Slide thumbnailExpeditiemaaltijdExpeditiemaaltijdExpeditiemaaltijdExpeditiemaaltijdExpeditiemaaltijdExpeditiemaaltijd

Maaltijden

Goede volwaardige voeding is de motor voor je lichaam. Met veel dagelijkse beweging, wandelen op ongelijke ondergrond & continu buiten zijn, kan je lichaam wel wat energie gebruiken. Aangezien we zelfvoorzienend zijn, dragen we onze voeding in onze backpack met ons mee.

Door mijn jarenlange ervaring op het gebied van outdoorvoeding ben ik er achter gekomen dat vele merken ongezond zijn, met veel suiker en/of andere ongewenste toevoegingen. Daarom heb ik gekozen voor bedrijven met gepassioneerde mensen die duurzaamheid en gezonde voeding hoog in het vaandel hebben staan. Alle producten worden lokaal geoogst en geproduceerd zonder kleur-, geur-, en smaakstoffen, zonder E-nummers & onnodige toevoegingen. Elke smaakvolle maaltijd, van ontbijt tot diner, bestaat uit 100% pure (biologische) ingrediënten. Goed voor het lichaam, goed voor het milieu.

Na de boeking krijg je een menukaart waarop je kunt aanvinken welke maaltijden je wenst tijdens de reis. Daarop worden ook de ingrediënten aangegeven en of iets vegetarisch, veganistisch, glutenvrij of lactosevrij is.


Drinken
Het water in de bergen is zo schoon, dat we dit gewoon uit de natuur kunnen drinken. Hiermee kun je eventueel thee zetten of het gewoon koud drinken. Water (of thee) zal de enige drank zijn tijdens ons verblijf in de bergen. Bij de hutten waar we langskomen is het uiteraard mogelijk om te pauzeren en van de luxe van een cappuccino of koffie te genieten.

De honden kunnen onbeperkt uit de natuur drinken, overal waar we lopen is wel water.


Voeding voor je hond
De voeding voor je hond is misschien nog wel belangrijker dan je eigen voeding. De honden zullen veel meer lopen dan wij aangezien ze voornamelijk los lopen en vaak alle kanten opgaan. De meeste honden zijn in het dagelijks leven niet gewend zulke grote afstanden af te leggen. Het vergt een enorme inspanning.

Daarom is de kwaliteit van de voeding belangrijk en zeker ook de hoge energiewaarde ervan. Ik raad aan om minimaal 2 weken van te voren over te stappen op gevriesdroogd of geluchtdroogd vlees, dit is zeer voedzaam en licht van gewicht. Dit om het spijsverteringskanaal de kans te geven om zich aan te passen aan ander voer.

© Copyright - True Nature Trails