Slide thumbnailKanotocht in Zweden, met je hond

KANO- & BACKPACKTOCHT

BOEK NU

ZWEDEN

Een kantotocht in Zweden, verstilling op het water ervaren, eilandhoppen vanuit je kano en elke avond je tentje ergens in de Zweedse wildernis opzetten. In deze combinatiereis ga je kanoën en backpacken met je hond in een groots natuurreservaat met ontelbaar veel meren. Een reis voor de echte avonturier!

HET BESTE VAN LAND EN WATER

Te voet de natuur verkennen in natuurreservaat Glaskogen en een meerdaagse kanotocht in Zweden, vlakbij de grens van Noorwegen, dat staat centraal in deze actieve en avontuurlijke reis.

Een gebied dat rijk is aan ontelbaar veel meren en onbewoonde eilandjes nodigt je uit om met de kano te verkennen. De vierdaagse kanotocht in Zweden is gemakkelijk voor iedereen te doen, maar een beetje ervaring met kanoën is wel handig. Weten hoe je kunt sturen en uiteraard kunnen zwemmen zijn van belang. Je deelt een kano samen met een reisgenoot.

De andere vier dagen gaan we te voet met backpack door het natuurreservaat Glaskogen in heuvelachtige terrein met rotspartijen en hellingen, die voornamelijk uit sparrenbos bestaan. Elke avond, ook tijdens de kanotocht, zetten we de tent op ergens in deze onaangetaste wildernis, rondom de uitgestrekte meren. De beste combinatie om het ultieme Zweedse outdoorleven te ervaren.

Jouw viervoeter is uiteraard welkom, en voelt zich comfortabel in een kano. Je kunt er van op aan dat het welzijn van jouw hond voorop staat. Jouw gids is ervaringsdeskundige als het aankomt op avontuurlijke vakanties met je hond.

Deze kano- en wandelweek staat in het teken van nieuwe ontdekkingen, het is dan ook een try-out. Dat betekent dat dingen anders kunnen lopen dan gepland en dat vraagt van jou een flexibele houding. Avontuur is in ieder geval gegarandeerd, ga jij mee op verkenningstocht?

Kanotocht in Zweden, met je hond

“We hebben genoten van jouw expertise en zorg! Verrast door een breed pallet aan vergezichten, natuur & onuitwisbare herinneringen… Wat een fantastische ervaring! Een opmaat voor meer … :-), volgend jaar weer!”

-Marcel & Romy

Deep Dive d’Luxe, Noorwegen

“Onze eerste kennismaking met Noorwegen en wat voor één! Veel rust, zeer afwisselend, heerlijke stilte en een schone lucht. Anouk heeft haar zaakjes goed geregeld, ik heb bewondering voor hoe zij in het leven staat.”

-Eveline

Deep Dive d’Luxe, Noorwegen

“Overweldigend mooi en zeer afwisselend. Super mooie wandelingen met genoeg pauzes en soms ook grensverleggend. Het overtrof al onze verwachtingen. Anouk is een fijne gids die weet waar ze het over heeft.”

-Jaap

Deep Dive d’Luxe, Noorwegen

WAAROM WIL JIJ MEE MET DEZE KANOREIS?

Zweden is groot, bosrijk en enorm uitgestrekt. De natuur is immens! Wandeltochten in de bergen vragen om ontzettend veel voorbereiding en zeker met een hond! Deze zorg is jou uit handen genomen. Alle tochten zijn afgestemd op zowel honden als mensen qua duur, afstanden, zwaarte en veiligheid. Iedereen met een sportieve instelling kan deze reis aan.

Persoonlijk aandacht staat hoog in het vaandel, daarnaast kun je rekenen op een kleine groep om stress bij de honden te vermijden. De honden staan altijd op nummer 1! Jouw gids is niet alleen ervaringsdeskundige op het gebied van het outdoor leven maar zeer zeker ook op het gebied van honden m.b.t. o.a. gedrag, gezondheid, emoties en welzijn in het algemeen.

Je overnacht op zeer bijzondere plaatsen in de natuur en hebt 24/7 beschikking over jouw Nederlandstalige gids, die voor jou een mooie balans heeft opgezet tussen mooie wandeltochten en andere leuke activiteiten met je hond. Ook daar waar geen telefonisch bereik meer is, kun je terugvallen op een satellietverbinding voor noodgevallen.

Kortom, je kunt rekenen op een mindblowing avontuur!

Open water is the highway to adventure, best traveled by a canoe.

REISBESCHRIJVING ZWEDEN

WAT ANDEREN ZEGGEN

Onze eerste kennismaking met Noorwegen, en wat voor één. Overweldigend mooie natuur, zeer afwisselend, rust en schone lucht. Het overtrof alle verwachtingen. Fijne kleine groep met tijd voor gesprekken & tijd voor stilte. De meest mooie wandelingen met genoeg pauzes, soms grensverleggend. Anouk is een fijne gids die weet waar ze het over heeft en haar zaakjes goed regelt. Ik heb bewondering voor de manier waarop zij in het leven staat en dit heeft mij zeker geïnspireerd.

Dankjewel 🙏 Anouk en Taka & Lucy.

We hebben optimaal genoten van jouw expertise en goede zorg! Verrast door een breed pallet aan vergezichten, natuur & onuitwisbare herinneringen… Wat een fantastische ervaring! Mooie, ongerepte, rustgevende en fascinerende omgeving en dat kunnen delen met je eigen trouwe vriend ( lees ..viervoeter ) en gelijkgestemden… heerlijk!

Een opmaat voor meer … :-). … en dan spreek ik ook namens Roos … want als onze fysieke toestand het toelaat dan gaat volgend jaar de tent mee… 😉. Nu al zin in!

Kort gezegd: het was fantastisch! Het wildkamperen, puur genieten vanuit je tentje ‘s morgens met zicht op een idyllisch meertje…

De tochten waren soms pittig & uitdagend maar wat een voldoening om boven te komen met wonderbaarlijk mooie uitzichten!

De natuur in Schotland is prachtig. Anouk, je hebt ons goed voorbereid op dit avontuur en ons steeds veilig en wel terug beneden gebracht. De reis is een aanrader voor iedereen die houdt van natuur, de bergen, de rust en een gezond portie uitdaging!

Schotse Hooglanden

Een onvergetelijke reis waar ik nauwelijks woorden aan kan geven, zo indrukwekkend, zo intens. Ik heb genoten van de natuur, de eindeloze stilte, het drinken uit meren en rivieren, de mist zien optrekken in de ochtend, alle elementen, back to basic.

De begeleiding van Anouk was buitengewoon goed. Ik heb haar leren kennen als een goede reisleider, haar liefde en zorg voor deze aarde en haar hond Taka. Ze is een daadkrachtige inspirerende vrouw die stevig in haar schoenen staat. Voor herhaling vatbaar!

Magic of the Fjells was voor mij een hele mooie ervaring. Noorwegen heeft een zeer afwisselend landschap met bergen, meren, watervallen & bossen en wij zijn overal geweest! Anouk kent alle mooie (geheime) hoekjes van Noorwegen, hoekjes die ik zelf niet had gevonden.

Het welzijn van de honden staat voorop en het programma werd, waar nodig, eventueel aangepast. Op hun eigen tempo mochten de honden aan elkaar wennen.

Ik hoop in de toekomst nog een keer met True Nature Trails mee te kunnen. Met weer zoveel zon!

Hardangervidda National Park

GLASKOGEN NATUURRESERVAAT

Glaskogen Natuurreservaat is een gebied in de provincie Värmland, in het westen van Zweden. Het reservaat werd in 1970 opgericht en is 28,000 hectare groot. Glaskogen is uitgestrekt en heuvelachtig. Naast bomen zijn er veel meren te vinden, waarvan Stora Gla and Övre Gla de grootste zijn.

Het gebied staat bekend om zijn vele outdooractiviteiten, hiken, backpacken, mountainbiken, kanoën, wildkamperen en wildlife spottten. Elanden, hazen, lynxen, reeën, bevers, vossen of dassen zijn de dieren die je hier kunt spotten, naast nog ontzettend veel vogelsoorten waaronder de notenkraker.

Het is een uitgestrekt gebied met zeer veel bossen en meer dan 300 km aan wandelroutes waarbij je regelmatig een blik over het water geniet. Rijk aan waterlelies en de specifieke afgeronde keien aan de randen van de meren.  Het is er heerlijk wandelen in pure rust alsof je alleen op de wereld bent.

OVER MIJ

Met inmiddels meer dan 10 jaar backpackervaring in de bergen, vele tochten en avonturen met wildkamperen, kan ik wel zeggen dat ik alles zo’n beetje heb meegemaakt. Kapotte spullen, uitdagende weersomstandigheden, een zeer lijf, het moeten inschakelen van een traumahelikopter…. aan avontuur in ieder geval nooit gebrek.

Maar er is altijd weer die drive om één te worden met de natuur: op reis zijn met je hond is geweldig! Ik zeg altijd: dat moet je VOELEN! Voelen in elke vezel van je lijf.

Backpacken in Noorwegen

Deze ervaringen delen met je liefste maatje, daar kan niks tegenop. Je hond de hele dag zien genieten, giet daar je eigen geluk bovenop en je hebt een recept voor het leven. De reizen van True Nature Trails zijn uniek in zijn soort, reizen waarbij de verbinding met je hond centraal staat in combinatie met een flink portie avontuur.

Als holistisch gedragstherapeut voor honden en outdoor specialist, heb ik mijn vaardigheden perfect weten te combineren in de praktijk. Veiligheid en afwisseling staan altijd voorop bij elke reis. Je bent in goeie handen.

Ga je mee op avontuur?

FAQ KANOREIS ZWEDEN

De reis is voor avontuurlijke mensen & honden die al ervaring hebben met kanoën. Je hoeft geen expert te zijn maar het is wel handig als je weet hoe je moet sturen. Je bent flexibel en houdt van het buiten zijn en wildkamperen.

Verder hoef je zelf niet al te veel na te denken over routes of programma. De wandel- en kanoroutes maak je onder begeleiding van een ervaren gids, zo kan je zelf optimaal genieten en je met je hond bezig houden of de prachtige omgeving in je opnemen. Naast wandelen en kanoën is er ook veel ontspanning in de wildernis.

Vanwege veiligheidsoverwegingen is het belangrijk dat zowel jij als je hond al eens in een kano hebben gevaren.Daarnaast is het fijn als jouw hond geen stress ervaart in een kano, het is tenslotte vakantie en het dient ook voor je hond plezierig te zijn.

Je kunt van te voren wellicht ergens in Nederland een keer gaan kanoën. Houd er rekening mee dat je een antislip mat op de vloer legt voor je hond zodat je hond niet uitglijdt en geen negatieve ervaringen opdoet in een kano. Een oud yogamatje is hier bijvoorbeeld perfect voor. Een goede voorbereiding is het halve werk.

Uiteraard! Iedereen vanaf 18 jaar en ouder is welkom. Het is natuurlijk wel fijn als je van honden houdt, dat maakt het voor jezelf een stuk plezieriger.

Je kunt naar Zweden of met een aantal ferry’s. Na je aanmelding ontvang je hierover uitgebreide informatie en kun je zelf kiezen wat bij jou past, op basis van hoeveel tijd je hebt, wat prettig is voor je hond of wat aansluit bij de rest van je vakantie.

13 wandelkilometers per dag (+/4 uur backpacken)

De honden zullen grotendeels aangelijnd zijn vanwege de grote hoeveelheid wild en de plaatselijke regelgeving.

 • heeft een maximum gewicht van 30 kilo (in verband met de ruimte in de kano)
 • sociaalvaardig
 • heeft een leeftijd van minimaal 1,5 jaar
 • heeft fysiek een goede conditie
 • heeft geen overgewicht
 • is emotioneel stabiel
 • kan goed met veranderende omstandigheden omgaan
 • ervaring met kanovaren
 • ervaring met kamperen
 • kan eventjes alleen zijn zonder stress (bv. tijdens de reis, tijdens douchen, tijdens
  diner/ontbijt)
 • loopt zonder problemen aan de lijn
 • draagt een Y-tuigje
 • wordt geleid met een lange lijn van minimaal 5 meter (geen flexlijn)

Is er iets waaraan jouw hond niet voldoet en twijfel je? Neem dan gerust contact op! Alles valt te bespreken en er is veel mogelijk.

Het laatste wat je wilt is natuurlijk dat je hond gewond raakt of geblesseerd. Maar geen zorgen, jouw gids heeft een EHBO diploma voor honden en heeft ook een uitgebreide EHBO kit mee om eerste hulp te kunnen verlenen. Gelukkig is er nog nooit iets gebeurd tijdens de reizen van True Nature Trails en dat heeft alles met de gedegen voorbereiding te maken. Daarnaast weten wij precies in welke gebieden we welke dierenartsen kunnen benaderen.

Desondanks is het goed om je te realiseren dat we niet 1,2,3 een dierenarts om de hoek hebben aangezien we in de wildernis verblijven.

Leave no trace staat met stip op nummer 1! Dat betekent in het Nederlands ‘laat geen spoor achter’.

 • Al het afval wat je hebt, inclusief wc-papier, fruitschillen etc. neem je mee.

© Copyright - True Nature Trails