Slide thumbnailWeekendje Texel met je hond

WEEKENDJE TEXEL

WEIDSE WADDEN

BOEK NU

Laat de alledaagse drukte achter je en trakteer jezelf op een verfrissend weekend Texel, omgeven door zon, zee en strand. Speciaal voor jou & je hond zijn de mooiste wandeltochten over het eiland uitgezet. Een wandelvakantie dichtbij huis, waarbij je heerlijk kunt ontladen in de prachtige omgeving van de duinen. Lekker met de frisse wind in je haren genieten met je hond.

WEEKEND TEXEL

Drie verschillende wandeltochten door Nationaal Park Duinen van Texel, over voornamelijk onverharde paden en zand. Kuitenbijtertjes zeg maar, die ga je voelen aan het eind van de dag. Struinend door een uniek landschap, langs duinmeertjes, schaapskuddes en natuurlijk deels over de weidse stranden.

Je draagt een dagrugzak met slechts je lunch, drinken en wellicht wat extra kleding. Slapen doen we op een rustige boeren camping waar we met onze honden welkom zijn. Je kunt kiezen uit overnachten in een tent, camper, caravan, blokhut, studio of een kamer.

Weekendje Texel met je hond

““Zo dichtbij maar toch in een andere wereld. Zo heb ik deze midweek ervaren. Groen, afwisselend en zeker ook verrassend. Het was super gezellig met de groep en fijn dat er zoveel oog is voor het welzijn van de honden. ”

-Sabine

Mullerthal Trail, Luxemburg

“Mijn 3e reis bij TNT en wat een indrukken weer! De rauwe indrukwekkende rotsen, verpletterende uitzichten, de kleur groen overal om je heen en vooral de mist! Schotland brengt je in contact met een gevoel die je nergens anders vindt.”

-Patricia

Schotse Hooglanden

“We hebben genoten van jouw expertise en zorg! Verrast door een breed pallet aan uitzichten, onuitwisbare herinneringen & natuur… Wat een fantastische ervaring! Een opmaat voor meer … :-), volgend jaar weer!”

-Marcel & Romy

Deep Dive d’Luxe, Noorwegen

WAAROM WIL JIJ MEE MET DIT WANDELWEEKEND?

Waarom wil jij mee?

Schotland is uitgestrekt, ruig en grotendeels verlaten. De natuur is immens! Een backpacktocht vraagt om ontzettend veel voorbereiding en zeker met een hond! Deze zorg is jou uit handen genomen. Alle tochten zijn afgestemd op zowel honden als mensen qua duur, afstanden, zwaarte en veiligheid. Iedereen met een sportieve instelling kan deze reis aan.

Persoonlijk aandacht staat hoog in het vaandel, daarnaast kun je rekenen op een kleine groep om stress bij de honden te vermijden. De honden staan altijd op nummer 1! Jouw gids is niet alleen ervaringsdeskundige op het gebied van het outdoor leven maar zeer zeker ook op het gebied van honden m.b.t. o.a. gedrag, gezondheid, emoties en welzijn in het algemeen.

Je slaapt in een kwalitatief goede tent, overnacht op zeer bijzondere plaatsen in de natuur en hebt 24/7 beschikking over jouw Nederlandstalige gids, die voor jou een mooie balans heeft opgezet tussen wandeltochten met een dagrugzak en avonturen met een backpack. Ook daar waar geen telefonisch bereik meer is, kun je terugvallen op een satellietverbinding voor noodgevallen.

Kortom, je kunt rekenen op een mindblowing avontuur!

Adventure is just around the corner.

Jouw hond

WAT ANDEREN ZEGGEN

Magic of the Fjells was voor mij een hele mooie ervaring. Noorwegen heeft een zeer afwisselend landschap met bergen, meren, watervallen & bossen en wij zijn overal geweest! Anouk kent alle mooie (geheime) hoekjes van Noorwegen, hoekjes die ik zelf niet had gevonden.

Het welzijn van de honden staat voorop en het programma werd, waar nodig, eventueel aangepast. Op hun eigen tempo mochten de honden aan elkaar wennen.

Ik hoop in de toekomst nog een keer met True Nature Trails mee te kunnen. Met weer zoveel zon!

Hardangervidda National Park

Kort gezegd: het was fantastisch! Het wildkamperen, puur genieten vanuit je tentje ‘s morgens met zicht op een idyllisch meertje…

De tochten waren soms pittig & uitdagend maar wat een voldoening om boven te komen met wonderbaarlijk mooie uitzichten!

De natuur in Schotland is prachtig. Anouk, je hebt ons goed voorbereid op dit avontuur en ons steeds veilig en wel terug beneden gebracht. De reis is een aanrader voor iedereen die houdt van natuur, de bergen, de rust en een gezond portie uitdaging!

Schotse Hooglanden

Een onvergetelijke reis waar ik nauwelijks woorden aan kan geven, zo indrukwekkend, zo intens. Ik heb genoten van de natuur, de eindeloze stilte, het drinken uit meren en rivieren, de mist zien optrekken in de ochtend, alle elementen, back to basic.

De begeleiding van Anouk was buitengewoon goed. Ik heb haar leren kennen als een goede reisleider, haar liefde en zorg voor deze aarde en haar hond Taka. Ze is een daadkrachtige inspirerende vrouw die stevig in haar schoenen staat. Voor herhaling vatbaar!

Na de Deep Dive nu het Rondje Rondane, een meerdaagse backpacktocht in Rondane National Park. En wauw wat een ervaring… Uitdagende omstandigheden en terrein en het wisselende weer heeft ons doen beseffen dat er in een waanzinnige omgeving, in het gezelschap van hele fijne reisgenoten en honden, er feitelijk mentaal geen grenzen zijn… en dat er ondanks de enorme inspanning het overwinningsgevoel de blijdschap overblijft … Het was een geweldige ervaring!

Thanks Anouk .. and we will meet again 😉!!

Onze eerste kennismaking met Noorwegen, en wat voor één. Overweldigend mooie natuur, zeer afwisselend, rust en schone lucht. Het overtrof alle verwachtingen. Fijne kleine groep met tijd voor gesprekken & tijd voor stilte. De meest mooie wandelingen met genoeg pauzes, soms grensverleggend. Anouk is een fijne gids die weet waar ze het over heeft en haar zaakjes goed regelt. Ik heb bewondering voor de manier waarop zij in het leven staat en dit heeft mij zeker geïnspireerd.

Dankjewel 🙏 Anouk en Taka & Lucy.

We hebben optimaal genoten van jouw expertise en goede zorg! Verrast door een breed pallet aan vergezichten, natuur & onuitwisbare herinneringen… Wat een fantastische ervaring! Mooie, ongerepte, rustgevende en fascinerende omgeving en dat kunnen delen met je eigen trouwe vriend ( lees ..viervoeter ) en gelijkgestemden… heerlijk!

Een opmaat voor meer … :-). … en dan spreek ik ook namens Roos … want als onze fysieke toestand het toelaat dan gaat volgend jaar de tent mee… 😉. Nu al zin in!

NP DUINEN VAN TEXEL

De Isle of Skye is het op één na grootste schiereiland van Schotland maar mag gerust het meest indrukwekkende eiland van Schotland worden genoemd. Qua oppervlakte is het te vergelijken met de provincie Zeeland. Dit eiland is werkelijk een droom voor iedere natuurliefhebber. Veel wildernis, intense groene kleuren en zeer bijzondere rotsformaties en ruige kliffen.

De Skye Trail, de slingerende lange afstandsroute over de Isle of Skye, heeft een lengte van 128 km van noord naar zuid, of andersom. Met enorm ruige stukken en fenomenale uitzichten. De schoonheid langs deze trail is ongekend. Deze tocht is zeker niet voor beginners, de route heeft namelijk geen bewegwijzering en daarnaast kan het weer of een gebrek aan water zeker ook voor uitdagingen zorgen.

Ik heb het in 2023 meegemaakt dat mijn tent midden in de nacht, bovenop een berg, stuk waaide, het waaide net iets te hard. Als je de gehele lengte zou lopen ga je een mooie uitdaging aan. Tijdens deze reis lopen we delen van de Skye Trail met de mooiste highlights die je verbluft doen staan.

Isle of Skye

OVER MIJ

Met inmiddels meer dan 10 jaar backpackervaring in de bergen, vele tochten en wildkampeer avonturen, kan ik wel zeggen dat ik alles zo’n beetje heb meegemaakt. Uitdagende weersomstandigheden, kapotte spullen, een zeer lijf, het moeten inschakelen van een traumahelikopter…. aan avontuur in ieder geval nooit gebrek.

Maar er is altijd weer die drive om één te worden met de natuur: op reis zijn met je hond is geweldig! Ik zeg altijd: dat moet je VOELEN! Voelen in elke vezel van je lijf.

Backpacken in Noorwegen

Deze ervaringen delen met je liefste maatje, daar kan niks tegenop. Je hond de hele dag zien genieten, giet daar je eigen geluk bovenop en je hebt een recept voor het leven. De reizen van True Nature Trails zijn uniek in zijn soort, reizen waarbij de verbinding met je hond centraal staat in combinatie met een flink portie avontuur.

Als holistisch gedragstherapeut voor honden en outdoor specialist, heb ik mijn vaardigheden perfect weten te combineren in de praktijk. Veiligheid en afwisseling staan altijd voorop bij elke reis. Je bent in goeie handen.

Ga je mee op avontuur?

FAQ WEEKEND TEXEL

De weidse wadden op Texel is voor mensen die er heerlijk een weekendje tussenuit willen. Dit is simpelweg een weekend optimaal genieten met je hond. Je houdt van wandelen en de lichtheid en het gemak van een dagrugzak. Zonder zelf na te hoeven denken wordt je over de mooiste wandelroutes begeleid door een ervaren gids. Zo kan je zelf optimaal genieten van dit uitgestrekte eiland, samen met een groep gelijkgestemden en quality-time ervaren met je hond. Overnachten kan op een rustige natuurcamping (inbegrepen) of elders naar wens.

Ja. True Nature Trails verblijft op een kleinschalige en persoonlijke camping, waar ook een studio, een blokhut en een aantal kamers zijn. Mochten deze al volgeboekt zijn of je wenst een luxer verblijf, dan kun je andere accommodatie in de buurt boeken.

Uiteraard! Iedereen vanaf 18 jaar en ouder is welkom. Het is natuurlijk wel fijn als je van honden houdt, dat maakt het voor jezelf een stuk plezieriger.

De wandelingen zijn ongeveer 13 km lang, ongeveer 4 uur per dag.

Dit is van een aantal factoren afhankelijk:

✔ in sommige gebieden lopen schapen met lammeren of wild. Als jouw hond op schapen of wild jaagt dient je hond aangelijnd te blijven.

✔ hoe de honden onderling op elkaar reageren. Indien honden stress krijgen van elkaar, blijven ze aangelijnd.

✔ honden kunnen zichzelf uitputten, de natuur is namelijk een walhalla voor de honden. De wandelingen zijn intenser dan thuis, met hoogteverschillen en ondergronden die de meeste honden niet gewend zijn. Sommige honden dienen tegen hun eigen enthousiasme beschermd te worden. We wandelen namelijk niet 1 keer, maar een week achter elkaar en dus is het fijn dat je hond op de overige dagen nogsteeds fit en blij is en de wandelingen aankan.

✔ sommige plekken vragen om extra aandacht als het gaat om veiligheid, bijvoorbeeld bij een diepe afgrond of hoge rotsen. Het spreekt voor zich dat we geen onnodige risico’s nemen en honden op dit soort plekken aanlijnen.

✔ daarnaast kan de plaatselijke regelgeving aanleiding zijn voor het moeten aanlijnen van de honden.

Het streven is om de honden zoveel mogelijk los te laten lopen waar het kan, afhankelijk van bovengenoemde punten en uiteraard op eigen verantwoordelijkheid.

sociaalvaardig

heeft een leeftijd van minimaal 1,5 jaar

heeft fysiek een goede conditie

heeft geen overgewicht

is emotioneel stabiel

heeft ervaring met kamperen

loopt zonder problemen aan de lijn

draagt een Y-tuigje

wordt geleid aan een lange lijn (geen flexlijn) van minimaal 5 m (honden >10 kg) of 3 m (honden < 10 kg) Is er iets waaraan jouw hond niet voldoet en twijfel je? Neem dan gerust contact op! Alles valt te bespreken en er is veel mogelijk.

Het laatste wat je wilt is natuurlijk dat je hond gewond raakt of geblesseerd. Maar geen zorgen, jouw gids heeft een EHBO diploma voor honden en heeft ook een uitgebreide EHBO kit mee om eerste hulp te kunnen verlenen. Gelukkig is er nog nooit iets gebeurd tijdens de reizen van True Nature Trails en dat heeft alles met de gedegen voorbereiding te maken. Daarnaast weten wij precies in welke gebieden we welke dierenartsen kunnen benaderen.

Bij de wildkampeerreizen speelt naast veiligheid ook comfort een grote rol. Ik zeg altijd, bespaar niet op je spullen, zij bepalen in grote mate jouw comfort en veiligheid. Denk aan de eisen voor je kleding, slaapmatje, slaapzak, je kooksetje etc. Als je eenmalig wilt gaan wildkamperen, kun je ook spullen huren, zie volgende vraag. Na je aanmelding ontvang je hierover uitgebreide informatie.

Ja. Kwalitatief goede spullen bepalen in grote mate jouw veiligheid en comfort. De tent is inclusief, maar daarmee ben je er nog niet. Gelukkig zijn er bedrijven waar je kampeerspullen kunt huren. Het voordeel van spullen huren is dat je kunt ervaren of je dit vaker wilt gaan doen en niet zelf eerst alles hoeft aan te schaffen. Alles zelf kopen kan altijd nog. Ook hierover ontvang je uitgebreide informatie na je aanmelding.
Ja, maar zeker niet overal. Als je het water eerst kookt loop je sowieso weinig risico. Maar de ervaring van True Nature Trails is dat er nog nooit iemand ziek is geworden van ongekookt water uit de bergen, tenminste niet op de plekken waar onze reizen plaatsvinden. 100% garantie heb je nooit, als er een dood dier aan de waterkant ligt, kan dit natuurlijk invloed hebben op de waterkwaliteit. Maar in de praktijk komt dit zelden voor. Jouw gids kan je precies aanwijzen welk water wel en niet geschikt is. Daarnaast hebben we een waterfilter mee want er is niets zo heerlijk als vers stromend bergwater te drinken!

Leave no trace staat met stip op nummer 1! Dat betekent in het Nederlands ‘laat geen spoor achter’.

Al het afval wat je hebt, inclusief wc-papier, fruitschillen etc. neem je mee.

De grote boodschap doe je minimaal 75 meter van stromend water af, in een kuiltje en bedek je eventueel met gras of stenen.

Wc-papier neem je mee!

© Copyright - True Nature Trails