* Texel, NL *WEIDSE WADDEN

Weidse Wadden

Een weekend uitwaaien op Texel met zon, zee & strand. Dit weekend staat in het teken van wandelen en is voor jou als je er even lekker op uit wilt. Op vakantie maar toch lekker dichtbij. Even helemaal weg. En vooral samen genieten met je hond!

Drie verschillende wandeltochten door Nationaal Park Duinen van Texel, over voornamelijk onverharde paden en zand. Kuitenbijtertjes zeg maar, die ga je voelen aan het eind van de dag. Struinend door een uniek landschap, langs duinmeertjes, schaapskuddes en natuurlijk deels over de weidse stranden.

Je draagt een dagrugzak met slechts je lunch, drinken en wellicht wat extra kleding. Slapen doen we op een rustige boeren camping waar we met onze honden welkom zijn. Je kunt kiezen uit overnachten in een tent, camper, caravan, blokhut, studio of een kamer.

Informatie Weidse Wadden

True Nature Trails biedt op maat gemaakte reizen aan voor een onvergetelijke ervaring met je hond. De liefde voor de natuur is groot, net als het welzijn van honden. Het vermijden van stress bij honden staat centraal binnen elke reis van True Nature Trails.

Jouw hond

* heeft een leeftijd van minimaal 1,5 jaar
* heeft fysiek een goede conditie en geen overgewicht
* is emotioneel stabiel
* kan goed met veranderende omstandigheden omgaan
* loopt zonder problemen aan de lijn
* draagt een Y-tuigje
* wordt geleid met een lange lijn van minimaal 5 meter (geen flexlijn)

Aantal personen/honden

Door het klein houden van de groepen is er rust voor de honden, meer persoonlijke aandacht & kun je intenser van de natuur genieten. Geen massale groepen maar echte aandacht voor jou en je hond.

Aantal honden: er geldt een maximum aantal van 8 honden en 1 hond per persoon.

Fitheid

Een goede conditie is zowel voor de hond als begeleider vereist. We wandelen elke dag meerdere uren (ongeveer tussen de 3 & 4 uur), 95% op onverharde paden of door zand. Dit ga je zeker voelen in je kuitjes! Check ook de pagina over fitheid. Er wordt maximaal 13 km per dag gelopen.

Duur van de reis

3 dagen: vrijdag 13 t/m zondag 15 september 2024

Locatie: Texel, NL

Kosten reis €295,-

Inclusief:

* 3 dagtochten door Nationaal Park Duinen van Texel en omgeving
* 2 overnachtingen in een tent
(andere opties ook mogelijk, zie hieronder)
* 2-p lichtgewicht tent (voor 1 persoon met 1 hond)
* toeristenbelasting
* bijdrage per hond
* 24 uur per dag persoonlijke reisbegeleiding door ervaren gids
* e-book Hoe bereid ik mijn hond voor op langere tochten?

Luxer overnachten dan in een tent? ***

Het is mogelijk een blokhut, een studio of een kamer te huren tegen een extra bijdrage.

Klik hier om daar alles over te lezen!

*** Wil je niet op een camping verblijven maar zelf iets boeken? Dat kan ook, dan worden de campingkosten in mindering gebracht.

Exclusief

* maaltijden (optioneel bij te boeken, zie hieronder)
* reiskosten naar bestemming (voor deze reis is een eigen auto vereist)
* reiskosten naar de start van de wandellocaties
* annuleringsverzekering
* reis- en ongevallenverzekering

Maaltijdenpakket

Het is mogelijk een maaltijdenpakket te boeken. Eet je veganistisch, vegetarisch, glutenvrij, lactosevrij of wil je biologisch? Het is allemaal mogelijk.

Maaltijdpakket 1: 2 x ontbijt, 2 x lunch & 2 x diner (€54,-)

Maaltijdpakket 2: 2 x ontbijt & 2 x diner (€34,-)

Inschrijven

Inschrijven voor deze reis kan tot 4 weken voor vertrek.

*** De Weidse Wadden gaat door bij aanmelding van minimaal 6 deelnemers.

*** Magic of the Fjells *** en magisch was het!

In je slaapzak overkijkend op een prachtig meer met de Noordster erboven. Een droom.

Zwemmen in een meer waar de laatste smeltende sneeuw in uitkomt. Beleving.

Huppelende en blije hond over de sneeuw. Geluk.

Het uitzicht op de top van een berg na een hoop geklauter over rotsen. Overwinning.

De geur van de bomen, het mos en de frisheid van puur natuur. Inspiratie.

De stilte van Noorwegen. Connectie.

De natte neus van je hond in je nek terwijl je slaapt. Liefde.

Anouk heeft mij geleerd hoe flexibel en ontspannen wildkamperen in Noorwegen is. Er werd rekening gehouden met alle honden en mensen in de groep. De variatie van de reis was fantastisch en super inspirerend. Ik ben nu, na deze trip, echt klaar voor mijn 6 dagen solo hike met mijn lieve hond Zen. Maar eerst nog een keer met Anouk mee naar Schotland, want met de groep is toch ook zo gezellig.”

Samen met mijn hond, Anouk en de rest van de groep heb ik de reis Magic of the Fjells gemaakt in Noorwegen. Voor mij was het een hele mooie ervaring. Noorwegen heeft een afwisselend landschap met bergen, meren, watervallen, bossen, heide… en wij zijn overal geweest! Anouk kent namelijk alle mooie (geheime) hoekjes van Noorwegen, hoekjes die ik zelf niet had gevonden.

Wat ik zelf erg fijn vond is dat er goed rekening gehouden werd met de honden. Ze mochten ieder op hun eigen tempo aan elkaar wennen. Ook wordt er goed gekeken naar hoe het lichamelijk met ze gaat. Als het nodig is wordt het programma aangepast, wat ik zelf een prettig idee vind, het welzijn van de honden staat voorop.

Ik hoop in de toekomst nog een keer met True Nature Trails mee te kunnen. En Anouk brengt dan hopelijk het mooie weer opnieuw met zich mee :).

Een onvergetelijke ervaring! Samen met je hond terug naar de basis. Het één worden met de natuur, je volledig overgeven aan het nu. De rest is even onbelangrijk. Bijzonder om dat te ervaren. Het reizen met een kleine groep vond ik erg prettig. Interessante, waardevolle gesprekken gehad met Anouk en m’n medereizigers. Stof tot nadenken. De begeleiding is uitstekend, ook in onvoorziene situaties staat Anouk haar mannetje, behoudt de rust en handelt. Petje af. Deze reis heeft een ongelooflijke indruk gemaakt. Dankjewel.

Een onvergetelijke reis met True Nature Trails. Een reis die mij heeft verbonden met mijn ware natuur, mijn ware zelf. Maar ook een reis waar ik nauwelijks woorden aan kan geven, zo indrukwekkend, zo intens. Wandelen in Noorwegen is werkelijk wonderschoon.

Anouk is iemand waar ik volledig mezelf bij kon zijn. De begeleiding was buitengewoon goed. De reis was tot in de puntjes verzorgd. Ik heb haar leren kennen als een goede reisleider, haar liefde en zorg voor deze aarde en haar hond Taka. Ze is een daadkrachtige inspirerende vrouw die stevig in haar schoenen staat.

Door de lange wandelingen werd ik terug geworpen op mezelf. Hierdoor kon ik aandacht geven aan alles wat er in mij leefde. Voor mijn gevoel heeft het me verder gebracht in mijn bewustzijn.

De reis heeft me enorm geïnspireerd. Dit ga ik vaker doen! Ik heb heel erg genoten van het één zijn met de natuur, de eindeloze stilte, het drinken uit meren en rivieren, het wakker worden in een weidse vallei, de mist zien optrekken in de ochtend, alle elementen, de sneeuwtoppen, helemaal back to basic. Ook zonder hond is dit een waanzinnige reis! Nogmaals dank Anouk voor deze onvergetelijke reis waar ik nog vaak met een grote glimlach aan terug denk!

Het wildkamperen vond ik echt gaaf!! Het wandelen was makkelijker dan ik had verwacht, heel goed te doen, mits je goed hebt getraind. Leuke en leerzame opdrachten tussendoor die ik niet had verwacht. De begeleiding vond ik zeer inspirerend. Ook de afwisseling tussen de hoogvlakten en de Noorse bossen vond ik fijn. Ik ga zeker vaker wildkamperen met mijn honden!

De omgeving en natuur vond ik werkelijk prachtig! Ik had nog wel langer willen wandelen, het was prima te doen. Ook het wildkamperen was geweldig. Werd soms geraakt door de opdrachten maar het bracht zeker ook diepgang, ook door wat de andere deelnemers deelden.
De begeleiding vond ik top! Relaxed, leerzaam, diepgaand en weloverwogen.
Ik neem veel innerlijke rust mee naar huis en ga vaker tijd maken om te genieten van de natuur. Ik vond het een heerlijke reis met fijn gezelschap, leuke honden, puur genieten.

Wat ik vooral fijn vond is dat iedereen de tijd en ruimte kreeg om zichzelf te zijn. De begeleiding vond ik fijn, duidelijk en relaxed. Het wildkamperen vond ik geweldig, de plekken waren echt prachtig! Ik heb ontzettend veel van de reis geleerd en ga het zeker vaker doen.