Slide thumbnailKanotocht in Zweden, met je hond

Kanotocht in Zweden

TRY-OUT!

BOEK NU!

Een kantotocht in Zweden, verstilling op het water ervaren, eilandhoppen vanuit je kano en elke avond je tentje ergens in de Zweedse wildernis opzetten. In deze combinatiereis ga je kanoën en backpacken met je hond in een groots natuurreservaat met ontelbaar veel meren. Een reis voor de echte avonturier!

HET BESTE VAN WATER EN LAND

Te voet de natuur verkennen in natuurreservaat Glaskogen en een meerdaagse kanotocht in Zweden, vlakbij de grens van Noorwegen, dat staat centraal in deze actieve en avontuurlijke reis.

Een gebied dat rijk is aan ontelbaar veel meren en onbewoonde eilandjes nodigt je uit om met de kano te verkennen. De vierdaagse kanotocht in Zweden is gemakkelijk voor iedereen te doen, maar een beetje ervaring met kanoën is wel handig. Weten hoe je kunt sturen en uiteraard kunnen zwemmen zijn van belang. Je deelt een kano samen met een reisgenoot.

Kanotocht in Zweden, met je hond

De andere vier dagen gaan we te voet met backpack door het natuurreservaat Glaskogen in heuvelachtige terrein met rotspartijen en hellingen, die voornamelijk uit sparrenbos bestaan. Elke avond, ook tijdens de kanotocht, zetten we de tent op ergens in deze onaangetaste wildernis, rondom de uitgestrekte meren. De beste combinatie om het ultieme Zweedse outdoorleven te ervaren.

Jouw viervoeter is uiteraard welkom, en voelt zich comfortabel in een kano. Je kunt er van op aan dat het welzijn van jouw hond voorop staat. Jouw gids is ervaringsdeskundige als het aankomt op avontuurlijke vakanties met je hond.

Deze kano- en wandelweek staat in het teken van nieuwe ontdekkingen, het is dan ook een try-out. Dat betekent dat dingen anders kunnen lopen dan gepland en dat vraagt van jou een flexibele houding. Avontuur is in ieder geval gegarandeerd, ga jij mee op verkenningstocht?

Backpacken in Noorwegen

OVER MIJ

Met inmiddels meer dan 10 jaar backpackervaring in de bergen, vele tochten en wildkampeer avonturen, kan ik wel zeggen dat ik alles zo’n beetje heb meegemaakt. Uitdagende weersomstandigheden, kapotte spullen, een zeer lijf, het moeten inschakelen van een traumahelikopter…. aan avontuur in ieder geval nooit gebrek.

Maar er is altijd weer die drive om één te worden met de natuur: op reis zijn met je hond is geweldig! Ik zeg altijd: dat moet je VOELEN! Voelen in elke vezel van je lijf.

Deze ervaringen delen met je liefste maatje, daar kan niks tegenop. Je hond de hele dag zien genieten, giet daar je eigen geluk bovenop en je hebt een recept voor het leven. De reizen van True Nature Trails zijn uniek in zijn soort, reizen waarbij de verbinding met je hond centraal staat in combinatie met een flink portie avontuur.

Als holistisch gedragstherapeut voor honden en outdoor specialist, heb ik mijn vaardigheden perfect weten te combineren in de praktijk. Veiligheid en afwisseling staan altijd voorop bij elke reis. Je bent in goeie handen.

Ga je mee op avontuur?

INFORMATIE KANOTOCHT IN ZWEDEN

Data
9 t/m 17 augustus 2024 (VOL)


Start- & eindpunt
Årjäng, Zweden


Aantal personen/honden
Maximaal 3 avonturiers met 1 hond per persoon.


Fitheid
Een goede conditie is zowel voor de hond als begeleider vereist. We wandelen ongeveer 4 uur per dag met een backpack op. In principe geldt, ben je gezond en vitaal, en kun je met gemak 15 km wandelen, dan kun je deze reis aan. Check ook de pagina over fitheid. De maximum afstand per dag is 13 km.


Inschrijven
Inschrijven voor deze reis kan tot 1 juni 2024.


Try-out prijs
€875,- (i.p.v. €1149,-)

Kanotocht in Zweden, met je hond
Kanotocht in Zweden, met je hond
Kanotocht in Zweden, met je hond

INCLUSIEF

 • 3,5 daagse kanotocht door de wildernis
 • alle kanospullen (incl. zwemvest)
 • 2-persoons tent
 • 3,5 daagse backpacktocht (+/- 4u per dag)
 • 3 nachten wildkamperen met de kano
 • 3 nachten wildkamperen met de backpack
 • verblijfskaart natuurreservaat
 • 2 nachten op een camping (bij aankomst & dag 4)
 • alle maaltijden vanaf ontbijt dag 1 t/m lunch dag 8
 • persoonlijke reisbegeleiding door ervaren gids
 • satelliet apparatuur om onze veiligheid te garanderen
 • exclusief filmpje van de reis, na afloop
 • e-book Hoe bereid ik mijn hond voor op langere tochten?

EXCLUSIEF

 • reiskosten naar Zweden (voor deze reis is een eigen auto vereist)
 • kampeeruitrusting buiten de tent om
 • annuleringsverzekering
 • reis- en ongevallenverzekering

JOUW HOND

True Nature Trails biedt op maat gemaakte reizen aan voor een onvergetelijke ervaring met je hond. De liefde voor de natuur is groot, net als het welzijn van honden. Het vermijden van stress bij honden staat centraal binnen elke reis van True Nature Trails.

In verband met de hoeveelheid ruimte in de kano kunnen hele grote honden niet mee op deze reis. Er geldt een maximum gewicht van 30 kg per hond.

* heeft een leeftijd van minimaal 1,5 jaar
* heeft fysiek een goede conditie
* heeft geen overgewicht
* is emotioneel stabiel
* kan goed met veranderende omstandigheden omgaan
* heeft al eens in een kano gevaren & voelt zich daarbij op z’n gemak
*
heeft ervaring met kamperen

* loopt zonder problemen aan de lijn
* draagt een Y-tuigje
* wordt geleid met een lijn van min. 5 m (geen flexlijn)

Open water is the highway to adventure, best traveled by a canoe.

 REISBESCHRIJVING KANOTOCHT IN ZWEDEN

Dag 0

Aankomst op de camping in het natuurreservaat Glaskogen, een walhalla in de Zweedse wildernis. Glaskogen is 28,000 hectare groot, uitgestrekt en heuvelachtig. In de avond hebben we een workshop en bereiden we ons voor op de backpacktocht voor de volgende dag.

Dag 1, 2 & 3
We maken een backpacktocht door de bosrijke omgeving van het natuurreservaat waar we telkens verschillende randen van een meer aantikken. Elke dag is er ruim de gelegenheid om te zwemmen. Gedurende vier dagen hiken we slechts 750 hoogtemeters in totaal, het is dus een makkelijk en glooiend terrein. Samen gaan we op zoek naar idyllische plekjes in deze wildernis om de drie nachten door te brengen, telkens op een andere plek. De kans op het spotten van elanden gedurende deze dagen is groot!

Backpack / 13 km / Tijdsduur: +/- 4 u per dag


Dag 4
Vandaag komen we aan het eind van de ochtend terug in de bewoonde wereld en bij de auto’s. Hier vandaan rijden we door naar het gebied waar onze kanotocht begint. We slapen deze avond op een camping zodat we weer heerlijk kunnen douchen en bereiden ons voor op de kanotocht die op dag 5 begint.

Backpack / 7 km / Tijdsduur: +/- 2u

Km’s in de auto: 50 km (+/- 1 uur rijden)


Dag 5, 6 & 7
Na een rustige ochtend vertrekken we naar het basecamp waar onze kanotocht in Zweden begint. Na de instructies en de veiligheidsmaatregelen in acht te hebben genomen gaan we het water op. Gedurende drie dagen peddelen we de wildernis in en steken zelfs af en toe de grens met Noorwegen over. We bepalen zelf waar we aanmeren om ons kamp op te slaan voor de nacht of voor de pauzes. Onderweg gaan we hopelijk bevers spotten!

Kanoën per dag  +/- 3 u (of langer als we willen)


Dag 8
Wellicht begin je de dag met een ochtendduik, waarna we terug gaan op het water richting het basecamp en nemen we afscheid van het avontuur op de meren. Als laatste rijden we iets meer zuidwaarts om weer even de benen te strekken met een dagrugzak in Tresticklan National Park, een bijzonder gebied ook vol bossen en water. De laatste hike van deze intensieve week in Zweden en tijd om afscheid te gaan nemen van elkaar.

Dagrugzak / 9 km / Tijdsduur: +/- 2,5u / Stijging: 110 m / Daling: 110 m

***
~ wandeltijden zijn exclusief pauze en geven een richtlijn.
~ kanotijden zijn exclusief pauze en geven een richtlijn.
~ de route en het programma kunnen worden gewijzigd als de weersomstandigheden hier aanleiding voor geven.

FAQ KANOTOCHT IN ZWEDEN

De reis is voor avontuurlijke mensen & honden die al ervaring hebben met kanoën. Je hoeft geen expert te zijn maar het is wel handig als je weet hoe je moet sturen. Je bent flexibel en houdt van het buiten zijn en wildkamperen.

Verder hoef je zelf niet al te veel na te denken over routes of programma. De wandel- en kanoroutes maak je onder begeleiding van een ervaren gids, zo kan je zelf optimaal genieten en je met je hond bezig houden of de prachtige omgeving in je opnemen. Naast wandelen en kanoën is er ook veel ontspanning in de wildernis.

Vanwege veiligheidsoverwegingen is het belangrijk dat zowel jij als je hond al eens in een kano hebben gevaren.Daarnaast is het fijn als jouw hond geen stress ervaart in een kano, het is tenslotte vakantie en het dient ook voor je hond plezierig te zijn.

Je kunt van te voren wellicht ergens in Nederland een keer gaan kanoën. Houd er rekening mee dat je een antislip mat op de vloer legt voor je hond zodat je hond niet uitglijdt en geen negatieve ervaringen opdoet in een kano. Een oud yogamatje is hier bijvoorbeeld perfect voor. Een goede voorbereiding is het halve werk.

Uiteraard! Iedereen vanaf 18 jaar en ouder is welkom. Het is natuurlijk wel fijn als je van honden houdt, dat maakt het voor jezelf een stuk plezieriger.

Je kunt naar Zweden of met een aantal ferry’s. Na je aanmelding ontvang je hierover uitgebreide informatie en kun je zelf kiezen wat bij jou past, op basis van hoeveel tijd je hebt, wat prettig is voor je hond of wat aansluit bij de rest van je vakantie.

13 wandelkilometers per dag (+/4 uur backpacken)

De honden zullen grotendeels aangelijnd zijn vanwege de grote hoeveelheid wild en de plaatselijke regelgeving.

Ja, je neemt zelf hondenvoer mee. Houdt er rekening mee dat je hond op de backpackdagen meer eet dan normaal. Snacks voor onderweg zijn natuurlijk ook een cadeautje voor je hond.

 • heeft een maximum gewicht van 30 kilo (in verband met de ruimte in de kano)
 • sociaalvaardig
 • heeft een leeftijd van minimaal 1,5 jaar
 • heeft fysiek een goede conditie
 • heeft geen overgewicht
 • is emotioneel stabiel
 • kan goed met veranderende omstandigheden omgaan
 • ervaring met kanovaren
 • ervaring met kamperen
 • kan eventjes alleen zijn zonder stress (bv. tijdens de reis, tijdens douchen, tijdens
  diner/ontbijt)
 • loopt zonder problemen aan de lijn
 • draagt een Y-tuigje
 • wordt geleid met een lange lijn van minimaal 5 meter (geen flexlijn)

Is er iets waaraan jouw hond niet voldoet en twijfel je? Neem dan gerust contact op! Alles valt te bespreken en er is veel mogelijk.

Het laatste wat je wilt is natuurlijk dat je hond gewond raakt of geblesseerd. Maar geen zorgen, jouw gids heeft een EHBO diploma voor honden en heeft ook een uitgebreide EHBO kit mee om eerste hulp te kunnen verlenen. Gelukkig is er nog nooit iets gebeurd tijdens de reizen van True Nature Trails en dat heeft alles met de gedegen voorbereiding te maken. Daarnaast weten wij precies in welke gebieden we welke dierenartsen kunnen benaderen.

Desondanks is het goed om je te realiseren dat we niet 1,2,3 een dierenarts om de hoek hebben aangezien we in de wildernis verblijven.

Leave no trace staat met stip op nummer 1! Dat betekent in het Nederlands ‘laat geen spoor achter’.

 • Al het afval wat je hebt, inclusief wc-papier, fruitschillen etc. neem je mee.
© Copyright - True Nature Trails