ongevallenverzekering

De reisverzekering moet o.a. een goede bergsportdekking met opsporings- en reddingsacties dekking hebben. Dit is verplicht.

MAALTIJDPAKKET vanaf €110,-

Maaltijden zijn een belangrijk onderdeel van de reis. Gezonde voedende ingrediënten leveren de energie die je nodig hebt, het liefst met zo min mogelijk verpakking. Het is mogelijk een maaltijdenpakket te boeken waarbij alle maaltijden inclusief zijn, of waarbij je twee maaltijden per dag uit het pakket eet en bijvoorbeeld één keer per dag in een restaurant. De maaltijden bestaan uit kant & klare expeditiemaaltijden waar je alleen kokend water bij hoeft te doen.

Pakket A: twee maaltijden per dag €110,-

 • 7 x ontbijt
 • 7 x lunch of diner

Pakket B: drie maaltijden per dag €165,-

 • 7 x ontbijt
 • 7 x lunch
 • 7 x diner

Eet je veganistisch, vegetarisch, glutenvrij, lactosevrij of wil je biologisch? Het is allemaal mogelijk.

JOUW HOND

True Nature Trails biedt op maat gemaakte reizen aan voor een onvergetelijke ervaring met je hond. De liefde voor de natuur is groot, net als het welzijn van honden. Het vermijden van stress bij honden staat centraal binnen elke reis van True Nature Trails.

* heeft een leeftijd van minimaal 1,5 jaar
* heeft fysiek een goede conditie
* heeft geen overgewicht
* is emotioneel stabiel
* kan goed met veranderende omstandigheden omgaan
* loopt zonder problemen aan de lijn
* draagt een Y-tuigje
* wordt geleid met een lijn van min. 5 m (geen flexlijn)

Spending time in nature is healing energy

REISBESCHRIJVING WANDELVAKANTIE JULISCHE ALPEN

Dag 0: Aankomst op de camping. We gaan gezamenlijk avondeten en genieten van een rustige avond als voorbereiding op onze eerste tocht op dag 1.

Dag 1: we staan rustig op. Na het gezamenlijke ontbijt starten we onze eerste wandeltocht naar een zeer bijzondere waterval waar we onderdoor kunnen lopen. Door de bossen op een berghelling klimmen en dalen we met prachtige uitzichten op de omgeving. Een turquoise blauwe rivier in het dal leidt ons slingerend weer terug naar het startpunt.

Dagrugzak / 8,5 km / Tijdsduur: +/- 3 u / Stijging: 250 m / Daling: 250 m

Auto: 15 minuten heen & terug naar het startpunt, 10 km


Dag 2
: een intense tocht vanaf de camping, grotendeels langs een kronkelende rivier, door de bossen met fenomenale uitzichten op de bergketen en alpenweides van het Triglav National Park. Het wauw-gehalte giert door je aderen. De afwisseling van al dit natuurschoon geeft je vele bijzondere indrukken. Ook vandaag komen we langs een indrukwekkend waterval.

Dagrugzak / 9 km / Tijdsduur: +/- 4 u / Stijging: 540 m / Daling: 540 m


Dag 3:
vandaag kijken we ons ogen uit op de toppen van de Julische Alpen. Een gemakkelijke wandeling met niet al te veel hoogtemeters. De geur van alpenbloemen vergezelt ons  bij het passeren van open weides met grazende koeien, heerlijk! We komen langs een zeer klein idyllisch dorpje en lopen deels langs een kronkelende rivier. De uitzichten op de valleien rondom ons zijn weids en indrukwekkend.

Dagrugzak / 11 km / Tijdsduur: +/- 3,5 u / Stijging: 340 m / Daling: 340 m

Auto: 6 minuten heen & terug naar het startpunt, 5 km


Dag 4
: Rustdag. We vertrekken naar een andere camping en maken daar een korte wandeling in de omgeving. Op deze dag is het mogelijk om te gaan kanoën of suppen op het mooie Bohinjmeer(optioneel). Verder staat deze dag in het teken van ontspannen en van de magische omgeving genieten.

Auto: 1 uur, 65 km


Dag 5
: Een wandeling vanaf de camping door een betoverend groen landschap met mooie vergezichten op de omgeving, op weg naar één van de mooiste watervallen van Slovenië. Een pittig klimmetje staat ons voor de boeg waarbij onze inspanning rijkelijk zal worden beloond. Deze groene oase is echt magisch!

Dagrugzak / 9,5 km / Tijdsduur: +/- 3 u / Stijging: 250 m / Daling: 250 m


Dag 6
: Vandaag maken we weer wat meer hoogtemeters, we gaan de bergen in slingerend door boslandschap en komen uit bij een prachtig bergmeer met alpenweides en hoge pieken om ons heen. In een authentieke berghut kunnen we wat lekkers bestellen en een heerlijke pauze nemen.

Dagrugzak / 9,5 km / Tijdsduur: +/- 4 u / Stijging: 570 m / Daling: 570 m

Auto: 23 minuten heen & terug naar het startpunt, 13 km


Dag 7
: de laatste wandeling brengt ons door een bijzondere kloof langs een rivier. Weinig hoogtemeters als afsluiter maar met prachtige uitzichten in de smalle kloof, op potholes en een aantal mooie uitgesleten rotsformaties. Na afloop van deze intense week sluiten we gezamenlijk af met een laatste nacht op de camping. Het is tijd om lekker uit te rusten en na te genieten.

Dagrugzak / 10 km / Tijdsduur: +/- 3,5 u / Stijging: 210 m / Daling: 210 m

Auto: 13 minuten heen & terug naar het startpunt, 7 km


***
~ wandeltijden zijn exclusief pauze en geven een richtlijn.

~
de route en het programma kunnen worden gewijzigd als de (weers)omstandigheden hier aanleiding voor geven.

Grillige bergtoppen, helderblauwe gletsjermeren!

Een schat aan natuurpracht waar je ook kijkt!

TRIGLAV NATIONAL PARK

Het Triglav National Park is de parel van Slovenië en kenmerkt zich door de vele grillige bergtoppen, groene valleien, kraakheldere rivieren & azuurblauwe gletsjermeren. Met haar adembenemende natuur beslaat het enige nationaal park van Slovenië een oppervlakte van 880 vierkante kilometer en waan je je hier regelrecht in het paradijs.

Het mooiste meer van Slovenië ligt midden in dit park, het meer van Bohinj, een helderblauw gletsjermeer in een prachtige groene oase omringd door de bergketen. Een stukje onbedorven natuur waar de rust overheerst. Rondom dit meer maken we verschillende wandelingen naar prachtige watervallen of uitzichten.

Je kunt je voorstellen dat Triglav National Park een schat aan natuurattracties biedt. Deze reis wil je op je bucketlist voor een ongekende belevenis met je hond!

FAQ JULISCHE ALPEN

De wandelreis in de Julische Alpen is voor de echte actieveling die wel van een uitdaging houdt. Jij en je hond hebben een uiterst goede conditie en draaien je hand niet om voor een paar hoogtemeters. Onder begeleiding van een ervaren gids wordt je mee op avontuur genomen.

Deze reis is zeer geschikt voor mensen die van dagtochten houden en mee op sleeptouw willen worden genomen de bergen in. Je hoeft niet na te denken over routes, veiligheid of highlights, je wordt zonder meer ondergedompeld in het mooiste van wat deze bergketen te bieden heeft.

Uiteraard! Iedereen vanaf 18 jaar en ouder is welkom. Het is natuurlijk wel fijn als je van honden houdt, dat maakt het voor jezelf een stuk plezieriger.

De afstanden in kilometers zijn niet zo van belang aangezien we met hoogtemeters te maken hebben en een ruig terrein. Maar als we dan toch over kilometers spreken, is het maximaal 13 km per dag. Door het klimmen en dalen is het lopen intenser dan op vlakke Hollandse bodem, op een afwisselende ondergrond van rotsen en keien. Het tempo ligt daardoor vele malen lager en maakt het aantal kilometers daardoor niet zo relevant. Over 10 km kunnen we soms wel 5 uur doen. Er wordt dus voornamelijk in wandeluren gerekend i.p.v. in kilometers. Het aantal wandeluren ligt ongeveer tussen de 3 en 6 uur per dag

Zoals de planning nu is beslaat deze week in totaal 2160 hoogtemeters verdeeld over 6 wandeldagen. 

Dit is van een aantal factoren afhankelijk:

 • in sommige gebieden lopen schapen met lammeren, koeien of herten. Als jouw hond op schapen, koeien of wild jaagt dient je hond aangelijnd te blijven.
 • hoe de honden onderling op elkaar reageren. Indien honden stress krijgen van elkaar, blijven ze aangelijnd.
 • honden kunnen zichzelf uitputten, de natuur is namelijk een walhalla voor de honden. De dagtochten zijn intens, met hoogteverschillen en ondergronden die de meeste honden niet gewend zijn. Sommige honden dienen tegen hun eigen enthousiasme beschermd te worden. We wandelen
  namelijk niet 1 dagtocht, maar een week achter elkaar en dus is het fijn dat je hond op dag 3, 4 en 6 nogsteeds fit en blij is en de tochten aankan.
 • sommige plekken vragen om extra aandacht als het gaat om veiligheid, bijvoorbeeld bij een diepe afgrond of hoge rotsen. Het spreekt voor zich dat we geen onnodige risico’s nemen en honden op dit soort plekken aanlijnen.
 • daarnaast kan de plaatselijke regelgeving aanleiding zijn voor het moeten aanlijnen van de honden.

Het streven is om de honden zoveel mogelijk los te laten lopen waar het kan, afhankelijk van bovengenoemde punten en uiteraard op eigen verantwoordelijkheid.

Ja, je neemt zelf hondenvoer mee. Houdt er rekening mee dat je hond tijdens deze reis meer eet dan thuis. De honden krijgen minimaal 2x per dag eten, ook als je hond normaal gesproken 1x per dag te eten krijgt. Snacks voor onderweg zijn natuurlijk ook een cadeautje voor je hond. Op de kennismakingsdagen wordt dit thema uitvoerig besproken. Wat neem je mee? Hoeveel neem je mee?

 • sociaalvaardig
 • heeft een leeftijd van minimaal 1,5 jaar
 • heeft fysiek een goede conditie
 • heeft geen overgewicht
 • is emotioneel stabiel
 • kan goed met veranderende omstandigheden omgaan
 • ervaring met kamperen
 • kan eventjes alleen zijn zonder stress (bv. tijdens de reis, tijdens douchen, tijdens
  diner/ontbijt)
 • loopt zonder problemen aan de lijn
 • draagt een Y-tuigje
 • wordt geleid met een lange lijn van minimaal 5 meter (geen flexlijn)

Is er iets waaraan jouw hond niet voldoet en twijfel je? Neem dan gerust contact op! Alles valt te bespreken en er is veel mogelijk.

Het laatste wat je wilt is natuurlijk dat je hond gewond raakt of geblesseerd. Maar geen zorgen, jouw gids heeft een EHBO diploma voor honden en heeft ook een uitgebreide EHBO kit mee om eerste hulp te kunnen verlenen. Gelukkig is er nog nooit iets gebeurd tijdens de reizen van True Nature Trails en dat heeft alles met de gedegen voorbereiding te maken. Daarnaast weten wij precies welke dierenartsen kunnen benaderen en zijn we tevens steeds in de buurt van de bewoonde wereld.

Bij de wildkampeerreizen speelt naast veiligheid ook comfort een grote rol. Ik zeg altijd, bespaar niet op je spullen, zij bepalen in grote mate jouw comfort en veiligheid. Denk aan de eisen voor je kleding, slaapmatje, slaapzak, je kooksetje etc. Als je eenmalig wilt gaan wildkamperen, kun je ook spullen huren, zie volgende vraag. Na je aanmelding ontvang je hierover uitgebreide informatie.

Ja. Kwalitatief goede spullen bepalen in grote mate jouw veiligheid en comfort. De tent is inclusief, maar daarmee ben je er nog niet. Gelukkig zijn er bedrijven waar je kampeerspullen kunt huren. Het voordeel van spullen huren is dat je kunt ervaren of je dit vaker wilt gaan doen en niet zelf eerst alles hoeft aan te schaffen. Alles zelf kopen kan altijd nog. Ook hierover ontvang je uitgebreide informatie na je aanmelding.

Dat zijn de:

DEEP DIVE d’LUXE in Noorwegen

MULLERTHAL TRAIL in Luxemburg

SPEUREN & WANDELEN in de Eifel, Duitsland

Dat zijn de:

MAGIC OF THE FJELLS in Noorwegen

RONDJE RONDANE in Noorwegen

MYSTIQUE SCHOTLAND in Schotland

THE SKYE TRAIL in Schotland

© Copyright - True Nature Trails