Slide thumbnailWandelvakantie met hond

Fitheid

FITHEID

Deze reizen vragen veel van jou en je hond. Je loopt tussen de 4 & 5 uur per dag met (bij de backpackreizen) een gevulde backpack op van ongeveer 18-20 kilo. Dat vraagt om een bepaalde fitheid van je lichaam. Onderschat dit niet! Voel voor jezelf of je dit kunt of niet. Het is niet fijn als je er daar achter komt dat het te zwaar is dus begin in ieder geval minimaal 3 maanden van te voren met langere wandelingen.

Bouw het gewicht van je rugzak ook op. Begin met 10 kilo en doe er steeds 2 kilo bij. Zorg dat je de laatste 2 weken met volle bepakking traint, dus 20 kilo. Dit wordt vaak onderschat, ik benadruk dan ook dat dit belangrijk is!

Voor je hond is het een ander verhaal, wie loopt er in Nederland 4 uur per dag met zijn/haar hond? Dat zijn er niet veel. De gemiddelde Nederlandse hond wandelt een blokje om of een rondje door het bos. Gemiddeld wandelen mensen maximaal 1,5 uur met hun hond in 1 wandeling. Als dit voor jou ook het geval is, dan is het zaak om je hond te trainen. Je hond hoort in topconditie te zijn aangezien de honden een grotere afstand afleggen dan wij.

Wat is dan een topconditie? Dat is dat je hond met gemak 4 uur achter elkaar kan lopen, niet verdeeld over de dag maar in 1 wandeling. Er zijn etappes in de reis die dit van je hond vragen. In deze reizen leggen we elke dag een afstand af op een bodem voorzien van rotsen en keien, afgewisseld met zompige natte stukken. Ook zijn we meerdere dagen achter elkaar onderweg zonder een rustdag. Dit vergt een andere fysieke belasting dan we in Nederland gewend zijn. Het trainen van je hond is daarom van essentieel belang om blessures te voorkomen.

De hond dient een minimale leeftijd te hebben van 1,5 jaar. Loopse teven kunnen helaas niet deelnemen.

In de voorbereidingsbijeenkomst gaan we het hier uitgebreid over hebben.

© Copyright - True Nature Trails